..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Günlük Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar
221 
 Kýrþehir Aþýk Paþa 1. Þiir Þöleni  (Ahmet Sargýn)

kýrþehir þiir þöeleni
222 
 Dershaneler Ne Ýþ Yapar?  (osman tatlý)

Dershaneler, bu ülkenin sadece acýnan, kan kaybeden eðitimin sonucu deðildir; ayný zaman kan kaybeden, acýnacak hale dönüþen ve çözülen aile yapýsýnýn bir sonucudur da.
223 
 Kirlenmek Güzel Deðildir  (halil ibrahim þan)

Uzun zamandýr sürdürülen bir reklam kapmanyasý tv'de ,radyo'da,bilboardlarda adeta beynimize nakþ edilmek istenen slogan "Kirlenmek güzeldir".Ýyi de kirlenmenin nesi güzeldir?
224 
 Cezaevinde Tiyatro  (Hakan Yozcu)

Gerçekten de hayatlarýný dört duvar arasýnda geçiren kader mahkûmlarý için çok anlamlý bir isim Gündoðdu. Çünkü onlar hep dört duvar arasýndalar ve gün bu dört duvar arasýna hiç geçmiyor neredeyse. Hep karanlýk, hep acý, hep hüzün… Onlarý bu acýdan, bu karanlýktan, bu hüzünden bir nebze de olsa kurtarmak gerekti. Onlarýn da insan olduklarýný, ruh taþýdýklarýný, duygularý olduklarýný ve birer kalp taþýdýklarýný hissettirmek lazýmdý.
225 
 Ateþböcekleri Ýsyanda... Ateþböcekleri Çýðlýk Çýðlýða...  (Vildan Sevil)

Koyu, kirli bir karanlýk, ülkemin üzerine çöktükçe, canýný diþine takýyor ateþböcekleri. Yurdun dört bir yanýnda, öbek öbek çakýyorlar. “Biz varýz, biz varýz!...” diyorlar. “Yüreklerin kulaklarý saðýr”
226 
 Küçük Þevket Büyük Þevket"i Eleþtirince…  (Þevket Baþýbüyük)

Ben o yazýda, Mehmet Þevket Eygi gibi birinin; “Mehdi gelecek Ýsa inecek” diyerek, Hýristiyanlarýn ve Yahudilerin inancýný Ýslama mal ederek/Müslümanlarýn inancý imiþ gibi bir yanlýþa sapmasýný eleþtiriyorum… Sen nasýl anlamýþsýn! (nerenden anladýysan…) “Kýyas kabil deðil ama senin yazýnda saðlam bir tek Türkçe cümle aradým, inanýr mýsýn, bulamadým.” Hey yavrum hey!... Bana ‘bir tek Türkçe bilmediðimi’ iddia eden “okuyazar”ýma bak… Ulan “#okuryazar”, senin saçýnýn kýlarý sayýsýnca yazý yazmýþ ve bu sahada kalem oynatmýþ bir yazarým. Türkçe bilmeyenler (hem Türkçe bilmek farz mý, dilde önemli olan meramýný anlatabilmek, kendini ifade edebilmek deðil mi?) Sonra sen kim oluyorsun ki, “senin yazýnda saðlam bir tek Türkçe cümle aradým, inanýr mýsýn, bulamadým” deme cesaretini gösterebiliyorsun? Bulamazsýn çünkü sen, -muhtemelen- bana karþý taraflý ve yanlý bakýþ açýsýyla bakýyorsun, ya da Türkçe bilmiyorsun ki cümlelerimi anlayamýyorsun. Tekrar baþa dönecek olursak; Mehmet Þevket Eygi yeðenimiz olur, annesi Malatyalýdýr/Malatya eþraflarýndan Seyyit Zapçýoðlu’nun kýz kardeþinin oðludur. “Zapçýoðlu Sokak” ismini de Þehri Malatya’mýza vermiþ asil bir ailenin çocuðu…
227 
 Bu Bono Baþka Bono  (derya eðilmez)

Konser için Ýstanbul`a gelen Bono ve grubu u2 nin maceralarý...
228 
 Yumurtanýn Sarýsý Politikacýlarýn Kafasýna Düþtü Yarýsý  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Hafýzamý yokluyorum: Yýllar önce de toplumumuzun gündeminde bir yumurta olayý vardý. Hani eski bir bakanýmýzýn oðlu yumurta iþine girmiþ ve Allah o gencimize “yürü ya kulum!” demiþ, o da kýsa sürede köþelik olmuþtu. Tabii bu olay artýk çok geride kaldý ve unutuldu.
229 
 Wikileaks ve Ýsviçre  (Mustafa Mert)

Birincisi WikiLeaks adlý sitenin sahibi Julian Paul Assange. Þu an da kayýp, nerede olduðu bilinmiyor. Aklýma Hanefi Avcý geldi. Baþýna gelecekleri bile bile kitabýný yazdý, ama ortadan kaybolmadý. Þu an da hapiste. Acaba hangisi akýllýca?
230 
 Nasýl Bakmak Ýstiyorsak Öyle Görürüz...  (merve)

Yaþýyorsak...Sabrýmýzý, anlayýþýmýzý, tatlý dilimizi hiç eksik etmeyelim sevdiklerimizden...
231 
 Yazsam mý Yazmasam mý  (KAMÝL BAKÝ)

Özürlü sýnav... (YGS'de Kopya / 22 Haziran 20102'da kaleme alýnmýþtýr)
232 
 Eyvah Texastayým  (derya eðilmez)

Bizler,silah tutan eller yerine kalem tutan eller dedikçe,düðün ve maçlarda aman silah sýkmayýn masumlarýn canýný yakmayýn dedikçe birileri çocuklarýmýzýn o saf ve masum yüreklerini ellerine tutuþturmak istedikleri silahlarla kirletmeye çalýþýyor.
233 
 24 Nisan ve "Musa Daðlý Çocuklar"  (eyyüp yýldýrmýþ)

Her yýl 24 Nisan’ da karþýmýza çýkarýlan sözde “Ermeni Soykýrým” iddialarýnýn bir dayanaðýnýda da aþaðýda anlatmaya çalýþacaðým olaylar oluþturmaktadýr...
234 
 Ziya Doðan'la Neler Konuþtuk?  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Geçen hafta sonu( 20 Ekim 2007 Cumartesi) Trabzon’un tek beþ yýldýzlý oteli olan Zorlu Grand Hotel’de uydudan Türkiye’nin dört bir tarafýna ve dünyaya yayýn yapan Giresun merkezli Tempo Tv’nin canlý yayýn konuðuydum. Trabzon’un baþarýlý programcýlarýndan Gazeteci-Yazar Kenan Aydoðdu’nun hazýrlayýp sunduðu Türkiye genelinde seyirci nezdinde ilk beþe girme baþarýsý gösteren “Ne Var Ne Yok?” adlý programýn birbirinden seçkin tam 12 konuðu vardý.
235 
 Demek ki Yürek ve Çalýþmak  (Ahmet Zeytinci)

Geçmiþe göre daha baþarýlý olsak da, 2002 yýlýnda ki dünya üçüncülüðümüz olsa da, yine o tarihlerde Galatasaray'ýmýzýn UEFA Kupasý Þampiyonluðunu yaþamýþ ve görmüþ olsak da sonrasýnda ne Dünya Kupasýna, ne de Avrupa Þampiyonasýna katýlmakta fazla da baþarý saðladýðýmýz söylenemez...
236 
 Diziler ve Kitaplar  (Mustafa Mert)

2011 yýlýnda kendinize bir iyilik yapýn! Orhan Kemal’in, Sait Faik Abasýyanýk’ýn, Orhan Veli Kanýk’ýn veya baþka birçok deðerli yazarýmýzdan birinin kitabýný alýn ve okuyun. Ben kitap okuyamýyorum, sýkýlýyorum
237 
 Bir Büyük Yazar Doðuyor Güneþle Birlikte  (NUH KENÝÞ)

Ortalýk büyük yazar kaynýyor,elini uzatsan büyük yazara çarpacak. Bir medya kaptaný büyük dedi diye büyük yazar mý olunuveriyor birkaç günde,
238 
 Yumurta  (osman demircan)

Birçok kimseyi veya nesneyi içine alan, birçok kiþi ve nesnenin bir araya gelmesi sonucu olan: “Kolektif bir görüþ rahatlýðý insaný düþündürmekten kurtarýr.” -A. H. Çelebi. Kolektif "ortak olan" demektir. Yumurta atan öðrencilerin pankartýnda ' kollektif ' yazýyordu; ' kolektif yazýlmasý gerekirken. Üstelik bu kelime ithaldir ve eylem de ithaldir. Eylemcilerin kýyafetleri de ithaldýr. Hemen hemen hepsinin üzerinde lives ve ayaðýnda nike ayakkabý var bu solcularýn. Sermaya defol diyen öðrencilere bakýn baþtan aþaðý adidas, nike çekmiþtir ayaklarýna. Bunlar kimin yolundan gitmekteler, Lenin'in mi, Mao'nun mu sormak isterim kendilerine.
239 
 Kendi Kendimize Yapýyoruz  (Hakan Yozcu)

KKTC’de insana ve insan hayatýna saygý vardýr. Yaþam bir daha ele geçmez. Kýbrýs Türkü bunun bilincindedir. Hiç bir iþinde sahteciliðe kaçmaz Kýbrýs Türkü. Özü gibi sözü de doðrudur. Kendisi gibi iþi de doðrudur.
240 
 Nobel'e Giden Bir Kestirme Yol Var...  (Ýmdat Özcan)

Elbet ses veririz tekrar o meydanlar da / Yüreðimizi koyarýz yine tanklarýn önüne…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ramazan Kolisi ve Volisi
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Seçimin Þeyleri
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sosyal Medya Fenamenleri
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Savaþ Cinayettir!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Ýnsanlarý Yazalým Biraz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Daðlar Kadar Ümit
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Omega
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sümüklü Böcek
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Paraný Ye Paraný
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Maral
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Yeni Yýl
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Öyle Ýþte
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Bizi Taksim Edenlere Yuh
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Aþk Birlikteliði mi Yoksa
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.