..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Anadolu Kültürü
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Benmiyim
Tuncay DEMÝR
Þiir > Halk

Benmiyim? Ben miyim Bolu’da sahipsiz kalan Dertlerim içinde yüzen ben miyim ? Arayýp derdinde dermaný bulan Her akþam dudaðýn büzen ben miyim ? Ben miyim dostlara gözyaþý döken ? Hasretlik sinemde boy verir iken Adýn söylendikçe içini çeken Sabýr tespihini dizen ben miyim ? Haramý Âdem’le beraber yiyen Ben miyim kadere boynunu eðen ? Kazara feleðin çarkýna deðen Ýlâhi nizamý bozan ben miyim ? Ben miyim Meryem’in alnýnda

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Anadolu Kültürü
41 
 Aþýk Veysel ve Nesimi’yi Anma Toplantýsý  (Hakan Yozcu)

Dedem, Esma’nýn kaçacaðýný anlamýþtý. Bunu biliyordu sanki. Onun bir baþkasýna aþýk olduðunu sezmiþti. Ama O da Esma’ya aþýktý. Bu nedenle onun maðdur olmasýný istemiyordu. Ona yardým etmek istiyordu. Bir gün köy bakkalýnýn önünde arkadaþlarýyla otururken Esma gelmiþ. Dedemi gören Esma bakkala girmemiþ. Dedem, bakkala, “Ýyisinden ver” demiþ. Oradakiler þaþýrmýþ. Sormuþlar: “Ey Aþýk, Esma’nýn geldiðini nereden anladýn?” O da “Kokusundan” diye cevap vermiþ. Bu aþk deðil midir diye soruyor Þatýroðlu.
42 
 Panayýr'dan Festivale Perþembe Yaylasý Er Meydaný  (kemal düz)

perþembe yaylasý’nda her yýl yaz mevsiminde yapýlan panayýr/festival, bu sene 12-18 aðustos 2013 tarihlerinde yapýlacaktýr. bir dönem karamanlý obasý’nýn yakýnýndaki alanda yapýlýrken, daha sonralarý, perþembe’nin giriþindeki düzlük alana, orasý yeterli olmayýnca þimdiki yerine taþýnmýþtýr. þimdilerde, konserler bölümü aybastý’da yapýlmaya baþlanmýþtýr...
43 
 Osmanlýca Türkçesi Üzerine  (Hakan Yozcu)

Osmanlýca denilen dil, ki bu, bana göre yanlýþ bir deyimdir, doðrusu Osmanlý Türkçesi olacaktýr, baðýmsýz bir dil deðildir. Yani öyle herkesin sandýðý ayrý veya farklý bir dil deðildir. Arapça ve Farsçanýn yoðun olarak kullanýldýðý Türkçedir. O dönemde Türkçeye verilen addýr. Dediðim gibi, bu dönemi farklý kýlan özellik, o dönemde Arapçadan ve Farsçadan istila biçiminde Türkçeye giren yabancý sözcüklerin olmasýdýr. Bu durum da yanlýþ anlaþýlmaya sebebiyet vermiþ, bu dilin ayrý bir dil, yabancý bir dil gibi algýlanmasýna yol açmýþtýr.
44 
 ‎1071 Türk Tarih Tuzaðý /prof. Dr. Ekrem Memiþ (Türkler 8 Bin Yýl Önce de Anadoludaydý)  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ekrem Memiþ, "Fakat iþin bir de arkeolojik boyutu var. O günden bu güne gelen bir 3 kültür var. Ýlki neolitik köy kültürü. Onu takip eden 5 binlerde kalkolitik kültür var. Köylerin yerini þehirlere terk ettiði dönem. 3. dönem ise eski tunç çaðý. Þehir kültürünün tamamen oluþtuðu dönem. Bu üç kültür arasýnda hiçbir kopukluk yok. Bu kopukluðun oluþmamasý kavmin deðiþmediðine iþaret ediyor" dedi.
45 
 Kangal  (ali kangal)

kangal köpeði
46 
 Marka Þehir Kadirli  (Hakan Yozcu)

Küçük bir belde olan Kadirli, yapýlan çalýþmalarla geliþmiþ ve büyük bir ilçe olmuþtur. Sosyal hayat, son derece geliþmiþ, ekonomide kalkýnma saðlanmýþtýr. Ýþ ve çalýþma hayatý, baþta tarýmsal faaliyetlere, daha sonra memurluk, esnaflýk ve tüccarlýða dayalýdýr. Bu þehirde okuma oraný yüksek olduðundan devlet memuru sayýsý da oldukça fazladýr. Bundan dolayý birçok memur da ülkenin birçok þehrine yayýlmýþtýr.
47 
 Aybastý'yý Kolbastý  (kemal düz)

bir jandarma kolu, bir çetenin gizlendiði yeri basar. çetenin baþýný yakalayýp götürmek isterler. çetenin adamlarý baþlarlar oynamaya. bunlarý gören kol komutaný “ bunlar eðlence yapýyorlar. çetecilik bunlarýn iþi deðil.” der. ve böylece çeteler baskýndan kurtulurlar. bu olayýn anýsýna, bu oyun oynanmýþ, yaygýnlýk kazanmýþtýr
48 
 Aybastý Ýlçesinin Tarihsel Adý  (kemal düz)

aybastý adýnýn öz biçimi belki ibrasta’dýr. “asta”, ilçenin doðusundaki (aðuderya-bolaman) ýrmaðýný iþaret ediyor olabilir. adýn öz biçimi; luwi/pelasgos dilinde: ibasta (ibrasta) buradan da; ibr(a)-ast®a; bol/gürsu-akýntýsý(dere, çay, ýrmak) anlamýna geliyor.
49 
 Mart Dokuzu ve Nevruz  (Hakan Yozcu)

Türklerin (Göktürklerin) Ergenekon'dan demirden daðý eritip çýkmalarýný, baharýn geliþini, doðanýn uyanýþýný temsil eder Nevruz. Doðu Türkistan'dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve topluluklarý tarafýndan, MÖ 8 yüzyýldan günümüze kadar her yýl 21 Mart’ta kutlanýr. Bu güne Nevruz Bayramý derler. 21 Mart Divan-ý Lügat Ýt Türk’te ilkbaharýn geliþi olarak belirtilir.
50 
 Sol Duyu  (Erdal GEÇER)

Erdal GEÇER/Anadolu aleviliði ve klasik sol düþünce üzerine kiþisel bir deneme
51 
 Kravat  (Þevket Baþýbüyük)

“Kravat nedir” diye bir soru sorsam…“Kravat hangi ülkeden çýkmýþtýr” sorusuna “Hýrvatlar” yerine “Fransýzlar” cevabýný vererek 250 milyar TL kaybetmiþtir.
52 
 Pir Sultan'ý Anlamak  (Demet Yetiþ)

Egemen güce karþýlýk yükselen halkýn sesi : "Pir Sultan Þiirleri."
53 
 Sarý Gelin  (eyyüp yýldýrmýþ)

Türkü Anadolu halkýnýn kendini ifade tarzý bilgeliginin saza söze dökülmüþ biçimi deðildir de nedir? Bazen kurda kuþa yakýlýr türkü, bazen ayrýlýða, zülme...
54 
 Kürt Ýslam Tarihine Farklý Bir Bakýþ II.  (Muhammed CAN)

Kürt islam tarihindeki çarpýklýk ve Kürtlere hak etmedikleri cevr-u cefayý, en ince ayrýntýlarý ile tartýþmaya açmak baþlýca bir çalýþmayý gerektirir.
55 
 18. Yüzyýlda Göksu Vadisindeki Köyler  (harun þeker)

Bilinmeyenleri ortaya çýkardýk.Yeni bir belge niteliðinde.
56 
 yemek senfonisi  (H.Deniz Hatipoðlu)

Yemek toplumuyuz nihayetinde..... Bize has bir özellik, yemek içmek... Bunlarý yaparken ki hazzýn hiçbir þeye eþ deðer akýbete ulaþmamasý da doðal tabii
57 
 Kalvin Ahlaký Buldumcuklarý!.. - 2. Bölüm -  (Þafak Karadeniz*)

Son konjonktürde üretilen spekülatif- manipülatif harekette Karma ve baþörtüsüz namaz olayýndaki – ki baðlantýlar ve katýlan bireylerin kodlarý henüz ammeye ilan edilmemiþtir- Protestan saldýrý bir taþ ile iki kuþ vurarak þeklen Atatürkçüleri esasen de Ýslamcýlarý mestetmiþtir. Bu tartýþma geçici veya sürekli olsa da uzun vadede Protestan bir Ýslam toplum modeline ve dini eksene kaydýrýlmaya çalýþýlan Türk toplum yapýsýnýn direnen kodlarýna saldýrmaya devam edecektir. Kemalizmin seküler ve baðýmsýz , mihnetsiz yapýsýyla Ortadoðuda radikalleþen Ýslami hareketle savaþamayacaðýný gören Amerikanýn, din eksenli Protestan bir siyasi ve toplumsal yapý üretme isteði hiçbir zaman kaybolmayacaktýr. Türkiyeye biçilen rol artýk askeri jandarmalýk deðil – ki bu sebeple Kemalistler artýk kolay ihmal edilebilir- ortadoðuya örnek gösterilebilecek veya çarpýþtýrýlabilecek ve ‘PR’ ý güzel yapýlabilecek bir vizyon olmaktadýr. Bu konuda iradelerde, en sofistike ‘liberal demokrat’ dini eksenli iktidar ve pensilvanyadaki zat ile ince ve uzun soluklu ayarlarlarla zýmni mutabakat saðlanmýþtýr.
58 
 ay karanlýk  (ersin sert)

gercek dost adamlarý þairlerimiz bizlerden içimizden birileri

Önceki Sayfa  1 2 3 




son eklenenler
Ýsmi Var Atlar
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Erzincan Yöresi Alevileri
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Titus Timsahý
kemal düz
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Ata - Dede Yurdunda
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
trabzon Buluþmasý
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Marka Þehir Kadirli
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Osmanlýca Türkçesi Üzerine
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Mart Dokuzu ve Nevruz
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Habsamana'da At Sýrtýnda Seyahat
kemal düz
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Ýkinci Ders: Baþ Öðretmen Kimdir?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Püsür Nalet
kemal düz
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Eski Of Medreseleri Belgeseli
M.NÝHAT MALKOÇ
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Kangal
ali kangal
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Kayacý Vadisi (Doktorun Yeri)
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Deðirmende Kuþ Sesleri
kemal düz
Ýnceleme > Anadolu Kültürü
Benim Sevgili Derviþim
kemal düz
Ýnceleme > Anadolu Kültürü

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.