..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Baþkaldýrý
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý
101 
 Okuyami Bölüm 2 - Okulun Ýlk Günü  (RUTÝL BÝLGÝNER)

Sonbaharýn gelmesiyle birlikte okullarda açýlmýþtýr yaz artýk o sýcak yüzünü kapatmýþtýr dai biraz tedirgin biraz istekli bir þekilde hayatýn ilk merdiveni olan ikinci ailesine kavuþacaktýr daiyi halasý okuluna býrakýrken onun okulda çok baþarýlý olacaðýna inanmaktadýr ...
102 
 Kýsýr Döngü  (Necmettin Yalcinkaya)

"Gün yenilgilere yanýlgýlara olsa da gebe yaþanmaya deðer gene de Biliyorsun aydýnlýða gebe bu karanlýklar."
103 
 Son Bölüm - Okuyamibölüm 4 (3sene Sonra)  (RUTÝL BÝLGÝNER)

Önemli olan hayatta olmamýz kayýplarýmýz ister savaþ ister trafik kazasý alýnyazýsýnýn önüne geçilmiyor küçük yaþta zor zanaat olsa gerek bazen bazý insanlara nazik davranmýyor hayat...
104 
 Yaratýðýn Doðuþu  (Fýrat Can Tokuri)

Hayat þakaya gelmezdi ve mutlu olmak bir dertti bizim için. Kancalarla özene bezene gerilmiþ, suratlarýn tam orta yerine oturtulmuþ, kocaman salyalý gülüþlere ihtiyacýmýz vardý. Hayýr, muhtaçtýk onlara. Bu kadar ciddiye aldýðýmýz bu “mutluluk” derdini böyle kolayca çözüvermiþtik, bizim gibi zeki yaratýklara da bu yakýþýrdý zaten. Ancak üzgünüm, çözüm ne kadar kolay iþlediyse sizler için, benim için de görmek o kadar kolay oldu. Aðzýnýzý her kullanmak istediðinizde, param parça oluþunu izledim suratlarýnýzýn.
105 
 Sen Hep Ordaydýn!  (taci)

herþeyin baþladýðý ve sonlandýðý hayatýn analam bulduðu yerde yaþadým seni. Sýgara dumaný gibi genzimi yakarak ve ölümü düþünmek ölümsüzlükte
106 
 Alacaðýn Olsun Kader!  (Aysun Soyer)

kader kýsmet derler ya aþka herþey kader aslýnda insan alýnyazýsýný yaþar onun dýþýnda yaþadýklarýmýz sadece kýsa bir rüya!!!
107 
 Diclenin Çýðlýðý Bölüm (1)  (serdar özdemir)

Önsöz: Merhaba arkadaþlar bu hikayem Kadýnýn yaþadýðým cografya üzerinde sadece bir cinsel obje olarak görenlere bir eylem niteliðindedir ve Kadýnýn kapitalist sistemde kullanýlmasýný kýnamak ve uyarmak amacý ila ve kadýna olan sýnýfsal ayrýmýn ve þiddetin artýk yok olmasý amacý ila yazýlmýþtýr. Serdar ÖZDEMÝR...
108 
 Gün Görmezdi, Ýda'dan  (Aydýn Akdeniz)

Kýrýk döküklük var dilime düþenlerinde. Tekrar denemeliyim. Sorun seçtiklerim olabilir. Hafýzam. Dur bakayým. Zorluyorum, ama… Sözcükler, derinlere inmiþ gibi. Çýkarabilseydim. Soðuktan dilim de tutulmuþ olabilir. Az sonra kalmaz bir þeyciðim. Evet evet. Yere yuvarlanmýþtým. Bunu nasýl düþünemedim. Kanayan yerim yok ki. Çarpma derinde eser býrakmýþtýr belki. Yolunda sanýrdýn her þeyi ama içten içe kanayabilirdi damarlarýn.
109 
 Benim Adým Gelin (Gelen) Deðil Gidendi  (SERAY ANIL)

Onlar için “gelen”dim belki, sevinçtim, mutluluktum; ama ailem için “giden”dim ben, hüzündüm, ayrýlýktým, bazen yürekte sessizce akan bazense dýþarý taþan, gözden sel olup akan gözyaþýydým.
110 
 Bir Kadýn...  (SERAY ANIL)

Ýnsanýn sevgilisinin varlýðý maddenin varlýðýný açýklayan genel geçer temel fizik kanunlarýyla açýklanamaz ki... Sevgilinin varlýðý genel geçer fizik kanunlarýyla deðil, felsefeyle açýklanabilir ancak…
111 
 Karanlýk Sokaklar  (þenol durmuþ)

Ben ýsrarla biraz daha dolaþalým diye telkinlerde bulunurken, arkadaþým artýk yorulduðunu bu gecede eve boþ gitmemizi tavsiye ediyordu. Milyonlarca insanýn yaþadýðý Ýstanbul'un bu lanet varoþ sokaklarýnda bir insanla niçin karþýlaþmamýþtýk. Bunu bir türlü anlayamýyordum.
112 
 Kimsesiz Bir Köpeðin Aþk Hikayesi  (Bünyamin Bayansal)

Bu arada söylemiþ miydim ben bir köpeðim !
113 
 Sunuþ  (RUTÝL BÝLGÝNER)

Küçük japon bir kýz çocuðu olan Dai leiko 1938 de olan Japonya ve mançurya savaþý galip gelen japonyada olsa mançurya bir ailenin yok olmasýna neden olmuþtur.Mançurya dainin ailesini aldý 8 yaþýndaki kýz konuþmama kararý almýþtýr.
114 
 Ýpin Ucuna Doðru!  (leyla marankoz)

"nereye gitmeli?" dedi tekrar.deniz görmeyen bir þehri ve içindeki denizi göremeyen bir erkeði terk etmek hiç zor olmadý.
115 
 Þiir Koktu Oya Uslu  (Necmettin Yalcinkaya)

Hatice Haným sardunyalarý suluyordu. Su sürahiden deðil, yüreðinin derinliðinden akýyordu âdeta. Kutsal bir emanetmiþler gibi çiçeklere deðer veriyor, onlarý okþuyordu. Gözlerini kapatýp kokularýný derin derin içine çekiyor, sonra nefesini salýp bir sihri keþfetmiþ gibi gururla:
116 
 Çizgi  (Caner Almaz)

Modern zaman insanýn iþ dünyasýnda düþebileceði bunalýmýn karamsar bir bakýþ açýsýyla anlatýlýþýdýr bu yazý. Toplum bizi nereye sürüklüyor ya da nereye sürükleniyoruz toplum olarak. Cevapsýz sorulara kendince bir cevap.
117 
 Tokat ve Cüzdan  (ömer akþahan)

Yaðmurlu bir gündü. Doða, göz gözü görmez bir sarhoþluk içindeydi. Abdurrahim sabah yatakta bir külçe olmuþ, yatýyordu. Kalkýp, yüzünü yýkamak bile içinden gelmiyordu. Üvey aðabeyi Veysi ile ayný odayý paylaþýyorlardý. Aralarýnda üç yaþ vardý.
118 
 Seyr-i Sefer  (Sevgili Özbek)

Sevda, bir taþýn baþýna oturmuþ dalgýn bir vaziyette, mahmur gözleriyle etrafýný seyrediyordu. Her þey o kadar yabancýydý ki kendisine, kime ne danýþacak, neye göre davranacaktý bilemiyordu. Gelenek ve göreneklerin ayný olmasýna raðmen, kendi yaþadýklarý ve öðrendikleri ile, geldiði bu yerlerdeki insanlarýn gelenek ve görenekleri kendisininkine o kadar zýttý ki!
119 
 Kendileri Babam Deðildir, Sadece Soyadý Benzerliði  (Orkun Levent BOYA)

Bir çocuðu daha bebek sayýlabilecek yaþlarda ‘baba’ kelimesinden nefret ettirecek kadar, ‘iðrenç’ bu adam bir gün karþýma çýkacak ve bana, “ben senin babaným” diyecek!..
120 
 Sarý Odalý Ev  (ÇAÐLA GÖKDENÝZ)

Neden? Neden iliþkimizin diðerlerinden farklý olduðuna, neden sonunun mutlulukla bitebileceðine inanmýyorsun?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Muamma
Þerafettin KARAL
Öykü > Aný
Okul Yolundaki Tank
Ömer Özyurt
Öykü > Baþkaldýrý
Esre Âný, Hâr Âný…
Yûþa Irmak
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 1
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 2
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 3
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 4
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 5
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 6
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 7
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Traiði 8
Tuna M. Yaþar
Öykü > Yeraltý
Baba Kerim...
KERÝM ÖZBEKLER
Öykü > Baþkaldýrý
Abalý Zeybek...
KERÝM ÖZBEKLER
Öykü > Baþkaldýrý
Body Bizarre
Betty Blue
Öykü > Baþkaldýrý

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.