..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
301 
 Cunda Adasý'nda Bir Kuþluk Vakti  (Abdullah Mehmed Özçam)

Aðustos’un ilk günleriydi, sevgilimle Ayvalýk’ta buluþacaktýk, ben Ýstanbul’dan, o Ýzmir’den geldi, Ayvalýðýn merkezinde bir pastanede buluþtuk, kahvaltý ettik. Daha önce kararlaþtýrdýðýmýz gibi Cunda adasýna gitmek üzere yola çýktýk.
302 
 Ýlk Mandalina Kokusu  (Funda Doðan)

Ýlk mandalina kokusuyla yýllar öncesinde buluyorum kendimi... Her mandalina kokusu, hazan mevsimine götürmeden önce, küçücük bir evde sessiz bir yasa götürür beni...
303 
 Ýçten Sesleniþ  (þenol durmuþ)

"Býrak Þenol be þu hikayeyi, masalý. Bize askerlik anýlarýný anlat. Nerede yapmýþtýn askerliði, Erzurum da deðil mi?" diye sorunca þok olmuþtum."Hayrola beyler canýnýz sýkýldý herhalde" diye sordum. Balýkçý Ýrfan dayanamadý."Ya Þenol yanlýþ anlama bizi. Diyorum ki kitap falan bastýrsana, yani bizim aramýzda meþhur olamazsýn öyle deðil mi? Vallahi bize artýk gýna geldi. Seni kýrmamak için aylardýr dinliyoruz numarasýna yattýk hala farkýnda deðil misin? Yeter ama acý bize!" dediðinde aklým baþýma geldi.
304 
 Uzun Gecler  (onur orkun kara)

Bol yýldýzlý bir yayla gecesi, taþlarýn arasýna çamur konularak yapýlan binalar... Bizimkisi yöresel faþizim oldu bazý yerlerde özelikle kuzeyde karadeniz kýyýlarýnda kütükleri üst üste koymak suretiyle yapýlýr evler.
305 
 Kuala Lumpur Yolu  (Cengiz Özder)

Singapur'dan Kuala Lumpur'a bir tren yolculuðunda...
306 
 Dön Geri Bak  (Numan Kurt)

O köyü sevdim Ve der ki dilimin ünlü ozaný Parmak üzümü tadýnda þiirlerin yazaný Cahit Külebi: "Orda, derenin içinde Ýki üç akçakavak Tekerler döner, baþým döner Kavaklar yeþeriyor, dön geri bak"
307 
 Kanun ve Vicdandan Uzak Kalan  (ELÝF ZEYBEK ÇAMKERTEN )

Hukukta hukuksuzluðu savunanlara, adalet yuvalarýnda adaletsizliðin tarafýnda olanlara sitemdir.
308 
 Köprüleri Yýkmak Ýçindi Yaptýklarým…  (Denizci)

El eleydik birlikte olduðumuz her dakika da, her saniye de… Birbirimize dokunmak nefes almak gibi gerekliydi, zorunluydu adeta bizim için, hayat buluyorduk birbirimizin gözlerine derinlemesine bakmaktan, doyulmaz bir haz alýyorduk dudak dudaða konuþmaktan… Aþk-sevgi denilen þeyin ta kendisiydi yaþadýðýmýz, hem de görenleri kýskandýran, nazarlara davetiye çýkaran türden bir sevgi ve aþktý… Ben bazen bundan endiþelenir ve sana söylerdim, sen de bana aklýna getirme getirirsen baþýna gelir derdin, haklýsýn derdim ve getirmemeye çalýþýrdým, sonra bu endiþemi unutur yeniden kaybolurdum mutluluðun kollarýnda seninle…
309 
 Topuk Dikeniyle Yaþamak  (Hakan Yozcu)

aat 10.00'a kadar gelen giden olmadý. 10.00'u biraz geçe kapýda görevli bir genç belirdi. "1 Numara!" diye baðýrdý. Ve "Benim" diyen kiþiyi kapýnýn önünde beklemeye aldý. 5-10 dakika sonra doktor geldi. Saat tam 10.15. Sakin bir þekilde sýramýzýn gelmesini bekledik.
310 
 Bozulmayan  (Orkun Levent BOYA)

Onlarýn arasýndan, kendimize yýldýz seçip, her akþam ayný yapraklarýn arasýndan yýldýzýmýzýn bize görünmesini beklerdik. Gelmeyince ya da gecikince "baþka yapraklarýn arkasýna mý saklandýlar acaba" diyerek, bu kez, onlarý biz aramaya çýkardýk bakýþlarýmýzla...
311 
 Davetsiz Konuk - - - Son Bölüm - - -  (Emine Piþiren)

Genç kadýnýn bir suçlu gibi piþmanlýk içersindeki bu ruhsal görüntüsü karþýsýnda bende meraklanmýþtým. Yine de onu teselli etme gereðini duyumsadým:
312 
 Krem Renkli Kedi  (Haþmet Þenses)

Gözlerine hayret ediyorum, canlý ama mat, koyu bir sarý ile kahverengi arasý... Alýþýlmadýk, simetrik üçgen bir yüzün ortasýnda uysal uysal bakýyorlar.
313 
 Büyük Veda Gecesi  (Batuhan Bozkurt)

Bardan grup halinde çýktýk. Tolga,Tanz,Buket,Öztürk,Ülkü,Pelin…vs.Yolda yürürken hafif yalpalýyor,sonra tekrar dengemi saðlýyordum.Uykumu yenmiþtim.Bara girdik ve içerisi çok kalabalýktý.Kapalý bir mekan deðildi allahtan.Havuz kenarýndaydý herkes.Kendime fazla güvenemediðimden havuzdan uzak durdum.Bara doðru seyirttim ve bir soðuk bira istedim. Sonra kenarda bir yerlerde durup dans edenleri izledim çakýrkeyf gözlerle.Buket sokuldu yanýma…Tuvaleti gözüme daha hoþ gözüktü.Neden olmasýn ki dedim kendi kendime.Neden?
314 
 N'olur Anne,bizde Kurbanlýk Alalým  (Mustafa Arif Razgartlý)

Kurban bayramý gelmekteydi. Komþularýmýz aldýklarý kurbanlýklarýn sýrtlarýný ve alýnlarýný kýnalamýþlar bahçelerinde, sokakta dolaþtýrýrken biz iki kardeþ onlara gipta ile bakýyorduk. Aklýmýzdan geçen “acaba babam bizede kurbanlýk alacakmý ?” sorusuydu.
315 
 Çýkar Aðzýndan Baklayý  (Emine Piþiren)

Bir iþ dönüþüydü… Güneþ Sarayburnu’na doðru uzanmýþ, havayý hafiften kýzýl rengine boyamýþtý. Beþiktaþ’tan taþýnýp Cihangir’in o sokaðýna alýþmaya çalýþtýðýmýz günlerden biriydi. Dar ve dip dibe eski Rum evleri sokaða tarihten kalmýþ görüntüsü çiziyordu.
316 
 Vasiliy Daniloviçin Orkestri  (Meqsed NUR)

hekaye
317 
 Aliþen Emmi'nin Dükkâný  (Numan Kurt)

Rahmetli dedem ilginç bir adamdý. Yaþar Kemal'in "Yer Demir Gök Bakýr" adlý romanýndaki Koca Halil gibi neredeyse köyün hepsine küserdi
318 
 Hüzünlü Veda  (hülya)

zorlanýyorum.Kaðýt ve kalem bu kez çok farklý geliyor bana…Birþeyler engel oluyor sanki,kocaman þehirde yalnýzlýðýmý paylaþacak bir dost bir arkadaþ arýyorum.Boþ kaldýrýmlar çekilmez geliyor artýk…Soðuða aldýrmadan yürüyorum caddeler boyu…Sizin hiç kalabalýðýn içinde yalnýz kaldýðýnýz derdinize ortak olacak bir dost bulamadýðýnýz oldu mu?Sanýrým teyzemin ölüm anýný anlattýðým için oluyor tüm bunlar.Sevdiðiniz birinin ölümünü yazmak gerçekten kolay deðil.
319 
 Bir Baþkadýr Benim Kasabam Gezlevi  (harun þeker)

Aþýk Ömer'in köyünde neler yaþanýyor.Burasý neresi
320 
 Kýymet Anne  (Ali Rýza Aksin)

Ýlk ayý geride býraktým. Andýrýn dönüþü, Münir'e uðradým. Öðrencilerimin eksik kitaplarýnýn sipariþini verdim. Münir çaya davet etti beni.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.