..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
381 
 Ýttifaklar Referans Noktasýydýlar 6  (Bayram Kaya)

Ama muhakkak olan saldýrýlardý. Böylece bu saldýrýlara karþý birkaç günlük bekleyiþle geçen süre boyunca ölü mezarýna býrakýlan yiyecekler sayesinde, üreticiler kendi ölülerinin yenmesini önleyip, kendilerine de yapýlacak yamyam saldýrýlarýný engelliyorlardý. Yamyamlar üreticileri, üreticiler de yamyamlarý izliyordu.
382 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 82  (Bayram Kaya)

Tekil durumla davranan kiþilerin üzerinde beþ baský vardý. Tekil kiþi kolektif alan içine gelince bu beþ baský tekil kiþi üzerinde kalkmýyordu. Tekil kiþi üzerindeki bitiþik zamanlý beþ baský ilk kolektif alanlar içinde birbirine baðlý kalmak koþuluyla ayrýþýp, birbirine göre beþ tane organizasyonu oluþturacaktýlar.
383 
 Ýnsan Dürüstlük ve Ýkiyüzlülük  (Cemal Zöngür)

Dürüstlük; gerçek insan olmayý gerektiren bilimsellik ve büyük bir erdemlilik ister. Bunun kriterleriyse hem bireysel hem de toplumsal açýdan çaba, sabýr, emek, kararlýlýk, akýl, zeka ve iyi bir eðitime sahip olmakla mümkün.
384 
 Dört Durumla Ancak Teoloji 4  (Bayram Kaya)

El mana süreci kolektif geri baðlaným yasasý içinde oluþan bu bolluðu; "bana var sana yok" sürecine çevirmiþti. Köleci teolojiye göre kiþi bana var dediði sürece de sabredecekti. "Sana yok" denen sürece de tahammül edip sabýr gösterecekti!
385 
 Alan Açma ve Kolektif Kuvvet 7  (Bayram Kaya)

Derenin kuþu, kolektif alan içinde kolektif üretimle ortaya konuyordu. Derenin taþý ancak kolektif alan içinde kolektif kuvvet ve kolektif yeteneðin ortaya koyduðu teknik ve teknolojilerden oluþuyordu.
386 
 Boþluk Enerjisi 1  (Bayram Kaya)

Þartlar meþrut olmadan meþruiyetin ne olacaðýný, kimlerin kahraman olacaðýný bilemezsiniz. Ama süreç bir kez yaþandý mý soyut olarak zulmün meþruiyet yaratacaðýný ve kahraman yaratacaðýný biliriz.
387 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 20  (Bayram Kaya)

Ýnsanlýðýn buluncu içinde derinden derine kendisini duyurtup, arada sýrada her münasebetsiz durumda (!) su yüzüne çýkan kolektif bulunç ile köleci buluncun çatýþmasý vardý. Kolektif bulunç köleci acýma ve merhamet buluncu içinde akýþla kendisini yeryüzüne vakfeden bir insanlýk buluncu olmuþtu.
388 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 9  (Bayram Kaya)

Yamyamlar en az iþ ve en az enerji harcamasýný yapacak bir yorulma ilkesi gereði ve çatýþmalar içinde kendisinin de ölme riskini bertaraf etme adýna yiyeceðe yönelip; diðerlerinin canýna dokunmayacaktý. Yamyamlarýn kolaylýkla saðladýklarý hazýr sunu yiyecekleri varken; kendisinin de taarruza uðrayacaðý nedenle ne gruba ne ölülerine dokunmuyordu. Yani daðý aþmaya gayret etmiyor, daðý eteðinden dolanýyordu.
389 
 Ýttifaklar Referans Noktasýydýlar 4  (Bayram Kaya)

Kardeþlik söylemi kiþinin totem kardeþlerden doðmasý anlayýþýdýr. Zaten izole yapýda baþka türlüsü de olamaz. Köleci dönemim aile izolasyonu ayný mantýðý aile mirasý nedenle ortaya kor. Kiþinin kendisini totem kardeþler anlayýþýndaki yansýmalara göre doðrultulmasýdýr. Totem kardeþlik söylemi totem alanýn ortak mirasçýsýdýr. Kolektif ortamýn paydaþýdýr. Ya da doðada kolektif saðlananlarýn veya kolektif ortamýn bilgi gibi teknik teknolojik, araç gereç gibi özne-nesnel kolektif üretilenlerin ortaðýdýr.
390 
 Evrim 9  (Bayram Kaya)

Su kendi bileþimini veren hidrojen, oksijen üssü durumlara olabildikçe kapanan bir geri iz olmakla, su sizi boðar, su cisimleri taþýr, ateþi söndürür, tohumu çimlendirir vs. bir üssel özelliktir. Çeþitliliktir.
391 
 Özne: Nihilizm Sorunu  (Mustafa Günay)

felsefe ve edebiyatta nihilizm sorunu..
392 
 Faiz 12  (Bayram Kaya)

Özne nesnel kolektif tahrik kuvveti kolektif depo gücünü oluþur. Özne nesnel kolektif tahrik (iþlerge) kuvveti araç gereç amortismanýný oluþur. Kolektif tasarým tahrikini, araþtýrma geliþtirme tahrikini vs. karþýlar bir sinerji ve bileþim gücünün özelliði olmakla kolektif alanýn kolektif tahrik (iþlerge) gücü olmaktadýr.
393 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 10  (Bayram Kaya)

Gruplar "emeðin deðiþile bilirliðini" zaten kendi grubunun kolektif iliþkileri içinde anlamýþtý. Hem de canýný ve ölülerini yenmekten kurtarmak için barbarlara sunduðu kurban takdime si içinde emeklerin gruplar dýþýnda da deðiþtirilebilir olduðunu iyice pekiþtirmiþti. Emek, grubun gördüðü her bir iþte billurlaþýyordu. Ve billurlaþan emek ürünü iþler birbiri arasýnda deðiþilir kardeþ payý oluyordu. Emeðin veya üretilen ürünlerin, karþýlýk ürünlerle deðiþtirmesi nesnel koþuldu. Billurlaþan emeðin ürün içindeki deðiþtirme deðerli takas iþi, o grubu dýþa, eðim ediyordu. Fakat grubun yalýtým koþullu öznel sosyolojini olan totem kardeþliði; grubun dýþa eðilimine zorluk (direnç) gösteriyordu. Totem kardeþliði nedenle gruplar bir türlü baðdaþamýyordu. Öznel grup sosyolojisi ve öznel grup kültürü yani etnik oluþ; üreten mantýða göre oluþmadýðý nedenle dýþtaki gruplarý dýþlýyordu!
394 
 Boþluk Enerjisi 11  (Bayram Kaya)

Çevrenin üzerimizde belirme yapan bir alan etkisi vardý. Yaþam genellikle belli çevreye göre uyum içinde olmakla; yaþam belli bir totem bölgenin özgün alan etkisi altýndaydý.
395 
 Mantýðýný Oluþma 11  (Bayram Kaya)

Bilinç tarihseldi ve bütüne dek tanýmlanamayan biçimle, özle olup bitene göre tamamlanmak istenen, aktarýlan izleklerle görünüp kaybolan, düþünceden im imgeler de taþýyordu. Sanal diyagramda bütün þöyle böyle kabataslaklardý.
396 
 Aþk...  (Necat Dilaver)

Aþk: Kimya / Apriori duygularýn dökümünün saðlanmasý... Aþk, günümüzün ve bu dünyanýn en önemli icadýdýr. Tanrýsal bir emir olmamasý hiçbir kutsal kitapta yer almamasýndan kaynaklanmaz. Aþk, insanlarýn geliþtirdiði en insancýl buluþtur. Aþk, o kadar çok þeyi örter ki…
397 
 Gericilik ve Ýlericilik Kavram Karýþýklýðý  (Cemal Zöngür)

Analitik bilimsel düþünce ve kültürden uzak kiþi, toplum; “Ýlericilik ile Gericiliði” en basit bakýþ açýsý olan þekilcilikte görür. Bununla dünyaya mesaj verilmesi zavallý ve çaresizliðin bir ifadesidir.
398 
 Faiz 7  (Bayram Kaya)

Bunlarý niye söylüyordum? Süreci anlamak için söylüyordum. Musa-Ýsa gibi duyarlýlýðý anlamak; vahiy ile oluþturulan köleci kolektif mantýðý, geçmiþi ile birlikte anlamamýz için söylüyordum. Eðrilikler karþýsýnda, köleci çýkarým ile yapýlan doðrultmalar, olmasý gerekene göre yapýlan doðrultmalar deðildi. Doðrultmalar temel eksene göre deðil, sanal ve kiþi tamahý iradeyi yansýtan vahye göreydi. Ýsa, Musa gibi duyarlý kiþilerin intikaya uðratýlmýþ bu tarz sanal belirlenmelerle oluþan köleci kolektif düþünce içinde olmalarý; herkes gibi onlarýn da neler çektiðini anlayabilmemiz için anlatýyordum. Bazen okur hem zaman kýtlýðý nedenle, hem ilgi alný olup olmamakla her yazdýðýnýzý deðil de ilgisini çeken baþlýða dek konuyu hasbel kader okuyor olacaktýr. Bu nedenle siz baþka yerde belirtseniz de her bir konu içinde de tekrarlar yapmak zorunda kalýrsýnýz. Yazýnýz tematik bir devam olmakla bazý tematik konular o konu içinde tekrarlanýyor da olabilir.
399 
 Bileþim ve Bileþimin Özelliði 2  (Bayram Kaya)

Oysa spritüal bir ruhçu öðreti, üçüncü boyut hacimle üreten kolektif bir mülke, “mülk benim” diyen söylemin üs sel devinimli açýlýmlarý içine ikame edilmekle, bu çýkarým; Hay Bin Yaksan da kiþi aklýna bir þaþýrtma vermektedir
400 
 Dört Durumla Ancak Teoloji 8  (Bayram Kaya)

Ýlk sel dönem içinde sunuda bulunma iþi pek olasý görülmez. Bu kiþinin kendisinde bilmeyle aklýna gelecekse de sunu depo edilen fazlalýk enerjiden kaynaklý bir birikimler süreci iþiydi. Ýlk sel dönem içinde depo edilen bir kolektif birikimin olmamasý, bu düþüncenin kolay kolay hayata geçmesini engelleyen durumdu.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.