..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Günlük Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Öpücükler Sana Dudaklarýna
Gülten Aðrýtmýþ
Þiir > Aþk ve Romantizm

Öpücükler sana, Dudaklarýna. Hayal de olsa, Boþ ver aldýrma. Geçer bu günler, Hemen ardýndan Gelir istediðin Yaþanasý yenilikler. Çýlgýnlýk sanma Bu sözcükleri Nedir ki bunlar Þu koca dünyada. Dünya nedir ki Evren varken. Belki de evren Bir minik hücre, Baþka bir bedende. Kimisine doðal gelen Bir baþkasýna anormal. Doðru davranýþý bulmak Bilmece. Bilmeceden kaçmak için Kendi doðallýðýný yaþamak Anlayana sunmak,

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar
201 
 Süzgü  (Müjdat Eraslan)

Günden güne yozlaþan dilimize, bir de teknolojinin çelmesi eklenince ki telefon ve internette yapýlan kýsaltmalarla dilimiz enikonu kan kaybetmeye baþladý.
202 
 Türkiye: 1 - Japonya: 4 (Galibiyet Bizim )  (Müþerref ÖZDAÞ)

Bir varmýþýz bir yokmuþuz...
203 
 Hep Daha Fazla Hep Daha Fazla  (Ahmet Zeytinci)

Beylik bir laf vardýr bilirsiniz ''Tüketim toplumu olduk.'' derler. Doðrudur, ancak üretim olmadan tüketimde olmaz... Eski zamanlarda insanlarýmýz sanki daha kanaatkardý gibi gelir bana, gibisi fazla öyleydi... Þimdi ki bebelere bakýyorsunuz hepsi marka tutkunu... Ayakkabýlar o tanýnmýþ firmadan, kazaklar gömlekler baþka tanýnmýþ firmadan. Analarýnýz, babalarýnýz da marka mý bilirlerdi? Anneleri, babalarý ne alýrsa onu giyerlerdi...
204 
 Böyle Yarýþma mý Olur?  (Hakan Yozcu)

Adý üzerinde bu bir yarýþma. Yarýþma da ne demektir: Birileri içlerinden birinci gelecek, ikinci gelecek ve sonrasý arka arkaya gelecek demektir. Þöyle düþünün: Dünya Atletizm yarýþmalarý düzenleniyor. 15 atlet belli bir hedefe doðru ayný þartlar altýnda koþuyor. Ve önceden de nasýl koþacaklarý, neler yapacaklarý söyleniliyor. Yarýþ baþlayýnca bütün atletler hedefe doðru koþuyor. Ýçlerinden birisi hedefe en önce varýp ipi göðüslüyor. Ve bu yarýþmanýn birincisi oluyor. Þimdi siz, bu atlete ve hemen arkasýndan gelen atletlere 10 saniyenin altýnda koþtunuz veya 10 saniyenin üzerinde koþamadýnýz diye ödül vermeyecek misiniz? O zaman bunun neresi yarýþma oluyor.
205 
 Yol Yordam Öðrenin Biraz Kardeþim...  (Ýmdat Özcan)

Politik nokta da kýrýlmýþ ve kýrýlacak tüm potlarý geçmek için rekor yeminin mi var be adam ? / Çýk ve tüm Müslümanlardan adam gibi özür dile…
206 
 12 Haziran Gecesi 12'ye Doðru  (Gürcan Erbaþ)

Yaptýklarýnýn arkasýndan dönüp bakmazsa insan. Bak bu hata imiþ! deyip tamir etmek ihtiyacýný duymazsa, bir kez olsun karþý tarafa hak vermezse o insan, ne kültür, ne demokrasi, ne hukuktan yanadýr.
207 
 Güneþ Doðuda Geç mi Doðar Artýk?  (Elif Özcan)

SÝMSÝYAH GECENÝN KOYNUNDAYIZ
208 
 Yeteneksizsiniz  (Ahmet Zeytinci)

Baþta belediyelerimiz çok yeteneklidir çook. Her sene ya da iki senede bir yollarý asfaltlarlar da kimsenin sesi çýkmaz bu duruma. Benim memurum benim iþçim de çok yeteneklidir. Asgari ücret ile altý kiþilik ailesini geçindirir de gýký çýkmaz devletine milletine, ayrýca benim öðretmenlerim de çok yeteneklidir, çok az bir maaþ ile hem öðrencilere eðitim verirler hem geceleri takside çalýþýrlar hem de aile lelerini geçindirirler...
209 
 Aldattýnýz, Kandýrdýnýz, Parçalýyorsunuz. Sýradaki Ne Hemþerim?  (Serdar ULUSOY)

-Ben özellikle bu gizli desteðin hangi ülke tarafýndan verildiðinin açýklanmasýný istiyorum. -PKK terör örgütünün arkasýndaki güçler kimlerdir? -PKK kimin taþeronudur? -Bu taþeronlara karþý AKP hükümetinin aldýðý tedbirler nelerdir? -PKK’yý kullandýðý bilinen ülkelere karþý nasýl bir yaptýrým uygulanmýþtýr? -Þayet terörün arkasýnda olduklarý bilinmesine raðmen bu güçlere ve devletlere suskun kalýnmýþsa þehitlerin vebalinin sorumluluðu kimde olacaktýr? -Eðer, PKK terör örgütü birileri tarafýndan kontrol ediliyor ve bunu da Baþbakan Erdoðan biliyorsa dökülen þehit kanlarýnýn sorumluluðundan nasýl kurtulacaktýr?
210 
 Kýbrýs’ta Osmanlý Öncesi Türk Ýzleri  (Hakan Yozcu)

Sempozyumun açýlýþ konuþmasýný Yrd Do. Dr Zeki Akçam yaptý. Akçam konuþmasýnda: " Düzenledikleri sempozyumun amacýnýn Kýbrýs’ta, Osmanlý Dönemi’nden önce Türk varlýðýnýn olup olmadýðýný tartýþmak, gerek sivil, gerekse askeri bakýmýndan adada Türk varlýðýndan söz edilip edilmeyeceðini konuþmak” olduðunu söyledi.
211 
 Can Baba  (ahmet alpan)

Buna tepki vermemiz gerekiyor… derken gerici kafalar aldýklarý iþaretle bir sanat eserini ve mezarý tahrip ettiler.
212 
 12 Haziran Gecesi 12'ye Doðru  (Gürcan Erbaþ)

Yaptýklarýnýn arkasýndan dönüp bakmazsa insan. Bak bu hata imiþ! deyip tamir etmek ihtiyacýný duymazsa, bir kez olsun karþý tarafa hak vermezse o insan, ne kültür, ne demokrasi, ne hukuktan yanadýr.
213 
 Ýhanet ve Riyakârlýk  (Cahit KILIÇ)

Ýhanetin ve alçaklýðýn boyutu gittikçe büyüyor… Devletin ve milletin bekasýný hedef alan hýyanet çemberi gittikçe geniþlik kazanýyor…
214 
 Tavla Oynamak Siyasi Suç Mu?  (Hakan Yozcu)

Bir Cumhurbaþkaný, vatandaþýyla veya bir dostuyla tavla oynayamaz mý? Tabii ki de oynayabilir. Sonuçta Cumhurbaþkaný da bir insandýr ve o da bir vatandaþtýr. Diðer ülkelere bir bakýnýz. Normal bir vatandaþýn býrakýn bir cumhurbaþkanýný, bir bakaný veya bir vekili, önemli bir makama sahip olan üst düzey bir bürokratýn yanýna dahi yaklaþamadýðýný görürsünüz. Yanlarýnda dev bir koruma ordusu ile sizi on metreden fazla yaklaþtýrmaz.
215 
 Yakýndýðým Þey…  (Þevket Baþýbüyük)

Kýþ nedeniyle kilit vurulmuþ evler, lakin bir tanesi evini bu taziyeye açmamýþ, açma cömertliðini gösterememiþ… Özetleyecek olursak; köy hayatý, bildiðiniz o eski köy hayat deðil þimdi. O eski cömert insanlar, yerini cimri ve sadece kendini düþünen egoist insanlara býrakmýþ… Evini komþusunun taziyesine açmayacak kadar ölümü unutmuþ bu insanlar. Herkes öldüðü vakit terk eder malý, serveti, evi barký lakin bu insanlar ölmeden önce terk etmiþler evlerini barkýný. Daha vahimi terk ettikleri evlerini ölmüþ gariban komþusunun taziyesine açmayacak kadar insanlýktan uzaklaþmýþlar… Yakýndým; köy deðil, kar deðil, fukaralýk hiç deðil… Bilmem anlatabildim mi?
216 
 Ben Her Mayýs Ölürüm (M. Vurgun)  (Vildan Sevil)

Ah… Göz göre göre gelindi bu günlere…
217 
 Seçim 2002 Sonuçlarý ve AKP  (Mehmet Sinan Gür)

Hayýrlý (mý) olsun.
218 
 Farklý Bir Gün…  (E. Asým Öztürk)

Konteynerlerin birinden diðerine koþturuyor birkaç genç. Zor çektikleri yüklerine yenilerini ekleyebilme telaþýndalar. Bir adam: “Çöpleri daðýtmayýn çevreye” diye baðýrýyor. Çocuklardan büyük görüneni: “Daðýtmýyoruz amca, topluyoruz” diyor, sakin.
219 
 Dualarýn Zaferi  (halil ibrahim þan)

futbol sadece futbol deðildir gördük bir çok analitik boyutlarý var...
220 
 Var mý Onlardan Gerçekten  (Ahmet Zeytinci)

Ya arkadaþým dünya kadar para verip o televizyon sistemini alýyorsun, anladýk, sonrada haftada dört tane maç seyrediyorsun, onu da anladýk da bir de pozisyon tartýþmalarýný gece yarýlarýna kadar izliyorsun da ne oluyor, onu çok merak ediyorum iþte? Hayýr bari onlarý izleme de, ertesi gün de amirinin karþýsýnda esneyip durma, deðil mi ama?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ramazan Kolisi ve Volisi
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Seçimin Þeyleri
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sosyal Medya Fenamenleri
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Savaþ Cinayettir!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Ýnsanlarý Yazalým Biraz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Daðlar Kadar Ümit
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Omega
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sümüklü Böcek
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Paraný Ye Paraný
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Maral
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Yeni Yýl
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Öyle Ýþte
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Bizi Taksim Edenlere Yuh
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Aþk Birlikteliði mi Yoksa
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.