..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Kent
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Kent
21 
 Ekmek Tahtasý ve Tahta Kaþýktan Sonra  (Ýlker Fýçýcýlar)

Ýçinden müzik ve fizik geçen kýsa bir öykü. ... ... Ve sonra ara. ... Ve sonra iþte o müzik... Dý dý dýýýýý, dýýýý rý rýnnnn. dýý dý dýýýýý, dý rý rýnnn. Sen anladýn da yazamadýn, ama iþte o müzik. Brahms'ýn 3'ünün 3'ü... Ne güzel akýyor her þey. Aksýn zaten. Durmasýn. Ama bazen zaman akmasýn. ...
22 
 Tek Kuruþluk Hikayeler 5 "Kahveden Öncesi... ""  (erdal divriklioðlu)

Olduðu yerden hýzla üzerine yürüdü. Kaderden daha güçlü bir fiziði vardý. Ýki eliyle kaderin bedenini kavrayarak sýkýca kavradý. Duvara yapýþtýrarak gözleri yuvasýndan çýkmýþ bir öfke ile seslendi kýz kardeþine "Pis bir fahiþe miyim?" Kader can havliyle Ferzan'ý ittirdi. "Neler olduðunu sen ve ben biliyoruz." "Bilmeyen tek kiþi hakan..."
23 
 Bir Yol Hikâyesi  (þinasi zafer)

Otobüs, içerisindeki insanlarla birlikte savrulup duruyordu. Ýçerisi, tek bir koltuk boþ kalmayacak þekilde týka basa doluydu ama þu ana kadar kimsenin sesi çýkmamýþtý...
24 
 Zeus'un Kýzý;gökkuþaðý  (Aysun Güven)

Asansörde çýt bile çýkmýyordu. Yýllanmýþ asansörün kendi sesi zaten o kadar iðrençti ki her seferinde konuþmuþ olmayý dilerlerdi. Ama bu ayin bozulursa sanki uðursuz bir þeyler olacakmýþ gibi kimsenin her seferinde hiç sesi çýkmazdý. Aþaðý vardýklarýnda hemen iþe koyulmazlardý. Önce biraz aþaðýya psikolojik olarak alýþmanýn verdiði zamaný kullanýrlar. Bunu yaparken kimse birbirine bakmaz, çýplaklarmýþ gibi hareket ederler, bu alýþma devresi bir tür kýyafet giyme seremonisine döner, herkes giyinince iþe koyulunurdu.
25 
 Batý'da Bir Gün...  (Ýlker Kadir ÖZDEMÝR)

Ýlk yazýmý sizlerle paylaþmak istiyorum..
26 
 Þehir, Dað ve Çocuk…  (Hardal Biber)

Kaldýrým boyunca uzanan demir parmaklýklara dayanan insanlar parmaklýklarýn sallanýþýna ayak uydurmuþ; titreþiyorlardý.
27 
 Ünlü Yazarýn Aþk ve Serüvenleri  (fuat ovat)

“Vitrinlerde kitaplar. Ýmrenerek bakýyorum: Bir gün benim de kitaplarým vitrinlerde olacak mý acaba?… Yazar deðilim ben; istesem de olamam. Her þeyden önce benim okumam yazmam yok. Yazmayý býrakýn, doðru düzgün konuþmayý bilmem ben. Düþünemem, muhakeme yapamam; hayat acemisiyim, ben hayatý bilmem ki…”
28 
 Arabalý Vapurda  (Mustafa Þakarcan)

Bir Kýzkulesi hikayesi... Kýzkulesi önündeki akýntý, bazý günler þiddetlenir. Akýntýnýn þiddetinden, þamandra denize doðru eðilir. Denizin üstü köpük köpük olur ve deniz, dere gibi akar. Aslýnda akan, Kýzkulesi'ndeki kýzýn gözyaþlarýdýr...
29 
 O Benim Babam  (serdar özdemir)

Annesi onu güneþin yaþam haykýran sabahýnda kaldýrdý. Oda bu güzel uykuyu hiç bozmak istemiyordu,yaþamý anlamayan benliði kendini sorgulama þansý bile vermiyordu,oda daha 10 yaþýndaydý.
30 
 Mektepli  (Ahmet Savaþ)

"Senin bir öykün var mý?" diye sordum.. Halbuki dünyaya gelen ve sadece üç gün yaþayan bir bebeðin bile aslýnda bir öyküsü olduðunu çoktan öðrenmiþtim.. "Herkesin kitabý yazýlmamýþ bir hayat hikayesi vardýr, kimi ödül alýr kimi sahaflarda yok olur gider
31 
 Radyo  (erdal divriklioðlu)

Bir gün "Ben sizce güzel miyim ?" diyen bir kadýn sesi ile de karþýlaþtým. Görmüyorum ki seni... Nereden bileyim dedim. "Sesimi dinle benim" dedi sonrasýnda kapattý telefonu. Dinledim.Güzelsin diyecektim halbuki.Dememe fýrsat kalmadan kapattý.
32 
 Lastik Sevim  (Þenol Durmuþ)

Ölüm haberini duyan birçok insan adeta yýkýldý. Bu habere inanmak da zorlandýlar. Ayna Mahmut ölemezdi. Hele bir de bu saatten sonra. Gerçeði bilenler bu ölümü elbette normal karþýlýyordu. Bir insan tabii ki sonsuza kadar yaþayamazdý. Tabiatýn bu korkunç gücü karþýsýnda bir canlý ne kadar dayanabilirdi ki?.. Ayna Mahmut da bu semtin efsane isimlerinden biri sayýlýrdý.
33 
 Üçkapýlar'da Çay Ýçmek  (Mustafa Mert)

Ben hemen kendime bir tane aldým, ama ne yaptýysam parasýný almadý. Hala da almýyor. Senin çaylarýn benden der, senin sayende benim çocuklarýmýn karný doyuyor der, ama para almaz.
34 
 Saç Örgüsü  (þinasi zafer)

Aðzýna kadar týkýþ týkýþ dolu otobüsün basamaðýna, kapýdakileri ezip geçercesine, güçlükle bastý Mehmet...
35 
 Mektup  (Mustafa Mert)

Mektuplaþmak istediklerimizde ev adresi yerine elektronik posta adreslerini vermeye baþladýlar.Ben elimin deðmediði kokusunu alamadýðým,yýllarca saklayamaya caðým elektronik,sanal,duygusuz mektubu ne yapacaktým.
36 
 Ben Ýstanbul"luyum!  (Nezihe ALTUÐ)

Bu dünyada anam olsa beðenirdi beni çünkü ben onun kuzgun yavrusuydum! O halde ben de içimi, sevincimi, hasretimi, korkularýmý, hayallerimi cesaretle Ýstanbul’a ve doktoruma anlatacaktým. Benim adým Saadet Þefikay’dý. Ve dedikleri oldu. Darüþþafaka’ ya teslim etmiþ beni doktorum.
37 
 Tek Kuruþluk Hikayeler (2)  (erdal divriklioðlu)

Sýram geldi.Kaç para bu baklavanýn kilosu dedim. Satýcý kadýn sýraladý.Bol cevizli,tereyaðlý,Gerçek þekerli,Bizde Glikoz olmaz! olamaz beyim dedi. Bir baklava için bu kadar abartýlý benzetme yapmasýna þaþýrdým.Ama satýcýydý nihayetinde.O albenili görseli besleyen bir kaç abartýlý söz normal sayýlabilirdi.
38 
 Açýk Hava Týmarhanesi  (Þenol Durmuþ)

O yýllarda özellikle camiye namaza gitmek her babayiðidin harcý deðildi...Bir kaç tana doksanlýk sevimli dedeye izin verilmiþti.Günümüzün azýlý müslümanlarý henüz sahnede yoktu.Zaten o yýllar da o fýrsatý da hiç kimseye vermezlerdi..Aniden genç veya orta yaþ seviyesinden birinin avluda yer almasý hemen dedikodulara, eleþtirilere neden olurdu..."Bu adam kendisini çok mu akýllý zannediyordu.Bu kurnaz aklý sýra aradan sýyrýlýp cennete gidecekti.Yoktu öyle yaðma...
39 
 Yüksek Umutlar  (þinasi zafer)

Karanlýk odasýnda oturmuþ, kulaklýklarýný kulaklarýnýn içine yýrtarcasýna sokmuþ, mp3 çalarýn sesini sona dayamýþtý. Artýk dýþ dünyanýn hiçbir sesi duyulmuyordu...
40 
 Sýhhiye ve Yaþamýn Güzelliði  (Nebi AKGÜNGÖR)

Ankara’nýn Sýhhiye semtindeyim.Burasý Ulus ile Kýzýlay’ý birbirinden ayýran bir sýnýrdýr.Ankaralýlar bilirler,her kimlikten insanýn bir geçiþ noktasýdýr burasý.Yaný baþýnda Adalet Sarayý vardýr,karþýsýnda Dil-Tarih.Sýhhiye diye boþuna dememiþler,saðlýk semtidir ayrýca burasý;Ýbn-i Sina,Numune,Ýhtisas,Hacettepe Hastahaneleri ile Saðlýk Bakanlýðý hep buradadýr.Biraz yukarýsýnda Abdi Ýpekçi parký vardýr.Nümayiþlerin mekanýdýr burasý.Kýzýlay’da, Tandoðan’ da yapýlamayan gösteriler,Abdi Ýpekçi parkýnda yapýlýr.Parkýn yukarý bitiminde Sýhhiye Ordu Evi vardýr.Parkýn içinde Ýþçi Bulma Kurumu ve Pazar yeri.Dil-Tarih’in aþaðýsýnda Zübeyde Haným Kýz Lisesi bulunur.Olgunlaþma Enstitüsü ,TRT Ankara Radyosu Etnografya Müzesi , ve Türk Ocaðýnýn eski binasý; DTCF Ýle birlikte Sýhhiye’nin en eski binalarýdýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Dilek Aðacý
Esma Uysal
Öykü > Kent
Radyo
erdal divriklioðlu
Öykü > Kent
Yazar
sertaç baykan
Öykü > Kent

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.