..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Cumhuriyet fikir serbestliði taraftarýdýr. Samimi ve meþru olmak þartýyla her fikre saygý duyarýz. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
81 
 Ýspiyoncu Kuþlar  (Kâmuran Esen)

Çocukluðunuzda yaptýðýnýz yaramazlýklarý, annenize söyleyen ispiyoncu kuþlarýnýz var mýydý?
82 
 Yol Yahut Nasip  (Esma Uysal)

Bizi fark ettiðinde yarým býraktýðý maydanoz demetini baðlayýp tepeciðin üzerine atýveren teyzeme daha bir dikkatle bakýyorum. Bütün Anadolu insanlarý gibi gerçek ten rengini kestirmek mümkün deðil. Elleri ve yüzü sanki toprak ve güneþle bütünleþmiþ, rengini doðrudan onlardan almýþ gibi. Beli bükülmüþ teyzemin, ona ten rengini veren, rýzkýna aracýlýk eden topraða çekivermiþ bakýþlarýnýn yönünü. Hafif kambur belinden sanki hep sýrt aðrýsý çekiyormuþ izlenimini veriyor bana.
83 
 Biz Önce Beþ Kiþiydik  (Emine Piþiren)

Bedenimde bir gariplik olduðunu anlamýþtým. Eþime hafif aðrým olduðunu söylesem, heyecan yapacaktý. Üstelik elimden tuttuðu gibi beni hastaneye götürecekti. Ýçimden 'Biraz daha bekleyeyim belki gaz aðrýsýdýr, ‘diye geçirip kâðýt oyunu oynamaya devam ettim. Ama aðrýdan sayýlarý çift görmeye baþlayýnca oyuna daha fazla devam edemeyeceðimi anladým: Biraz da kaygýyla eþimin annesine fýsýldadým: "Anne galiba bebek geliyor..."
84 
 Þükür Aðacý  (Esma Uysal)

Bazen sýrf panomdan bir ýþýðým daha eksilmesin diye arkadaþ kavgalarýnýn en çýlgýn yerinde ‘tamam öyle olsun’ der kavgadan çekilirdim. Annem okul çýkýþýnda yakýndaki bahçelerden bir iþ buyurduðunda yanmaya devam eden parlak bir ýþýk uðruna istemeye istemeye de olsa yola koyulurdum. Benim küçük kardeþim, ah o haylaz çocuk, hiç bilmedi onunla giriþtiðimiz bir sürü yaramazlýktan panomdaki ýþýklarým sönmesin diye vazgeçtiðimi. ‘Mýzýkçý’ dedi bana onlarca kez boncuk mavisi gözlerini pörtlete pörtlete.
85 
 Bekçi Ýmdat  (Haydar Köprülüoðlu)

'Gün Aþýmý, kitabýmdan aldýðým öyküdür. Alt tabanda yaþanan sömürücülüðün tipik bir örneðidir. Bekçi Ýmdat örnek bir davranýþla bu görevden ayrýlmýþtýr.
86 
 Düþen Ýlk Yaðmur  (Hakan Yozcu)

Ben, çok severdim ilk düþen yaðmurdan sonra etrafa yayýlan toprak kokusunu… Baþka bir kokusu olurdu. Beni alýr, farklý dünyalara götürürdü hep… Mis gibi gelirdi bana… “Toprak kokuyor” derdim hep. Dýþarý çýkar bu kokuyu sonuna kadar teneffüs ederdim.
87 
 Bir Zamanlar Ben De Politikacýydým  (Özcan Nevres)

Politikaya yeni girmeyi düþünenlere örnek olabilir
88 
 Kara Tren  (Seyfullah ÇALIÞKAN)

Kara tren çocuk gözlerimizde dev gibi bir makineydi. Her tarafýndan buhar çýkan, su ve yað damlayan öfkeden delirmiþ kocaman bir canavardý. Bazen Aðustos aylarýnda bacasýndan püskürttüðü kömür korlarýyla yol boyundaki kuru otlarý tutuþtururdu. Dere içindeki sazlýklar, yol boyundaki otlar anýzlar gibi kapkara olurdu
89 
 Hayat  (Esma Uysal)

Genç kadýn biri yaný baþýnda oturan diðeri ise tam karþýsýnda yataðýnda ateþler içinde halsiz, mutsuz, sürekli mýzmýzlanan iki insanýn ortasýnda buluyor kendini. Biri henüz ilkbaharýn müjdesi olarak suya düþen cemre gibi diðeri çok uzak daðlarýn zirvesinden fýþkýrýp çýkan, sonra baþýný taþtan taþa vura vura yol alan, gelip geçtiði her topraktan rengine bir renk katan, mevsimlerin yükünü damlalarýnda taþýyan ve iþte sonunda okyanusa vuslat anýný yaþayan yorgun bir nehir gibi.
90 
 Sergüzeþt-i Hoyrat  (Esma Uysal)

Ana babalarýndan evlatlarýna miras kalmasý güneþin gökyüzü saltanatýný akþamlarý aya devretmesi kadar doðaldýr. Birde tersine bir durum olur bazý. Ölüm ana babasýndan önce evladýna yol verince miraslarda deðiþiverir. Ben hoyrat, genç yaþýnda ölen babamýn ana babasýna býraktýðý yegâne mirasýyým.
91 
 Seyyar Sevici  (Ersin KURT)

Yaz aþklarýna mizahi açýdan yaklaþan ironik bir hikâye.
92 
 Ýlk Sosyalist Muhtar Fevzi Aðabey  (Vildan Sevil)

Onu, iþte bu 1970'li yýllarýn ateþ çemberinde, eylem birliði toplantýlarýnda, dayanýþma ziyaretlerinde tanýmýþtým. 12 Eylül’ün iþkenceli, cezaevli yýllarýný aþtýktan sonra kimi toplantýlarda rastlaþmýþ, dertleþmiþtik.
93 
 Yaramaz Ýsmail Abi  (Kâmuran Esen)

Hayali cihan deðer anýlar.........
94 
 Oy Madimak, Madimak!.. Sen Artýk Türkülerle Deðil, Ateþlerle Anýlmaktasýn  (Vildan Sevil)

Aziz Nesin’in çabasýyla dilimize çevrilen ve basýlan, Salman Rüþti’nin Þeytan Ayetleri kitabýndan ve doðan tepkilerden haberdardým. Ancak, bunun insanlarý ateþe vermekte kullanýlacaðýný düþünmemiþtim doðrusu. Oysa kýsa geçmiþte, bir Kahramanmaraþ, Çorum olaylarý vardý ve dinin, insanlarý nasýl katletmek için nasýl kullanýldýðýna kendi yaþamýmýzda da tanýk olmuþtuk.
95 
 Eþek Anýrýr Biz Aðlarýz  (Mehmet Önder)

Bilirsiniz, kulaðý duymasýn etmek, diye bir deyim vardýr; satýlacak ya da kurban edilecek hayvanýn yanýnda konuþulmaz. Hayvan anlar da canýna mý kýyarmýþ, yoksa üzüntüsünden mi ölürmüþ bilinmez, sonu iyiye varmazmýþ.
96 
 Hasan Dede II  (Onur Ömer Dara)

Yerde sürünerek yatak odasýna doðru devam ediyorum. Yatak odasýna girdiðimde masanýn üzerinde yarý açýk bir þekilde duran kenarlarý hafif paslanmýþ olan tütün tabakasýný, babasýndan kaldýðýný söylediði durmasýna ramak kalmýþ köstekli saatini,yuvarlak çerçeveli okuma gözlüðünü, ve adýný hiçbir zaman öðrenemediðim Rusça kitabýný sýrt çantamýn içine attým. Hasan Dede’nin mirasýný yaþatmalýydým. Birden dýþ kapýnýn gýcýrdamasýný duyuverdim. Belli ki içeri polisler girmiþti. Seslerinden iki kiþi olduðu anlaþýlýyordu.
97 
 Hasan Dede  (Onur Ömer Dara)

Kimisi onun ikinci dünya savaþý sýrasýnda Hitlerden kaçýp Türkiye sýnýrýna geçtikten sonra Ýzmir’e gelip elindeki parasýyla bu evi satýn alan bir Yahudi olduðunu söylüyordu. Kimisi ise ailesini birinci dünya savaþý sýrasýnda kaybetmiþ bir Yörük olduðunu söylüyordu. Kaldýðý evde ailesinden miras kalan tek yer olduðu söyleniliyordu. Söylentilerin hiçbiri umurumda bile deðildi doðrusu. Çünkü Hasan Dede’nin nereden nasýl geldiði benim için o kadar önemli deðildi ben onu insanlýðý ve iyi niyetiyle tanýyordum.
98 
 Yusuf'un Þarkýlarý  (eylül)

Apansýz bir bakýþýn kuyusuna düþer ya insan, kaybolmuþ bir ruhun karmaþýk labirentinde bulur kendini. Öyle tarifsiz ve dehþetli bir boþluk ki gördüðü, kaçýp gitmek ister, kýpýrdayamaz. Sonra gölgelerin arasýndan ilahi ýþýðý fark eder, bir "hoþçakal" fýsýltýsýyla kayýplara karýþan ruhun ýþýðý. Boþluk darmadaðýn olur...
99 
 Balkonlu Ev...  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Ýncikköy’den Eskiþehir’e taþýnacaktýk, benim için yeniden dünyaya gelmek gibi bir þeydi bu. Eskiþehir Sütlüce semtinde ki bir ara cadde üstünde, dört katlý bir kâgir binada ev tuttuk. Köydeki evden eþyalarý bir traktör römorkuna doldurduk, yola çýktýk. Yolculuk boyunca ben, römorkun arkasýnda oturdum, gözüm eþyalarda, içlerinden düþen olursa traktör sürücüsüne seslenip durdurmak için. Eþyalar da elle tutulur bir þey olsalar bari…
100 
 Bizim Köyün Ayýlarý... 2.  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Ýlkokula baþladýðým yýl, yeni bir eve taþýmýþtýk. Oturduðumuz evin halk arasýnda ‘Yatýrlý Ev’ diye yaygýn bir ünü vardý

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.