..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüðüm þeyi Montaigne'de deðil, kendimde buluyorum. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Post-Modernizm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Post-Modernizm
 Balýk Ýzlerinin Sesi Romanýnda Yer Alan Postmodernist Öðeler  (Aslý Yerlikaya)

Buket Uzuner, günümüz Türk edebiyatýnýn postmodernist bir döneme girdiði bu yýllarýnýn, dikkate deðer, ender yazarlarýndan biridir. Dinamizmi, hiç bitmeyen enerjisi ve sürekli teyakkuzda olma hali eserlerine yansýmýþ, onu genç bir kitle yazarý yapmýþtýr.
 "Mehlikâ Sultan"la "Kaf Daðýnýn Ardýn (Da) "A Metaforik Bir Bakýþ  (alper)

Ýnsanýn bilgiye ulaþma isteði, zamanýn sürecinden akýp gelirken, þekil ve niteliðinde çeþitli revizyonlarý da beraberinde getirmiþtir. Bu isteðin, en pratik yollardan elde edilme gayretine dönüþmesi de bu revizyonlardandýr. Bunun kavramsal literatürde yer bulduðu isimlendirme ise metafordur. Tanýmlanageldiði ifadelendirme biçimiyle metafor, bir þeyi baþka bir þey ile benzetmeye, kýyaslamaya, anlatmaya yarayan sembol niteliðindeki kavramlara verilen addýr. Çaðrýþtýrýcý olma özelliðine de sahip olan bu kavramlarýn metinleri algýlama konusunda okura kolaylýk saðladýðý düþünülmektedir. Ýnsanlarýn öðrenme edimlerinde önemli yeri olduðu düþünülen metaforlarý, biz de aralarýnda ortakbirliktelik iliþkisi olduðunu düþündüðümüz, Yahya Kemal’in “Mehlikâ Sultan” þiirini ve Emine Iþýnsu’nun “Kaf Daðýnýn Ardýnda” romanýný ayný düzlemde -ki bu düzlem metafor olgusudur.- bakýþ denemesine aracý kýlmaya çalýþacaðýz. Bu deneme giriþiminde bulunurken adý geçen metinlerin masal formuyla örtüþen yapý ve muhtevaya sahip olmalarýný da göz önünde bulunduracaðýz.
 Postmodern Ýliþki Ya da Diðer Adý Serbest Ýliþki  (Saadet Toksöz)

Bildiðiniz gibi kadýn erkek iliþkisinde gelinen son nokta serbest iliþki.. Artýk evlilikler bile bu çerçevede yaþanmaya baþlandý. Bu serbest iliþkiden ne anlamalýyýz?
 Deep / Derin  (pelin yet.)

Bana yaklaþtýkça derine girersin. Kývrýmlarýmda geceyi, gündüzü, zorundalýklarý keþfedersin ama benim izin verdiðim kadar beni anlayabilirsin....
 Komplo Teorilerinin En Teorik Olaný.  (Gültekin BAYIR)

“Bilgisayarla çalýþmanýn kýrk altýn evresi”
 Postmodern Paradigmanýn Son Çýkartýsý: Osmanlýlaþtýrma  (Hulki Can)

Neo-Osmanlý modeli veya Osmanlýlaþtýrma bataklýðýna gömülen Türkiye, bataklýk gazýyla, etnik ve dinsel gazla þiþtikçe þiþecek, büyüdükçe büyüyecek, federatif yapý iyice serpilip yerel yönetimler kendi siyasal, hukuksal, eðitimsel, güvenlik ve askeri düzeneklerini kurunca bu yapay balon minicik bir kývýlcým ile patlatýlacak, büyük bir yangýn çýkacak ve küresel itfaiyenin müdahalesi sonrasýnda bir sürü irili ufaklý devletçik oluþacaktýr. Aynen Yugoslavya örneðinde olduðu gibi. Neticede bölge tam Batýlý sömürgecilerin çýkarlarýna uygun "Büyük Ortadoðu Kolonileri"ne (BOK) dönüþmüþ olacaktýr.
 Efendilermi, Kölelermi?  (Muhammed CAN)

Modern dünyanýn partonlarý, kendilerine kusursuz formüller geliþtirmiþ olmalýlar ki, Finans kaynaðý IMF, askeri gücü NATO ve siyasi dehalar ile desteklenen Lokomotif, istenmeyen durumlarda taktik deðiþimi ve…!




son eklenenler
Deep / Derin
pelin yet.
Ýnceleme > Post-Modernizm
Efendilermi, Kölelermi?
Muhammed CAN
Ýnceleme > Post-Modernizm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.