..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eþi ne iki görüþ vardýr, ne iki saç kýlý, ne de iki tohum. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yeraltý
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kitaplar Ölmesin
GAYE DÝLEK GEZER
Deneme > Toplum

Kitaplar Ölmesin (Don't Let the books Die) Sadece canlýlar mý ölür, peki ya kitaplar? Kitaplarýn da bir ruhu yok mudur? Kitap sektörünün ve yayýncýlýðýn zor günler geçirdiði günümüzde, acilen bir þeyler yapýlmazsa eðer kitaplar ölecek ve kültür büyük bir darbe görecektir. Kitaplarýn ölmesi demek, toplumun hafýzasýnýn ölmesi demektir ki bu da ciddi bir zihin krizi yaratýr. Bizler sadece iklim krizi ve küresel salgýnlar deðil farkýna

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý
41 
 Bizim Mahalle  (Þenol Durmuþ)

Bizim mahalle iþte kardeþ hani aþaðý mahalle diye küçümsedikleri o yerlerden birisi. Yani diðerlerinden pek bir farký yok bilakis fazlasý var. Sonuna kadar okursan eðer umarým aklýn baþýndan gitmez. Madem sayfama gelmiþsin okumak için azýcýk sabýrlý ol, dikkatli oku sana bir mahallenin resmini çizeceðim. Aynen Abidin abimiz gibi. Anlatacaklarým mahalle dedikodusu deðildir. Ýyisiyle, kötüsüyle, sevabýyla elimden geldiði kadar mevzuyu izah etmeye çalýþacaðým. Geyik muhabbeti arýyorsan þimdiden baþka bir sayfaya geç uyandýrayým seni.
42 
 1453.  (Þenol Durmuþ)

Ýsmet abi düþünceme göre sanýrým evrimin en büyük kötülüðü bir erkeðin çiftleþme arzusu ile bir kadýna ve ondan üretilen çocuklara bakma zorunluluðu olmuþtur. Bu yüzden yine sabahýn köründe yola koyulmuþtum. Bu yüzden yine o taksi duraðýna gitmiþtim. Ýþte bu yüzden o taksinin þoför koltuðuna oturmuþtum. Þehrin insanlarýný taþýmak zorundaydým. Onlarýn pis kokularýný çekecektim. Dertlerini dinleyecektim. Ýstanbul’un vahþi ormanýnda o canlýlarýn arasýnda sokak sokak dolaþacaktým.
43 
 Yalnýzlýða Doymuþ Çocukluk  (pýnar)

çocukluktan kalan yaþanmýþlýklarýn, kiþilerin üstünde yaptýðý baskýlarýn neticesi, toplumun öngördüðü yaþam þeklinin dýþýna çýkýldýðýnda, herkes istemediði bir son hazýrlamaya mahkum.
44 
 Yamaçlardan Yükselir Mutluluðun Serinliði  (Efe Erdem)

Ama hayat hala birþeyler getiriyor arasýra da olsa. Bazý küçük zaferler.
45 
 Yazýnsal Ayinler ve Bir Yalnýzlýk Ýçin Ön Görüþme.  (Gülbahar Karakoç)

tanýmlýdýr
46 
 München  (kemal pismisoglu)

Arabayý ne kadar hýzlý sürersen varacaðýn yere o kadar hýzlý varýrsýn, ama çevreyi de o kadar az görürsün. Þuan dünya hýzla hareket etmekte olan bir araba gibi hatta hýzlý tren. Doðumdan ölüme doðru hýzla gidiyoruz ama eminim öldüðümüzde dünyadaki bir çok þeyi görmeden, yaþamadan, tatmadan geçmiþ olacaðýz. Ýþte bu yüzden sen eski devirlerde yaþamak istiyorsun. Dünyanýn fayton hýzýnda hareket ettiði devirlerde. Bu uçak hýzý mideni bulandýrýyor. Dünya seni tutuyor.
47 
 Travmatik Aþklara...  (jade)

Bir þehir ne kadar yok edilebilirse yok edilmiþtik o kadar
48 
 Açým Ben  (Þenol Durmuþ)

Ýkisininde gözleri çok çok fenaydý...Bakýþlar vicdanlarý deliyordu.Haklýlar da.Aylardýr bedavadan içmek, karýn doyurmak güzeldi de nereden geliyordu bu deðirmenin suyu hiç sordun mu?..
49 
 Raslantýsal Hizafiyet.  (onur orkun kara)

Ýçimde bir yerde karartmak istediðim bir fotoðraf var. Tanýmadýðým bir yüz, tanýmadýðým bir göz, tanýmadýðým bir dudak, tanýmadýðým izler…
50 
 Prof. Abuzzittin  (Kudret Tozlu)

Beni tamburanýn týnýsý, sazýn kiþnemesi ve ney in nefesi vurdu dostlar.!
51 
 Soru (N)  (sirin aydin)

soru(n)lara bogulmustu adam, cevabini bulamadigi soru(n)lari anlatirken bir yandan cevapsizliga kiziyor diger yandan soru(n)larina soru(n)larla yaklasan psikiyatristine ofke duyuyordu.
52 
 "Eleman Aranýyor!"  (pleaseHenry)

Otobüs seslerinden beynim uyuþmuþ bir halde Mecidiyeköy’ün ruhsuz, anlamsýz ve hepsi birbirine benzeyen sokaklarýnda ilandaki adresi aramaya koyuldum. Sýcaktý. Sýrtýmdan ter boþalýyordu ve aradýðým adresi bulmam yaklaþýk bir saatimi almýþtý.
53 
 Rýfký Aðladýðýnda  (Þenol Durmuþ)

Sadece o gün deðil diðer günlerde sayýsýz geceler içtiler. Rýfký’nýn gecekondusunda hemen her gece sesler yükseliyordu. Kahkahalar, küfürler, þarkýlar, türküler söylendi. Ýsyankar naralar atýldý. Mahalle ahalisi bu evden ve bu seslerden ürkmüþtü. Kirli sakallý, hýrpani kýlýklý bir grup adam her Allahýn günü bu evden sabah çýkarken akþam karanlýðýnda eve dönüyordu. Ellerinde ki poþetler doluydu. Poþetler de içki þiþeler, ekmekler, sebzeler, kemikler vardý. Mahalle halký þunu iyi biliyordu ki bu adamlar þarapçýydý ve üstelik yardýma muhtaç yeþil kartlýydý. Ama bunlara raðmen bu adamlar gururluydu. Hemen her ay sonu kaymakamlýk binasýnýn önünde askeri bir tören bölüðü gibi yapýlacak bir yardýmý beklemelerine raðmen onurlarýndan, gururlarýndan taviz vermezlerdi. Onlara göre ortada bir suçlu varsa o da kaderdi.
54 
 Yüzüm Yarým.  (onur orkun kara)

Karalamýþsan bir þeyi silsen de, karalanmamýþ edemezsin
55 
 Pardon! Biraz Öteki Tarafa Gider Misiniz?  (ömer kýrat)

Ýnsanýn anlam arayýþýnýn, anlamsýzlýðýný anlatan bir anlatý...
56 
 Garip Bir Buluþma  (Burak 'Finrod' Mollamehmetoðlu)

Kimse farkýnda mý? Hayýr... Farkýnda olmalýlar mý? Tabii ki hayýr. Az sonra olacaklarýn kimse farkýnda olacak mý peki? Ýþte bu belirsiz...
57 
 Yaþasýn Ot  (TAÞKIN EROÐLU)

Veeee Tanrý geldi. Ýlk kez geliyordu. Ýlahi bir þaþkýnlýk, korku, yaþandý. Altýna sýçanlar oldu, böyle büyük bir hayret karþýsýnda alta sýçmak normal karþýlandý. Burada ne iþi vardý? Bu ortama gelmesi demek ben bu yapýlaný tanýyorum demekti. Gelmesi korkunç ve sessizdi. Geliþi iliklere iþlendi. Ýyi bir dindar yokken geldi, sessiz. Onca iþin arasýndan geldi, öfkeli. Ýþimiz düþence camiye gider, yýlda bir oruç tutardýk, fakat hiçbirimiz Tanrý’nýn geleceðini hak edecek kadar iyi kullar deðildik. Peygambere bile kendini göstermediðini düþünecek olursak… Bu ya iyi bir þans ya da felaket…
58 
 Ne Yedüðü Belirsiz  (LawLess)

Ve benzincideyim.. bu gece farklý birþey var.. hakkaten farklý.. bi araba.. hayýr farklý olan araba deðil.. içindeki.. travesti.. bu adamýn.. hayýr hatunun.. ahh her neyse iþte ne iþi var burda.. genelde burda olmazlar.. sahil kenarýnda otlanýrlar.. herneyse pek umursamýycam.. ve içeri giricem.. ahh polis.. onlardan hiç hoþlaþmýyorum.. ve duygularým kesinlikle karþýlýklý.. lütfen kimlik sorma.. aksi halde tartýþýrýz ve ikimiz içinde uzun bi gece olur.. ve benim yapacak hiç bi iþim yok..
59 
 Mahalle ve Üç Kiþi  (Þenol Durmuþ)

Üç kiþi baþlamýþtýk.Sayý bazen yedi sekiz oluyordu.Evin dýþýnda da bahçe de otuza yakýn kiþi içiyormuþ.Genç, yaþlý mahalle ahalisi iþte.
60 
 Rýfký  (Þenol Durmuþ)

Rýfký çok zeki bir çocuktu. Küçük dünyasýnda bile çevresinde dönen o koca dünyayý merakla izlerdi. Yumurtayý çok severdi. Bir gün komþusunun kümesine izinsiz girdi. Yumurtalarýn hepsini çalýp diðer çocuklarla beraber yedi. Bu daha sonra onda bir alýþkanlýk yapacaktý. Mahallesindeki diðer kümeslere de girdi. Kýsa bir sürede adý yumurta hýrsýzýna çýkmýþtý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Adam ve Kadýn
Serhat Kaya
Öykü > Yeraltý
Buluþma
vicdan sönmez
Öykü > Yeraltý
Tanrýnýn Dönemeci
selim çok
Öykü > Yeraltý
Korsan Çýkmazý
selim çok
Öykü > Yeraltý
Yýkýlýþ
selim çok
Öykü > Yeraltý
Düþ Köprüsü
Fatma Þahin
Öykü > Yeraltý
Eli Kanlý Toplum
cem yýlmaz
Öykü > Yeraltý

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.