..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sinema ve Televizyon
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
161 
 Görüntülü Yalnýzlýk Tarihi  (Gökhan AYBEK)

Televizyon yalnýz aletlerinden biridir evimizin. Genellikle salonlarýmýzýn baþ köþesine oturttuðumuz oturma gruplarýnýn yemek odasý takýmlarýnýn arasýnda tek baþýnadýr. Diðer eþyalardan farklýdýr; o içerisi sürekli baþkalarý tarafýndan doldurulan ve sizin
162 
 Ip Man: Ben Sadece Bir Çinli Adamým  (osman tatlý)

Fuoshan'da yaþayanlar, yeteneði olsun ya da olmasýn dövüþ sanatýna ilgi gösterdikleri gibi, dövüþ ustalarýna da anlaþýlmasý ve anlatýlmasý zor bir saygý duymaktadýrlar. Ustalar içinde en çok saygý duyulan, ilgi odaðý olmayý hak eden ise Ip Man ustadýr. Ip Man Usta, kiþiliði ve Kung Fu'suyla kendini kabul ettirmiþ biridir. Öyle ki diðer ustalar her hangi bir kýskançlýk, çekememezlik gibi bencil bir tutuma girmeden durumu kabullenmiþlerdir. Çünkü öðrendikleri ve öðrettikleri dövüþ sanatlarý, kendilerine alçak gönüllüðü öðrettiði gibi,
163 
 Gözyaþýmdan tut kaldýr beni  (nihat)

Adam renk deðiþtirdi ve türlü boyalarla karýþýp her birimizin önüne düþtü. Adam, yarýnki dünyanýn manþetiydi. Kýrmýzý harflerle karalanmýþtý ve ne yazdýðýný okumak mümkün görünmüyordu. Bir alýn yazýsý mý, bir tükeniþ mi bir haykýrýþ mý, kimse bilemedi. Ç
164 
 Güneþi Uzun Zamandýr Beklemiþiz!  (murat sarý)

Eskiden insanlar az iletiþim ile ekran yüzleri olup kendilerini sevdirirlerdi. Ama her çaðýn bir zorluðu vardýr. Þimdiki nesilde baþka sýkýntýlar çekiyor, ama kameraya ýsýnmalarý daha kolay. Bu sýcaklýktan günümüz oyuncusu Kerem sayer yani Kerem Bürsinde kýzlarýn yeni gözdesi kardeþimiz, Hollywood sinemasýnda düþük bütçeli bir iki yapýmýnda oynamýþ ama bence burada kendini daha iyi gösterecektir.
165 
 Tatil Kitabý  (osman tatlý)

Çocukluk gözüyle hayatý ve büyüklerin dünyasýný tanýmlamak ve anlamak yetersiz olsa da büyüklerin bakýþ açýsýna göre daha doðal ve objektif olabilmektedir. Çocukluk da kendi içinde öznel tutumlar içermektedir. Dolaysýyla çocukluk dönemi, tamamen masumiyet taþýmasa da büyüklerin dünyasýyla karþýlaþtýrýldýðýnda daha doðal durmaktadýr.
166 
 Mahsun Kýrmýzýgül'den Açýlýma Destek Filmi  (osman tatlý)

Kýrmýzýgül’ün kafasý karýþýk mý? Cevabýný dikkatli izleyen birçok seyirci görecektir ki Kýrmýzýgül Tanzimat dönemi sonrasý dönemlerde aydýnlarýn yaþadýðý duruma benzer bir noktada durmaktadýr. Doðu batý arasýnda gidip gelmek bu ülkenin kaderi maalesef. Aydýnýndan, sanatçýsýna, sinemacýsýna, yazarýna, politikacýsýna kadar birçok insan nerde durmasý gerektiðini bilmiyor. Bilemiyor. Kafa karýþýklýðýnýn topluma yansýmalarýný kutuplaþmalarda görmek mümkündür…
167 
 Yanlýþ Zaman Yolcularý  (osman tatlý)

Yazarlýk adý konulmamýþ bir iþçiliktir. Mesaisi olan, çalýþaný yoran, bunaltan, stresi olan, zevk veren, emek isteyen ve sorumluluklarý olan bir iþçiliktir. Her iþ gibi kurallarý ve þartlarý vardýr. Baþarýlý olmak içinde hassasiyet gerekir. Her iþ gibi yazarlýkta da baþarý ve baþarýsýzlýk vardýr. Ýþini en iyi yapan baþarýyý göðüsleyendir.
168 
 Bir Eþ Ýstiyorum... Ýyisinden Olsun!  (Merve Yýldýrým)

Birileri evleniyormuþ...!!
169 
 New York'ta Beþ Minare ve Mahsun Kýrmýzýgül  (osman tatlý)

Film temasal tartýþmalara kurban edilmeye çalýþýldý ve siyasi açýlýmýn gölgesinde kaldý Kýrmýzýgül’ün Türk sinemasýna katkýlarý göz ardý edilmeye çalýþýlýyor. Bir de geçmiþten bugüne gelen olumsuz imajý hedefin sapmasýný kolaylaþtýran nedenlerin baþýnda geliyor.
170 
 Ezan Sesi ve Erdoðan  (osman tatlý)

Sinema tarihi, dinin ve cinselliðinin sömürmesiyle doludur. Sinemacýlarýn en çok kullanýldýðý temalarýn baþýnda gelen din ve cinsellik, toplumun yapýsýna aykýrýlýðýyla iþlenmiþtir. Özellikle batýnýn etkisi ve medenileþme çabasý önünde dinin görülmesi nedeniyle din konusu ve dinin temsilcileri alaya alýnmýþtýr.
171 
 sýký korkular, sýký senaryolarýn eseri  (nihat)

Ýnsanýn içindeki canavarý yemlediði sürece tüm adalet duygularýndan sýyrýlmasý an meselesi olabilir. Suç makinesi olmaya karar verenlerin yýktýðý deðerler arasýnda ‘güven’ duygusu da vardýr.
172 
 Kurtlar Vadisi ve Propaganda  (osman tatlý)

Kurtlar Vadisi, büyüyen Türkiye’nin sesi olma yolunda ilerlemektedir. Dizi, kahramanlarýna bu paralellikte söylemlerle konuþturmaktadýr. Büyük Türkiye’yi isteyenler ve istemeyenleri bir potada ele alan dizi, iki tarafýnda gerekçesini dillendirerek, kararýný BÜYÜK TÜRKÝYE’yi isteyenlerden yana kullanmaktadýr.
173 
 oyundan dýþarý çýkamazsýn  (nihat)

Tanrýkent’i izlerken teröre bulaþmýþ, bir þekilde þehirleri kana bulayan ve acýmasýzlýðýný ispat etmek istercesine canavarlaþanlarý düþündüm.
174 
 Hanzo Dizilerini Ýzlemek Ýstemiyorum!  (Deniz Þahin)

Hangi kanalý açsam akþam vakitlerinde, bir hanzoyla gelirim göz göze... Bende mi bir yanlýþlýk, dik baþlýlýk var; yoksa kadýnlar ezilmeye mahkum mudurlar?
175 
 Pepee ve Din (Siz Mi) ?  (osman tatlý)

Deðerlerden ve dinden uzak bir pepee ateizm bir adým yaklaþmanýn diðer adýdýr. Velilerin biraz daha saðduyulu olmaya çaðýrýyoruz. Ve tepkinizi gösterin lütfen.
176 
 Ýki Çizgi  (osman tatlý)

Sosyal veya siyasi bir film çekmek için yönetmenin bir bakýþ açýsý olmalýdýr. Söylemesi gereken, ileri sürmesi gereken bir tezi ya da söylemi olmalýdýr. Bunun içinde filmin alt yapýsýnýn doldurulmasý gerekmektedir.
177 
 Beklenen Kitap: Sinema ve Felsefe  (osman tatlý)

kitabýn ismi belki okuyucunun gözünü korkutabilir. Ama elimizde felsefenin akademisi yok. Karþýmýzda felsefenin süzgecinden geçmiþ insana dair repliklerinin göz alýcý nesri var. Sade, anlaþýlýr bir dille sinemanýn varoluþa katkýsý anlatýlýyor.
178 
 Hollywood Sinemasýnýn Þifreleri I  (osman tatlý)

Sinemada önemli olan kitleyi bir þekilde etkilemektir. Etkilemek için her kurguya, müziðe, duygusallýða ve düþünceye rahatlýkla yer verilir. Yeter ki seyircinin algýyla oynanabilinsin. Tabii bir filmle algý yönetilmez, ayný tarz filmlerin üst üste çekilmesinin algý yönetimi için süreklilik gerektiðidir
179 
 Kürdistan Sinemasý ve Türkiye Sinemasý  (osman tatlý)

Türk sinemasý, dünya sinemasý içinde daha yer edinmemiþken ve kendi içinde daha sorunlarýný hal edememiþken; Kürt açýlýmý ve barýþ sürecinin olumlu ilerleyiþi sinema dünyasýna Kürt sinemasý var mýdýr yok mudur sorular etrafýnda bir tartýþma baþladý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 




son eklenenler
Yasak Ayva Yenir mi
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Yan Yattý Çamura Battý Haberleri
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Kurtlarýn Yavrularý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Bize: "Bol Acýlý" Aþk Lütfen…
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Uyusun da Büyüsün Niiinniii
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
25. Saat Filmi
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Yatakodasýnda (In The Bedroom 2001)
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Yeniden Sev Beni (Reconstruction 2003)
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.