..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sinema ve Televizyon
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Damlacýklar 3
Tayyibe Atay
Þiir > Bireysel

31 zamandan sýyýrdýðým hayat gökgürültüsü talaþ... hamamböcekleri eðleþir içinde..... 32 sevgilim! .. þimdi ben Sünnet gölünün sünnetli balýðýný yemiþ tok bir kadýným! ne diye sofralar açarsýn ki önüme! .. :))) 33 diþ izi kaldý tenimde sonbahar rüzgarýnýn... 34 öldü gitti ölüsü ile seviþen pört gözlü çekirge.... 35 bütün orman yumurta aðacý paskalya bayramý yapýyor kuþlar... 36 sevgilim! kýya

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
81 
 Tarihi Aðlayan Çayýrla Yorumlamak  (osman tatlý)

Tarih, insanlarýn kaderinin sergilendiði bir sahnedir. Acýlarýn, savaþlarýn, ölümlerin, doðal afetlerin, aþklarýn, göçlerin, ayrýlýklarýn, kültür merkezi olan þehirlerin harabeye dönüþümü, ihanetlerin, ideolojik çatýþmalarýn, toplumsal-sýnýfsal ayrýlýklarýn bazen bir arada bazen de art arda sahneye konulan bir arenadýr tarih. Tarih unutulaný insanlýða tekrar hatýrlatmak ister. Bugünü okuyamayanlarýn en azýndan geçmiþte yaþananlara gözyaþlarýnýn yüreði yýkamasýný ister.
82 
 Identity / Kimlik  (rey'an yüksel)

Bardaktan boþanýrcasýna yaðan yaðmur, þiddetli bir fýrtýna, sýrlarý olan on yabancýyý bir araya getirir.
83 
 "Muhteþem Yüzyýl"ýn Masumiyeti  (hasan tülüceoðlu)

‘Muhteþem yüzyýl’a maalesef kendi akýl, bilgi ve irademizle reaksiyon vermedik. Adeta uzaktan kumandayla birilerinin yönlendirmesine maruz kaldýk. Avam ifadeyle acayip gaza getirildik.
84 
 Trabzon Devlet Tiyatrosu 20 Yaþýnda...  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bugün ülkemizde yeterli tiyatro salonu yoktur. Tiyatro sayýsý genel nüfusa oranla çok azdýr. Futbol seyircisine düþen koltuk sayýsýnýn belki onda biri bile tiyatro seyircisine düþmemektedir. Bu da bizde futbolun tiyatronun çok önünde bir seyirlik oyun olduðunu gösteriyor. Ülkemizin kültürel tercih analizini bunlardan yola çýkarak kolaylýkla yapabiliriz. Tiyatronun dizilerle eþit þartlarda mücadele etmesi için tiyatro altyapýsýnýn geliþtirilip tekmil edilmesi þarttýr. Okullarýmýzda tiyatroyu sevdirmek için amatör temsil çalýþmalarý yürütülmelidir. Bu sadece yýlsonunda deðil, daha sýk yapýlmalýdýr. Çocuklar sýk sýk tiyatroya götürülmelidir. Gerekirse çocuklara bedava bilet temin edilmelidir. Çocuk okulda öðreneceðinin daha fazlasýný tiyatroda kazanacaktýr. Fakat tiyatrolarýmýzda öncelikle bizi anlatan, yerli deðerlere yer veren oyunlar oynanmalýdýr. Görüyoruz ki tiyatrolarda daha çok yabancý yazarlarýn oyunlarý oynanmaktadýr. Bu biraz da yerli oyun eksikliðinden kaynaklanmaktadýr. Oyun yazarlýðý teþvik edilirse bu sýkýntý ortadan kalkar.
85 
 "Hür Adam"  (Þevket Baþýbüyük)

“Hür Adam” filmini, izleyebildiðim kadarýyla; eleþtirmeden de edemeyeceðim. Peþinen söyleyeyim; “Hür Adam” dan beklediðimi bulamadým… Hiç kimse Þeyh Sait kýyamýný, Bediüzzaman’ýn gölgesine sýðýnarak; birkaç çapulcu Kürt isyanýymýþ gibi lanse ettirme, hakkýna sahip deðildir. Yani demek istiyorum ki; “Hür Adam” filmiyle Türkiye’de, Türk sinemalarýnda bir ilki gerçekleþtirdik, hiç kimse bunlarý görmemezlikten gelemez/gelmemelidir… Ancak; bu tür, ehem ifade eden hizmetlerde, birilerine yaranmak gibi düþüncelere de imkân tanýnmamalýydý…
86 
 Þiddete Evet mi, Hayýr mý?  (Müþerref ÖZDAÞ)

Bu ne perhiz bu ne lahana turþusu þeklindeki özdeyiþi bilmeyen yoktur.TV 'de izlediðimiz dizilerle ilgili olarak bazý düþüncelerimi paylaþmak istiyorum sizlerle. Ben söz konusu dizilere '' Perhiz '' diyeceðim. Buyrun bu perhizlerden birkaçýna birlikte göz atalým.
87 
 Duymaya Vakit Bulamadýðýmýz Martý Çýðlýklarý  (Ömür Ýsfendiyaroðlu)

Neye göre , kime göre baþarý? Yaþamda gerçek baþarý ne? Ferzan Özpetek'in Kutsal Yürek filmi için yazdýðým satýrlar
88 
 Ahab'ýn Saplantýsý  (Ozan Bilmiþ)

Moby Dick romanýn kötü kahramaný. Okyanuslarda ender görülen dev boyda bir beyaz balina. Hayatýmda hiç beyaz balina görmedim. Aslýnda balina bile görmedim. Bir kaç yýl önce yunus görmüþtüm ama o sayýlmaz. Ben kaptan Ahab’ýn yalancýsýyým.
89 
 Adaletin Emrinde Bir Komutan Selahaddin Eyyubi  (nihat)

Dünya tarihinde önem kazanan iki olay var. Bunlarýn biri filme bir þekilde aktarýldý. Diðeri ise büyük bir prodüksiyon isteyen alt yapýsýyla çekilmeyi bekliyor: Kudüs ve Ýstanbul.
90 
 Hey! Bar Aþký Sen Aþk Deðilsin  (osman tatlý)

Aþk özel bir serüvendir. Her aþkýn ne kendine has yaþanmýþlýklarý, duygularý ve izleri vardýr. Hiçbir aþk bir diðer aþka benzemez. Benzeyen: ayrýlýk, acýlar, kaybetme, kavuþamama gibi sonuç hallerin varlýðýdýr. Bu sonuçlarýn dillendirilmesi ortak bir sese dönüþür. Böylece hisler, arzular hazza dönüþür.
91 
 Büyük Ýskender"in "Erken Yaþlanan" Hayali  (nihat)

Ýskender’in ayak bastýðý yerlerde hayat bir daha eskisi gibi sürmedi. Bu büyük ideal, karmaþa ortamýnýn hüküm sürdüðü meydanlarda ezildi ve tarihten bir sayfa olarak günümüze kadar ulaþtý
92 
 Türk Sinemasýna Yapýlan Büyü Bozulacak mý?  (nihat)

mistik boyutta sinemamýzýn yeni açýlýmlara ihtiyacý var ve artýk bu topraklara göz atmanýn asýrlýk çýnarlara yaslanmanýn vakti geldi. Türk sinemasýný üzerindeki büyü ancak bu topraklara kulak kesildiðimizde bozulmuþ olacak.
93 
 Televizyon Reklamlarý  (CEM AKKILIÇ)

Son yýllarda Tv reklamlarýnda cinsellik fazlaca ön plana çýkmaya baþladý. Reklam alanýndaki engellenemez rekabet, beraberinde bazý soru iþaretlerinide getiriyor aslýnda.
94 
 Ihlamurlar Altýnda  (nazlý usta)

Ihlamurun beklemiþi makbûldür... Ama her þey gibi onun da beklemiþi acý tad verir...
95 
 V For Vendetta  (Levent Ölçer)

..Ve sen bütün alçaklýðýný ortaya çýkardýn ve yine sen kutsallýðý kullanarak eziyet ettin. Aziz kýlýðýna girerek þeytanýn rolünü üstlendin.( Piskopos: Lütfen merhamet et!)Bu gece olmaz, piskopos bu gece olmaz...
96 
 Recep Ývedik'e Sonunda Bunu da Yaptýlar!  (Aydýn akdeniz)

Bir çoðumuzun fazlasýyla sýradan bulduðu için belki de en son karþýlaþmayý isteyeceði tiplerden biridir Recep Ývedik. Öyle ya, olanca iticiliði ile günün yorgun koþuþturmalarý arasýnda hiç iþiniz gücünüz yokmuþçasýna, birden bire karþýnýzda beliren ve nasýl bir tepki alacaðýnýzý öncesinde asla kestiremediðiniz böylesi bir adamýn varlýðýna katlanmak zorunda kalmanýz, sanki azýmsanacak bir sýkýntý mýdýr onca yorgunluðun ardýndan? Sanmýyorum.Düþünsenize bir, bu öyle bir tip ki; sýrf dýþ görünüþü bile karþýsýndakini rahatsýz etmeye yetip artýyor. Üstelik bunun için ekstra bir çaba göstermesi falanda gerekmiyor hani! Biliyorsunuz ki o an karþý karþýya olduðunuz þey, etiyle, kemiðiyle fazlasýyla doðal ve abartýlý, hormon takviyeli natürel, homo sapiens türü bir canlý.
97 
 "Ben" Klimt  (Ömür Ýsfendiyaroðlu)

Festival'den bir öneri...
98 
 100 Yaþýnda Ama Daha Ergen  (osman tatlý)

Sinemamýzýn aileye karþý merhameti yok. Vicdan kapýlarýný kapatmýþ. Ýþ intikama dönüþmüþ. Ergen kararsýz ve sistemsiz davranýþlar sergilerken, sinemamýz aileye karþý kararlý ve sistemli bir davranýþ içindedir. Daha planlý hareket eden sinema, aþamalý ama sürekli ayný konularla insanlarýn zihinlerini ve duygularýný köreltmektedir. Seyircisini düþüncesini kendi deðerlerine yabancýlaþtýrma politikasýný baþarýlý bir þekilde uygulamaktadýr.
99 
 Bas Gaza Aþkým Bas Gaza..!  ( murat)

medya maymunluðý
100 
 Ulak / Film Eleþtirisi  (osman tatlý)

Dilim olmasa ben ne eylerim" "Dudaklar sussa da kalbin yüz dili vardýr." "Ulak, bana kalbimin karanlýðýný gösterdi. Kalbimin karasý gözümü kör eyledi. Can almakta, vermekte yaratana mahsus ama ne eylersin kul kulu kötü eyledi. Yaþamak haramdýr benim gibisine…"

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yasak Ayva Yenir mi
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Yan Yattý Çamura Battý Haberleri
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Kurtlarýn Yavrularý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Bize: "Bol Acýlý" Aþk Lütfen…
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Uyusun da Büyüsün Niiinniii
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
25. Saat Filmi
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Yatakodasýnda (In The Bedroom 2001)
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Yeniden Sev Beni (Reconstruction 2003)
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.