..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Varoluþçuluk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bakirköy...
Erkan baykal
Þiir > Bireysel

Sirkeci'de tren istasyonundayým, Saat 12 dünkü zaman dayým, Ýnsanlar akýyor durmadan su gibi, Kimi elleri cebinde, kimi koþar adým. Kadýn erkek çocuk genç yaþlý, Vagonlar dolusu geçmiþ yaþam, Hangi durakta kimler iner belli deðil, Cankurtaran, Kumkapý, Yenikapý, Son durak hep Halkalý, Kýrmýzý þapkalý biletçi, Ver iki bilet biri geçmiþe, Biri 12.15 Bakýrköy'e

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Varoluþçuluk
41 
 Kriz Ortamýnda Ekonomik Garantili Konuk Aðýrlama Önerileri  (Mudi Beya)

Dumaný üstünde susamlý, çörekotlu güzelim ekmeklerden yayýlan kokular konuklarýn aklýný baþýndan alacaktýr. Oraya karakol da kursanýz, konuklarýnýzý kuru ekmek yemekten alýkoyamazsýnýz. Ama, yanýlýp þaþýp da, masayý deðme yemeklerle donattýðýnýz halde, ekmekleri masaya koymamýþ olsaydýnýz, yemeklere kimse banmazdý… Zira, ekmek bizim soframýzýn ana direðidir. O nedenle, soframýzdaki katýklar her geçen gün azaldýðýna aldýrmayýz. Peki, ekmeðimize el uzatýldýðý zaman öyle mi? Ekmeðimle oynayanýn hayatýyla oynarým, demez miyiz, ekmeðimize dokunulduðu zaman?
42 
 Baþtan Karaymýþ Baþtankaralar  (Aydýn Akdeniz)

Ne kadar çok anlatacak þeyi de varmýþ diye geçti aklýndan. Çocuklarýna mý anlatýyordu bu hikâyeleri yoksa içinde o yaþýna dek bir yerlerde sakladýðý çocuksuluða mý? Neþeyle gülüyor, burnunu, kulaðýný yakalamak için uzanan solucan parmaklardan bir türlü sakýnamýyor kendini. Bir vakitler saçlarýna düþen aklara takýlýrdý bakýþlarý, þakaklarýnýn üzerinde gençliðinin henüz yabancýsý olduðu bir renk iken, aklýk. Siyahýn zýddý, yaðan karýn sýcacýk rengi. Ulu daðlara nasýl yakýþýrsa öylece yakýþýrdý þakaklarýna. Yelkovanýn akrebi kovalamacasýn da zaman da erirmiþ meðer ve beyazýn ayný zamanda renksizliðinde adýnýn olduðunu öðrendiði yýllar geldi peþinden. Parmaklardan sakýnmaya çalýþýyordu hala o baþ kendini, omuzlarýna tüneyen diðer torunu almaya çalýþana gözdaðý vererek.
43 
 Adým "Sekhmet" 6  (erdal divriklioðlu)

Organizma ölümlü direniþçilere görünürde "Ölümlü bir yaþam" hakký tanýyor gibi görünse de el altýndan bir savaþ yürütmekteydi. Kendi tarafýndan olanlarýn sayýlarý organizma tarafýndan gün geçtikçe azaltýlmaya çalýþýlmaktaydý. Ülkenin bir çok yerinden gelen haberlerde Organizma tarafýnda olan Ölümsüz insan kitlesi kýþkýrtýlarak gezgin bu dört kiþi gibi dönüþtürülmek isteniyordu.
44 
 Kadeh Ustasý  (Aydýn Akdeniz)

Üç aydýr aðzýna bir yudum almamýþtý. Tuhaftýr, þikâyetçi deðildi halinden. Daha önce býrakmayý denemiþti. Hem de kaç kez. Peki, yakasýný kurtarabilmiþ miydi illetten? Elbette hayýr. Çabaladýkça batmýþtý yalnýzca. Oysa küçücük bir kývýlcýmdý aradýðý ya da yüreklendirici birkaç cümle. Fakat hastane odasýnda çakacaktý o kývýlcým. Olmasýný umduðu þeye deðil de kendi gerçekliðine ayýltacak olan, ( kadeh sayýsýnca artan baþ aðrýlarýydý gerçeði.) Oraya nasýl geldiðini sormayacaktý. Reddetmiþti tedavisini. Ýçindeki þeyle savaþamazdý ki. Ele güne karþý rezil olmak da vardý sonra.
45 
 Sevgili Günlük!..  (Alp Çetiner)

Sýkýcý bir hayat: en büyük zulüm..
46 
 Kimritçi Kýz ve Kardan Adam  (Koray ATAK)

“Su, isterse kutuplardaki dev buzlarýn içine girerek orada yüzyýl kalsýn, günün birinde yine buharlaþacaktýr. Su er geç bulutlara dönecek, yeni baþtan baþlayacaktýr seyahatine.”
47 
 Virginia Woolf, Gölgesi Olmayan Kadýn  (Aydýn Akdeniz)

Günlerdir çýkmýyor dýþarý. Uzatýlan öteberiyi kapýdan alýp odasýna çekiliyor yine. Bazen de sayýklarken buluyorum O'nu. Bilseniz nasýl acýyor yüreðim. Üç yýl kadar önce, tiyatro çýkýþý arkadaþlarýna dönüp " böyle bitirmezdim hikâyeyi, " demiþti.
48 
 Muzur Huzur  (diydembaylan)

Muzur huzur en sevdiðin oyun saklanbaç.En sevdiðin mevsim mayýs
49 
 Hüzün Terapisi  (Faruk GÜRDOÐAN)

Nokta koymam gerekiyormuþ ... Kentin sonuna, aþkýn sonuna... kalbimin sonuna...
50 
 Atýk Hücre  (Guvercin)

Atýk Hücre.
51 
 Gözlerini Kapat ve Onbeþe Kadar Say  (selim koç)

"sýrýlsýklam yerlerde gezen bindokuzyüzdoksandört yýlýndaki sevecen ve anlaþýlamayan halime acýyorum.sanki þimdi çok anlaþýlmýþ gibi..."
52 
 Topal Remzi'nin Dilsiz Kýzý  (Nergiz Þimþek)

Havada uçuþan harfler, onlardan oluþmuþ anlamlý kelimeler, onlardan da oluþmuþ anlamsýz cümleler hiç hedefe ulaþamadý. Ulaþtýlarsa da anlamlarý kocaman anlamsýzlýklar, anlamsýzlýklarý ilgisiz anlamlar doðurdu. Konuþuldu… Konuþuldu…
53 
 Adým "Sekhmet" 7  (erdal divriklioðlu)

"Benim masum çocuðum" dedi içinden. "Benim hayat arkadaþým, sev beni daha çok sev.her hangi bir alýþveriþimiz olmadan sev.daha çok sev." Ve acýsýz sev...
54 
 Sýkýþtým  (diydembaylan)

Kendini dýþarýdan görmek. Yapman gereken iþlerin farkýnda olmak, sakin ve sabýrlý olarak yola devam edebilmek.Hepsi palavra ben böyle iyiyim husursuzluðun kafesinde baþ döndüren yemler yemek için fazla tokum.
55 
 Gülsüm...  (Neþe Karakoyun)

Gülsüm dilsiz, sara hastasýdýr. Hayat onun için büyük bir bilmecedir. Var olmak, zaman ve ölüm...
56 
 Adým "Sekhmet... "" 3 (+18)  (erdal divriklioðlu)

Çýðlýða doðru yöneldim.Kapýda bir kaç erkek bekliyordu.Yüzleri donuk sigara içilmemesi gereken yerde sürekli sigara içiyorlardý. Beni görünce hiç biri ne sesini çýkardý.Ne de itiraz etti. Ýçeriye daldým. Burasý bir doðumhane. Yaþamýn doðduðu yer.Anne rahminden süzülen yaþam buradan filizlenip hayata sokuluyor.
57 
 Kötücül Ruhlar Dergâhý  (Nergiz Þimþek)

Bir tespihe dizilmiþ son boncuðum ben, aðdalý bir kývamda dönen, dönen... Karar kýlýnýp da davet edildiðimde sahneye, sonsuzmuþ gibi duran dönüþüm de son bulacak, iþte o vakit bana yol görünecek. Ayan beyan anlatýlacak ne yapmam gerektiði. Olgun bir meyve gibi düþeceðim dalýmdan sonra. Ama önce olgunlaþmam gerekiyor, biliyorum. Düþtükten sonra olacaklarý göðüslemeye hazýrlanacaðým: Kimsesiz çürümeye terk edilirim ya da çirkin ama tatlý, haþarat bir velede, diþlerken o meyveyi mutluluk veririm. O zamana kadar, kader birliði içinde olduðumu bildiðim bu insanlarla kalacaðým. Kefaretini ödeyememiþ zavallý ruhlarla. Ben de onlardan biriyim.
58 
 Kaos  (Öykü Yüzer)

17 yaþýndaydým - bir erkekle seviþtim - ama aktiftim- kaç kere seviþtim? – 5,6 - gay deðilim - gay olsam seni arzulamazdým ki - deðil mi?
59 
 Zaman Alevsizdir!  (selim koç)

"Konkret bir tahlilde.tahrik unsurunda.umulmaz bir krizde.kritik bir eþikte.eþiktekini beþiktekini kýzdiran o anlamsýz faþizm kurgusunda."
60 
 Yaþlý Bir Adamýn Hikâyesi  (Müþerref özdaþ)

Yaþlý bir adamýn hikâyesi bu. Yaþamýn yorgunluðuna katmýþtý yorgunluðunu. Sabah çayýný içiyordu. Demli çayýný. Yüreðinde demlenmiþ nice acýlar gibi demli çayýný… Ve sigarasý yoldaþtý ona. 64 yýllýk yaþamýna üç hecelik mutluluðu sýðdýramayanlardandý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Naturel
YILDIZ AKA
Öykü > Varoluþçuluk
Anlaþýlmayan
Nicolai Copuþçiu
Öykü > Varoluþçuluk
Difenbahya
Ekrem Naif Tek
Öykü > Varoluþçuluk
Harabad
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Scamnum
Sinem Baðcivan
Öykü > Varoluþçuluk
Safsatalar - 8
Ekrem Naif Tek
Öykü > Varoluþçuluk
Acýnýn Çaðrýsý
Ekrem Naif Tek
Öykü > Varoluþçuluk
Fitnat
diydembaylan
Öykü > Varoluþçuluk
Caz Kuþaðý
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Minimal Dalga
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Zamaný Taramak
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Psikopat Kýrmýzý
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Yanyana ve Ayrýk
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Kapýlar
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Masada Pislik Var!
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Anarþist
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Karovale
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Bu Þehrin Ýçine Sýçtým!
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Kaçamak Sonlar
Edibe Toðaç
Öykü > Varoluþçuluk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.