..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
121 
 Demokratik Deliler Devleti - 33  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sonunda Ýmparator bunun çaresini buldu: Polislere kuþatmayý kaldýrmalarý için yarýn öðlene kadar kadar süre tanýnacak, eðer kuþatma kaldýrýlmazsa her gün bir köle herkesin gözü önünde öldürülüp cesedi kuleden aþaðý atýlacaktý. Ýlk sýrada öldürülecek olan köle de Baþhekimdi.
122 
 Köpeðin Adý Badi - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Aslancýk’la olan beraberliðimiz böyle baþladý. Artýk bir oyun arkadaþým vardý ve üstelik bu arkadaþ beni tehlikelere karþý da koruyordu.
123 
 Çapulcu Manyak - 17  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kadýn telaþa kapýldý, ne yapacaðýný bilemiyordu. Evde aspirin vardý ama bu ilacý vermek doðru olur muydu?
124 
 Köpeðin Adý Badi - 75  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Þerife teyzenin yaþý seksen civarýnda. Kocasý Asým amca on beþ sene önce ölmüþ. Ayný yastýða tam kýrk sene baþ koyduktan sonra kocasýný kaybetmek Þerife teyzeyi çok üzmüþ. Etrafýnda onu teselli edecek çocuklarý da yokmuþ.
125 
 Göçe Göçe - Bekarlarýn Buluþma Yeri Köy Çeþmesi - 41  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Çeþmenin baþý kýz doluydu. On metre ileride ise delikanlýlar sýralanmýþlardý. Kýzlar, baþlarýnda ferace olmasýna raðmen hiçbirinin kapaðý kapalý deðildi. Hani yabancý erkeklerden kaçmak adetti? Burada, aksine kendilerini göstermeye çalýþýyorlardý.
126 
 Çapulcu Manyak - 18  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Koðuþta bir gün kadýnlarýn hepsi hüngür hüngür aðladý. Ben þaþýrmýþ bakýyordum etrafa. Annem de aðlayanlara katýlýnca iyice merak etmiþtim. Meðerse o gün koðuþta benim yaþlarda Hasan adýnda bir çocuk ölmüþ.
127 
 Demokratik Deliler Devleti - 23  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

“Seni aradým umutsuzca kapalý gözlerimin arkasýnda. Bu tabii senin kendin deðil hayalin olacaktý, ama benim için fark eden bir þey yoktu. Baþýmý önce omzuna yaslamak, sonra dizlerinin üzerine koymak istiyorum. Bu arada parmaklarýn saçlarýmýn arasýnda dolaþýrsa heyecandan kalbim hýzlý hýzlý atmaya baþlar. Ya nefesini ensemde, kokunu burnumda hissedersem ne olur biliyor musun? Ýstersen ne olacaðýný hiç denemeyelim, böyle kalalým; bu kadarý yeter bana!”
128 
 Köpeðin Adý Badi - 55  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ýki gün gergin bir bekleyiþ içinde geçmiþ, üçüncü gün þehir gazetesine ilan vermek aklýna gelmiþ. Tüccarla buluþup onun telefonundaki benim resmimi de gazetede çýkan ilana koydurmuþ. Hatta ilanda beni bulana para ödülü de vaad edilmiþ.
129 
 Çikolata - 11  (Ezgi Yavuz)

Bu ülke benim ülkem deðil, bu insanlar benim insanlarým deðil, akciðerlerime dolan bu hava benim havam deðil, yabancýyým buraya.
130 
 Göçe Göçe - Türbedere mi Çerkezköy Mü - 29  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yýldýrým Bayezid, ilim ve askerlik bakýmýndan çok iyi yetiþtirilmiþ bir Osmanlý padiþahýymýþ. Þehzadeliði zamanýnda bile birçok savaþa katýlmýþ, bu savaþlarda büyük kahramanlýklar göstermiþ. Ama ne yazýk ki padiþah olduktan on dört-on beþ yýl sonra Moðol Ýmparator'u Timur ile giriþtiði Ankara Muharebesinde, yenilip esir düþmüþ. Aslýnda bu muharebeyi kazanabilecek güce sahipken, kaybetmesinin arkasýnda onun yanýnda olan bazý beylerin karþý tarafa geçip ihanet etmesi, hatta kendi çocuklarýndan bazýlarýnýn savaþ yerinden kaçmasý yatar. Yýldýrým Bayezid esaret hayatýný fazla dayanamayýp ölünce, þehzadeleri arasýnda taht kavgasý baþlamýþ.
131 
 Göçe Göçe - Ninem Kurþun Döküyor - 43  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ninem, ocaktaki külleri eþeledi, sönmüþ gibi duran üç kömürü yanyana getirdi; dýþarýdan kuru ot, kuru yaprak, çalý çýrpý ve biraz odun aldý, geldi. Ocaðýn baþýna çömeldi; kömürlerin üzerine önce kuru ot ve yapraklarý, onlarýn da üzerine çalý çýrpýyý koyup baþladý üflemeye. Üfledi, üfledi... Kömürlerin birinde kýrmýzýlýk belirdi. Ninem avurtlarýný þiþirerek üflemesine devam etti. Kömürün kýzarýklýðý arttý ve üzerindeki ot ve yapraklarý tutuþturur gibi oldu; çünkü küçük bir alev gördüm.
132 
 Henüz Bir Ýsmi Yok - 2  (gülçin daðhan)

arkadaþlar bu yazýmý, radyolarda eskiden yapýlan 'arkasý yarýn' programý gibi düþünün halen bir sonu olmadýðý için yorumlarýnýzý bekliyorum....
133 
 Köpeðin Adý Badi - 27  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Þarap bitti. Cafer Aga burnunu çekti, olmadý,bir kere daha çekti, gene olmadý. Ayaða kalktý pantolunun cebine elini soktu, pis bir mendil çýkardý. Ýçine sümkürdü, mendili cebine koyup oturdu.
134 
 Göçe Göçe - Ýnekleri Güderken - 45  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ýnekler arabanýn sesini duyunca mý yolun kenarýna kaçtýlar, yoksa bir þeyler yemek için mi, bilmiyorum. Ama o sýrada ikisi de yolda deðildi. Arabanýn içinde oturan feracesi sýrtýnda bir kadýn vardý. Bu kadýn, araba saða sola savrularak giderken aþaðýya düþmemek için arabanýn kenarlarýndaki kanatlarýndan birine sýký sýkýya tutunmuþtu.
135 
 Günlük - 8  (Arzu Menteþeoðlu)

....Ailemin neden disipline ihtiyacým olduðunu düþündüklerini bilmiyorum.... / Kendimi tanýmak adýna, her hissettiðimi ve yaptýðýmý irdeleyip, yolunda gitmeyen þeyler arayarak temelde bir takým yanlýþlara yorup, kendime iþkence ettiðim dönemlerde;...
136 
 Demokratik Deliler Devleti - 35  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kahvaltý bitince bir görevli geldi boþlarý aldý. Ayný görevli az sonra elindeki tepsiyle kahve ve su getirdi. Ýmparator bir sigara yaktý. Suyu içti. Sonra bir yudum kahvesinden alýp bir nefes de sigarasýndan çekti. Ýmparator'un bu durumunu ben açýklayamýyordum. Dýþarýda kýyamet koparken adamýn kýlý bile kýpýrdamýyor... Yoksa bu adam sinirlerini mi aldýrmýþtý da, tepki vermiyor, bu olaylardan etkilenmiyordu? Silah ve bomba sesleri, camýn kýrýlmasý adamda en ufak bir heyecan belirtisi ortaya çýkarmamýþtý. Ruhsuz, duygusuz, sinirsiz bir adam olabilir miydi?
137 
 Ýki Ruh  (Pýnar Kalkanoglu)

DEVAM EDECEK
138 
 Demokratik Deliler Devleti - 18  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bir türlü uyku tutmuyordu. Uyumak için öyle acayip þeyler düþünüyordum ki... Çocukken nasýl uyuduðumu hayal ettim. En tatlý çocukluk uykum hangisiydi? Annemin dizine baþýmý koyduðumda hemen uykuya dalýyordum. Gene bu yolu deneyecektim: Ýþte, annemin dizinde yatýyordum. Olmadý. Annemin dizi de fayda etmedi.
139 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 8  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Tabii ufacýk bir bebek bu anlarý nasýl hatýrlasýn? Annen seni ve kendini soðuktan korumak için yorgana sarmýþ. Kasabaya doktora gidiyorsunuz
140 
 Göçe Göçe - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Defin iþlemi bittikten sonra, baþýmý kaldýrýp ufka baktým. Ay yavaþ yavaþ çýkmaya baþlamýþtý, ucunu gördüm. Hipnotize olmuþ gibi ayý seyrediyordum. Giderek büyüdü, büyüdü ve sonunda yuvarlak gümüþ bir tabak gibi ýþýðýný dünyamýza yaymaya baþladý. Þimdi gökyüzünde bir Dolunay vardý. Yani bir Dolunayýmýzý topraðýn altýna saklamýþtýk, ama Tanrý bize þimdi gökyüzünde bir baþka Dolunay vermiþti. Belki de toprak altýndaki Dolunayýmýzdý gökyüzüne çýkan!

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.