..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sevgi ve Arkadaþlýk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bayrammý Deðiþti
Orhan Bani
Þiir > Garip

Bayrammý deðiþti, benmi bilmedim, Bayram gelmiþ duydum, bana gelmedi Belki o da sordu, nerdedir diye, demek bulamadý, soran olmadý Hani oruç tutan Bayram ederdi, dost dostunu arar, halin ne derdi Hani kardeþ idik, mümin sorardý, demek eskidenmiþ, soran olmadý Ne þeker isterim, þerbet istemem, hiç sýlam olmadý, gurbettir demem Eðri söyleyene, doðru söylemem, arife aramaz, Bayram sormadý Oruç Hakkýn emri, Hakka uyarým, orucun sonrasý Bay

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
21 
 Balýklarýn Babasý  (Nilay Akçay)

Balýklarýn yaþamalarý da insanoðlu gibi tehlikelerle doludur. Saðý solu belli olmayan denizlerde her an savunma halindedirler. Dellenmeye görsün bir kez deniz, dalgalarýna aldý mý tutar en uzaða savurur balýklarý hatta çoðu zaman kýyýya fýrlatýr atar. Sürekli bir mücadele, hayatta kalma savaþý verirler. Zaman zaman takýlýr bir avcýnýn oltasýna yok olmayý seçer. Ýnsan seyretmeli denizi. Her halini görmeli tanýmalý. Balýklardan ders çýkarmalý. Küçük balýklar gibi cesur olmalý kaybolacaksa büyük denizlerde kaybolmalý. Bir balýk bilir ki sýð denizlerde dolaþýrsa kendini hiç bilmediði bir anda kýyýda bulur. Oysa keþfedilecek ne çok þey vardýr bu uçsuz bucaksýz denizlerde, derinlere dalmaya cesareti olmalý bir balýðýn. Unutmamalý ki bütün hazineler suyun yüzeyinde deðil altýnda gizlidir. Deniz kabuklarý içindeki istiridyelere ulaþmak için kulaçlarýný geniþ atmalý, zamanýný da iyi seçmelidir. Ýnsan da öyle deðil midir sanki?
22 
 Dönüþüm  (Nergiz Þimþek)

Ben âdemoðlunun hayatýný yaþadým. Ýnsanýn uzun ve sýkýcý yaþamýna tanýk oldum ve aðýr aksak geçiþini gördüm. Hatta bir yalnýz adama bir bakýma dost da oldum. Bu bana yapýlmýþ büyük, çok büyük bir haksýzlýktý; çünkü ben aslýnda bir sivrisinektim. Evet evet hani siz insanlarýn Culicidae familyasýndan culex – ev sineði dedikleri türdendim. Basit deðil mi? Aslýnda çok basitti ama sonra olan oldu. Olan oldu ve dönüþüp çilekeþ bir hayata mahkûm edildim. Anlatacaðým. Þimdi.
23 
 Güzeller Þahý, Pervanene Selam Ver (!) Sen…  (Yûþa Irmak)

Neler iþittim.. Ahh neler gördüm… Ah neler yaþadým ey B’can… Hiç yalnýz býrakmýyorlar beni… Binlerce km yol da gitsem ne duyduklarýmdan, ne sezdiklerimden, ne yaþadýklarýmdan bir parçayý senin kapýna býrakýp cigercânýn aðýtlarýna bestekârlýk yapmaný istemedim…
24 
 Koca Seyit  (Veysel Baþer)

Koca Seyit'in (Seyit Onbaþý) yaþamýndan kýsa bir kesit.
25 
 Sevginin Adý Baþka  (Hakan Yozcu)

Kadýn: - Execuse me, (Affedersiniz) dedi. Muhtara dönüp: - Kadýn Ýngilizce konuþuyor. Yabancý sanýrým, dedim. Karanlýktan ve uzak mesafeden göremediðimiz için kadýnýn kucaðýndaki minicik köpeði ancak o zaman fark ettik.
26 
 Bilet  (seçkin gündüz)

Sürücüye boyun eðmeyeceðim.
27 
 Sarýçiçek  (Esma Uysal)

Gün devam ededursun, hayat her zamanki seyrindeyken birden bir uðultu sardý bizim mahallemizi. Gülümsedin? Þaþýrdýn mý bizim de bir mahallemiz oluþuna. Üstelik sizin artýk bir mahalleniz kalmamýþken, mahalle denilen güzel iklim sadece eski hikayelerde anýlan birer nostalji iken kalksýn bizim mahallemiz olsun!
28 
 Dut Aðacý  (Özlem Turgut Þili)

Kuþlar kadar olamadýk, dedi içinden...Biz de birlikte uçabilirdik oysa ki.
29 
 Bir Ýnsan Bir Öykü (1. Bölüm) Gerçek Hayattan Alýnmýþ Bir Damla  (feride özdemir)

Sýcaklýk hissetmeye baþlamýþtým artýk ellerimde, donmamýþta yanýyordu sanki. Sýzlamasý da cabasýydý. Elimdeki sepeti tutmakta zorlanýyordum. Ayaklarýma dolanan eteðimin uçlarý buz tutmuþtu. Güya açýlan küçük yolda yürüyordum ama yaðan kar açýlmýþ, yol mu býrakýyordu.
30 
 Dost Dediðin Böyle Olur  (YAKUP KUÞCU)

Bu öykü dostluk ve arkadaþlýðýn nasýl olmasý gerektiðini anlatýr
31 
 Yýlký  (Hacer AKTAÞ)

Kurak ve bereketsiz bir araziye, yüzlerce yýl susuz kalmýþ bir çöle yaðmurlar yaðdý. Toprak, suya doydu. Tam o anda bir ormanda birden boy attý adýný bilmediðim bitkiler, filizlenip üstündeki taþý topraðý attý bir tohum. Günýþýðýna kavuþtu. Bir karaaðacýn dallarý uzadý göðe. Gölge oldu, karýncalara ve yoldan geçenlere. Galaksideki toz bulutu daðýldý. Yörüngesini þaþýran bir gezegen yerini buldu. Bir yýldýz daha doðdu uzayýn karanlýk boþluðunda. O ana dek saða sola yayýlarak, daðýlarak ilerleyen; bir türlü bir yere ait olamayan, doðru düzgün akamayan bütün akarsular yataðýna kavuþtu. Samanlardan örülmüþ bir yuvada ürkek bakýþlarla etrafýný süzen yavrunun üstüne bir anne ya da baba kuþ kanatlarýný gerdi o an. Avuçlarýnýn atlasýnda senin dünyayý keþfediyordum. Bir kadýn ve bir erkeðin gözleri buluþuyordu tutkulu bir dansýn finalinde Latin Amerika'da. Bir anne yeni doðan bebeðini ilk kez kucaðýna alýyordu o an. Adýný bilmediðim dillerde sevgi sözcükleri fýsýldýyordu insanlar birbirlerine. Avuçlarýnda senin, yeni bir evren yaratmýþtý tanrý tam o anda. Ben ilk kez rüzgârýn uðultusunu duyuyordum parmak uçlarýmda ve bir yaðmur kuþu kanatlarýný çýrpýyordu orada. Adýný hiç bilmediðim iklimlerle tanýþýyordum ellerinin çizgilerinde.ir fil büyük bir sancýyla yavrusunu doðuruyordu Afrika' da. Bir su kaplumbaðasý kabuðunu kýrýyordu okyanusun kýyýsýnda. Avuçlarýnýn içinde an be an yaratýlan evrenleri keþfediyordum. Bir güvercin sürüsü kanatlanýyordu saat kulesine doðru. Kordon' da ilk kez buluþuyordu iki liseli. Bir kadýn bir adamý ilk kez öpüyordu ve bir çift sonsuza dek evet diyordu. Avuçlarýnda senin sayýsýz evren vardý. Birinde bir ýþýk dalgasý bir ses dalgasý ile seviþiyordu. Bir þarkýnýn notalarý bir evrenden diðerine köprü kurmuþtu sonra. Bir þaman oturuyordu milyarlarca yýl evvel ay ýþýðýnda bir kayýn aðacýnýn gölgesinde . Tam da az evvel filin yavrusunu doðurduðu yerde; davuluna vuruyordu þaman. Nasýl akacaðýný unutmuþ bir akarsu kayýn aðacýnýn gölgesinde ilerliyordu sessizce. Þaman davuluna vurmaya devam ediyordu. Kayýn aðacýnýn dallarý arasýndan binlerce yýl evvel esendi þimdi senin avuçlarýnda ve benim parmak uçlarýmda uðuldayan rüzgâr.
32 
 Sebeb-i Dost  (Tuna M. Yaþar)

Taksi o ara geldi. Vedalaþtýlar. Cemil son kez “Ökkeþ selfini bol bol gönder ki senden haberdar olayým. Bakarsýn hatýra denen þeyi canlý tutarýz.” Ökkeþ anlamýþtý ne dendiðini. “Yeri ve zamaný geldiðinde selfimi eksik etmem. Ama anýlarý hatýrlamak için biraz kuvvetli bir sese ihtiyaç var. Haydi yolun açýk olsun.” Dedi. Hakkarili aile kapý önünden misafirlerini yolcu etti.
33 
 Bahçe Duvarý  (Hacer AKTAÞ)

Bir yolunu buldu ve büyüdü sarmaþýk. Bahçe duvarýnýn dýþýnda, asfalt kenarýnda… Evi sandýðý karanlýk, nemli, rutubetli yerde doðmuþtu ve dünyasý o karanlýk yerden ibaretti ilk baþta. Ama sonra büyüdü ve uzadýkça boyu; gördü bahçe duvarýnýn ardýndaki dünyayý. Burasý bir evin arka bahçesiydi. Gramofondan yayýlan müziði duydu. Kadehlere dökülen þarabý gördü. Bir tango þarkýsýydý çalan: "No mas amor aqui..." þarký, sanki her þey mümkünmüþ gibi hissettiriyor, taze bir umutla dolduruyordu içini önce; her þeyin mümkün olduðuna en çok inandýrdýðý anda, aslýnda hiçbir þeyin öyle olmadýðýný yüzüne vuruyordu dinleyenin. Adam ve kadýn sarýldý. Arka bahçede aþk vardý. Sarmaþýk aþký gördü. Aþký görmek onu bilmeye yetmiyordu; sonra bu kalabalýðýn içinde aðacý fark etti birden. O an aþký sadece görmekle kalmadý, aþký bildi. Aðaç, kendinden emin bir þekilde kök salmýþtý topraða. Güçlü bir gövdesi ve geniþ dallarý vardý. Fark edilmemesi imkânsýzdý. Aðacýn adýný bilmiyordu. Henüz onu tanýmýyordu bile; bir gün karar verdi, bahçe duvarýný aþacaktý. þýk olmuþtu aðaca. Uzadý; bin bir türlü emekle karar verdiði gecenin ertesinde aþýverdi bahçe duvarýný. Gün yeni yeni aydýnlýða kavuþurken o da kavuþmak istedi aðacýna. Az kalmýþtý; kimselere duyulmadan kararlý ama ürkek adýmlarla yürüdü aðaca doðru
34 
 O Kýz!  (Mustafa Cilasun)

Yetmiþ dokuzlu yýllardý… Daha önceleri pek fark etmediðim bu kýz… Ayný yerde çalýþýyorduk
35 
 Eski Zaman Aþýklarý (Kýrlangýç Hatýralarý - IV)  (asivemavi36)

kol düðmelerini saklamýþtý beyaz gömleðinin üzerinde ve kemerini ve en sevdiði pantolonunu …sanki her an gelecek, üzerini giyecek bir yerlere gidecekler gibi… çoraplarý, ayakkabýlarý en güzel yerinde hazýrda bekliyordu odasýnýn ve dört duvar dört çerçeve gülümsüyordu resimleri…
36 
 Diyojen  (Tuna Mustafa Yaþar)

köpekler kangal olursa aidiyeti kuvvetli olur
37 
 Barýþ Benimle  (reyan yüksel)

Gitmeyi istemekle, gitmesini istemek at baþý giden olgular, bir bakýyorsun giden arkasýndan yas tutmuþsun, bir bakýyorsun gittiðin halde yas tutmuþsun, acaba gittiðin senden önce gitmiþ olsaydý, acýn nasýl deðiþecekti?
38 
 Topal Karga  (reyan yüksel)

Yalnýzlýk demiþtin deðil mi? Yalnýzlýðýna çare olabilirim. Kendi yalnýzlýðýmý katar da içine çeþni bile yaparým, ama dindirir miyim arttýrýr mýyým iþte orasýný bilmem.
39 
 Gizemli Oyun  (Burcu Þahin)

Oyunun bir parçasý olsa bile insanýn tüylerini diken diken ediyordu...
40 
 Randevu  (Mustafa Arif Razgartlý)

Parkýn çýkýþ kapýsýna yönelirken,güneþte ardýnda býraktýðý kýzýllýkla kayboluyordu...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bazý Kýzlar Çok Deðerlidir
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Kara Þimsek ve Kardeþleri
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Bir Kýzla Bir Erkeðin Dostluðu
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Sevgi ve Arkadaþlýk Hikayesi
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Siyah Yavru Sokak Kedisi
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Balatlý Deli Behram’ý Kaybettik
Yûþa Irmak
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Koca Seyit
Veysel Baþer
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Bir Caným Benim
Yûþa Irmak
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Sebeb-i Dost
Tuna M. Yaþar
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Dut Aðacý
Özlem Turgut Þili
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Yýlký
Hacer AKTAÞ
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Bahçe Duvarý
Hacer AKTAÞ
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Sevginin Adý Baþka
Hakan Yozcu
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Diyojen
Tuna Mustafa Yaþar
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Sarýçiçek
Esma Uysal
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Bilet
seçkin gündüz
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Kömür Gözler
Necmettin Yalcinkaya
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.