..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
201 
 Evrim 7  (Bayram Kaya)

Milyonlarca yýl ne birbiriyle tanýþmýþ ne birbiriyle yarýþmýþ olan gruplar þimdiki ritüel içinde birbiriyle tanýþacak olanlar, birbiriyle yarýþacak olanlardý (!) "Ýttifak kardeþliðiyle" birbirine tanýþma ve yarýþmanýn baðlamý ediliyorlardý! Kardeþlik totemi mana ritüeli içinde grup içindeki kiþilere dokunma ve temas emenin vizesiydi. Sizinle kardeþ olmayan grup dýþýndaki baþka totem kiþilere de dokunmamanýn temas etmemenin tabu ritüeliyleydi.
202 
 Dört Durumla Ancak Teoloji 17  (Bayram Kaya)

Demek ki kollarýný açýp kanat gibi çýrpmaktan öte uçma hevesinin uçaða dönüþememesi gibi groteskti animizdi anlamalar da, eksiði tamamlayacak birikmiþ þartlarýný oluþmadan kurban sunusuna dönüþemezdi. Ýlk sel evredeki bir kurban sunusu kaygýlarý bastýran bir dinginlik olacaksa da hayati bir gerçekliði ortaya koyamamakla ilk elden su yüzüne çýkacak bir fiil deðildi.
203 
 Gerçek ile Hayal Arasýnda  (Ümit Oðuz Tunç)

Gerçeði hayallerinde aradý Hayalleri gerçek oldu sonra ve dünya gerçek bir yalan...
204 
 Ýttifaklar Birer Referans Sistemiydiler 79  (Bayram Kaya)

Oysa tekil bir kiþi beþ baskýyý eþ anlý ve ayný zamanda baþlatmasý gerekir. Yani ava çýkan kiþinin ayný zamanda güvenlik önlemlerinin alýnmasý gerekir. Gözünün geride kalmamasý için yavrusuna bakýlmalý. Tekil kiþinin av süresi boyunca ve avdan sonra güvenle dinlenmeye çekileceði bir barýnma yerinin korunmasý gerekir. Av boyunca yavru bakýmýnýn yapýlmasý gerekir. Oysa bir kiþi ayný anda hem avda, hem barýnma alanýnda, hem de yavru bakýmý üzerinde olamaz.
205 
 Kapasite Yeti Yetenek Yaratýcýlýk 12  (Bayram Kaya)

Molekül yapýnýn baðlanýmý çekirdek baðlanýmý olan atomik yapýlar gibi füzyon ya da kaynaþan baðlanýmý deðildi. Moleküler baðlaným çok daha kolay durumlarýn yapbozuyla kuantum düzlemli elektron transferiydi. Ya da elektron paylaþýmýylaydý. Veya Van der Waals kuvvetler baðlanýmýyla olmakla, bambaþka bir kapasite ve yeti sel (yapabilirlikle) özellikt
206 
 Butlan 9  (Bayram Kaya)

Ahlak diðer yönüyle üreten kolektif sistemin paylaþýmýyla ve köleci sistemin bozuk, çarpýk, kibirce paylaþýmýyla ve sosyal iliþkisiyle vardý. Ýçinde olduðumuz ahlak köleci ahlak olduðu için adaletle olmak zorundadýr. Adaleti de sömürten kiþisi mülke temel olan köleci adalettir.
207 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 15  (Bayram Kaya)

Kiþi yaþamýný temel aldýðýmýzda, kolektif yaþam artýrýlmýþ bir hikâye gerçekçiliðini anlatmanýn konusu olacaktý. Ýlk kolektif yaþam tipleri doðada ortak saðlama yaptýklarý bir “totem alanlardý”. Ortaya çýkan kolektif kuvvet nedenle bu durumda kutsanan kolektif iliþkiler, ilkin “totem kutsamasý” olarak öne çýkar. Totem kutsamasý kiþi yaþamýna göre kolektif kuvvetin doðada yaptýðý grup saðlamalarýný temel alan bir kutsamadýr.
208 
 Kapasite Yeti Yetenek Yaratýcýlýk 9 - 10 - 11  (Bayram Kaya)

Hücre kendisini yani kendi bileþim sel bütünlüðünü tanýyan, kendisi dýþýnda baþka bir organiði sindiren iliþkilenmeleriyle ortam boþluðunu doldurmanýn dinamiðine ve denge koþullarýna dönüþüyordu. Her hücre organikle beslenmez. Bitki hücresi inorganik beslenir.
209 
 Felsefe Kýrýntýlarý - Skolastik  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Skolastik genel anlamda kiliseye baðlý olan okullarda ve kilisenin otoritesini tanýyan üniversitelerde okutulan konular,uygulanan yöntem ve hakim olan zihniyet demektir. -Herhangi bir felsefe okuluna sýmsýký baðlanýp kendini her tür eleþtiriye kapamýþ olan bir otoriteye baðlanma zihniyetine de skolastik denir.
210 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 13  (Bayram Kaya)

Kullukta eþitleþme düþüncesinde neler neler doðacaktý. Köle bu eþitleþme gayreti içinde, köleci alan içinde kalmak þartýyla efendisine "rýzkýmý veren Huda’dýr (El 'dir) kula minnet eylemem" diyen bir sesle meþru bir direniþ baþlatýyordu.
211 
 Ýnsan Nasýl Ortaya Çýkmýþtý? 2  (Bayram Kaya)

Ýlahlar yine üreten bir totem mesleði iliþkisi içinde üreten bir irade gücüydü. Ýlahlar üreten bir neden sonuç etkisi üzerinde; totem alan özneleri lehine kararlar alabilen sapience grupla; neandertallerden, habilislerden, erectuslardan vs. ayrýlmýþtý.
212 
 Türkiye Burjuvazisi Artýk Konuþmasýn (2)  (Cemal Zöngür)

Bir toplum ve bir ülke düþünün, kendi burjuvazisinin niteliklerini bilmeden, hem eleþtirmektedir hem de onun arkasýndan gitmeyi sürdürmesi, Bu yapý belki de dünyanýn en ilginç toplum ve ülke gerçekliðinin tek örneðidir.
213 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 18/5  (Bayram Kaya)

Yani ilk kuralarýn çekildiði sýrada çekiliþ bir kereliðine ve sizin hiç bir emek harcanmasý yapmadýðýnýz durumla size verilenlerdi! Köleci toplum da olsanýz sistemin çevrimi için kolektif birikim mutlaka yapýlýyordu. Ordu besliyorum, maaþ veriyorum, istihdam alaný açýyorum vs. adý altýnda bir vergi almak yerine, tam 486 tane vergi alýnýyordu. Bu da yetmezse "biz bize yeteriz" adý altýnda iban numaralarý veriliyordu. Ne güzel deðil mi?
214 
 Abderalý Çocuk  (Eurydike)

Biliyorum,bir serzeniþten daha buruk bir þey senin iç çekiþin.Hayallerinden vazgeçip, bütün varlýðýný “gözle görülemeyecek kadar küçük ve mutlak” parçacýklara adamanýn piþmanlýðýný mý çekiyordun, açýkçasý emin olamýyorum.
215 
 "Eþek" Dersin Kýzarlar, "Aslan" Dersin Kýzmazlar...  (Emine Piþiren)

Eþeklerin bir baþka özellikleri vardýr; hani Midas’ýn uzun kulaklarý gibi… Bu uzun kulaklar sayesinde güçlü bir iþitme duyularýna sahiptirler. Ayrýca çok oburlar, bir türlü doymak bilmezler neredeyse bir tugayýn çöplüðünü yeseler bile onu sindirecek güçlü sindirim sistemleri vardýr. Bunun yaný sýra develerden daha dirençlidir çölde. Su gereksinimlerini, bitkilerden en fazla su alma ve vücutlarýnda saklama kapasitelerine sahiptirler. Öyle ki çok uzun mesafeleri susuz kat edebilirler.
216 
 Ýnsan Nasýl Ortaya Çýkmýþtý? 4  (Bayram Kaya)

Üssel durum çeþitliliði, yalýtýmlý ortam engelini aþmaya denk düþmeyi veya yalýtýmlý ortamýn engelini aþamamaya denk düþemeyecek olmakla, belirsizle bir olasýlýktý. Ýþte zýt yönde çeþitlilikler bir seçilim nedeniydi.
217 
 Evrim 8  (Bayram Kaya)

Vesile neden asýl neden deðildir. Dýþ nedendir. Her þey gibi totem dönem de kolektif bir üssel deðiþmeler nedeniyle totem dönemin gelecekte ne olacaðý veya nasýl þekil alacaðý yönüyle belirsizledir.
218 
 Kolektif Alan 22  (Bayram Kaya)

Öznenin dýþ ortam içinde giriþtiði hava, su, aydýnlýk, karanlýk, dað, bayýr, iniþ, çýkýþ gibi salým giriþicilerinden birisi de dýþtaki “diðer hemcins öznelerdir”. Hemcinsler kiþi için dýþtaki alan giriþicilerden birisidir.
219 
 Evrim 3  (Bayram Kaya)

Ýkinci duruma, üçüncü durumun olanaðý ile giriþen üç boyutlu devinmeler, iki boyutlu yüzey gerilim hareketi ile üçüncü boyutun hacim gerilim hareketleri arasýndaki ölçüþen zamaný verdiler.
220 
 Dört Durumla Ancak Teoloji 16  (Bayram Kaya)

Þimdi kurban seremonili teolojik anlayýþý ilksel dönem þartlarýna göre ele alalým. Totem dönem öncesi ilk sel dönem içinde eðer bir kurban seremonisi tasavvur edilirse, bu tasavvur belki de ve ancak av ve meyve bolluðu olan dönemler içinde bu bolluða baðlý tutumla bolluðun kurban sunusuna dönüþeceði düþünülebilir! Fakat böyle bir seremoni de sürekli olamazdý. Oysa kurban sunusu sürekliydi.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.