..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
401 
 Bileþim ve Bileþimin Özelliði 2  (Bayram Kaya)

Oysa spritüal bir ruhçu öðreti, üçüncü boyut hacimle üreten kolektif bir mülke, “mülk benim” diyen söylemin üs sel devinimli açýlýmlarý içine ikame edilmekle, bu çýkarým; Hay Bin Yaksan da kiþi aklýna bir þaþýrtma vermektedir
402 
 Kolektif Alan 02  (Bayram Kaya)

Kolektif yapý bir etki alanýdýr. Kolektif yapýnýn etki alaný olmasý nedenle, kolektif yapýlar da bir etki-tesir alanýdýrlar. Tüm giriþimler gibi hem etkilenirler hem etkilerler. Bu nedenle her oluþum pasif veya etkin bir etki ve etkilenme alanýdýrlar. Bir etkime ve bir etkilenme ile sinerji kaynaðýdýrlar.
403 
 Faiz 20  (Bayram Kaya)

Takas ve ittifaklar üreten iliþkili üreten hareketin üssel açýlýmýydýlar. Ýyilik, kötülük, ahlak, gasp, darp, öldürme, adil olma zulüm, sadaka, zekât vs. de El mana anlayýþlý düþüncenin kolektifçe üretilenleri, paylaþým asamasýn da El takdirine göre uygulamasý yapýlacak olan üssel durumun açýlýmlarýydý.
404 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydý 1  (Bayram Kaya)

Öncelikle þunu belirteyim. Bu ittifaklar ganimetti bir savaþ sonrasý galiplerin maðluplara dikte ettirdiði anlaþmalar deðildi. Ya da yeniþemeyen iki ganimetti yapýlarýn ittifaký deðildi.
405 
 Denge ve Dengesizlik Süreçleri 27  (Bayram Kaya)

Hayatýn, evrenin, var oluþun; bin bir kýlýða giren kullaným ve baðýntýlý enerji düzey ve düzen iliþkileri olduðunu unutan bilmezlik; böylesi cennetin üreticisi ve tüketicisi olmayý býrakýp; bedava ve sömürü olan cennetin peþine düþer. Sömürüldüðü gibi sömürmek ister. Sömürüyü insan olma ilkesine aykýrý olduðu için deðil sömüremediði için lanetler.
406 
 Felsefe Kýrýntýlarý - Þüphe  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Çok mu þüphecisiniz.Her þeyden,herkesten þüphe eder misiniz?Haksýz yere bir insandan þüphelendiðinizde sonradan piþmanlýk duyar mýsýnýz?Þüphenin bazen dostluklarý bozduðunu,yuvalarý daðýttýðýný,yaralanmalara hatta ölümlere yol açtýðýný biliyor musunuz?
407 
 Sahiplik 6  (Bayram Kaya)

Neden boðuluyorlardý? Nuh’un mal mülk sahipliðine meþruiyet vermeyenler “boðuldular” söylemli anlatým içinde açýk açýk boðulmalarýna gerekçe olan nedenle “meþruiyetlik” kazanýyorlardý! Nuh’a verilen mala mülke ve gemilere doldurulan mala mülke iman yoluyla meþruiyet kazandýrmadýklarý için anlatým yolu hikayelerle suda boðuluyorlardý.
408 
 Bir Ýhtimal Daha Vardý...  (ömer kýrat)

Evreni anlamak isteyenlerle, anlamamazlýktan gelenlerin arasýnda süren düþünsel savaþ sýrasýnda bir çeþit Kwaii Milliye Köprüsü kurarak bu iki gurubu barýþtýrmaya çalýþan bendenizin bir çalýþmasý.
409 
 Suç  (osman demircan)

Tanrý insanýn yüreðine hem iyilik duygusunu hem de kötülük duygusunu orantýlý bir þekilde koymuþtur. Bir insanýn yüreðinde sadece iyilik olursa, kendini kötülüðe karþý savunamaz. Çünkü, kötülüðü bilmeyen ve o duyguya sahip olmayan insan, saf olur ve kolay kandýrýlýr. Ayný zamanda kendini kötülüðe karþý da savunamaz. Tanrý'nýn insan yüreðine kötülük duygusunu koymasýnýn sebebi, o insanýn kendisini kötü insanlara karþý savunmasý içindir. Yoksa baþka canlýlara zulm etsin, onlara eziyet etsin diye deðildir. Hayat bir denge üzerine kurulu olduðuna göre, yüreðimizin dünyaya salýnýmýnda da bir dengenin olmasý þarttýr.
410 
 Mantýðýný Oluþma 19  (Bayram Kaya)

Görsel olarak baktýðýmýz durumlar bize türlü biçimle yansýr. Büyük küçük; uzun kýsa; renkli renksiz; eðri düzgün; biçimli biçimsiz; yakýnda uzakta; burada orada gibi birçok üssü durumlarla yansýr. Bunlar siz ölçmediðiniz sürece belirsizdirler.
411 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 67  (Bayram Kaya)

Her þey enerjinin sýcak-soðuk; az-çok; masif-seyreltik gibi kendi niceli durumlarý içinde deðiþir. Dönüþür. Her þey geride, kemdi tarihin içinde neþettir. Ama þeyler de geriye indirgenmezler. Geriyle ayný olmazlar. Þeyler yepyeni olgu ve olaylar çeliþkisi yansýma giriþme olmakla; yeni yeni eylem alaný açan, bir düzlem alanýn biçimleniþidirler.
412 
 Mantýðýný Oluþma 13 - 14 - 15  (Bayram Kaya)

Eylem kendisi kadarla düþünme, fikir, bilinç, istek, duygu, belirme olmalarla sýnýrlanýr. Bu hal olgu durumdur. Olgu olay ile yeniden sanal bilinç üzerine etki iken bilinçte imaj bütündeki alaný kadarla eyleme etki tasarým olmakla eylem üzerine tekrar bilinç etkisidir.
413 
 Evrim 6  (Bayram Kaya)

Kolektif alan birbiri üzerinde saðlasan olan paylaþmayý, birbiri üzerinde takas eden kolektif süreçti. Kolektif süreç artýk zaman ve artýk ürün ve üssel durumlu kolektif birim zaman ortaya koyuyordu. Günümüzden itibaren bu geri iz üzerinde geçmiþe bakarýz.
414 
 Adalet Mülkün Temeli Midir? 3  (Bayram Kaya)

Adalet köleci süreç ile birlikte geleceðe doðru anlam edilecekti. Adaletin bu durumla bilinmiþ olmasýný göz önüne alýp ta geriye doðru baktýðýmýzda; þunu anlarýz. Köleci sisteme kadar geçmiþ olan kolektif yapýlarda adalet; belirsizle belirli bir durum akýþý olmakla, kolektif yapýlarýn temeli deðildir.
415 
 Ýletiþim Evreni  (Mikail Boz)

Ýletiþim yaþamýn ve doðanýn her bir yanýnda, her bir varlýðý sarýp sarmalayan oldukça geniþ ve önemli bir süreçtir. Hatta öyledir ki varlýðýmýz tümüyle baþkalarýyla, nesnelerle, doðayla ya da hayvanlarla kurduðumuz iletiþim üzerine kuruludur.
416 
 Butlan 2  (Bayram Kaya)

Yine 1 derece sýcaklýk deðeri üzerine 2 derece sýcaklýk deðeri ve 2 derce sýcaklýk deðeri üzerine 1 derecenin deðer bilgisi, aðaç üzerine kazýnan biçim gibi plak üzerine ses kaydý gibi kendi olgu ve olaylarý üzerine durum bilgisi olarak eklenir.
417 
 Ýttifaklar Referans Noktasýydýlar 5  (Bayram Kaya)

Kardeþi olma gibi sosyolojik baðýntý, öznel iken; sosyolojik baðýntýya konu olan, sosyolojik baðýntýnýn nesnesi ya da sosyolojik olan sosyal olgu (kiþi olgusu, yani kiþiler) nesneldiler.
418 
 Adalet Mülkün Temelimidir? 5  (Bayram Kaya)

Sosyal alan içindeki dýþsal kuvvet bað taþýyýcýlarý nelerdir? Nasýl belirlenir? Nasýl bir kesikli sürekli olmakla simetri kýrýlmasý verirler?
419 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 7  (Bayram Kaya)

Can kan geçiþmesi kavramý, totem dönem içinde ve totem dönem öncesindeki animizdi anlama içinde var olup süre gelen groteski algýydý. Can gezmesi veya can geçiþmesi olarak bilinen bu algýyla her þeyin canlý olduðu kabul edilir. Ölmekle sadece bir kalýp deðiþtirdiðini veya ölmekle kiþinin görünüþ ya da don deðiþtirdiði inanýþ tutumu canlýcýlýk ya da animist bir geçmiþin geri baðlaným anýsýyydý.
420 
 Ýttifaklardan Ne Anlamalýyýz 3  (Bayram Kaya)

Ýttifaklarý dört kategorize kalýp içinde deðerlendirmeliyiz. 1-Ýlk ittifaklar ilahi ittifaklardý. Üretim iliþkili, üretim hareketini ve hemcinsler arasý ilk temasý baþlatan ittifaklardý. Üreten iliþki sahipli, iradi ittifaklardý. Üretim iliþkisini ve üretim hareketini kendisine referans alan ittifaklardý. Politeisttiler.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.