..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Egoistlerin en güzel yaný baþkalarý hakkýnda konuþmuyor olmalarý. -Lucille S. Harper
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Unutulamayan Dönemler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
21 
 Maðdurluk Bilançosu - 9  (Osman AKTAÞ)

Afganistan’da bir yandan Ruslar, diðer yandan Amerikalýlar bütün merhametleriyle halka özgürlük, demokrasi ve insan haklarýnýn gereklerinin yaþanmasý için çaba gösteriyor, ama tam bir vefasýzlýk örneði gösteren Afgan halký direniþle bu yardýmlarý reddedip, hem Ruslarýn, hem de Amerikalýlarýn iyi niyetini suistimal ederek, onlarý maðdur ediyorlardý.
22 
 Maðdurluk Bilançosu - 7  (Osman AKTAÞ)

Hitler ve Yahudiler… Hitler’in babasýnýn gaddar bir insan olduðu anasýna ve kendisine son derece kötü davrandýðý anlatýlanlar arasýnda. Bu korkunç çocukluk dönemi Hitler’in Yahudi düþmanlýðýný körükleyen en önemli faktör olduðu da söylentiler arasýnda. Çoluk çocuk dinlemeden herkesi öldürmesi ve ölüleri de fabrikalarda yakýt olarak kullandýðý dünyanýn en büyük maðdurlarýndan biri olduðunu gösteriyor
23 
 Yavuz Zýrhlýsýnýn Yazgýsý ve Tarih Bilinci  (Mehmet Sinan Gür)

Herþeye para gözüyle bakmayalým, tarihi deðerlerimize sahip çýkalým ve onlarý küçümsemeyelim. Bunun yaþamsal önemi vardýr.
24 
 Maðdurluk Bilançosu - 8  (Osman AKTAÞ)

Bu konu yüreðimde hep bir sýzý olarak kaldýðýndan mizaha yer verecek kadar kendimi güçlü hissetmiyorum. Bu yüzden bu bölümü yüreðimin sesiyle anlatmak istiyorum.
25 
 Atatürk'ün 1934 Yýlý Tbmm Açýþ Konuþmasý ile Osmanlý Musýkîsi Adeta "" Vebâlý" Ýþlemi Görmeye Baþlýyor  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Cumhuriyet Ýnkýlâplarýnda Osmanlý Mûsýkisi...
26 
 Kapadokya Yahut Güzel Atlar Ülkesi  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Türkiye dünyanýn en güzel ülkelerinden biridir. Bunu sadece biz söylemiyoruz, ülkemizi ziyaret eden yabancýlar da bu topraklarýn tabiî güzelliklerine, kültürel öðelerine, sofra kültürüne hayran kalýyorlar. Bizler, içerisinde yaþadýðýmýz halde bu güzellikleri göremiyoruz; görsek de farkýna varamýyoruz. Oysa yabancýlar deðiþik ülkeleri gördükleri için buralarýn güzelliklerini kýyaslama imkânýna sahip oluyorlar. Bu yüzden onlarýn kanaatleri bizleri için önemlidir. Ülkemiz hakkýnda olumlu ve olumsuz görüþ bildiren turistlerin deðerlendirmelerini dikkate almalýyýz. Onlar bizim dünyadaki gönüllü turizm elçilerimizdir.
27 
 Bir Hükümeti Deviren Kadýn: Fadime Þahin  (Fatih KAYABAÞI)

28 Þubat döneminde de darbeciler tarafýndan ayný uygulamalar yapýldý bizlere. Resmen Ayaktayken, uyutulduk. * Refah Partisi’nin giderek oylarýný artýrdýðýný ve bunun hiçbir þekilde önüne geçilemediðini gören darbeciler, büyük þehirlerde, toplumun nabzýný en iyi tutan meslek grubu olan taksicilerle görüþüp tahlil yaptýlar. Taksiye binip þoförlere, Refah Partililerin yaptýðý iddia edilen yolsuzluklarý anlattýlar. ‘Bunlar Türkiye’yi Ýran’a çevirecek’ dediler. Gördüler ki bu iddialarý, taksiciler ciddiye almýyor. Sonra taksicilere, ‘Filanca tarikatýn þeyhi, kadýnlara kýzlara tecavüz etmiþ’ þeklinde hayali hikayeler anlattýlar. Taksiciler buna çok sinirlendi. ‘Vay namussuz, þerefsizler’ dediler. Taksiciler de bu durumu halka anlattý.
28 
 Dünya Aþk Üzere Ýmiþ!..  (Deniz Ak)

....Ayný mahalledeki bir genç delikanlý; sever komþu kýzýný. Baþlar her fýrsatta, limonla taradýðý contravolta saçlarý ile geçer kýzýn önünden. Sonra kýza arkadaþýyla haber gönderilir...
29 
 Mersin Yenice Ýzlenimleri  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Havalarýn ýsýnmasýyla birlikte insanlar memleketlerine akmaya baþlarlar. Sýla özlemini hafifletmek için herkes akrabalarýný, eþ dostlarýný ziyaret eder. Ýnsanlar memleketlerine gelmiþken eðlence de bir yandan hayatý renklendirir. Bu aþamada festivaller girer devreye. Yerleþim yerleri kendi özelliklerini de dikkate alarak bir dizi sosyal faaliyetler düzenlerler. Festival þeklinde gerçekleþen bu eðlenceler insanlarýn ilgisini çeker. Yaz aylarýnýn neþesidir festivaller… Hayatý güzelleþtiren bu eðlenceler yörelerin tanýtýmýný da saðlarlar.
30 
 Türk Aydýnlarýnda Takvimler 1789 Mu?  (Muhammed CAN)

Ben söyliyeyim, yanlýþ tespitte bulunursam ki, öyle kabul edileceðinin hükmünü yazmadan verdim. Böylece kariyerler zedelenmez ve dahi mesleki onurlar korunur, deðilse de, iþinizi kaybetmemiþ olursunuz!
31 
 Maðdurluk Bilançosu - 6  (Osman AKTAÞ)

Rusya’da çetin bir hengâme… Tahmin etmiþsiniz bunlarýn Çeçenler olduðunu. Þeyh Þamil’den Þamil Basayev’e uzanan özgürlük arayýþýnda maðdur ettikleri Ruslar… O kadar çok Rus öldü ki, yazýk, Rusya’da Rus kalmadý. Ruslar çok merhametli olduklarýndan hiç sesleri çýkmadý.
32 
 Sular Altýnda Uyumaya Býrakýlan Tarihimiz  (Emine Piþiren)

Yol boyunca doðanýn muhteþem üç rengiyle gözlerimiz kucaklaþýrken baraj sularý göðün mavisiyle adeta sarmaþ dolaþtý. Ak bulutlar bir kuðu zarifliðinde suyun yüzeyinde tatlý akisler çizerken, bir anda bakýþlarým dondu. Yutkunamamýþtým! O an boðazýmýza takýlan alabalýk kýlçýðý deðildi.
33 
 Ýnsanlýk ve Müthiþ Ucube...  (David Durak ARSLAN)

...Doðrunun yöneticisi, bilgisizliðin ve yanýlgýnýn laðamýdýr. Evrenin þatafatý ayný zamanda pisliðidir »
34 
 Maðdurluk Bilançosu - 1  (Osman AKTAÞ)

“Çocuklarý küçük kurþunla öldürürler, deðil mi anne?” Bir Boþnak çocuðun aðzýndan dökülen bu kelimeler, yýllarca yüreðimde kanayan bir yara oldu. Bu yazýyý yazma gerekçem de, bu çocuða karþý duyduðum muhabbet ve mahcubiyettir.
35 
 Bir Tabu Daha Yýkýldý :  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

12 Mart 1971 döneminde Türk Müziði politikalarýnýn bir eleþtirisi...
36 
 Biz Metin Biçer'in Öðrencileriyiz  (Hakan Yozcu)

Bir 23 Nisan günüydü. Erdoðan ile anlaþmýþtýk. Sinemaya gidecektik. Ben, babamdan harçlýðýmý almýþtým. Erdoðan'ýn ise sinemaya gidebilmesi için çalýþmasý ve bilet parasýný çýkarmasý gerekiyordu. Bu nedenle boya sandýðýna sarýlmýþtý. Kadirli'nin tam merkezinde Çamlý Kahve denilen meþhur bir yer vardý. Neredeyse bütün Kadirli halký oraya gelirdi. Yan tarafta Ara Çayhaneler denilen T biçiminde bir sokak vardý. Bu sokak, tamamen çayhanelerle doluydu. Günün her saati insan doluydu. "Ýðne atsanýz yere düþmez derler" ya iþte öyleydi.
37 
 "Yarin Yanaðýndan Gayrý"... Ýsyan Ruhu... ve Börklüce Mustafa Þiir Günleri...  (Vildan Sevil)

Börklüce’nin felsefesini, ruhunu, Karaburun yerelinden hareketle, tüm yurtta canlandýrma çabalarýnýn son üçüncüsüydü bu etkinlik. “Son üçüncüsü”, diyorum; çünkü, daha önceleri de denenmiþ; denenmiþ de, suskunluða itilmiþ kaç kez. Börklüce Mustafa adý çýkarýlýp, Karaburun Festivaline dönüþtürülmüþ ince taktiklerle. Yerel ve genel yönetimlerin, çeþitli yöntemleriyle, özellikle 12 Eylül’den sonra daha çok üretilmiþ korku virüsü.
38 
 8 Mart Dünya Emekçi Kadýnlar Günü"nden, Þapþal Þabalak Konserlere, Cicili Bicili Maðazalara  (Vildan Sevil)

Devlet adamlarýmýz ve eþleri, pek önemserler bizi. Günün “mana ve ehemmiyetine uygun” kutlama demeçleri yayýnlanýr. Belediyeler þapþal þabalak konserler düzenlerler, göbekler atýlýr þen þakrak. Töre cinayeti denir, kadýnlar öldürülür bir yandan. Memeleri tomurcuða durmamýþ kýzlar, dedelere peþkeþ çekilir, alýnýr satýlýrlar. Bahçedeki aðaçtan ya da bir tavandan sallandýrýlmýþ ipin ucunda ince güzel boyunlarý.
39 
 Maðdurluk Bilançosu - 5  (Osman AKTAÞ)

1492 yýlýnda Ýspanyollarýn baþlattýklarý insanlýk yardýmý 1800’lü yýllardan sonra Ýngiliz ve Fransýzlara zorunlu devredilmeye baþlanýyor. Amerika kýtasýnýn doðu kýyýlarý ile Afrika kýtasýnýn doðu kýyýlarý Portekiz, güney Doðu Asya’nýn Büyük Okyanus kýyýsýndaki takýmadalar, Batý Afrika’da kýyýsýndaki bazý yerler, Orta Amerika’nýn doðu kýyýlarýndaki takýmadalar Ýspanyollarýn elindeydi.
40 
 Yahya Kemal Beyatlý'nýn Ýki Aþký Vardý...  (Emine Piþiren)

Sedat Bey, ayný zamanda Yahya Kemal Beyatlý Þairimizin de bir öðrencisiydi. Birkaç saat sonra gün batacaktý ve ben yine Ýstanbul-umu özlemiþtim. Baharat tadýnda benim dudaklarýmdan döküldü ünlü þairin dizeleri, bir bir özlemini içtiðim Ýstanbul-umla birlikte…




son eklenenler
Günortasýndaki Karanlýk
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Ýsyan
Alp Þahin
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Negatifin Diyalektiði
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Kanlý Temmuz
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Eylüllenmek
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
"Nerede Bir Can Ölse Oralýdýr Yüreðim"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Oy Madýmak
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Hrant Dink'i Anarken
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
30 Aðustos Zafer Bayramý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Bir Ülke Ki, Hýrlý Hýrsýz Karýþmýþ
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Cinuçen Tanrýkorur
Salih Zeki Çavdaroðlu
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Maðdurluk Bilançosu - 10
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Maðdurluk Bilançosu - 9
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Maðdurluk Bilançosu - 8
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Maðdurluk Bilançosu - 7
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Maðdurluk Bilançosu - 6
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Maðdurluk Bilançosu - 5
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler
Maðdurluk Bilançosu - 4
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Unutulamayan Dönemler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.