..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sanat ve Sanatçýlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
161 
 Kýrmýzý Dükkan"da Üç Kadýn…  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Üç sýradan ev kadýný, üç farklý hayat. Bu kadýnlar, bir “seks dükkanýnda” mahsur kalýrsa ne olur? “Kýrmýzý Dükkan”, komedi ve dramý ustalýkla harmanlayan bir oyun. Ýnce dengelerin hakim olduðu oyun, tabular, gelenek görenekler, iki yüzlü ahlak anlayýþý ve bastýrdýklarý cinsel kimlikleri arasýnda sýkýþýp kalan kadýnlarý konu ediyor.
162 
 "Empati" Romaný Üzerine  (Hakan Yozcu)

Kitabýn arka kapaðýnda bulunan tanýtým yazýsýnda þöyle deniyor:“Yaþamýnýzýn kontrolü sizde deðil! Öyle olduðunu düþünebilirsiniz, ama yanýlýyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarýnýzý kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabý kapatabilirsiniz. O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi oymak gibi çýlgýnca bir þey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz. Ama sorun þurada: Ne isteyeceðinizi kontrol edemezsiniz. Her davranýþýnýzý önceden belirleyen arzularýnýz ruhunuzun o kadar derinlerine iþlemiþtir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle, hayatýnýzý yaþamaya devam edin. Ne isterseniz yapýn. Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadýðý gerçeði üzerine kafanýzý çok fazla yormamaya çalýþýn.”.
163 
 Ýçinden Kýrmýzý Balonlar ve Bisikletler Geçen Resimler : Ahmet Rüþtü Doðan  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Mavi deniziyle körfez, üzerinde beyaz kuðular gibi süzülen vapurlarý, kavurucu yaz sýcaðýnda püfür püfür esen rüzgarýnda sýðýnýlan serin eski ahþap binalarý ile güzelim ‘Ýzmir Evleri’. Dar sokak aralarýnda, duvar dibine park edilmiþ bisikletler. Hani biraz sonra gelip de binilecekmiþ havasýnda öylesine rahat bir tavýrla duvarýn dibine dayanmýþ. Kýrmýzý balonlarý, simit satýcýlarýný, koz helvalarý, mavi denize dalýp çýkan ve vapurlarla yarýþ eden yunuslarý gördüðüne yemin edebilir insan. Hatta þu sokak bizim oturduðumuz sokaða benzemiyor mu? Bak, ‘çocukluðum salýncaða biniyor þu parkta’ diyesi geliyor insanýn Ahmet Rüþtü Doðan’ýn düþsel bir masal havasýnda anlattýðý çocukluðumuzun ‘Ýzmir Resimlerini’ görünce.
164 
 Sanatýn Toplumsal Ýçeriði  (Eren Rýzvanoðlu)

sanat, hiçbir zaman kendinde saklý olaný hemen ele vermez. bunun için eðitilmiþ duyulara ve bir sanat bilincine sahip olmak gerekir. bunun içinde belli aþamalar vardýr. toplumcu sanat da böylesi bir aþamadýr.
165 
 Bilinçaltý Þaka Kaldýrmaz  (Emine Piþiren)

Ýçerde düze çýkamadýk, þimdi de dýþarý mý taþýrýyoruz. Geçmiþimizi, geleceðimizi ve eteðimizde olmayan taþlarýmýzý, onun bunun kafasýna atmanýn ne manasý var?
166 
 Sanatseverler Ýþ Baþýnda  (Esin)

Ülkemizde sanat, geçmiþ senelere kýyasla daha iyi bir noktada. Fazla karamsar bakmayý kesip, biraz etrafýmýza bakarsak bunu görmek çok güç deðil.
167 
 Usta Bir Heykeltýraþýn Ucuz Ölümü  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Türkiye’de trafik kazalarý almýþ baþýný gidiyor. Gün geçmiyor ki birileri trafik kazasýndan hayatýný kaybetmesin, kolunu bacaðýný kaybedip yaralanmasýn. Dýþarý çýkýp da eve saðlam dönmek þükür sebebi sayýlýyor. Ýnsanlarýmýz bir türlü kurallara uyarak adam gibi araba kullanmayý öðrenemedi. Her þey gözler önünde gerçekleþiyor ama hiç kimse yaþanan olumsuzluklardan ibret almýyor. Böyle olunca da benzer sebepler benzer sonuçlarý doðuruyor.
168 
 Bir Oyun Yazarýmýz  (Hakan Yozcu)

Ýbrahim Türkey Öztiðin Kýbrýs’ta bir ilke imza atmýþ: Dede Korkut Hikayeleri’nden biri olan “Kan Turalý” adlý öyküyü oyunlaþtýrmýþ. Bu konuda “ Dede Korkut Hikayeleri’nin kendine özgü bir dili ve anlatýmý var. Türk Kültürünü en iyi biçimde anlatýyor. Verdiði mesajlar çok önemli. Bu nedenle kitaptaki 12 hikayenin hepsini okuyup, inceledim. Ýçinden en çok “Kan Turalý”yý beðendim.
169 
 Seyircisi Halk Olan Tiyatro  (Cihat Faruk SEVÝNDÝK)

Ne demekir:Seyircisi halk olan tiyatro.Halk bir sosyal sýnýf mýdýr?
170 
 Katedralde Bir Þair  (Ayten Suvak)

"...edebiyatýn ana konusu insandýr"...
171 
 Sýnýrlarý Aþmak!  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Iþýkla yýkanan eller, hep birden çýrpýnan, el çýrpan, tempo tutan, tek ses, tek yürek, ýþýldayan eller. Her bir el çýrpýþta, kalbin ritmi gibi yanýp sönen, kalp gibi atan bir ýþýk. Olmaz. Iþýk sýnýrlarý kýrar, gerginliði yumuþatýr, eritir. Duruþlar bile erir gider ýþýk karþýsýnda. Bu donuk bedenler erirse? Iþýk onlarý eritirse? Sonra biri diðerine “gerçekten” dokunursa. Daha çok, daha fazla dokunuþ. Birileri birbirlerine dokunursa, dokunmaya baþlarsa. Bu bulaþýrsa. Sýnýrlar nasýl “korunur”? Sýnýrlarý kim “korur”?
172 
 Edebiyatý Bale Sahnesine Taþýyan Koreograf : Andre Prokovsky  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Çocukluðumda Fred Astaire’in dans ediþine büyük bir hayranlýk duyuyordum. Onun klasik tarzýna tek kelimeyle bayýlýyor ve onun gibi dans etmek istiyordum. Babam neden klasik baleyi denemiyorsun? Bak, Fred Astaire de klasik baleden geliyor dedi. Aslýnda, bu doðru deðil. Fred Astaire hiçbir zaman için klasik bale yapmadý. 13 yaþýmda, Paris Konservatuarýnda klasik baleye adým atýnca, balenin büyülü dünyasýndan çok etkilendim ve sonra Fred Astaire de unutuldu gitti.
173 
 Denizli'deki Sanat Elçimiz  (Hakan Yozcu)

Ali Tuluk, kendini sürekli yenileyen, araþtýran ve merak eden bir sanatçý... Bu günlerde kýsa bir süreliðine Kýbrýs’a gelmiþ. Bir kaç gün kaldýktan sonra geri gidecekmiþ. Bir kafede oturup sohbet ediyoruz. Daha ziyade O’na Denizli’deki günlerini soruyorum. Neler yapýyor, nasýl yaþayýp gidiyor?
174 
 Ana Hatlarýyla Edebiyatýmýz  (Yaþar ÇETÝNKAYA)

Ana hatlarýyla edebiyatýmýz...
175 
 Su Gelini Oyunu  (Zeliha DEMÝREL)

Hani resmin içinde yaþamak vardýr ya, geçmiþinize anýlarýnýza, adý konmamýþ hayallerinize aþklarýnýza götürür sizi, kapýlýp gidiverdim çerçevelenip dondurulmuþ yaþamlarýn içine...
176 
 Kibele"nin Oyuncu Kýzý "Ben Anadolu"da" Hayat Buluyor  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Ben Anadolu, Tanrýçalarýn Anasý, türlü diller söylettiler, hiç ayýrmadým. Zamanýmýz binlerce yýl, sahnemiz bütün Anadolu. Ben bir oyuncuyum. Deðiþerek ancak ayakta kalabiliyorum. Ben oyuncuyum. Bir varmýþ bir yokmuþ, küllerinden doðan ben oyuncu, yüreðinizden tutuþan kývýlcýmlarla, yeniden doðabilmek için eðiliyoruz önünüzde
177 
 Tiyatroya Heves Edenlere Ýlaç Gibi Gelecek…  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Adam ön sýrada oturuyordu, ‘oyun kötü’ diye sinirlendi ayakkabýsýnýn tekini çýkarttý, sahneye fýrlattý. Bir baþkasý kalktý, sahneye çýktý ve perdeyi tutup kapatmaya kalktý. Yani, oyun o kadar beðenilmemiþti.
178 
 Trabzon'da Kültür - Sanat ve Hayat Yahut Kadýnýn Dünyasý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bence dünyanýn en keyif verici iþi bir þeyler üretmektir. Þahsen bir þeyler üretmediðim günü zayi olmuþ bir gün olarak addederim. O gece gözlerime kolay kolay uyku girmez. Bir þeyler ürettiðim gün huzur dolar kalbim… Ýnsanlara faydalý olmanýn, bir eser üretmenin hazzýný doyasýya yaþarým. Ýnsanýn bir þeyler üretmesi için ille de bir iþte çalýþmasý gerekmez. Kiþi isterse ev ortamýnda da üretim yapabilir. Ýlle de bir atölye gerekmez.
179 
 Bütün Baþkanlara ve Türevlerine Karþý, Travis Pine "Halktan Biri! "…  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

“Halktan Biri”. Dünyanýn bütün baþkanlarýna ve türevlerine karþý tek baþýna direnen modern zamanlar Don Kiþot’u, sýradan vatandaþ, Travis Pine’ýn garip hikayesi. Ýlk defa sahnelendiði, daha doðrusu dünya prömiyerinin yapýldýðý geceyi anýmsadým. O gece, oyunun kazandýðý büyük baþarý ve coþku karþýsýnda içimizde umutlar yeþermiþti. Orada inandýk. Travis Pine’lar kazanacak.
180 
 Troya  (lerna kürkçüoðlu)


Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kuzeyden Gelen Melek
Osman AKTAÞ
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Þiirin Þifresi Nasýl Çözülür?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Iýý. Richard / Okan Bayülgen
Alp Þahin
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Fatma Girik
Cafer ÞAHÝN
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Pavese’nin Yaþama Uðraþý
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Öykü Tiyatro ve Sanat Üzerine
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Niçin Yazýyorsunuz?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Justin Býeber Nasýl Yürür
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Asýl Yetenek Kim
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar
Necip Fâzýl - Nâzým Hikmet
Salih Zeki Çavdaroðlu
Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.