..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarihten öðreniyoruz ki tarihten hiçbir þey öðrenmiyoruz. -Hegel
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sevgi ve Nefret
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Alp Þahin
Deneme > Din

Ne son peygamberin yolunda gidiyormuþ zannedenlerin yanýnda oluyorsun, ne de son peygamberinden baþlayarak, geçmiþ peygamberlerin yolunu az biraz anlamaya çalýþanlarýn… Hiçbir þekilde olan bitene ne adalet getiriyor, ne de kiþisel özgür iradelerin sonunun güzelce sonuçlanmasýna müsaade ediyorsun. Aksine… Ýyiler ve iyilik; acý çeksin diye inatla bir savaþ veriyor ve onlarý sýkýþtýrdýkça sýkýþtýrýyorsun… Ne zaman iyiler artýk dayanamayýp; ‘’sever

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
21 
 Sessiz Öfkenin Mektubu  (Gülbahar Okumus)

sen snadinmi ki, ben öylesien brii gibi unutacagim? hayir her secilmis bir kisi gibi unutup gitmeyecegim..kendi kaderimi cizmekteyim...
22 
 Yeni Yýlda Aþka Kapalýyýz!  (ÖMER YALÇIN)

Geçmiþ aþklar dönem ile þuan ki aþklar dönemini karþýlaþtýrdýðýmýz zaman ortaya çýkan bilançodan inanýn korkuyoruz.Tamamýyla toplumumuzdaki aþk anlayýþý rezilliðin eþiðine getirilmeye çalýþýlýyor.Etrafýmýz günübirlik ve yalancý aþklar ile çepe çevre çevrelenmiþken,bizde kapýmýzda “YENÝ YILDA AÞKA KAPALIYIZ” tabelasýyla karþýlýyoruz yeni yýlýn taze ama kadir kýymet bilmeyen aþklarýný….
23 
 Kürtlere Mektup  (osman demircan)

Söyleyin ben nereye aitim? Bir mezarda açan çiçek miyim yoksa o mezardaki ceset miyim? Yaþamayý ve ölmeyi yurt edinmiþim. Söyleyin yeryüzünde hangi yürek benim için çarpar ki? Kim bana sevgiyle bakar? Kim benim için ölmek ister? Kim mezarda açan bir çiçek olmak ister?
24 
 Hepimiz Türküz, Hepimiz Kýbrýslýyýz  (Hakan Yozcu)

Ben de veya benim gibi 1974 sonrasý Anavatan’dan gelmiþ TC kökenli vatandaþlarýmýz da bu ülkede 40 yýldýr yaþýyoruz. Ve biz de en az sizin kadar Kýbrýslýyýz. 40 yýldýr bu ülkede kökleþmiþiz. Bu topraklara týrnaklarýmýzý geçirmiþiz. Babalarýmýzý, analarýmýzý, aile büyüklerimizi bu topraklara vermiþiz. Çocuklarýmýz bu topraklarda doðdu, büyüdü. En güzel gençlik yýllarýmýz buralarda geçti. Türkiye’ye gittiðimizde Kýbrýslý, Kýbrýs’a döndüðümüzde ise Türkiyeli olduk. Neredeyse asýl kimliðimizi unuttuk. Ama biz, kendimizi hep Kýbrýslý hissettik. Kendimizi Kýbrýslý Türk kabul ettik.
25 
 Ey Biçare Geç Kaldýn  (Sümeyye Ýlbak)

Ey biçare her þeye geç kaldýn þimdi sesini duyurmak için kývranýp durursun…
26 
 Adam Gibi Severim Diyenlere Kanma  (osman demircan)

A gibi severim seni. Dam ise martýlarla dolar. Martýlar ise özgür yanýmdýr benim týpký gelgitli denizler gibi. Martýlar derin hayallere dalarken mýsra kýyýlarýndan, kelimelerle uçarým hiç güneþim olmadýðýn göklere ve þiir denizine. Bu yüzden adam gibi ne martý olurum ne de deniz. Oysa sen limansýn suyu olmayan mavi düþlerde. Bu kandýrmaca bitsin istersen, adam gibi severim diyenlere kulak asma. Ne ben senin rüzgarým olurum ne de sen soluduðum havam olursun.
27 
 Vasattan Aþk Çýkmaz  (osman demircan)

Kadýnlarýn aþaðýlandýðý, tecavüze uðradýðý, katledildiði bir ülkede aþk güle deðil yolunmuþ kaza benzer. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Kadýnlara sunulan bunca armaðan, ikram aslýnda bir tavuk fiyatýnadýr. Sonra kadýn kaz gibi gelir. Yolunup durulan kadýn, aþk yaþadýðýný sanýr. Ardýndan yenilip yutulur ve lades olur. Kadýnlarýn erkek dünyasýnda varlýklarý ya kupa kýzý ya da sinek kýzý gibidir.
28 
 (Hakemlere) Lütfen Biraz Dikkat  (Hakan Yozcu)

köy kulüplerinde durum bu. Onlar, sadece spor yapmak istiyor. Boþ vakitlerini olumsuz yerlerde deðil sahalarda geçirmek istiyor. Gençliði, barlardan, discolardan ve kumarhanelerden kurtarmak istiyor.
29 
 Anlaþýldý Vehpi' Nin Kerrakesi veya Eþekten Düþen Karpuz  (Mudi Beya)

Sahi siz AB olsanýz , bu yapý içerisinde Türkiye’ yi içinize alýr mýsýnýz? Ya da soruyu þöyle soralým: Ýþ deneyiminiz ve para gücünüz var; bir iþ kuracaksýnýz; ama bir ortaðýnýz olsun Ýstiyorsunuz… Bu iþe atlamaya hazýr; bir evli, iki yedekli, otuz çocuklu; iþsiz ve mesleksiz bir de komþunuz ve ya yakýnýnýz var! Hani, bizim AB’ cilerin tek kozu ‘ genç nüfus ve ucuz insan gücü , ya! Ýþte öyle… Bu komþunuz ya da yakýnýnýz da bir çoðalmýþ, pir çoðalmýþ!...Sýradan bir futbol maçýna giderken bile “ ölmeye geldik ! “ diye marþ söyleyerek gidiyorlar. Þimdi ne yapacaksýnýz? ‘ Tam da budur , diye ortak olmaya mý karar verirsiniz ? Yoksa ‘ bu çekirge sürüsü baþýma ne dertler açar, diye kara kara düþünür müsünüz? Sonunda, ‘ En iyisi küstürmeden , iliþkileri koparmadan bunlarýn kalabalýðýndan getir – götür iþlerinde yararlanayým… Ýçlerinden karpuz seçer gibi seçer güzelce kullanýrým diye, AB’ nin bize uyguladýðý politikayý mý izlersiniz? Karar sizin.
30 
 Sevgiyle Bakmak Her Þeye  (Hakan Yozcu)

Gençlerin uyuþturucuya, alkole, kumara bulaþmamalarý için ve bunlardan uzak kalmalarý için birebir sohbetler yaptýklarýný, onlarý telkin etmeye çalýþarak, bunlarýn zararlarýný anlattýklarýný söylüyor. Özellikle günümüzde bir çýð gibi herkese saran bet ofislerinden mutlaka uzak kalýnmasý gerektiðini dile geitiriyor.
31 
 Çamur At , Ýzi Kalsýn.  (Pelin Yenici)

Ýnsanlar birbirlerine karþý öyle çok söz tüketiyorlar ki , anlamlý ya da anlamsýz , gerçek ya da gerçek olmayan bir samimiyetle.....
32 
 Neden Ýnsanlar Bunca Aþk Yaþamalarýna Raðmen Hala Sevmeyi Bilmiyorlar  (osman demircan)

Seni düþündükçe Çin kadar çoðalýyor ve çoklukla sefalet yaþýyorum. Senin coðrafyana sýðýbilme adýna tüm Çin'i seferber ediyorum da, sen kendini yakan aktivist bir Tibetli gibi karþýma çýkýyorsun. Ah sevgili bu dünyada hep sýnýr sorunlarý ya da akýllýlarýn býraktýðý sorunlarý yaþýyoruz. Oysa ben seni deli gibi seviyorum anlamýyorsun.
33 
 Sövgü  (çiðdem taþ )

rol kesmek yerine racon keserim seni düzen düzene.
34 
 Herkes Kuyruk Sallarken Ýhanete, Yalana ve Dolana, Kim Bizi Ýnsan Olduðuna Ýnandýrabilir  (osman demircan)

Hep baþkalarýnýn izlerini taþýrsýn. Yediðin tokatlardan moraran yüzüne bakarlar, derler ki; aptalýn teki iþte yine dayak yedi. Bu bir iftiradýr. Oysa sen sadece sevmiþsindir. Tokat ataný s
35 
 Pastanýn Bütünü  (H.Deniz Hatipoðlu)

Sev gönül kýrýlma hemen Ýçinden sev haykýrmadan istersen Ama sev içinde kalmasýn Yüreðin kýrmasýn baþka yüreði Sev yaratandan ötürü Ýster ateþe tapsýn ister Allahýn a Ama beþ parmak gibi onlarý da sen gibi görerek….
36 
 Seni Düþünmek Beni Hasta Eder Grip Olurum  (osman demircan)

Ben ceket sevmiyorum ki neden beni düðmeler ilgilendirsin. Senin yan bakýþýn, gülüþün, ellerin, bir ceketin düðmeleridir. Ben baðrýmý açarken mutluluða seni koparýp attým hayatýmdan. Sanma ki üþümekteyim. Elimde avucumda senden bir þey kalmasa da, kendi nefesimle ýsýnmaktayým. Sen hayatýmýn akýþýnda tutunduðum bir kütüktün sadece.
37 
 Salaklar Cuntasý  (osman demircan)

Bakýn çevrenize selam vereceðiniz kaç kiþi vardýr.Bir gülümsemeyi size çok gören, hemen tokat gibi sözlerle sizi üzen onlarca insan vardýr.Bir merhabanýn karþýlýðýnda” Ne var!” diyen, aðýz birliði etmiþ salaklar cuntasý vardýr.Bu insanlarýn arasýnda yaþamak, bir kelebeðin karýnca yuvasýna düþmesine benzer.Hiç insancýl deðillerdir ve misafirperverlikleri ise hiç yoktur.Sadece yaptýklarý saldýrmaktýr.
38 
 Ah Filistinli Kýz  (osman demircan)

Ah Filistinli kýz! Bana Kibritçi Kýz'ý hatýrlattýn. Yalnýz bilmelisin, bazý insanlarýn kibrit çöpü kadar deðeri yokken, tüm dünyayý yakýp yýktýklarýný. Yüreðinin ateþine bir damla su gibi düþmek isterdim.
39 
 Gandi Ya da Tovorish Kemal  (Cahit KILIÇ)

CHP Kurultayýnda konuþan Kemal Kýlýçdaroðlu; süslü sözlerle slogan atmaktan öteye gidemeyince tekrar bunlarý düþündüm.
40 
 Barýþ Etkinliðinde "Þair" Arif Damar Þiddeti!  (A.Yýlmaz Þimþek)

Þairler ve Yazarlar çevrelerine, sahip olmak zorunda olduklarý sevgi ve iyiliklerinimi daðýtmalý yoksa yazýmýn konusu olan sevgisizlik örneðimi olmalý.




son eklenenler
Þeker Portakalý
Aysel AKSÜMER
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Ýçimden Yüzlerine Karþý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Suçlu Kim
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Düþ Üretim Atölyesi Gerçeði
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Eylüllenmek
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Gözyaþlarýna Bahane Yoktur
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Ýnsan Olma Fýrsatý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Acý Aþ
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Sevgi ve Dostluk Konferansý
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
"Don" Meselesi Deðil Aslolan
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Papaz Elbisesi!
Muhammed CAN
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Sevgiyle Bakmak Her Þeye
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Dokunmayýn Bana
osman demircan
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Ýnsan
osman demircan
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Ah Filistinli Kýz
osman demircan
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret
Karþýlýksýz Aþk
kübranur ayan
Eleþtiri > Sevgi ve Nefret

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.