..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Leyla'nýn iþi naz ve iþve; Mecnun'un gözü yaþý çeþme çeþme..." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çilli Divit'çe.
Servet Alkan
Þiir > Özlem Þiirleri

Ben beyaz sayfaya dökülen yürek mürekkebiyim Avazýmý uzun kýþ gecelerine sorun Sütlaç kuþunun tüylerinden yapýldým Yontuldum,yontuldum da mihrimah oldum Mavi ile barýþýk,Kýrmýzý ile karýþýðým… Ben beyaz sayfanýn mahsun divitiyim Mavi dað kuþundan alamamýþým payýmý Usta Kaligraf’a denk düþmedim daha Hele bir kaðýda dokunayýmda; gör beni Siyah ile karmakarýþýk,yeþil ile ardýþýðým… Gün gelir,denk dengine varýr,çil çiline Sayfanýn s

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
441 
 Siyasal Ahlâk ve Ahlâksýzlýk  (Cemal Zöngür)

Siyasi ahlâksýzlýklarýn en çok yaþandýðý düþünce yapýlarýysa din, ýrk ve maddi varlýklara tapýnan narsist, hedonist ve ukala karaktere sahip siyasi oluþum ve bireylerde görülen bir durumdur.
442 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 13  (Bayram Kaya)

Kulluk düzeni, kolektifi varlýðýn þanslý seçilmiþ, soylu kiþilere aktarýlmasýydý. Baþka þey beklenemezdi. Zaten kolektif kapasiteyi yitirdikten sonra hayal olan bunca olup bitenler karþýsýnda hala rýzký beklemekti.
443 
 Bileþim ve Bileþimin Özelliði 1  (Bayram Kaya)

Belirsizle durum kendisine belirsizle olan bir durum deðildir. Dýþta ölçüþme veya giriþme koyamayan bir davranýþa belirsizle durumdur.
444 
 Faiz 22  (Bayram Kaya)

Þunu da belirteyim bu süreç para bulunana kadar altýnýn gümüþün takas deðeri yapýlmasýyla köleci takas bir nebze aþýlmýþtýr. Kolektif takas yerine kâr, kazanç gözeten birinin, satýcýlý alýþ veriþi gerçekleþtirememe zorluðu ortaya çýkmýþtý. Bu arýza kolektif olanýn arýzasý deðil, sömürücü, kâr yapýcý, alýp satmakla ticari kazanç elde edememe düzencinin arýzasýydý.
445 
 Kolektif Alan 04  (Bayram Kaya)

Mülkün sahibi söylemli sistem kolektif sistem içinde kimi kiþileri mülk sahibi yaparken, çoðunluðu mülkten yoksun kýlmayý modüle eden tasavvurdur. Bu tür sistemi viral etme yansýmasý beraberinde El adamlýðý gibi üretmeyen, bilgi teknolojilerinden uzak inandýrma-kandýrma üzerine oluþan asalak bir lümpen sýnýf yansýmasýný da ortaya koyar.
446 
 Anlamak Gerek 52  (Bayram Kaya)

Dahasý köleci yabancýlaþma içindeki yaklaþmaz lýðýn analitik düþünce-den yoksun yobazlýðýný sürdürmek için "cenneti analarýn ayaðýnýn al-týnda" sayan zorlama ve güzel söz oluðun söylemleriyle bu anlayýþla-rýmýzý bir iyice pekiþiriz.
447 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 17  (Bayram Kaya)

Ya neyi rýzk olarak veriyordu El? Kolektif üretim hareketi içindeki kolektif gücün birikimlerine göz koyan El, kendisini kolektif gücün mülk sahibi olarak ilan etmesiyle; bu sanal mülkünü rýzk diye veriyordu. Yani El ortaklýðýn kapasite sahipliði içindeki öküzü, tarlayý, baðý, bahçeyi, avadanlýklarý, bilgiyi, rýzk diye, nimet diye, hikmetinden sual olunmaz diye daðýtýyordu
448 
 Tarihi Anlamak (2)  (Mikail Boz)

Tarihi anlamada ikinci uðrak, onun ne gibi iþlevlere sahip olduðunu ve tarih yazýmýnda belli baþlý biçimleri görmektir.
449 
 Mamon'du Belirme 8  (Bayram Kaya)

Köleci sistem, ön ittifaký düþünce olan ortaklýktan kendisini tecrit etmiþti. Bu tecrit iþi köleci dönemi tek ayak üzerine inþa etme iþi gibi yansýtmakla bu tecrit köleci süreci tek kutuplu ve despot yapmýþtý.
450 
 Monarþinin Dili Oligarþinin Dili 2  (Bayram Kaya)

Eski ahde göre tekil egemenliðe göre olan söylem ve zikirden doðan çeliþme, biz demenin zikri içinde çoklukta tekil olan yeni bir tevhit dilini doðuruyordu. Bu dil "biz" diyen oligarþinin gücüydü.
451 
 Anlamak Gerek 66  (Bayram Kaya)

Her sistemin sabit sayýlan çekim noktalarý vardý. Ortaklaþan av ve avcýlýk gibi iþ bölüþmesi gibi sabit noktalar totem dönemin tekrar eden kendi çevrim eksenlerini oluþuyordu.
452 
 Boþluk Enerjisi 14  (Bayram Kaya)

Sentez süreçleri kýrýlýr. Parça parça edilen ve kýrýlan baðlar nedenle enerji ortaya çýkar. Ortaya çýkan enerji boþluk enerjisi olmakla zorunlu bir yeni bir potansiyelle yansýr. Yeni bir baðýntý etkili enerjidir. Bað enerjisi kýrýlmazdan önceki var olan enerjinin, yok olanýdýr. Zýt olanýdýr.
453 
 Faiz 2  (Bayram Kaya)

Tarihsel olaný bilmeyen mantýk, "günün hal ve icabýna göre faiz alýnabilir" demekle hem zýrvalýyor hem bocalýyordu. Hem kapitalist olacaksýnýz. Hem kazanç yapmayacaksýnýz! Aklýnýz alýyor mu? Âlimseniz aklýnýz alýr.
454 
 Cd Kutusu  (Necat Dilaver)

Sidilik...
455 
 Felsefe, Modernite, Modernlik ve Yaþam  (Cemal Zöngür)

Erkeklerin takým elbise kravatlý olmasý ve kadýnlarýn saçýný baþýný açýp etek ve pantolon giymesi hiçbir topum için bilimsel buluþ olarak görülemez görülmemiþtir de. Giyim ve kuþamýn bugüne kadar kiþi ya da toplumun düþüncesinde en ufak bir deðiþiklik yarattýðýný kim gösterebilir?
456 
 Soyut ve Somut Düþünsel Yaþam Üzerine  (Cemal Zöngür)

Tarih ve Antropolojik araþtýrmalar ýþýðýnda, insanýn ilk atalarý sayýlan Primat ve Neandertallerin geliþim ve yaþamlarý, M.Ö.12 milyon yýllarýnda Homo Hubilas’ýn el ve ayaklarý üzerine yürüdüðü dönemle baþlamýþtýr.
457 
 Baþlangýç ve Hayat 1  (Bayram Kaya)

Hayat bunca büyük bir genleþme iken, kendisini, çevresini ve zamaný bilen, algýlayan, olup bitene refleks durumla ve öðrenilmiþ tepkilerle davranýþ ortaya koyan mutasyonlu diyalektik bir süreç olmasýna raðmen; baþlanýþa göre hayat hiç bir þeydir. Baþlangýç her þeydir.
458 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 54  (Bayram Kaya)

Vicdan içinde hem kolektif öznenin buluncu, hem kiþisi öznenin buluncu (bilinci) vardý. Kolektif vicdanda kolektif bir deðer yargýsý vardý. Ýttifaký bir alan içindeki her bir grubun emek gücüne karþýlýk (sektör gücüne karþýlýk); diðer her bir grubun, farklý sektör el alanda farklý bir emek gücü vardýr.
459 
 Boþluk Enerjisi 9  (Bayram Kaya)

Sosyal alan 50 üssü 1 + 1 depo enerji saðlamasýný yaptýktan sonrasý boþluk enerji düzenine geçer. Yaklaþýk olarak sosyal alan boþluk enerji düzeni, her yönde ayný tek düzedir (izotropiktir). Bu aþamada
460 
 Kolektif Alan 07  (Bayram Kaya)

Özel mülkiyet kavramý içinde sevgi, þefkat, merhamet, rýzk, kader, ahlak, ahlaksýzlýk, iyilik, kötülük, zulüm gibi iþkence,erdem gibi üstelik saðlýðýný bozucu melanet etkilerin tümü köleci sistemin kolektif bazlý alan iþleyiþi içine yansýmalar dizayný olarak zerk edilmiþtir. Bu ve bu gibi dizaynlarýn tümü "mülk sahipli lümpen sýnýf modülasyonudurlar”.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.