..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hiçbir padiþaha kalmadý, sana da kalmayacaktýr. -Nizamî
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Baþkaldýrý
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý
21 
 Devrik Hayatlar  (Dogan Can Akyildiz)

Eriyorum çayda eriyen þeker gibi ve yok oluyorum hayattan .
22 
 Karagöz Ýle Hacivat: Matiz  (Serdar Yýldýrým)

Hacivat'ý gece uyku tutmaz. Sabah erkenden kalkar, giyinip dýþarý çýkar. Karagöz'ün evinin kapýsýný çalar. Bir daha çalar. Karagöz uykulu gözlerle pencereye çýkar. Bakar kapýyý çalan Hacivat'týr: " Hacivat, sabahýn seher vakti neden kapýyý çalarsýn? " diye sorar. Hacivat: " Ýn aþaðý Karagözüm, yarenlik edelim. Ben söyleyeyim, sen dinle. Sen söyle ben dinleyeyim. "
23 
 Savaþ Trafiði 4  (Tuna M. Yaþar)

Bahtiyar baðýrýyordu. “Ey Amerika ey Amerika silleyi ilk vuran biz oluruz. Gerisini sen düþün.” Bütün kameralar zum olmuþtu ona. Bahtiyar’ýn sözleri bir baþlangýca aitti, gerilim ve dönülmez adýmlara. Silah sesi duyuldu. Suriye tarafýndan sýkýlan birkaç el silah YPG den kaynaklýydý. Kameralar o yöne döndü. Az sonra Türk tanklarý birer birer sýnýrý aþtýlar. Kalabalýk heyecanlýydý , bu müthiþ manzara seyredenlerin bir tarihe tanýklýðýydý. O ara ne konuþan oldu ne hareket eden.
24 
 Savaþ Trafiði 5  (Tuna M. Yaþar)

Bahtiyar baðýrýyordu. “Ey Amerika ey Amerika silleyi ilk vuran biz oluruz. Gerisini sen düþün.” Bütün kameralar zum olmuþtu ona. Bahtiyar’ýn sözleri bir baþlangýca aitti, gerilim ve dönülmez adýmlara. Silah sesi duyuldu. Suriye tarafýndan sýkýlan birkaç el silah YPG den kaynaklýydý. Kameralar o yöne döndü. Az sonra Türk tanklarý birer birer sýnýrý aþtýlar. Kalabalýk heyecanlýydý , bu müthiþ manzara seyredenlerin bir tarihe tanýklýðýydý. O ara ne konuþan oldu ne hareket eden.
25 
 Savaþ Trafiði 7  (Tuna M. Yaþar)

Bahtiyar baðýrýyordu. “Ey Amerika ey Amerika silleyi ilk vuran biz oluruz. Gerisini sen düþün.” Bütün kameralar zum olmuþtu ona. Bahtiyar’ýn sözleri bir baþlangýca aitti, gerilim ve dönülmez adýmlara. Silah sesi duyuldu. Suriye tarafýndan sýkýlan birkaç el silah YPG den kaynaklýydý. Kameralar o yöne döndü. Az sonra Türk tanklarý birer birer sýnýrý aþtýlar. Kalabalýk heyecanlýydý , bu müthiþ manzara seyredenlerin bir tarihe tanýklýðýydý. O ara ne konuþan oldu ne hareket eden.
26 
 Sevimli Sürüngen Gabon'un Macerasý  (Serdar Yýldýrým)

Günlerdir hiçbir þey yemeyen Gabon haliyle çok acýkmýþtý. Dýþarý çýkar çýkmaz çatallý dilini dýþarý çýkardý, yani koku alma organýný. Bu organ, en küçük ýsý kaynaklarýný bile algýlayabilir ve yerini belirleyebilirdi. Bu nedenle bütün sýcakkanlý hayvanlarýn gizlendikleri yerleri bulabilir ve onlarý avlayabilirdi. Bu altýncý duyu özellikle gece avlanmalarý sýrasýnda çok yararlý oluyordu. Ýþte þimdi geceydi ve Gabon’un çatallý dili dýþarýdaydý. Ormanda zik zaklar çizerek hýrsla ilerleyen Gabon bir ýsý kaynaðý fark etmekte gecikmedi. Çalýlar arasýnda, topraðýn altýnda, giriþi taþlarla ustaca kapatýlmýþ fare yuvasýna dalan Gabon korkudan taþ kesilmiþ büyüklü-küçüklü beþ fareyi birkaç dakikada midesine indirdi. Baklavalarý yutmuþtu ama tam doymamýþtý. Daha sonra birkaç kertenkele ve bir köstebek avlayan Gabon yediklerini sindirmek için kayalýklar arasýnda uygun bir yer bulup dinlenmeye çekildi.
27 
 Ben Bandýrma Vapuruyum  (Serdar Yýldýrým)

Karadeniz'in hýrçýn dalgalarý arasýnda yýllara meydan okuyan bir eski Bandýrma Vapuru'yum. Nice zamandýr liman liman gittim, geldim. Binlerce, on binlerce yolcu taþýdým. Onlarýn konuþmalarýný istemeyerek de olsa dinledim. Dertlerini derdim bildim. Onlar hiçbir zaman bunun farkýnda olmadýlar yani beni fark etmediler. Ders kitaplarýnda ve pek çok kitapta, gazetede adýma defalarca rast gelmiþsinizdir. Bundan sonra da rast geleceksiniz, bunu biliyorum. Ey gelecek yeni nesiller, sizi inanamayacaðýnýz kadar büyük ve görkemli bir sevgiyle kucaklýyorum.
28 
 Ýran’dan Acý Bir Aþk Hikâyesi   (Hakan Yozcu)

Bu hikâyede de farklý bir tat, farklý bir duygu, farklý bir düþünce bulacaðýnýza inanýyorum. Sayýn Þirin Bal’a teþekkür ediyorum: “Ýran'daki devrim yasalarýna göre "fuhuþ'un cezasý idam'dýr.” Bir erkekle birlikte görülen kadýn, erkeðin eþi ya da birinci derecede akrabasý olduðunu ispat edemediði takdirde fuhuþ sayýlarak cezalandýrýlýr.
29 
 Bir Gün Mutlaka!  (Necmettin Yalcinkaya)

Anne baþýný kaldýrarak yýldýzlara baktý. Yýldýzlar da anneye. Anne daha bir güçlüydü kancýk yalnýzlýða karþý, yýldýzlar daha parlak. Yüreði dudaðýnda en dipteki yýldýza bakarak;
30 
 Halilo  (CANER TEK)

Katýksýz, saf bir sevgiydi onun ki. Osmanlý'nýn Madenleri yabancýlaþtýrmasýna direnen, Zalimin karþýsýnda, iyinin yanýnda olan. Yaþamýþ ve ölene kadar sevgisini kanýtlamýþ bir efsane...
31 
 Futbolcu Ayka  (Serdar Yýldýrým)

Ayka küçük bir çocuktu. Çok seviyordu Ayka futbol oynamayý, top peþinde koþmayý. Ayka’nýn maçýný seyreden bir yabancý sekiz – on çocuk arasýnda Ayka’yý hemen fark ederdi. O, maç süresince hiç durmaz, devamlý koþar, forvet oynamasýna karþýn, gol atmak kadar gol yememenin maç kazanmaktaki önemini bilir ve defanstaki arkadaþlarýna sýk sýk yardýma gelirdi. Ayka gerçekten iyi bir golcüydü. Rakip ceza sahasý içinde yakaladýðý toplarý affetmez, gole çevirirdi. Bir maçta üç – dört gol atmak Ayka için sýradan bir olaydý. Arkadaþlarý arasýnda yaptýklarý maçlarda Ayka þimdiye kadar baþý önde sahadan hiç ayrýlmamýþtý.
32 
 Baba Kerim...  (KERÝM ÖZBEKLER)

Hicri 1075 miladi 1665 senelerinde daðda görülmüþtür, eþkiyalýk yapan zeybeklerdendir. Baþlangýçta meþhur olmamakla beraber sonradan iyice azýtmýþ ve ismini duyurmuþtur, Sultanhisar'ýn Salavatlý Kasabasýndan 1-2 kiþiyi öldürdüðü bilinmektedir. Takibine memur edilen Dünya Aða Kerim Çetesinide pusuya düþürerek ortadan kaldýrmýþtýr, bunun üzerine Dünya Aða baþka zeybekleklerle birleþmiþtir. Baba Kerim zamanýnda çevreye öylesine büyük korkular salmýþtýr ki Sultanhisar Kadýsý baþta olmak üzere bir çok kiþi Aydýn'a göçmek zorunda kalmýþtýr, onu bunu soyarak ve haraç alarak epey zengin olmuþtur.
33 
 Haksýzlýða Sabretmek!  (Mustafa Cilasun)

Görüþebildiðim insanlarýn geneli biliyoruz fakat çaresiz kalýyoruz diyorlardý. Tabi ki bu gerekçeler de manasýzdý, sabýrla sineme çekildim ve çalýþmaya devam ederek, sýrlarýma havale ettim.
34 
 Küçük Oðul  (Necmettin Yalcinkaya)

Yerde debelenen oðlunu aldý kucaðýna baba. Baðrýna basmak istedi onu. Saçlarýný koklamaya baþladý. Akan gözyaþlarýný, oðlu görmesin diye içmek istiyordu
35 
 Ýnsan Yiyen Bitki  (Serdar Yýldýrým)

Güneþ Otel sahibi Ali Bulut otelin bahçesine büyük bir sera yaptýrmýþ ve bu serada tropikal bitkiler yetiþtiriyordu. Afrika’dan getirilen et yiyen bir bitki vardý ki, Ali Bulut, onun dört yýldýr bir santim bile büyümediðinden yakýnýrdý. Et yiyordu, balýk yiyordu ama hiç büyümüyordu. Aslýnda bitkinin büyümesi gerekti ve büyüyordu. Hem öylesine büyümüþtü ki, boyu yirmi metreyi geçmiþti ama Ali Bulut bunu görememiþti. Bitki yukarý deðil, aþaðý boy atýyordu. Gövde toprak altýndaydý. Görünen beyindi. O beyin birkaç ay sonra inanýlmaz büyüklükteki gövdeyi harekete geçirecek, bitki insan yiyen bir canavara dönüþecek ve þehrin altýný üstüne getirerek etrafa kan ve ölüm saçacaktý.
36 
 Alanya'lý Molla Ahmet...  (KERÝM ÖZBEKLER)

Çakýcý Mehmet Efe'den sonra Aydýn'ýn en güçlü efelerinden birisidir, Osmanoðullarý Devleti'nin son günlerinde görülen efelerin bir çoðu bu çetede yer almýþtýr. Molla Ahmet, en çok Çine-Nazilli-Bozdoðan-Karacasu bölgelerinde dolaþmýþtýr. Yunan Ýþgali'nden önce kendisi vurulmuþ, kýzanlarý ikiye ayrýlmýþtýr.
37 
 Reddediyoruz!  (Abuzer Yalçýn)

Telefondaki alarmýn sesiyle irkildi. El yordamýyla telefonu bulup alarmý kapattý. Yüzünü yorgandan dýþarýya çýkardýðýnda odanýn soðukluðunu daha iyi hisseder oldu. Dönüp uyumak istiyordu ama servisi kaçýrýrsa iþe yetiþme þansý yoktu.
38 
  1.Bölüm: Çatal Yürek  (Hüsrev Özel)

Vilayetteki sinemalara yabancý film olarak önceleri sadece Hint filmleri gelirken, sonra Amerikan ve Avrupa menþeli filmler gelmeðe baþlýyordu. Fakat yerli senaryolara alýþtýðým için, yabancý filmler bana, sanki tam olaylarýn ortasýnda bitiyormuþ gibi g
39 
 Body Bizarre  (Betty Blue)

https://www.youtube.com/watch?v=ahn_fVEF9e8
40 
 Zeus'un Kýzý;hayal Balýðý  (Aysun Güven)

Vitrinin üzerinde duran ,tamamý camdan mavi melek balýðý kýzým tarafýndan çizgi filmdeki, hayalleri gerçek yapan hayal balýðýna benzetilmiþti. -Anne bu hayal balýðýna benziyor ! -Evet kýzým doðru zaten hayal balýðý. -Neden ? -Bizim de hayallerimiz var çünkü. -Neden ? -Peki senin hiç hayallerin yok mu ? -Ben Deniz Kýzý olmak istiyorum. Bir de Tinker Bell gibi havalarda uçabilmek. -Bak gördün mü iþte bizim de hayallerimiz var senin gibi .Biz de þimdi senin tam eksikliðini kavrayamadýðýn barýþý,mutluluðu hayal ediyoruz kýzým. Þaþkýn bakýþlarla bana bakan kýzýmýn kafasýný biraz karýþtýrdýðýmýn farkýndaydým. Önce benim hayallerim olmasý biraz tuhafýna gitmiþti. -Neden bu kadar þaþýrdýn biz büyüklerin hayalleri olamaz mý? -Anne siz büyüksünüz.Her istediðinizi yapabilirsiniz. -Peki anne ben de büyüyünce hayallerim olacak mý ? -Eðer benim gibi kalbinin ufacýk bir köþesinde bir çocuk saklayabilirsen olabilir. -Gerçekten mi? -Evet öyle olmasaydý ben seninle nasýl yataklarda zýplardým, bahçede saklambaç oynayabilirdim ,seninle dans edebilirdim, içimdeki küçücük yerde sakladýðým çocuk olmasa ,hayallerim olmasa …….. Artýk gözlerinde bir parýltý vardý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Muamma
Þerafettin KARAL
Öykü > Aný
Okul Yolundaki Tank
Ömer Özyurt
Öykü > Baþkaldýrý
Esre Âný, Hâr Âný…
Yûþa Irmak
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 1
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 2
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 3
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 4
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 5
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 6
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 7
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Traiði 8
Tuna M. Yaþar
Öykü > Yeraltý
Baba Kerim...
KERÝM ÖZBEKLER
Öykü > Baþkaldýrý
Abalý Zeybek...
KERÝM ÖZBEKLER
Öykü > Baþkaldýrý
Body Bizarre
Betty Blue
Öykü > Baþkaldýrý

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.