..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Çocuk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk
61 
 Öpeyimde Geçsin yada Gülümse  (Sinan Yýldýrým)

Eski albümleri çýkardý tozsuz raflardan ama tozlanmýþ örümcek aðlarý sarmýþ yüreðindeki unutmak üzere olduðu günlere geri dönerek.
62 
 Çocukluk Kesitleri 1  (A.Latif ÝRVEN)

Kaç yaþýnda olduðumu hatýrlamýyorum o zamanlar. Daha küçüðüm. Bir çöp kutusunda saklanacak kadar. Komþu kýzýyla evcilik oynayarak, ten temasýnýn seks olduðunu sanacak kadar. Ve seksin, ne olduðunu bilmeyecek kadar!
63 
 Küçük Ömür"ün Düþü  (Gülþen ÖZALTAN)

hepimizin düþleri vardýr, kaçaný gerçekleþtirdik, kaçýndan vazgeçtik?
64 
 100 Yýl Yaþayan Aðaç  (Gülþen ÖZALTAN)

Çevreci bir yaklaþýmla aðaçlarýn önemini ve aðaç dikmeyi özendiren, kitap okumanýn bilençlenmek konusunda önemini vurgulayan bir çocuk oyunudur.
65 
 Sýrtlan Zobo  (Serdar Yýldýrým)

Sýrtlan gruplarýnýn dýþladýðý, aralarýnda barýndýrmadýðý Zobo adýndaki sýrtlan bir þehrin çok yakýnlarýna gelmiþti. Çayýrýn ortasýnda toparlak bir þey dikkatini çekti. Bu neydi? Zobo, onu kokladý. Burnuyla ittirdi. Yuvarlanýyordu. Biraz daha, biraz daha derken, o yuvarlandýkça, Zobo zevk aldýkça, oyun sürdü. Daha sonra oyunu býraktý. Yorulmuþtu. Çimenlere yattý. Uyuyakaldý.
66 
 Yýldýzcý Karýnca Ýle Yeþil Kertenkele  (Mehmet Önder)

Bir zamanlar bir Yýldýzcý Karýnca varmýþ.
67 
 Ýkiz Kardeþler  (Nilay Þit)

Þimendifer ailesinin ikiz çocuklarýný mahallede tanýmayan yoktu.Onlar, insanlar tarafýndan genellikle,yaptýklarý haylazlýklarla bilinirlerdi.Turunç Mahallesi sakinleri,bu küçük yumurcaklara kýzsalar da, yine de mahallede onlarýn varlýðý neþe vericiydi.Þimdi,bu iki yumurcaðýn sihirli dünyasýna girmeye hazýr mýsýnýz ? :)
68 
 Manavla Kurdun Hikayesi  (Þefika Ünal)

Çocukluðumda mahallemizdeki manav manavýnýn önüne gelen bir kurdu evine köpek diye getirince... Gerçek yaþanmýþ bir hikayedir.
69 
 Kurbaðacýk  (Serdar Yýldýrým)

Ormanlýk bir bölgede bulunan bir su birikintisinde yaþamakta olan kurbaðacýk hiç arkadaþý olmadýðýndan yakýnýyordu. Bu kurbaðacýk vaktinin çoðunu su birikintisinde yüzerek geçiriyor, bazen de sudan çýkýp çimenlerin üstünde zýplayarak geziniyordu. Her gün bir önceki günün týpatýp benzeriydi. Her gün ayný þey, hep ayný þeyler. Bitmek tükenmek bilmeyen bir tekdüzelik kurbaðacýðý canýndan bezdirmiþti. Kurbaðacýk bir gün kýzdý kendine:
70 
 Boz Eþþeðin Rüyasý  (Emine SEVÝNÇ ÖKSÜZOÐLU)

Býz eþþek ve baþýna gelenler konu ediliyor.
71 
 Akarsu  (Derviþe Güneyyeli Kutlu)

Bir varmýþ, bir yokmuþ. Cömertliðe hiç rastlanmayan, yardýmseverliðin yok, bencilliðin çok olduðu bir ülke varmýþ. Bu ülkedeki insanlar yüreklerini evlerinde býrakarak dýþarýya çýkarlarmýþ. Evlerine misafirliðe gelen biri olduðunda da yüreklerini kýrk siyah sandýðýn içine saklar, misafirlerine kapýlarýný öyle açarlarmýþ. ..
72 
 Eþek Adasý  (Þefika Ünal)

Belki de ada ismini böyle bir hikayeden almýþtýr, kim bilir!
73 
 Düþ Odasý  (Neslihan Nesrin AKDENÝZ)

Üç gündür aðzýna bir lokma bile almýyordu. Annesi bundan hiç memnun deðildi. Babasý“bugün hava çok güzel, akþama dýþarýda yemek yesek. Hem Gül içinde iyi olur.” Annesi de “ Gül için ne yapsak iþe yaramýyor. Ben gidip onunla konuþacaðým.” “ Gül akþama dýþarýda yemek yiyeceðiz.” Gül de “ köpeðim gelecek mi?” annesi “ elbette” dedi. Akþam oldu yola çýktýlar. Gül arkadan arkadan yürüyordu. “Lokantaya sonunda varabildik” dedi annesi. Babasý bir þey fark etti; Gül’ün sesi hiç çýkmýyordu. Gül önünde olan masaya oturdu. Annesi Gül’e “ canýn ne istiyor” diye sordu. Gül cevap vermedi. Annesi yine ayný þeyi sordu. Gül yine cevap vermedi. Annesi Gül’e Ýskender kebabý istedi. Garson da “ sipariþiniz hemen geliyor” dedi. Getirdiler. Babasý” yemek çok güzel görünüyor” Gül de çatalla oynuyor bir þey yemiyordu. Küçük küçük lokmalarý köpeðine veriyordu. Babasý “aferin gül tabaðýndakileri bitirmiþsin” dedi. Kalktýlar ve evlerine gittiler. Sabah oldu, masmavi gökyüzü yemyeþil çimenler vardý. Birden yaðmur baþladý. Gül dýþarý çýktýðýnda dýþarýda hiç kimse yoktu. Eve döndü evde de kimse yoktu.
74 
 Josef'in Öyküsü: Sihirli Saat ve Uçan Þemsiyeler  (Esin Yardýmlý)

...Sonra Türkiye'de indi. O sýrada herþey büyüdü. Pastacýdaki pastalar da büyüdü. Ve herþey sarý oldu...
75 
 Titrek Tavþan  (Serdar Yýldýrým)

Ormanda her gün kurulmakta olan tavþanlar pazarý, havanýn kararmasýyla birlikte, daðýlýyordu. Sergisini toplayan tavþan pazar yerini terk edip gidiyordu. Vakit geç olup da pazar yerinde tavþan kalmayýnca bir tavþan pazara gelirdi. Sýrtýnda boþ çuvalýyla ve bu boþ çuval tezgâh altlarýnda kalmýþ, kýyýya köþeye atýlmýþ, satýlmamýþ havuçlarla ve bazý yiyeceklerle dolacaktý. Daima gölgelerden, acaba bir gören olur mu korkusuyla, yorgun ve titrek adýmlarla. Ýþte, bu tavþan yoksul, yetim, garip bir tavþandý.
76 
 Masal - 1  (Bayse Hatipoðlu)

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde; Memleketin birinde, sanmayýn sakýn Çin'de. Ýpek saçlý, güzel mi güzel bir kýz yaþardý, Ýsterse gölleri geçer, daðlarý aþardý.
77 
 Koþucu Penguen  (Serdar Yýldýrým)

Güney Kutbu’nda koþuya çok meraklý bir penguen yaþardý. Bu penguen devamlý olarak antrenman yapar, yarýþmalara hazýrlanýrdý ve hep ön sýrada yarýþmayý bitirmeyi hayal ederdi, fakat ya sonuncu ya da sondan bir önceki olarak yarýþý tamamlardý. En büyük baþarýsý ise, beþ penguenin katýldýðý bir yarýþta üçüncü olmaktý. Bu duruma caný sýkýlan koþucu penguen bir gün doðup büyüdüðü yerleri terk etti ve yüzerek Arjantin’e gitti. Koþucu penguen burada bir maymunla arkadaþ oldu. Bir gün maymuna: “ Þu yüz metre ilerdeki aðaca kadar yarýþsak, beni geçebilir misin? “ diye sordu.
78 
 Benimle Evlenir misin?  (ömer akþahan)

O gece nedense yolun geniþ bölümünden deðil de kitapçý sergilerinin önündeki dar yoldan gidiyordum. Oysa geniþ yol hem aydýnlýk, hem de daha güvenli sayýlýrdý. Hava serin, Akdeniz ikliminin Ocak ayý ortalamalarýný tutturan bir sýcaklýk var dýþarýda.
79 
 Arkadaþsýz Kemal  (ömer akþahan)

Bir hikâye anlatacaðým, Kemal’in hikâyesi. Onun bir arkadaþ arama serüveni.
80 
 Yere Düþen Bardak  (Bayse Hatipoðlu)

Kutu aðýr deðildi. Onu kendisi boyamýþtý. Altý kahverengi, yan taraflarý turuncu, üstü ise açýk maviydi. Gürol, ilk önce yataða kadar gitti. Dýþarýda oynayan çocuklarýn seslerini duyuyordu. Ara sýra o da top oynamaya çýkýyordu. Ama bugün baþka iþi olduðu için arkadaþlarýna katýlamayacaktý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ahtapot
Serdar Yýldýrým
Öykü > Çocuk
Dev Hamsi
Serdar Yýldýrým
Öykü > Çocuk
O Þey
Veysel Baþer
Öykü > Çocuk
Ateþ ve Hayal
þinasi zafer
Öykü > Çocuk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.