..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Deneysel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel
121 
 Ýçimdeki Elektrik Kesildi...  (müge eralp kaya)

Ýçimde elektrikler kesildi sanki...
122 
 Yaz, Bahar Þeftali 1  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Cengiz Topel Ýlkokulu’nun bahçesindeki yüzlerce þeftali aðacý çiçeðe durduðunda belediye iþçileri gelip sokaklara kazmaya baþlamýþtý. “Sokak çeþmelerinden su taþýmak, tulumbalarýn kumlu sularýný içmek artýk sona erecek.” diyorlardý. Çukurlar benim boyumdan yüksekti. Çukurun birine inip bütün kasabayý kimseye görünmeden dolaþabilirdim.
123 
 Öykülerin Saðý Solu Belli Olmaz - 1  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Öyküler parmaklarýný avuç içine yuvarlayýp borazan yaparak çýðýrtkanlar gibi sokaklara baðýrmazlar. "Haydi, yetiþin baþlýyor." Biz duysak ta duymasak ta, görsek de görmesek de yaþamlarý ince ince iþlemeye devam ederler. Arada bir yaþamýn bazý renklerine uzaktan baktýðý doðrudur.
124 
 Ýnsanlar  (Nur Gayretli)

Güneþli bir öðleden sonra ben de bahsettiðim bu durumda arkadaþýmý bekliyordum. Kafamýn formüllerle dolu olmasýndan aklýma dersten baþka bir þey gelmiyordu. Formüller, dersler… Derken o kadar dalmýþým ki...
125 
 Özlem  (Arzu Menteþeoðlu)

Dalgýn dalgýn yürürken, hýzým birden kesilip yalpaladým. Birisine çarpmýþ olmalýyým. Öyle dalgýndým ki, ...
126 
 Yokuþ Yazý  (Bürran)

yaðmurun cama býrakýp gittiði ses bu flüt konçertosuna sýðýnan yüzüm, maðrur bir fa diyez bekliyorum bir kýrbaç þaklýyor anlýma, yüzümü yalayan ellerim kýrýk.
127 
 Absürdlük Kalem Kutusunda - 4  (peri sim eldivenoðlu)

sahnede topuklu pabuçlar.
128 
 Mezar Taþlarý  (Luyu)

Kötü yaþadý:kurnazca,yakýp yýkarak ve aldýrmayarak.Ama iyi öldü dediler.Ýyi ve masumca…Söylediklerine göre ölmeden önce bir çocuðunki gibiymiþ hareketleri…Yaðmurda zýpzýp zýplýyormuþ.. Bilmiyorum, bunun tarifi nasýl olur.Ýnsan kendi canýna kýyma noktasýna geldiðinde benim de ümitlerim bitmiþ oldu.Ýlk katil Kabil,ilk maktul de Habil’di…Peki ilk kim yaþadý hem katilliði hem de maktullüðü?
129 
 Öykülerin Saðý Solu Belli Olmaz - 2  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Peri masallarý kýlçýðý, pullarý temizlenmiþ balýk gibidirler. Ateþte piþse bile is kokmazlar. Öyküler yaþamlarýn içinden geçer. Parmak uçlarýna basarak deðil, ökçeleriyle kaldýrýmlarý sallayarak hem de… Onun balýklarýnýn zehirli dikenleri vardýr. Çiçeðe kesen baharlarý apansýz aldanýverir.
130 
 Kýrmýzý Paltolu Kýz  (Beyza Ersoy)

Öyküde rol alan kiþiler ve rolleri: Beyaz mantolu Kýz-büyükanne, avcý Kýrmýzý paltolu Kýz-kýrmýzý paltolu kýz, obur kurt, kýrmýzý palto, kýrmýzý kalp Yeþil montlu kýz-hiçbir þey, kýrmýzý paltolu kýzýn arkadaþý, mont
131 
 Bir Küçük Yolculuk  (emine demir)

Uzaklarda bir yerlerde hatýrlanýyor olmanýn verdiði mutluluk var üzerimde. Kilometreler ötesinden gönderilen sevgi selini haber veren melodi heyecanýn en duygulusunu yaþatmaya yeterli. Buralarda karanlýk ürkütücü, doðduðum þehrin sokaklarýna benzemiyor köþe baþlarý. Elimdeki küçük kitabýn sayfalarýna saklanýyorum beni de götürsün en þiddetli aþklarýn yaþandýðý o ülkeye diye.
132 
 Maðarada  (Eylem Yurtsever)

Demir Özlü'nün bir öyküsünden alýnan bir cümleyi de koyarak bir öykü yazacaktýk. Ben de bu öyküyü yazdým. Cümle: "Her þeyini yitirmiþ olduðunu sanan çaresiz bir varlýðýn teriydi bu."
133 
 Aziz Misafir  (Furkan TERZÝOÐLU)

Evet biri bekleniyordu,bir þey bekleniyordu.Bu kadar çok bekleniyordu çünkü yanýnda sevinç getirecekti.O kaldýðý sürece hüzün olmayacaktý bütün yapraklar dökülse dahi.Misafir aðýrdý.Öyle ya ta günler öncesinden baþlamýþtý hazýrlýk.Önce evlerin önü süpürüldü.Hüzün getirdiðine inanýlan sararmýþ yapraklar göz önünden kaldýrýldý birer birer.Herkes o kadar neþeliydi ki bütün dertler unutulmuþtu.
134 
 O - 3  (gülçin daðhan)

ihtiraslar içinde...
135 
 Maðaranýn Kamburu - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Öykünün ikinci bölümüdür
136 
 Sultanahmet'ten Bir Sesleniþ  (tugba demýr)

Bir konaðýn, bir Gül Goncasýydým ben önce, çok önce. Eteklerimi sallandýra sallandýra yürürdüm konakta, yeþil boyalýydý konaðýmýz, beyaz çerçeveli pencereleri, annecimin elleriyle iþlediði beyaz iþlerle hayat bulurdu. Cumbalý misafir odasýda görülmeye deðerdi doðrusu, diðer konaklarýn hanýmlarý pek kýskanýrlardý anacýmýn eliþlerini, kanaviçelerini, sarma iþlerini, hasetle bakarlardý her geldiklerinde. Banada becerikli Hayrinüsa Hanýmýn becerikli gül Goncasý derlerdi, pek afilliydim o zamanlar, öyle diyorsunuz þimdilerde deðil mi? Afilli, havalý gibi hiç bilmediðim bilmek istemeyeceðim kelimelerle konuþuyor yaþýtlarým þimdilerde. Ruhum Þad olsun iyi ki bu devirde yaþamamýþým.
137 
 Söyleyecek Sözü Az Olan Adam 1  (Ahmet CAKAR (Karþýyakalý Ahmet))

"Söyleyecek Sözü Az Olan Adam" yaklaþýk olarak 1997 den beri, aklýmda olan üç perdelik bir tiyatro eseridir aslýnda. Fikir olarak filizlenmesinden bu yana, iki sefer birinci perdesi yazýldý; ancak bir türlü adýna yakýþan tokluk duygusunu hissettirmedi bana.Derken, derken günlük yaþam ve her zaman baskýn olan þiir yazma eðilimi sebebiyle, uzaklarda yatýlý okula yollanmýþ bir evlat gibi,kaldý durdu aklýmýn bir köþesinde. Ýnsan gerçekte çok çok zor bir varlýktýr bence.Bu dediðim konu olarak insaný iþlemek için de, yazdýðý þeyin öz eleþtiri ve beðenisini yapmak adýna da geçerli. Sonuç itibari ile, bir yerinden baþlamak gerekiyor. Bugün verdiðim bir karar sonucu, adý geçen eserin eskizlerini; öyküsel formda yayýnlamaya baþlýyorum. Siz okuyucuya þimdiden, hoþgörüsü için teþekkürü bir vazife bilirim.Zira eskiz okuduðunuzu bildiðiniz için, küçük hatalarý ve gecikmeleri, anlayýþla karþýlayacaðýnýz umudu içindeyim.Saygý ve selamlar..
138 
 Ölümlü Bir Öykü  (NEDÝM ARGAN)

“Peygamber gibi adam” derdi kasabadaki herkes onun için. Ve bu sýfata layýk görüldüðünde daha kýrk bile deðildi yaþý. Fakat o karakteriyle, yaþantýsýyla gerçekten de fazlasýyla hak ediyordu bu sýfatý.
139 
 Ambiyans 10. 12  (selim koç)

..iyi beslensin kemirgen korkular..
140 
 Maðaranýn Kamburu - 12  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu arada çevrem de çok deðiþti tabii ki. Son derece kaliteli ve zengin insanlarla tanýþtým. Bambaþka bir arkadaþ-dost çevresi oluþtu kendiliðinden. Çok güzel bayanlar da var aralarýnda. Hele yeni tanýþtýðým bir bayan var ki, nasýl anlatsam! Mükemmel bir yaratýk. Otuziki yaþýnda, kocasý öleli iki sene olmuþ. Adam ölünce kadýna yüklü bir miras kalmýþ, ama o gene de çalýþýyor. Bir bankada müdüre. Bizim kredide çok faydasý oldu. Bana karþý ilgisi de var. Tabii benim de ona karþý…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yeni Gün
YILDIZ AKA
Öykü > Deneysel
Dirahþan
selim çok
Öykü > Deneysel
Efendisiz
selim çok
Öykü > Deneysel
Ýðde Sokaðý
Hacer AKTAÞ
Öykü > Deneysel
81. Çizgi
selim çok
Öykü > Deneysel
Yardým
MUHAMMET ALÝ YÜKSEL
Öykü > Deneysel
Selver
Seyfullah ÇALIÞKAN
Öykü > Deneysel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.