..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan bir küçük dünyadýr. (Mibres Kosmos) -Demokritos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Günlük Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar
161 
 Uyuþmuþ Beyinler  (Adem KORKMAZ)

Medya ve bazý çevreler bu iþ den çok büyük rantlar elde ediyor.Birileri sporla-kumarý bilinçli olarak karýþtýrýyor ve bu þekilde lanse ediyor.Spor;hareket demektir,terletir,kalp atýþlarýný hýzlandýrýr ve insan saðlýðýna faydalýdýr.Þimdi 11-11 eþittir yirmi iki.Bu yirmi iki kiþi bu iþi yapýyor anladýk Peki bunlarla ilgilenen 22 milyon spor mu yapýyor?Maalesef gençliðimiz kurban ediliyor.Bu kadar abartýlý bir þekilde baðlanmak,iþi çok daha fazla ileriye götürerek Müslüman Türk gençliði derin bir gaflet uykusuna yatýrýyor
162 
 Türkçe Olimpiyatlarý ve Kelebek Etkisi  (hasan tülüceoðlu)

Türkçe olimpiyatlarý, Türk okullarýnýn, bu okuldaki öðrenci ve ailelerin birinci gündemi olmuþtur. Þampiyonluða ulaþmak için aylar öncesinden hummalý bir folklorik çalýþma yapýlmaktadýr.
163 
 Uyan Ey Türkiye Uyan  (Özcan Nevres)

Avrupa ülkelerine ihraç edilen sahte ve saðlýksýz tonlarca bal Türkiye’ye geri gönderilmiþ. Basýný ve televizyonlarý dikkatle izliyorum. Hiç birinde bu ballarýn imha edildiðine dair bir haber yok.
164 
 Simurg Ateþini Antalya da Yaktýk  (Ahmet Sargýn)

10 þair 10 þehir Antalya Toplantýsý
165 
 Sonsuza mý Uðurluyoruz  (Ahmet Zeytinci)

Evet, ahiret hayatý inkar edilemez bir gerçektir. O nedenle ruhunu yüce yaratýcýmýz Allah'a teslim edenleri sonsuzluða deðil de ahirete uðurluyoruz. Ölen insaný sonsuzluða uðurluyoruz dediniz mi kavramlarýn içini boþaltmýþ oluyoruz, buna dikkat etmemiz lazým... Ahiret hayatý ebedi hayattýr, sonsuzdur, bunu inkar etmiyoruz, ancak orada ki tekrar ölümün olmadýðý hayatýn adý ahiret hayatýdýr, bunu akýldan çýkartmayalým...
166 
 Kredi Müjdesi de Ne Ola ki  (Ahmet Zeytinci)

Sabah sabah radyo da geçen bir haber bu ki müjdeli de bir haber olduðunu iddia ediyor, devletin resmi yayýn kuruluþu... Haberde de belirtildiðine göre enerji ve özel sektör yatýrýmlarý için kullandýrýlacak bir para bu kredi... Özetle borç, bir zaman sonra geri ödenecek bir para, eðer ki ödeyeceðimiz zaman ülke batýp da iflas etmedi ise...
167 
 Memleketin Çivisi Çýkmýþ  (Hakan Yozcu)

Vatandaþ gariban, vatandaþ periþan, derdine dert katýyor, Zenginler, zenginliðini ona katlýyor, elense yapýp öylesine yatýyor. Fakir, fukara ekmek derdinde, iþsiz, aþsýz yetim kalýyor. Bilmiyorum artýk milletin bu vebalini kimler alýyor?
168 
 Þerefine Ýnsanoðlu  (Hakan Yozcu)

Oyunu, genelde ele aldýðýmýzda, her kesimden insanlarý ele alýyor. Sokakta yaþayan gariban insanlar. Parasýz, pulsuz, aç, üstü- baþý yýrtýk, kirli olan insanlar. Diðer tarafta da silah tüccarlýðý yaparak zengin olan ve para kazanmak uðruna masum insanlarýn ölmesine göz yuman cani insanlar. Bunlar, savaþýn etkisinden rant saðlayan umursamaz, vurdumduymaz insanlar.
169 
 Motaþ  (Þevket Baþýbüyük)

MOTAÞ’ý, bu arabalarla olsaydý biz Orduzu Belediyesiyle devam ederdik. Ama etmedik… Çünkü olmadý, bu elbise bu bedene dar geldi ve çýkartýp çöpe attýk… Þimdi biz çöpe attýðýmýz bu çürümüþ kirli elbiseyi ne diye bir daha biçiyorsunuz Kaldýrým halkýna… Yani bu demode olmuþ arabalarla bu iþ gitmez arkadaþ. Hem olmuþ olsaydý millet ücret vermeden Orduzu Belediyesi tekelindeyken biniyordu bu arabalara. E þimdi her adým atýþlarýnda “zart” ettiren akýllý kartlar 1.500 TL alýyor. Demem o ki, bu halk hem her biniþte hem 1.500 TL verecek hem de rahat bir ulaþým yapamayacak…
170 
 Seçmenin Fýtratý…ya da Bu Nasýl Milli Ýrade?..  (Vildan Sevil)

Seçmenimizin, kesin olmayan sonuçlara göre yaklaþýk %51.8’inin (Aslýnda %38 ama bu lanet seçim sistemine göre) yani 21 milyon kiþinin FITRATI bir kez daha tescil edildi. Gerçi bu sayýlarda önceki seçime göre düþüþ olmasý sevindirici ama yine de az deðil elbette.
171 
 Aman Ha Günlük Burç Yorumunuzu Okumadan Güne Baþlamayýn  (Ahmet Zeytinci)

Geçenlerde yengeç burcuna giren ay kardeþ, bir baþka günde de ikizler burcuna giriyormuþ. Bak sen þu aya bir türlü yerinde duramýyor. Girme yahu zýrt pýrt bir burca, otur oturduðun yerde... O girdiðin burçlarda bir gün senin baþýný yer diyeyim sana Ay Kardeþ... Hem bir burca girmeden önce o burçtan da randevu almak lazým deðil mi?
172 
 Mýsýr’ý Patlattýlar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu ülkelere getirmeyi düþündükleri demokrasiyi sakýn ola ki, kendilerine layýk gördükleri demokrasi gibi zannetmeyin. Kavram ayný, ama gelen rejim çok farklý bir þey. Daha iyi anlamak için Irak’a getirdikleri, milyonlarca cana mal olan ucube demokrasi(!)yi hatýrlayýn.
173 
 Televizyonda Ýçine Eder Haným  (Özcan Nevres)

Televizyonda Ýçine Eder haným, bol tavalý, bol tencereli, bol derin çanaklý, mikserli masasýnda yemek tarifi yapýyor
174 
 12 Haziran Gecesi 12'ye Doðru  (Gürcan Erbaþ)

Yaptýklarýnýn arkasýndan dönüp bakmazsa insan. Bak bu hata imiþ! deyip tamir etmek ihtiyacýný duymazsa, bir kez olsun karþý tarafa hak vermezse o insan, ne kültür, ne demokrasi, ne hukuktan yanadýr.
175 
 Hükümetler Ne Yapmaz?  (Gürcan Erbaþ)

Çok partili demokrasiye geçtiðimiz 1946'dan bu yana her hükümet, halkýn sorunlarýný Türkiyenin sorunlarýdýr diye bize yansýtmýyor. Aynaya tersinden bakýyor. Oysa Anayasamýzda " Devlet; halkýnýn sosyal, kültürel ve ekonomik düzeyini yükseltmeyi amaçlar." diye bir madde vardýr.
176 
 Düdüklü Tencere Ýmalatý  (Sinan Yýldýrým)

Önce bir düdük lazým bize ama parasýný ödeyip çalmayý hak edecek birsi de olmalý ki parayý veren düdüðü çalar klasiðini de diyebilelim bizde dimi ama. Önce müþteri, sonra düdük, en son tencere ile birlikte kapak lazým bize.
177 
 Çocuklarýný Okutmak Ýsteyen Babanýn Mücadelesi  (Hakan Yozcu)

Hadi Çalýþ, þikâyet ediyor devlete. Devlet, vatandaþýn tarlasýna yol yapamýyor. Kadastroda yol görünüyor ama mevcut yol tarla olarak kullanýlýyor. Üstelik yol, baþka bir tarla sahibinin tarlasýndan geçiyor. Tarla sahibi de ister istemez izin vermiyor. Bu nedenle 4 çocuk, 500 metre geride býrakýlýyor. Buradan eve giderken çocuklara köpek saldýrýyor ve ýsýrýyor. Baba, hastaneye götürüyor çocuklarýný ve rapor alýyor. Bu olay da mahkemeye taþýnýyor. Ama sonuç alýnamýyor.
178 
 Pinokyo  (Nida)

hainler ölünce unutulur
179 
 Hâlâ Þaþýrdýðýma Þaþýyorum  (Mustafa Mert)

Bir çok ülke nükleer santrallerini kapatma, yeni projeleri durdurma kararý aldý. Kazmayý vuracaðýz diyen olmadý, biri hariç. Her zaman ki olumsuz konularda birinciliði elden býrakmayan bir ülke. Trafik kazalarýnda, benzin fiyatlarýnda...
180 
 Aziz Nesin Vakfina Yapýlan Saldýrýlar Ýlk Deðil  (Hardal Biber)

Koc Vakfi vergi muafiyetinden de yararlanýp Devlete ait orman arazisinin üstüne ‘bol paralý üniversite’ kurdugunda, eðitim binalarýnýn üç katý alana Migros, Divan Pastanesi, magazalar, muhteþem deniz manzaralý lojmanlar kondururken ' Eðitim Gönüllüsü' olsun; ömrünü mahkeme kapýlarýnda asýlsýz iddialarla çürüten bir yazar kendi çocuklarýndan esirgediði mirasiyla eðitim vakfý kurdu mu arkasýnda art niyet arayýn. Pes dogrusu.'

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ramazan Kolisi ve Volisi
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Seçimin Þeyleri
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sosyal Medya Fenamenleri
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Savaþ Cinayettir!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Ýnsanlarý Yazalým Biraz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Daðlar Kadar Ümit
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Omega
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sümüklü Böcek
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Paraný Ye Paraný
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Maral
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Yeni Yýl
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Öyle Ýþte
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Bizi Taksim Edenlere Yuh
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Aþk Birlikteliði mi Yoksa
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.