..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir kuþum; uçtum yuvadan... Artýk ben nerede, eve dönme isteði nerede?.. -Leyla ve Mecnun, Fuzuli
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumcu
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu
161 
 Kayýp Ýlaný  (Medine Yýldýrým)

Bu toplumda kadýn olmak demek tesadüfen yaþýyor olmayý kabullenmek demek.Tüm canlýlara tanýnan yaþama haký bu coðrafyada kadýna tanýnmaz.Kadýnýn yaþama haký onun sahibine verilmiþtir.Bu da görülmez ve deðiþtirilmesi dahi düþünülemez bir kuraldýr.
162 
 Gölde Eriyen Hüzün  (Nilay Akçay)

"Bir keman eklendi piyano sesine. Sakinleþiyor bedenim. Keman seriyor ruhumu kitaplarýn üstüne. Bu kez genç bir kýz karþýlýyor. Bir tutam mücadele bir tutam umut ve isyan çalmýþ kitaplardan. Kemanla piyano yetiþiyor genç kýzýn hýzlý çarpan kalbine. Tutuyorum kýzýn ellerinden yürüyoruz sert ve kararlý adýmlarla, bir adam kesiyor yolumuzu, gençliðini fýrlatýyor kýzýn suratýna. Kýz baðýrýyor, adam çekilmiyor önünden. Sert bir susku patlýyor aralarýnda. "
163 
 Sedat Bey'in Acýsý  (Nazmi Ünar)

Sedat Bey’ in acýsý artýk “çok” olmuþtu. Kelimeler, acý süslü, acýya hasret meraklý ruhlarýn içerisinde kendilerine yer almýþlardý bile.
164 
 Saygýn Katiller  (Medine Yýldýrým)

Ölüm bu topraklarda yaþayan kadýnlarýn ikiz kardeþi gibiydi.Sanýrým uzun yýllarda böyle kalacak gibi gözüküyor.Çünkü saygýn katillerin! Yaptýklarýnýn bedelini ödetecek alt yapý oluþturulamadý.Son teknolojiyi kullananlarýn beyninde insanlýðýn nüvelerini oluþturamadýðýmýz için de kadýnýn insan olduðunu öðretemiyoruz.
165 
 Bankamatik  (BEKÝR SEPET)

Kendince Haklý bir kadýnýn sperm bankasýndan aldýðý çocuðun doðduktan sonraki hayalleri ve yaþadýklarý.
166 
 Ütopik Sahiller (2)  (Mikail Boz)

Acýnýn çýðlýklarýný her yerden duyabilirsiniz. Gerçeklere karþý hayallerle savaþmanýn çýðlýklarý, ya da hiç savaþamamanýn... Sorun gerçeklik sorunu, gerçeði bulma sorunu...
167 
 Hayat Týklarýn Toplamý  (Nilay Akçay)

"Yokladý hafýza sandýðýný. Baþladý çýkarmaya tozlanan anýlarý. Anlattýkça neþelendi. Bir anlattý bir neþelendi. Neþesinin doruðunda artýk güvenle ayrýlabilirdim ondan. Teþekkür etti bana. Yalnýzlýðýna ortak olmuþum. Asýl ben teþekkür ederim sana. Çünkü fark ettim ki: Hiç düþünmemiþim bir gün bir sandýk dolusu tozlanan aným olacaðýný, Þimdiden bir sandýk dolusu anýmý anlatacaðým insanlar biriktirmeye baþlamam gerektiðini, Ve anýsý birikmiþ olanlarý ihmal etmemek gerektiðini."
168 
 Pik Vana Kapaðý  (Aytuð Gültekin)

..Zayýf,güçsüz ve yoksul bir iþcinin hayatýndaki mihebnk taþlarýndan birinin baþýna getirdikleri...
169 
 Gelenler Gölgesizdiler  (Nazmi Metin)

12 Eylül 1980 darbesi ardýndan tutunma mücadelesi veren bir devrimcinin yaþamýndan bir kesit
170 
 Sýrtý Yere Gelmeyen Pehlivan  (HASAN MAHÝR)

Ýhtiyarýn nefesi yavaþladý, yüzünü yorgun bir tebessüm kaplarken, bulutsu gözlerinden birkaç damla yaþ hastane nevresiminin üzerine döküldü. Koðuþta bulunan her kes sukutun limanýnýn da demir atmýþ, ihtiyarla düðün harmanlarýna gitmiþti. Doktor “ Hayd
171 
 Oðlumu Öldürdüm  (BEKÝR SEPET)

Bazen öldürür anneler evlatlarýný ama önce kendileri ölür. Ve dirilmezler oðullarý dirilmeden...
172 
 Þampanya Þampuan  (ihsan alaittin bilgen)

''Ele Vermek Yok Donenim..."
173 
 Kurbanýn Diþleri - 2  (Nermin Kaçar )

Arkalarýndan kapýyý kapattým ve bundan sonra yaþayacaðým mekandaki ilk geceyi nasýl geçireceðimi düþünmeye baþladým. Gece, sessizliðin ve karanlýðýn içinde çok daha fazla ürkütücüydü. Gün boyu çalýþmayla zaman geçmiþti. Yalnýzlýðýn ne kadar korkunç ve dayanýlmaz olduðunu, o gece daha iyi anlamýþtým. Sessizliðin içinde, yorgun olmama raðmen çýtýrtýlarý dinliyor, herhangi bir seste huzursuzca kalkýyordum yerimden. Bu þekilde sabah olmayacaðýný anladýðýmda, yataðýma uzandým. En iyisi uyumaya çalýþmaktý. Acaba yanlýþ mý yapýyordum. Benden öncekilerin yaptýðý gibi gitmeli miydim arkama bile bakmadan. Üstelik aklýmýn almadýðý, her tekkeyi bekleyen biri mutlaka olurdu. En azýndan bir hastabakýcýsý da mý yoktu bu hastanenin? Cevapsýz sorularla boðuþurken uyumuþ olmalýydým.
174 
 Terör ve Geleceðimiz  (Özcan Nevres)

Nükleer bir savaþ yaþamadým. Yaþamak ta istemem
175 
 Deli Kýzýn Günlüðü (1)  (selcan aktaþ)

küçük bir gecekondu semtinde kadere boyun eðmiþ yüreklerin yaþanmýþ,þu anda yaþanan ve belki de yaþanacak öyküsü
176 
 Sabah Akþam Mozart  (Haþmet Þenses)

"Þimdi yaþayan kaç kiþi duyuyor onu, kimler kulak veriyor diye sorarým sýk sýk kendime? Birçok kiþi senin gibi düþünüyor evlat. Sen daha çook gençsin ama onlar çoktan bir zombiye dönüþmüþ gibi gelir bana."
177 
 Çýrak  (Gürcan AVCU)

Sokaða girer girmez büyük bir kalabalýk gördüler atölyenin önünde. Son günlerde sürekli gelen malzemeleri indirmek için yardýma gelen komþu kalabalýðý deðildi bu... Ortada kamyon görünmediði gibi heryaný kara bulutlar kaplamýþtý sanki. Tüm sokakta makina gürültüsünden; þakalaþmalardan ve yahut kaba muhabbetlerden eser yoktu. Bunun aksine cenaze evi gibiydi ortalýk. Ýyice yaklaþtýlar...
178 
 Deli Tavýk...  (Doðan ÜNAL)

Ýki büyük gölümüz vardý, adlarý böyük ve güccük devane. Kýþýn balýk tutar, yazýn hemi yüzer, hemi çimerdik... Bir de çocukluk ya iþte, kurbaðalarý þiþirir yarýþitýrýrdýk. Balýklar ve kurbaðalar küstüler, çekip gittiler, zaten göllerimiz de kurudu... kuruttuk... Herbirimize ait lakaplarýmýz vardý, en azýndan bir tane. Toplumda adýmýzdan önce bu adlarla tanýnýr, bazen çaðýrýlýr, güler, eðlenir hatta düþündürürdü bile, tabi bazen de kýzýlan. Þimdi onlar da unutuluyor. Kuruttuðumuz gölümüzde birkaç lakap avcýlýðý yapayým da hiç olmazsa bazýlarý unutulmasýn istedim...
179 
 Ekonomik Baðýmsýzlýk Ýlkesi  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Atatürk ilkeleri 6altý) deðil, 7yedi)'dir.
180 
 Sercan  (Haþmet Þenses)

Ýþte, çarklar dönmeye devam ediyor. Metal ve beton cehenneminde filizler kýrýlýyor.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Ýki Gazete
Ahmet Zeytinci
Öykü > Toplumcu
Görevli
Arman Berra
Öykü > Toplumcu
Balýkçýlar
Ömer Özyurt
Öykü > Toplumcu
Nur - Iþýk
Hakan Yozcu
Öykü > Toplumcu
Çoban Lazým 1
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Balta
Yeter Özhal
Öykü > Toplumcu
Alkarýsý
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Sibel
Onur Ömer Dara
Öykü > Toplumcu

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.