..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir önyargýyý yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Tarihe Yön Verenler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler
81 
 Atatürk’ün Asker - Askerlik ve Türk Ordusu Ýle Ýlgili Sözleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

• Ordumuz, Türk birliðinin, Türk kudret ve yeteneðinin, Türk vatanseverliðinin çelikleþmiþ bir ifadesidir.
82 
 Kaddafi'nin Cesedini Görünce...  (Þevket Baþýbüyük)

Muammer Kaddafi'nin cesedinin Libya Halký tarafýndan sürüklendiðini izleyince televizyonlarda, ben de Hz. Zeynep gibi haykýrmak istedim… “Ahiret günü Allah’ýn kahýr ve zelil edici azabý haktýr ve gerçekleþecektir. Ve o gün sizin için ne bir yardýmcý nede kurtarýcý olacaktýr. Allah’ýn verdiði þu sürede mutluluk yaþamayýn ve Allah azap etmede acele etmez sabrý çoktur ve bilin ki Allah size bu cezayý vermek için sizi beklemektedir.”
83 
 Gerçekten O Köy Bizim Köyümüz Mü?  (Emine Piþiren)

Türkiye ile uzaktan yakýndan hiçbir alakasý olmayan bu "...Türk Köyünün hikayesi de oldukça ilginç geldi bana: Bundan 324 yýl önce 2. Viyana Kuþatmasý sonrasý yaralý bir Yeniçeri askerini ölmek üzereyken buradaki halk tarafýndan tedavi edilip bakýlýyor. Bir süre sonra burada yaþayan bir Ýtalyan kýzla evlenen Yeniçeri..."
84 
 Güneþ  (Muhammed CAN)

Bazý canlýlarda var ki, Güneþ'e tahammül edemezler. Bu tür canlýlar kuytu ve ýssýz, nemli yerleri kendilerine yaþam alaný seçerler, karanlýklar onlarýn yaþamýnýn zirvesidir, bu durumda avlanmak için can atarlar.
85 
 Osmanlý'da Abide Þahsiyetler  (Bahar Kalemi)

Ahi reisi Þeyh Edebalý kendisini dinleyenlere; "Topraða baðlanýn.Suyu israf etmeyin.Mirasýnýzýn saðlam kalmasýna dikkat ediniz.Veriniz,cömert olunuz elleriniz yumuk kalmasýn.Ýlim sahiplarini koruyunuz.Aðaç dikiniz.Ödünç aldýðýnýzý fazlasýyla iade ediniz.Kuran-ý Kerimi güçlü olmak için okuyunuz.Baðýnýzý bahçenizi viran býrakmayýnýz.Hadis ezberleyiniz.Bildiklerini öðretenler unutmazlar.Asýl ölüm ilimden payýný almayanlaradýr.Faydalý ile faydasýzý bilenler bilgi sahipleridir...."der ve tavsiyelerde bulunurdu. Bu gün bu tavsiyeler bizler içinde geçerlidir ne dersiniz? olumlu ve güzel tavsiyeler deðilmi?
86 
 Atatürk’ün Çalýþmak ve Türk Çocuðu Hakkýndaki Sözleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

• Kendiniz için deðil ulus için elbirliðiyle çalýþýnýz. Çalýþmalarýn en yükseði budur.(1935)
87 
 Mustafa Kemal'e Göre Mustafa Kemal Kimdir?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

• Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek deðildir. Benim fikirlerimi, benim duygularýmý anlýyorsanýz ve hissediyorsanýz bu yeterlidir. Mareþal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
88 
 Öfkeli Mektuplar - 5  (Veysel Menekþe)

Muhammed Can diyor ki : Ali'den sonra.! …. …. … Ne Ali'den sonrasý be.! Taa " Ey Mekke.! " dendiðinden beri be.! Taa “ Eyyühen
89 
 Atatürk’ün Ana - Ata - Aile Konularýndaki Söyledikleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

• Efendiler, sosyal yaþamýn kökeni, aile yaþamýdýr. Aile, açýklamaya gerek yoktur ki, kadýn ve erkekten oluþur. (28. 08. 1925, Ýnebolu)
90 
 Ulusallaþma ve Uluslarýn Kaderini Belirleyen Güçler  (Cemal Zöngür)

Uluslaþma ve geliþmenin temel kaynaklarý matbaanýn icadý, anadil eðitimi, edebiyat, felsefe, týp, askeri teknik ve ekonomik sanayi üretimi ülkelerin ululaþmasýný saðlayan ana unsurlardýr. Ýþte Avrupalýlar bu noktalara her zaman pozitif bilim çerçevesinden bakýp tüm zorluk ve engellere raðmen, kararlýlýk göstermeleri çok þeyi deðiþtirmiþtir.
91 
 Yavuz Sultan Selim ve Kürtler  (YETER ÖZHAL)

2) Kürt ve Türkmen aþiretleri gibi, güneyde yer alan Arap aþiretleri de yine kendi irâdeleriyle Osmanlý Devleti'ne iltihâk etmiþlerdir. Aralarýnda Ýbn-i Harkuþ, Ýbn-i Said, Benî Ýbrahim, Benî Sâyim, Benî Atâ aþiretleri, Safed ve Gazze þeyhleri ile Haleb ileri gelenlerinin bulunduðu seçkin bir temsilciler heyetinin Yavuz'a takdim ettikleri ve aslý Topkapý Sarayý’nda bulunan þu itâ'at mektubu çok manidardýr: “Bizler, canlarýmýz, mallarýmýz, iyâlimiz ve dinimizin emniyeti için size itaati arzuluyoruz. Ýslâmý tatbik ve adâleti te’sis için sizin hâkimiyetinizi zaruri görüyoruz
92 
 Sürgüne Uðramýþ Onurlu Milletlerin Hazin Yazgýsý  (Nihal AKKUÞ)

Ayaklarýmýn ucunda yükseldiðimde, Sanki baþým geçer bulutlarý Name name akordeon iþler yüreðime Kanatlarýnýrým Kaf Daðý’nýn ötesine…
93 
 Eroðlu Maraþ Halkýný Bilgilendirdi  (Hakan Yozcu)

“Kýbrýs Türk Halkýnýn adýna, müzakerelere oturan birinin dik durmasý gerekir. Verelim de anlaþalým, kurtulalým diye masaya oturanlarýn baþýmýza neler getirebileceðini bilmemiz gerekir. Masaya oturan kiþi, Kýbrýs Türk Halkýnýn haklarýný sonuna kadar savunmasý gerekir. Türkleri ikiye bölmek istiyorlar. Aramýza nifak sokmak istiyorlar. Verelim de kurtulalým dememizi bekliyorlar. Bu oyuna gelmeyeceðiz”
94 
 Atatürk’ün Ýnkýlâp Ýle Ýlgili Sözleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

• Arkadaþlar; inkýlâbýmýz Türkiye’nin asýrlar için saadetini garanti etmiþtir. Bize düþen onu idrak ve takdir ederek çalýþmaktýr.11.09.1924, Bursalýlarla Konuþma.
95 
 Atatürk’ün Ekonomik Konulardaki Sözleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

• Siyasi, askeri zaferlerle ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandýrýlmazsa kazanýlan zaferler kalýcý olmaz, az zamanda kaybedilir.
96 
 Kanuni Almanya Seferini Tamamlasaydý Ne Olurdu?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sultan Süleyman Han’ýn, Almanya Seferi nedeniyle Orta Avrupa’da bulunmasýndan korkup, savaþtan kaçan Þarlkent, anlaþma istedi.
97 
 Atatürk’ün Türk Ulusu - Türk Yurdu ve Yurt Sevgisi Hakkýndaki Sözleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

• Barýþtan sonraki çalýþmada baþarýlý olabilmek milletin istiklalinin korunmuþ olmasýna baðlýdýr. • Ulusal Yeminin hedefi, onu temindir. Ocak 1922, Vakit Baþyazarý Ahmet Emin’e Verdiði Mülâkat.
98 
 Hz. Ömer' Ýn Ýslâm Devleti' Ni Kurumsallaþtýrýrken Ýslam Toprak Hukukuna Getirdiði Hüküm ve Yenilikler  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Hz. Ömer' in Toprak Hukuku' nun geliþmesindeki katkýlarý...
99 
 Osman Pamukoðlu Denen Adam  (Levent Ölçer)

Bu yazý burada ne arýyor diye soranlar "Feci Þekilde Taraf Tutuyorum" baþlýklý yazýmý okursa cevabý bulacaktýr. Türk siyasetinin uyanma vakti geldi. Türk Halkýnýn uyanma vakti geldi. Uyanýn. Bakýn yalnýz deðilsiniz. Bugün tam zamaný. Küfretmekten ve kendinize acýmaktan çok daha fazlasýna muktedirsiniz.
100 
 Atatürk’ün Aydýn - Sanat ve Kültür Konularýndaki Sözleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Milli kültürün her çýðýrda açýlarak yükselmesini Türk Cumhuriyeti’nin temel dileði olarak temin edeceðiz. 1.11.1932, TBMM.




son eklenenler
Ana Bayram
Veysel Baþer
Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler
Sarýkamýþ'tan Esarete
kemal düz
Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler
Sarýkamýþ'tan Esarete
kemal düz
Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler
Teþkilatý Mahsusa Fedaisi Almas Efendi
MUSTAFA ESER
Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler
Atatürk ve Hatay
kemal düz
Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler
Doðuþtan Asi'nin Hikayesi
Betty Blue
Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler
Turgut Özal'ý Anlamak
Cafer ÞAHÝN
Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler
Kara Gün: 10 Nisan 1919
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.