..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
141 
 Göçe Göçe - Balkanlardan Bir Aþk Hikayesi - 14  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu iki yaþlý insanýn, ayný gün ölmelerinden daha enterasan olan, onlarýn yaþadýklarý gerçek aþk hikâyesiydi. O kadar aþk hikâyesi duydum, dinledim, okudum ama böylesine hiç rastlamadým. Hatta bazen düþününce abartýlý bulduðum da olurdu bu hikâyeyi.
142 
 Köpeðin Adý Badi - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Birkaç yýl para biriktiren Cafer Aga, evlenmeye karar verir. Ýsteðini bu iþleri çekip çeviren Menekþe bacýya açar. O da yüz milyon lira karþýlýðýnda ona kendi kýzýný verebileceðini söyler.
143 
 Köpeðin Adý Badi - 41  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ne olduðumu ben nasýl bileceðim? Psikolog filan da deðilim. Sahi, acaba köpek psikologu var mý? Varsa ona bir görüneyim. Yoksa da olmalý. Ruhsal sorunlar sadece insanlara özgü deðil ki, biz de hissediyoruz, biz de düþünüyoruz, biz de seviyoruz, biz de nefret ediyoruz; bizim de iyimiz kötümüz var, uysalýmýz var hýrçýnýmýz var, masumumuz var katilimiz var...
144 
 Ilk Göz Agrim  (Gülbahar Okumus)

Bir hikaye, bir anne ve bir ogul, yazilmamis bir sevda söylenmemis sözler, bir hayata son verirken ardinda bir umut icin acik bir pencere............yeniden baslamak hayata
145 
 Çapulcu Manyak - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Az önce uyumak için ýþýðý kapatýp yataða uzandým. Saða döndüm, sola döndüm... Uyumak ne mümkün! Debelenip durdum, baþka ne yapabilirdim ki! Mýþýl mýþýl uyumaya hasretim. Gözlerimi kapar kapamaz içim geçse, derin bir uykuya dalsam... Uyusam, uyusam... Hatta hiç uyanmasam! Bu da kabulüm.
146 
 Ahýska"nýn Hasret Gülleri  (Ahmet Ünal ÇAM)

-Hasan! Cemile seslenince Hasan’ý fark eden Nilüfer, telaþ içinde kalmýþtý. Ürkek bir güvercin gibi ne yapacaðýný, nereye saklanacaðýný bilemedi. Oysa Hasan da ayný durumdaydý; -Eee..efendim.
147 
 Köpeðin Adý Badi - 74  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Dinozor Badi, önce canýný acýtanlardan hesap soracak! Ýlk gittiði yer Doktor'un evi. Bir kafa darbesiyle bahçe duvarýný yýkýyor, evi zangýr zangýr sallýyor. Sallamanýn þiddetine dayanamayan ev yýkýlýyor
148 
 Çapulcu Manyak - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Perdeyi kapattým, duvarlarý sayýyorum: Ýlki üç, sonraki beþ, tekrar üç, sonraki dört... Masamýn üzerindeki kalem kutusunu karýþtýrýyorum, keçe uçlu bir kalem arýyorum.
149 
 Henüz Bir Ýsmi Yok - 4  (gülçin daðhan)

uzun bir ara ama seriye devam
150 
 Göçe Göçe - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Biz Karamanoðullarý ölümden korkmayýz. Savaþçý bir milletiz. Çünkü biz Çiçi Yabgu'nun, Tannrýkut Mete'nin, Atila'nýn, Kür Þad'ýn, Kül Tegin'in, Çaðrý Beð'in, Oruç Reis'in askerleriyiz, torunlarýyýz. Baþka bir milletin egemenliði altýnda yaþayamayýz. Böyle bir hayat, bizim aðrýmýza gider.
151 
 Göçe Göçe - Balkanlarda Rus Tehlikesi - 16  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Öðlen oldu, biz bir daðýn etrafýný dolanýyoruz. Burasý kayalýk bir yer. Etrafta irili ufaklý taþlar var. Aðaç tek tük... Oysa ileriki tepenin aðaçla dolu olduðu görülüyor. Aniden durmamýz için iþaretler verilmeye baþlandý. Durduk. Öncüler, birkaç kilometre ötede büyük bir Rus askeri birliði tespit etmiþler.
152 
 Göçe Göçe - Dedem Karabekir Paþa'nýn Askeri - 35  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Köyden Ermenileri püskürttük, ama korktuðumuz baþýmýza gelmiþti. Çünkü býrak insaný, köyde canlý hayvan bile kalmamýþtý.Yanmýþ insan kokusu, bütün köyü kaplamýþtý. Ýnsanlarý samanlýklara, camiiye toplayýp ateþe vermiþlerdi. Köyün her tarafýndan gökyüzüne kara dumanlar yükseliyordu. Parça parça edilmiþ, ufacýk kýzan cesetleriyle doluydu köy sokaklarý. Sað kalan birkaç kiþiyi de biz saldýrdýktan sonra kaçarken öldürmüþlerdi.
153 
 Köpeðin Adý Badi - 68  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Heyecan içindeydim, ya yakalanýrsam, diye. Ýþte yakalandým bile! Karþýmda genç bir doktor, dikkatlice beni inceliyor. Temiz yüzlü, sýrtýnda doktor önlüðü olmasa bir üniversite öðrencisi izlenimi veren bu genç adam, gülerek:
154 
 Köpeðin Adý Badi - 33  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bir ara geri dönmeyi düþündüm, ortalýðý dikkatlice kokladým; burnuma yanýk ve inek dýþkýsý kokusu gelince vazgeçtim. Nitekim az sonra birkaç evlik bir orman köyüne ulaþtým. Belki on tane ya da biraz daha fazla ev vardý.
155 
 Demokratik Deliler Devleti - 19  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu olayýn þoku devam ederken bir þok daha yaþandý: Ýmparator'un bir yakýn adamý da odasýndaki karyolanýn demirlerine kendini asarak intihar etmiþ. Herkes þaþkýndý, abuk subuk tahminlerde bulunanlar vardý; ama çoðunluk suskundu.
156 
 Çikolata - 7  (Ezgi Yavuz)

Gözleri doluyor. Ayaða kalkýyorum ve yüzünü ellerimin arasýna alýyorum.
157 
 Göçe Göçe - Göçmenler Kýzýlpýnar'da da Adetlerini Sürdürüyorlar - 34  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sedankada bir evde toplanýlýr, kadýn kadýna sohbet edilir, eðlenilirmiþ. Kadýnlar yanlarýnda getirdikleri el iþlerini yaparlar, birbirlerinden iþ örneði alýp verirlermiþ. Sedanka, gecenin geç saatine kadar devam ediyormuþ.O nedenle, yazýn deðil de daha çok kýþýn yapýlýrmýþ. Çünkü yaz mevsiminde gündüz tarlada, harmanda yapýlacak iþ çoktur.
158 
 Demokratik Deliler Devleti - 34  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Delilerden kaçan kiþi, aynada daima kendini görür.-Dünya kurulduðundan beri hep, deliler öðretmen, akýllýlar da öðrenci olarak kalmýþlardýr.
159 
 Bu Ýþte!  (Faik Murat Müftüler)

Çöpe dökülen küller, yaðmurla inen duman... Çamurlu akaçlarýn birleþtiði köþelerde kavuþsalar da ýslak ve soðuk bir bulamaç olmaktan öte gidemezler. Çamýn esrarý akþamda kalýr... Ayrýlýk bu iþte.
160 
 Çapulcu Manyak - 16  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yaþadýlar, yaþadýlar, yaþadýlar... Ya sonra? Tamam, bu kadar yaþamak yeter diyebilecekler mi samimi olarak? Doymuþ bir hayvanýn gösterdiði gözü tokluðu gösterebilecekler mi?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.