..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak için topu toplam altý haftam kalsaydý ne mi yapardým? Tuþlara daha hýzlý basmaya bakardým. -Isaac Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumcu
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, vursun tenime

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu
121 
 Pijamalarýn Yok Mu?  (ihsan alaittin bilgen)

Kara Bir Gün: 7.Mart.1983
122 
 Töre ve Zulüm/ Bölüm 7  (Necmettin Yalcinkaya)

Ölüydü onlar! Bu halleriyle, ama gene de gülümsüyorlardý, ölüme. Onlar donmuþ cesetleriyle „Törelere „ karþý açýlan bir isyan bayraðýydýlar artýk... Ve bir mutluluk tablosu okunuyordu yüzlerinde...
123 
 Baba Ýle Oðul"un Kaderi  (Emine SEVÝNÇ ÖKSÜZOÐLU)

HENÜZ YENÝ DOÐMUÞ OÐLUNU BIRAKARAK, 1985 YILINDA ÞIRNAK'A ASKERLÝK GÖREVÝNÝ YAPMAYA GÝDEN VE BURADA ÞEHÝT DÜÞEN BÝR BABAYI, SENELER SONRA AYNI TOPRAKLARDA VATAN BORCUNU ÖDEMEYE GÝDEN OÐLU HAKKI'NIN DA TIPKI BABASI GÝBÝ ÞEHÝT DÜÞMESÝ KONU EDÝLÝYOR.
124 
 Hurda  (Haþmet Þenses)

Sitenin, doðruca sahile inen dar yolun giriþindeki kapýsýndan içeri salmadýklarý Kazým, güvenlikçilerin kulübesinin hemen yanýndaki akasyanýn, sitenin duvarýndan dýþarý taþan gölgesine çekti üç tekeri...
125 
 hiroþima da kýrýlan....  (selma kozleme)

savaþlara hep son deriz peki neden son veremeyiz ne için seviyoruz bir birimizi tüketmek yok etmek içinmi ne þinolar ölsün neden canlar ölüm kendiliginden gelsin baþkasýndan deðil.
126 
 Günebakan  (Nilay Akçay)

Her yer karanlýk. Kör olmuþ güneþ. Zaman yok. Duygu yok. Bacaklarýmla ellerimi karýþtýrýyorum. Kalbimden bedenime yayýlan, hücrelerime iþleyen derin bir sýzý… Sýzýyý anlatacak ünlemler kayýp.
127 
 Bildik Bir Öykü  (ihsan alaittin bilgen)

"Paþababasý, onun için bir þeyler yapamaz mýydý?’’ Mahallenin bitirim delikanlýsýna tutulan þýmarýk, hastalýklý zengin kýzýný oynamaktan nefret ederdi.
128 
 En Deðerli Anne Ölü Annedir  (BEKÝR SEPET)

Ölü annelerin deðeri
129 
 Çözülüþ  (Haþmet Þenses)

Seda ekranda akýp giden görüntü ve diyaloglara kapýlarýný çoktan kapatmýþ, yedi yýl öncesinin ýþýltýlý, umut dolu günlerine gitmiþti. Oysa içinden yükselen derin bir hüzünden baþka bir þey duyamýyordu.
130 
 Cimri  (Rahime idiguk Kutval)

Durdu; soluðu kesilecek gibiydi. Çevresine bakýndý, yürüyüþe çýkanlar yavaþ yavaþ azalmýþ, tek tük iþlerinden geç geldikleri belli bir iki kiþi birbirlerinden habersiz, ayný amaçla tempolu yürüyorlar. “Bunlarýn dertleri var mýdýr?
131 
 Bir Demet Maydanoz - Davalý  (Nermin Güday Kaçar)

Zabýt Katibesi Hâkimin söylediklerini yazdý ve yeni komutlarý beklemeye baþladý. Duruþmada iki taraf vardý ve onca yýlýn deneyimli hakimi bu kez davalý tarafa yani adamýn avukatýna söz verdi. Avukat savunmasýný vermek üzere hazýrlanýrken Hakim;
132 
 Bodur Tevfik  (Kudret Tozlu)

Devlet ihalelrinde ki ayak oyunlarýnda daha toydular. Pek anlamazlardý. Kredili pasta nasýl ele geçirilir, devletin malý nasýl incitmeden yenilir, kubbe nasýl habbe yapýlýr, deveyi hamuduyla yutmanýn yollarý nelerdir... Para bu! Baþka þeye benzemez ki! Aþýða maþukasýný unutturur. Sesi çok uzaklardan bile hoþ gelir. Damarlarýna kadar hissedersin. Öðrendiler... Öðrettiler! Davulcunu halinden zurnacý anlar hesabý anlaþýverdiler.
133 
 Mavi Kurt  (Nergiz Öztürk Þimþek)

Zaten bu insanlar da, atalarýný arada akýllarýna getirirler belki ama uzun uzadýya kafa yormaz, geçmiþin bir sis bulutundan öte bir þey olmadýðýna inanýrlardý. Gelecek, kaygý barýndýrmayan bir kopyaydý. Sadece bir önceki güne ait bir kopya, daha öncesine deðil iþte. Böyle olunca da, geçmiþle gelecek, daraþmalýk aralýklarda bir taraftan harmanlanýp bir taraftan silikleþerek dönüþür, öz anlamlarýndan geriye muðlâk bir iz kalýr iþte. Bu insanlar tarafýndan, zamanla ilgili kavramlar, bir güne sýðan anlarla açýklanabilirdi desek, yeri. Vadi, onlarýn muhakeme alanlarýný tek baþýna dolduran, içinde bulunulan andan baþkasýna ait olmayan yegâne yaþam merkeziydi ve öncesi-sonrasý düþünülmeksizin, bu vadide hayat günübirlik yeþerirdi.
134 
 Dilinin Belasý  (Özcan Nevres)

Köy Enstitüsünden saðlýk memuru olarak mezun olduktan sonra atandýðý köyde hemen göreve baþladý. Köylülerin bulduklarý bir eve yerleþti. Köyün geniþ bir bahçesi vardý. Bahçe ola bildiðince bakýmsýzdý. Bahçe içindeki kuyunun suyu oldukça yakýndý. Kuyudaki
135 
 Þeytan Daðlarý'nda Bir Heves  (Aykan)

bir kadýn,adý silinmiþ bir coðrafya,bir heves
136 
 Gökkuþaðý  (AYSUN)

Asansörde çýt bile çýkmýyordu.Yýllanmýþ asansörün kendi sesi zaten o kadar iðrençti ki her seferinde konuþmuþ olmayý dilerlerdi.Ama bu ayin bozulursa sanki uðursuz bir þeyler olacakmýþ gibi kimsenin her seferinde hiç sesi çýkmazdý
137 
 Beyaz Asil Bir Renktir  (Hilâl Erboyacý)

Öykü, zaman zaman toplumsal bir ahlaki çöküntü içinde olan insaný ve bu insanlar karþýsýnda farklý bir duruþu anlatýr.
138 
 Yýrtýlan Onur  (BEKÝR SEPET)

Okurken yaþayýn...
139 
 Sarý...  (Necat Dilaver)

Çöp tenekesi...
140 
 Korkak  (þenol durmuþ)

Dikilen heykeller, anýtlar, marþlar, falan filan her neyse kahramanlýk propagandalarý da beni ikna edemez.Ben O masallara inanacak kadar eþek de deðilim.. Neyse efendim öykünün giriþinde hava durumu, manzara, doða gibi þeylerden bahsetmedim. Sanki bunlar insanlarýn çok umurunda. Bu yüzden konuya direk girmeyi tercih ettim. Konuyu fazla daðýtmadan mevzuya deðineceðim.Sorunum gerçekten çok büyük.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Ýki Gazete
Ahmet Zeytinci
Öykü > Toplumcu
Görevli
Arman Berra
Öykü > Toplumcu
Balýkçýlar
Ömer Özyurt
Öykü > Toplumcu
Nur - Iþýk
Hakan Yozcu
Öykü > Toplumcu
Çoban Lazým 1
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Balta
Yeter Özhal
Öykü > Toplumcu
Alkarýsý
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Sibel
Onur Ömer Dara
Öykü > Toplumcu

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.