..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yazar yazý yazmayý baþka insanlara göre daha zor yapan insandýr. -Thomas Mann
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Entelektüel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Silikon Kadýn
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Birkaç gün sonra, kargo elemaný kutudaki silikon kadýný ve diðer kutudaki tütün sarma makinesini adrese ulaþtýrmak içini araçla kýrsala ilerliyordu, yola aniden hasta bir eþek çýkýnca araç yolun kenarýna, hendeðe, oradan da bataklýða savruldu, devrildi. Baþýndan hafif yaralý þoför kendine geliyordu, baþýný saða çevirdi, bir çift göz ona bakýyordu, kutusundan çýkan silikon kadýný ceset sandý ve fýrlayýp uzaklaþtý. O civardan geçen Ýsmail merakla ol

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Entelektüel
41 
 Felsefe Üzerine Düþünceler  (ölümün þairi)

felsefe....
42 
 Ölüm Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

John Arbuthnot: Her siyasi parti, kendi yalanýný yutarken ölür Jules Renard: ölüm iyidir, bizi ölüm düþüncesinden kurtarýr. Juvenal :Yaþlýlýk ölümden çok daha korkunçtur. Kalevala (Fin destaný):Boþ evden ölü çýkmaz. La Fontaine : ölü bir imparator olmaktansa, yaþayan bir dilenci olmak daha iyidir.
43 
 Ýnsan ve Ýnsanlýk Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Anonim : Deneyim , insanýn istediðini elde edemediðinde elinde kalandýr. Anthony Robbins : Hayatta ne yapacaðýný pek çok insan bilir ama bildiðini yapan insanlarýn sayýsý çok azdýr. Antiphanes : Bir insan sarhoþ olunca ya da aþýk olunca sýr tutamaz. Arap Sözü : Üç olay insaný sevindirir: iyi kadýn, akýllý evlat ve saygýn kardeþ. Aristo : Duymayan insan hiçbir þeyi bilemez ve anlayamaz. Aristo : Her insan öfkelenir, bu kolaydýr; fakat tam adamýna, tam ölçüsünde,tam zamanýnda, tam yerinde ve tam usulünde öfkelenmek, ne herkesin kudretindedir, ne de kolaydýr.
44 
 Felsefe - Varlýk - Düþünce - Akýl ve Din Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bertrant Russel : Filozofun gerçek iþlevi dünyayý deðiþtirmek deðil,onu anlamaktýr. Bovee : dünyada her þey yýkýlsa bile, gelecek yerinde durur. Buda : Ne düþünürsek oyuz. Biz her neysek düþüncelerimizden doðar. Düþüncelerimizle biz dünyamýzý yaparýz. Colin Wilson:Sabahlarý gözümü açtýðým zaman tek bir dünyayla deðil, bir milyon olasý dünyayla karþýlaþýrým
45 
 Aþk Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Schiller : Ey aþk,güzel ve kýsasýn! Schopenhauer : aþk,insan türünü sürdürmek için bireye kurulmuþ tuzaktan baþka bir þey deðildir. Shakespeare : aþk, gözle deðil ruhla görülür. Shakespeare : Deðiþiklikle karþýlaþýnca deðiþen aþk, aþk deðildir... Sheakspeare : Ateþin yaktýðýndan, Güneþin hareket ettiðinden,Gerçeðin bir yalan olduðundan kuþkulan;Fakat benim aþkýmdan kuþkulanma.
46 
 Birkaç Güzel Söz  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Böbürlenme! Treni hareket ettiren düdüðü deðildir.
47 
 Birkaç Atasözü  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Gavurun tembeli keþiþ,Müslüman'ýn tembeli derviþ Iþýðýný akþamdan önce yakan,sabah çýrasýna yað bulamaz Ýti,öldürene sürütürler
48 
 Duyumsuzluk  (taci)

aslýnda okunmaya deðmeyecek bir yazý belkide saçmalamalarla dolu bir yýðýn zýrvalýk. Cünkü ben çoðu yazýyý okuduðumda kendimde o kadar eksiklikler buluyorum ki sonra ürperiyorum. ve yanlýþ yoldayým diyorum.
49 
 Savaþ Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Benjamin Franklin : savaþýn iyisi , barýsýn kötüsü yoktur. Buckel : yurdu savunmanýn en ucuz yolu eðitimdir. Burke: savaþ, bulduðu ülkeyi bir daha býrakmaz. Can Dündar : Önemli deðil kaç kez yenildiðin, önemli olan kaç yenilgiden sonra yeniden doðrulabildiðin. Cemil Meriç : Münakaþada zafer maðlup olanýndýr, yenilmek zenginleþmektir.
50 
 Bilgi - Kitap ve Ýmge Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Nietzsche : yarý-Bilim tam Bilimden daha üstündür. O, sorunlarý olduklarýndan daha kolay görür ve bununla görüþünü daha anlaþýlýr, daha inandýrýcý kýlar. Thomas Kuhn : Birbiriyle çatýþan birçok karþýt Bilimsel görüþten sonunda galip gelenlerin bu güne kadar getirdiði bir Bilim söz konusudur. Thomas Kuhn : Paradigmalar birbiriyle yarýþan farklý Bilimsel yaklaþýmlardýr.
51 
 Akýl - Namus - Çýkar ve Gerçek Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Colley Cibber:Yoksulluk, namuslu ahmaklarýn mükafatýdýr. Demokritos : Duyular akla þöyle diyorlar:”Zavallý akýl,kanýtlarýný bizden alarak bizleri yere vurmak mý istiyorsun?Yere vurma,senin için yere yýkýlma olacak.” Derrida : gerçeklik yanýlsama olduðu unutulan yanýlsamadýr
52 
 Ana - Baba ve Çocuk Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bernard Shaw : çocuklarýnýza ders vermek istiyorsanýz bu hiç de gerekli deðil kendinizi örnek gösterin. Ama sizin gibi olmalarý için deðil, sizin gibi olmamalarý için. Cemil Sena : Anneler çocuðu akýllarýndan tutacaklarý yerde, ellerinden tutarlar. Churchill:Bir ulusu yönetmek, dört çocuðu eðitmekten daha kolaydýr.
53 
 Türkiye'yi Yöneten Siviller  (Mustafa Kemal ÞEN)

2. Dünya Savaþý`nýn sona ermesi ile birlikte emperyalist güç olan ABD ve Ýngiltere - Almanya - Fransa`nýn baþýný çektiði AB artýk ülkelerle tek tek savaþarak ülkelerin kaynaklarýný iþ gücünü iradesini sömürerek kendi hegemonyalarýný oluþturmuyorlar. Bunun yerine halklarýn dönüþümü yoluyla kendilerine baðýmlý kitleler oluþturuyorlar.
54 
 Ýhl Leri Irakta Ýstihdam Edelim Paþam  (HASAN MAHÝR)

ÝHL’lileri Irak’a gönderdiðinizde içiniz rahat olur. ÝHL ler” Müslüman’ý Müslüman’a kýrdýrmak” formülü ile istidam edilmiþ olurlar. Sizde sýcak yataklarýndan uyandýrdýðýnýz çocuklarýnýzýn baþlarýný okþayarak özel okullara gönderirsiniz. Ceplerine koyacaðý

Önceki Sayfa  1 2 3 




son eklenenler
Düþünce (!) Den Notlar
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Entelektüel
Hasretin Sebebi: Ýlham
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Entelektüel
Bilgelik
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Entelektüel
Sabahattin Ali
Haydar Köprülüoðlu
Ýnceleme > Entelektüel
Deli Mektuplar - 30
Veysel Menekþe
Ýnceleme > Entelektüel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.