..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hayal gücünün tuvalinden baþka birþey deðildir. -Henri David Thoreau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

"Bu Dünya Ýþi Oyundur Oyun"
Yûþa Irmak
Deneme > Unutulamayan Dönemler

“Dünyada söylenmemiþ hiçbir þey yoktur.” Öyle ya þu gökkubbe altýnda söylenmemiþ bir söz var mýydý? Bu sebepten dil eþikte yatan bir arslan da oldu, yularýndan çekilen bir deve de. Söz, yeryüzüne mavi göklerden inmiþti. Ýner inmez de hemen karýþmýþtý taþa, topraða.. Her kim altýný topraktan çýkardý, alev alev yanan taçlar beyler baþýnda hazýr bulundu. Bir zamanlar söz sahipleri korkardý dilin kemiksiz oluþundan. Korkmaya korkarlardý da baþka

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
261 
 Arena  (Hilâl Erboyacý)

Ama asýl çýkmazýmýz hayatý sürekli birbirimizle yarýþtýðýmýz bir arena gibi görmemiz. Bir galibiyet/ maðlubiyet sonrasýnda ya kazandýðýmýz zaferle esrik, ayaklarýmýz yere basmýyor; ya da kaybettiðimizi düþündüðümüz her alanda güvensiz, mahcup ve kýrgýn hayatýn iniþ çýkýþlarýnda deðiþik sendromlar yaþýyoruz. Bunu münavebeli olarak bazen kazanan bazen kaybeden çizgisinde yaþadýðýmýz için de sersemliyoruz.
262 
 "" Divan Edebiyatýnýn Anlaþýlamamasýn Sebebleri ""  (SÝNAN ÝSPENOÐLU)

Edebiyat bir toplumun yaþayýþýný toplumun kültürünü toplumdaki olaylarý yazýldýgý dönemin askeri siyasi özelliklerinin bir yansýmasýdýr.Nitekim divan edebiyatý da bu bizim toplumumuzun birçok kültürünü içerisinde barýndýrmakla birlikte bizim toplumumuzun bir yansýmasýdýr.Bizim atalarýmýzýn yaraatmýþ oldugu edebiyat þimdi svilmemekle birlikte arkasndan bir yýgýn dedikodu yapýlmaktadýr.Lisedeki kitaplarda koca 600 yýllýk bir geçmiþimizi beþ altý madde ile geçiþtiriyoruz
263 
 Bendeyiþler - 2  (Nilüfer Aydur)

Adalet 25/10/2010 Kendine hakikati eksen almayan düþünce adalete ulaþamaz. Adaletin eþitliðe deðil hakkaniyete ihtiyaç duyan doðasý, neyi hak ettiðimizi anlamak-görmek için, bizi hakikati bilmeye zorlar.
264 
 Hissiyatým  (Merve Kalkan)

Yanýmdan koþar adým geçen insanlarýn hayatlarýný hissediyorum. O derin çizgiler, düþük göz kapaklarý, inatla kývrýlan dudaklar. Ne çok acý barýndýrýyorlar öyle içlerinde. Kimi zaman aþk okunuyor bakýþlarda, kimi zaman ölüm. Tereddüt sarmýþken bedeni insanlýk kambur yürüyor ýþýða. Iþýðýn sonundaki karanlýk da görünüyor artýk. Gözlerin birileri için kapandýðý, birileri için merakla açýldýðý o bölüm...
265 
 Aile Ýçi Faþizm  (Göktu Kara)

Feodal bir çemberin içinde kýstýrýlmýþ bir ailenin, Medine'yi caný ciðeri gibi koruyup gözetmesi gerkirken tüm bilinçsel ve akýlsal ýþýklarýný söndürmüþ bir þekilde inancýný sarsmadan, vicdanýný sorgulamadan, bir akla danýþmadan cahiliye Arap devrinin þeytani, kara bilmezliðini günümüzde hortlatmasý ne vahim bir olay?..
266 
 Fatma Nine'nin Günlüðü - 4  (Kâmuran Esen)

Mudurnulu Fatma Nine de Günlük Tutmuþ
267 
 Felsefe ve Þiir  (Sedat Akýncý)

Her felsefi içerikli metin gibi, þiir de, öncelikle kullanýlan dilin, tüm kurallarýna uyulmasý ve dili geliþtirme çabasý içermelidir.
268 
 Zeus'un Kýzý; Avuçlarýnda Rüzgar  (Aysun Güven)

Haziranýn tatlý telaþý, yaz gibi sardý bizi. Bizde yaz gibi bir an önce ýsýnmak, bir an önce ýslanmak, bir an önce çimlerde debelenmek, bir an önce üzüm asmalarýnýn, mýsýr tarlalarýnýn içinde kovalamaç oynamak ve sonunda yorgun yapraklar gibi sararmak için can atýyoruz.
269 
 Öðretmen Kimdir?  (Sevcan Özden)

Öðretmen sýnýfa girdiðinde...
270 
 Kamu Alanlarý ve Ýnsanýn Tutsaðý: ‘insan’ Üzerine  (Canip Doðutürk)

Geniþ meydanlarý, tüm þehrin sana gülümsediði büyük parklarý olan bir kentin yok ki! Kendi þehrini bir kral gibi seyredeceðin taþtan heykellerin yok ki senin! Kendinden kaçmak istediðinde, yorulduðunda ve özlediðinde buluþabileceðin bir ormanýn yok; aðaçlarýn sesini dinlemek istiyorsan vermen gerek iki lirayý!
271 
 Toplumsallaþma  (ENGÝN ÖZTÜRK)

Günümüz toplumu ve ayna karakterler
272 
 Uzam...  (Sedat Akýncý)

Uzam kavramýnýn ve onun dile getirdiði nesnel gerçekliðin anlaþýlmasý, felsefenin temel sorunlarýndan biridir..
273 
 Ye - Ye - Ye... Yeneriz Ya - Hu  (Gürcan Erbaþ)

Sanat, ekin ve sporda alýnan baþarýlý sonuçlarýn dünyada nasýl yankýlandýðýný gördünüz. Futbol Millî Takýmýmýz, nasýl baþardýysa yine öyle baþaracak. Eksi, artýlarýyla, eksikleriyle.
274 
 Ýyi Kitap Kötü Kitap  (osman tatlý)

Kitabýn kime hitap ettiði, neye hizmet ettiði okuyucunun niyetine baðlýdýr. Çünkü iyi ve kötü kitap okuyucunun kendisidir. Kitabý kitap yapan okuyucudur.
275 
 Bilgi Donanýmýmýz ile Eylem Biçimimiz Arasýndaki Uçurumun Yarattýðý Gerginliðin Ortadan Kaldýrýlmasý Üzerine  (Nilüfer Aydur)

Unutmamak gerekir ki, hiçbir devletin varlýðý halk tarafýndan yýkýlmak suretiyle ortadan kalkmaz çünkü bir devleti yýkmaya çalýþan ancak baþka bir devlet olma iradesidir. Bir devletin varlýk alaný halk tarafýndan ancak daraltýlabilir ya da geniþletilebilir. Bu da ancak o devlete mensup olanlarýn devlete yüklediði anlam yoluyla mümkündür. Üzerimizde baský kuran, iradelerimizi hiçe sayan bir devlet istemiyorsak bunu baþarmanýn tek yolu öncelikle kendi irademizi tanýmak ve özgürlüðümüzü hemen yanýbaþýmýzdaki insanlara ilan etmek, kendimize kefil olmak ve davranýþlarýmýzýn sorumluluðunu üstlenmektir. Bunu biz yapamýyorsak yapacak bir erk her zaman bulunacaktýr.
276 
 Sevgili Stres  (Feride Serin)

Günümüzde stres kelimesini duymayan kalmýþ mýdýr acaba? Modern çaðýn bir hastalýðý olan stres, hayatýmýzýn bir parçasýdýr.
277 
 Bacaðýmý Kaybettiðim An!  (Orhan TURAN)

Bacaðýmý saklamak hissi geçiyor içimden. Yürürken parmaklarý arasýna sýkýþtýrdýðý sigarayý aðzýna götürüp içine çekiyor, elleri iki yanýna salýnýrken adam, bana bakmayý sürdürüyor. Utangaçlýk hissim bir kat daha büyüyor. “Niye benim bacaðým yok Allah’ým! Neden bana bu cezayý verdin” diye baðýrýyor içimdeki ses!
278 
 Bir Damla Mürekkep Bir Milyon Ýnsaný Düþündürebilir. - 1 -  (Emine Piþiren)

‘Anne orgazm ne demek?’ diye… Masamýzda çok deðerli bir yazým ustasý varken ve ben tüm gözler üzerime çevrilmiþken, nasýl bir yanýt vereceðimi ve hýzlý düþünme sürecimde us yürüterek hem üç yaþýndaki küçük kýzýma yeterli olmalýydým hem de üzerimdeki bakýþlarýn onaylamasýný saðlamalýydým. Aziz Nesin gülümsedi hoþ bir þekilde;
279 
 Sahip Olduklarýnýzdan Verdiðinizde  (mahinur alihanoðlu)

gerçek veris, kendinizden vermektir. çünkü sahip olduklariniz, yarin ihtiyaciniz olabilir diye saklayip korudugunuz seylerden ibaret degil mi? ve yarin, kutsal sehre giden hacilari takip ederken, kemiklerini, iz birakmayan kumlara gömen fazla
280 
 Hayvansý Ýnsan, Ýnsansý Hayvan  (Göktuð Kaan Kara)

En nihayetinde en büyük sanat kendini sýnýrlandýrmak, izole etmektir. ~Johann Wolfgang von Goethe

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.