..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamdan korkmayýn çocuklar. Ýyi, doðru bir þey yaptýnýz mý yaþam öyle güzel ki. - Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Çocuk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk
41 
 Pencereden Bakmak  (þinasi zafer)

Çocukluðundan beri pencereye çýkar, bayýrýn en tepesindeki evlerinden, aþaðýya doðru uzanan daracýk sokaða saatlerce bakardý...
42 
 Huysuz Dede ve Yaramaz Kýz  (Yeþim Þahinkaya)

Güneþin batmasýna yakýn, esen lodosla birlikte þýmaran dalgalar sahile vurmadan þahlanýyor, sonra sinsice sahile uzanýyor, küçük kýzýn ayaklarýnda köpük köpük olup duruluyordu. Küçük kýz her dalga geliþinde nefesini tutup sabýrsýzca o coþkun dalgalarýn ayaklarýnda diz çöküþünü çýðlýklar atarak karþýlýyordu. Ýleride, banklardan birine iyice kurulmuþ dedesi, torunun her çýðlýk atýþýnda okuduðu gazetenin üstünden tek kaþýný kaldýrarak kontrol ediyor, sonra tekrar gazetenin satýrlarýna dalýyordu. Zaman zaman okuduðu satýra sinirlenip elinin tersiyle sayfaya vurup aðzýnda bir þeyler mýrýldanýyordu. Her defasýnda da kasketini çýkarýp terleyen kafasýný mendille siliyordu. Ara sýra baþýný kaldýrýp tepesinde uçan martýlara bakýp “Hele bir edin de kafama, bak ben size ne yapýyorum,” deyip etrafýna göz gezdiriyordu. Bir yabancý geldiði zaman iyice bir süzüyor, tek tek inceliyor, sakýncalý bir durum olmadýðýný görünce de gazetesinin satýrlarýna geri dönüyordu.
43 
 Arýlar  (Þefika Ünal)

Bal arýlarý eþek arýlarýna, “Sizi gidi asalaklar sizi, hem mekanýmýza saldýrýn, hem de dur durak bilmeden ürettiðimiz ballarýmýzý yiyin. Biz hem kendimiz, hem de insanlar için çalýþýyoruz. Yaðma yok, size yedirtmeyiz ürettiklerimizi.”
44 
 Anne Taþ Getir Gelirken Bana, Çizgilere Düþmesin.  (asivemavi36)

"O yüzdenmi seversin soðuk odalarda uyumayý?Isýnmayý öðrenmedin diyemi? Anne koynunun sýcaklýðýna inatmý yoksa?"
45 
 Panter  (Serdar Yýldýrým)

Panterin biri, bir ovanýn ortasýna bakkal dükkaný açmýþ. Özellikle su, sulu gýdalar ve et satýþlarý çok oluyormuþ. Panter bire almýþ, ona satmýþ. Parasýna para katmýþ, zengin olmuþ. Ovada yaþayanlarýn eðitim eksikliði panterin dikkatini çekmiþ. Bakkal dükkanýnýn karþýsýna ticaret okulu yaptýrmýþ. Pek çok yavru hayvan bu okulda okumaya baþlamýþ. Ticaret dersine panter girerek ders vermiþ. Onlara ticaretin kurallarýný, ticarette nelerin yapýlmasý ve nelerin yapýlmamasý gerektiðini öðretmiþ.
46 
 Tilki ile Kirpinin Hikayesi  (Þefika Ünal)

Her anneye yavrusu güzel görünür..
47 
 Çocukluk Kesitleri 2  (A.Latif ÝRVEN)

Henüz ilkokula gitmiyorum. Küçüðüm daha. Ama gün boyu sokakta oynayacak kadar büyüðüm!
48 
 Keloðlan Bebek Dev  (Serdar Yýldýrým)

KELOÐLAN BEBEK DEV Bir varmýþ, bir yokmuþ. Bir Keloðlan varmýþ. Bol bol yemek yer, bel bel bakýnýr, yan gelip yatarmýþ. Anasý bir gün kýzmýþ Keloðlan'a: " A benim kel oðlum. Bütün gün yatmasan, bir iþe yarasan, bak önümüz kýþ, daðdan odun kýr getir, benden sana alkýþ. " demiþ. Bunun üzerine Keloðlan, anasýný daha fazla üzmemek için, baltayý kaptýðý gibi daða çýkmýþ. Keloðlan daðda kesilecek aðaç aramýþ, durmuþ. Onurlu, kiþilik sahibi insan yaþ aðaca balta vurmazmýþ ya, Keloðlan da daðda boþu boþuna kuru aðaç aramýþ. Keloðlan aðaçlara acýya dursun ilerden bir yerlerden bebek aðlamasý, ýnga sesi duymuþ. Keloðlan sesin geldiði yöne doðru gitmiþ ve sonunda büyük bir maðarada aðlayan kocaman bir bebek devle karþýlaþmýþ. Bebek dev maðara duvarýna tutunup ayaða kalktýðýnda boyu dört metreyi buluyormuþ. Bebek dev, mama, mama, der dururmuþ. Keloðlan onun acýktýðýný anlamýþ. Hani anne, baba, demiþ. Bebek dev: " Anne, baba yok, gitti. " demiþ. Keloðlan, ne istersin, deyince bebek dev, süt, süt, demiþ. Keloðlan, iki saat bekleyebilir misin ? Ben bir koþu köye inip sana süt getireyim, deyince, bebek dev, olur, demiþ. Keloðlan fýrlamýþ, köye inmiþ, köylüleri olaydan haberdar etmiþ. Güðümlerle, bidonlarla süt köylüler tarafýndan taþýnýp, bebek dev beslenmiþ. Ertesi gün bebek dev, yanýnda köylüler olduðu halde, emekleyerek daðdan düze inmiþ, köye gelmiþ. Köydeki çiftlikler ve mandýralar bebek deve süt yetiþtirmiþler. Bebek dev birkaç ayda emeklemeyi býrakýp, ayaða kalkmýþ. Bebek devin köyde gezerken, köylülere iþtahla baktýðýný kimse fark etmemiþ. Sonraki günlerde adamlar ve kadýnlar kaybolmaya baþlamýþ. Keloðlan bebek dev geldikten sonra bu böyle oldu, diye düþünmüþ. Bebek devi takip etmeye baþlamýþ. Sonunda onu bir köylüyü yakalayýp aðzýna götürürken görmüþ. Keloðlan: " Hey bebek dev, býrak o köylüyü, yeme. " demiþ. Bebek dev köylüyü býrakmýþ, köylü kaçýp gitmiþ. " Ey bebek dev, ben seni maðarada bulduðumda çaresizdin. Sana yardým etmesem, hayatla mücadeleni kaybederdin. Köylülerin de sana yardýmý büyük oldu. Neden onlarý yiyorsun? " " Þey! Ama köylüler çok tatlý. Çýtýr çýtýr yedim onlarý. " Sözün bittiði yer burasýymýþ. Keloðlan bebek devle konuþmasýna devam etse ne olacakmýþ? Þöyle bir düþünmüþ. " Bebek devi köylülerin baþýna bela eden benim. O zaman bu belayý ben defetmeliyim. " Keloðlan köylülerle birlikte bir sal yapmýþ. Bu sala bebek devi oturtmuþlar ve eline bir kürek verip denize uðurlamýþlar. Bebek dev bol bol kürek çekmiþ ve bir adaya ayak basmýþ. Bu adada insan yokmuþ, hayvan yokmuþ. Bebek dev et yiyememiþ ama ot ve yaprak yemiþ. Yýllar geçmiþ, boyu on metreye ulaþmýþ. O, bir bebekken Keloðlan'ýn ve köylülerin ettiði yardýmlarý unutmamýþ. Köylülere yaptýðý haksýzlýðý utanarak anýmsamýþ. SON
49 
 Biri Hayat Bulmuþtu Kollarýnda  (Emine Piþiren)

Ve iþte o anda bir ses kulaðýna derinden geldi… Önce aldýrmadý… Ses bu kez bir çýðlýðý andýrýnca dikkat kesilmiþti:
50 
 Bir Yaz Günü  (þinasi zafer)

Mehmet cýrtcýrtlý ayakkabýlarýný alelacele baðlayýp sokaða fýrladý. Alaburs kesilmiþ saçlarýný yakýp geçen kavurucu güneþ yüzünden, her þey sapsarý göründü gözüne...
51 
 Sihirli Pabuçlar  (Þefika Ünal)

Eve koþtum ayakkabýlarýmý sakladýðým yerden çýkarýp, bir kutuya koydum. Küçük çocuðun yanýna gidip kutuyu uzattým. Çocuk kutuyu alýp açtýðýnda ayakkabýlarý görünce gözleri parladý, çok mutlu oldu.
52 
 Adýný Arayan Böcek  (Gülþen ÖZALTAN)

Farkedilmenin en ucuz, en kolay yolu sevginizi vermektir, emin olun size sevgisini karþýlýksýz vermek isteyen pek çok varlýk olacak.
53 
 Bebek Can  (Özcan Nevres)

1998 in kasým ayýnda geldi dünyaya. Dedesi bir býraksa onu, ucundan su fýþkýran hortumla yatýp kalksa.
54 
 Harçlýðýný Biriktiren Çocuk  (Gülþen ÖZALTAN)

Okumanýn önemini anlatan bir çocuk oyunu.
55 
 Hayvanlarýn Ýsyaný  (Þefika Ünal)

“Üç gün havada, üç gün denizde, üç gün karada hayvanlar tedirgindi, acaba bunlarýn biz insanlardan bir talebi mi var, bizden bir þey mi istiyorlar?” demiþ bir gün bir çocuk. Herkes çocuktur deyip gülüp geçmiþ. Kimse çocuðun önerilerini dikkate almamýþ.
56 
 Sür Eþeði Niðdeye  (AHMET ÖZTÜRK )

Bir formül bulunsa da huzura ersek artýk Cep delik cepken delik, çorap pantolon yýrtýk Ekmekle de doyarýz yoksa yanýnda katýk Üç evlek çorak toprak un yetirmez pideye Geçti Bor’un pazarý, sür eþeði Niðde’ye
57 
 Çanak Çömlek Patladý  (Ulaþ Tuzak)

çocuk tiyatrosu, çocuk oyunu texti
58 
 Acý Ýçindeydi...  (Emine Piþiren)

Kadýn, var gücüyle küçük kýza tekme savurur. Yere yuvarlanan çocuk, ayaða kalkarken yüzünde ikinci kez patlayan tokadýn acýsýyla, bir kez daha beyaz karlarýn üstüne yuvarlanýr.
59 
 Güneþ  (Derviþe Güneyyeli Kutlu)

Bir varmýþ, bir yokmuþ. Kimi yürekler sýmsýcak, kimi yürekler sopsoðukmuþ. Ýnsan bir masalýn içinde hem var hem yokmuþ. Masallarýn içinde gerçekler gün yüzü gibi aydýnlýkmýþ. Bunu görebilen ancak gönlü sýcak insanlarmýþ...
60 
 Gülme Komþuna Gelir Baþýna (Oyun)  (Bayse Hatipoðlu)

Oynayan çocuklar: Mehmet, Emre, Suna, Hilâl, Ömer, Defne. (Mehmet, Emre, Hilâl sýraya ya da sandalyelere oturmuþ. Mehmet ortada oturuyor ve elinde kitap var. Suna ayakta. Hepsi kitaba bakýyor.)

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ahtapot
Serdar Yýldýrým
Öykü > Çocuk
Dev Hamsi
Serdar Yýldýrým
Öykü > Çocuk
O Þey
Veysel Baþer
Öykü > Çocuk
Ateþ ve Hayal
þinasi zafer
Öykü > Çocuk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.