..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Semazen
Tayyibe Atay
Þiir > Aþk ve Romantizm

kloþ bir etek giyip döndüm durdum kendi yerimde .. aþk dedim döndükçe bacaklarýmý üþüten yele... sesli ya da sessiz harfler boyunca üfledim her yere... soðuldum!..

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
301 
 Nâzým Hikmet Ran Üzerine  (Canip Doðutürk)

Nâzým Hikmet’in düþüncelerine inanan insanlara sözüm: Býrakýn olduðu yerde kýrýlmadan, dökülmeden saygý görsün, dünya emekçileri adýna ’’rüzgâra karþý’’ yürüsün. Materyalist ya da metafizik dünya görüþü yanlýlarýnýn her ikisi de: evrende her yerin ayný olduðunu düþünürler. Biri doða adýna, diðeri tanrý adýna, bu iki görüþte de insanýn bedeninin nerede gömülü olduðu o kadar önemli deðildir. Önemli olan insanýn düþüncelerinin aydýnlýðýnýn ne kadarýnýn insanlara ulaþtýðýdýr.
302 
 Ötenazi Hakký Verilmeli  (serdar adem iþler)

Ötenazi hakkýný tanýmamakta ýsrar etmek yaþamak istemeyen, yaþam alaný tanýnmayan insana tüketim ekonomisini beslesin diye sözde inançlar adýna iþkence etmektir.
303 
 Aydýn Kimdir, Nasýl Aydýn Olunur?  (Cahit KILIÇ)

Aydýnlanma Çaðýný bilmeden nasýl aydýn olunur? Kendini " aydýn" diye tarif eden herkes aydýn mýdýr?
304 
 Payeleri Onos" Tur Ama Eþek Desen Kýzarlar…  (eyyüp yýldýrmýþ)

Toplumumuzun eþek ile muhabbetini bilmeyenimiz yoktur. Hele kýrsal bölgelerde doðmuþ ve büyümüþlerimiz bana daha yürekten hak verir inanýn...
305 
 Ne Zaman Ýnsan Olacaðýz?  (Arap Kurt)

Sevginin hoþgörünün, saygýnýn inþasý için neler yapmalýyýz? Bizleri yönetenlerin, toplumu oluþturan dinamiklerin görev ve sorumluklarý nelerdir? Topluma faydalý birey yetiþtirmekle görevli aile kurumu ne kadar bu görevini yerine getiriyor?
306 
 Toprak Bir Suyu Çeker Bir de Caný  (Aysel AKSÜMER )

Þiddetli gök gürültüsüyle birlikte gözlerinden birkaç damla yaþ düþtü yere.. Kýþ, bir sokak hayvanlarýný bir de kendi gibi kimsesizleri vuruyordu iþte.. Bir anda bastýran yaðmuru iliklerinde hissediyordu. Titreyen elleriyle yýrtýk paltosunun önünü iyice kapatmaya çalýþtý. Fakat aðzýndaki diþler gibi önündeki düðmeler de yýllara yenik düþmüþtü. Kalan iki tane düðmeyi bile iliklemeye dermaný yoktu.
307 
 Özgürlük Duygusu  (KERÝM ALÝ)

Ne güzeldir korkularý bir kenara iterek, düþünce kýrýntýlarý toplamak, aramak ve yürümek hep. Farklý bir ýþýk görmek her bir düþünce de.
308 
 Devletçilik veya Merkantilizm  (Murat Mehmet UÐURLU)

Fransa'da "hayýr"ýn anlamý.
309 
 Siyah Palto  (Alp Þahin)

Alýþveriþ merkezinin yürüyen merdivenlerinden yukarý doðru çýkýyorum. Bir anlýðýna müþterisine siyah paltoyu satmaya çalýþan sarýþýnla göz göze geliyorum. Hatun kiþi gayet tatlý ama sesindeki farklýlýðý ve hareketlerindeki anlamsýzlýðý yürüyen merdivenlerden bile fark edebiliyorum
310 
 Bir Kalite Hikayesi  (ALÝ YERLÝ)

Hatanýn maliyeti ne kadar aðýr! Sýfýr hatalý üretimin mucidi bu iþin ne kadar önemli olduðunu þimdi bize bir örnek verir gibi yeniden öðretiyor. Toyoto'dan da önce biz dünyanýn en büyük denetçi kadrosuna sahip olup ayný zamanda yolsuzluklar þampiyonu olarak hatanýn daha baþtan önlenmesi gerektiðini zaten ispat etmiþtik.
311 
 'Kürtaj' ve Yaþam Hakký Üzerine  (Canip Doðutürk)

Ýnsanýn kendi bedeni, kendisinde saklý ve özeldir. Kendisinden baþka hiç kimseye, hele devlete ait olamaz. Eðer ki devlet insan bedenine, insanýn ruhuna ve bedenine ait bir karara böylesine bir müdahale yapýyorsa ve bunu kamusal alana taþýyarak yaptýrým gücünü artýrmaya çalýþýyorsa bunun adý doðrudan faþizmdir.
312 
 Ýçtenlik...  (Sedat Akýncý)

Orhan Hançerlioðlu' na en derin saygýlarýmla.. Okuma hayatým, Kemalettin Tuðcu’nun eserleri ve o dönem çok yaygýn olan çizgi romanlarla baþladý. ..
313 
 Taze Fasulye ve Referandum  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Taze fasulye ayýklarken ellerimin otomatiðe baðlandýðýnýn farkýna bile varmadan aklým uçup uzaklara gitmiþ. Daðlarý aþmýþ, yollarý tüketmiþ, zamanýn çok ötesinde bir yere ulaþmýþ. Ama suç benim deðil ki. Kaç defa söyledim, bu iþleri bana yaptýrmayýn diye. Dinleyen kim. Akþam olunca sen de bizimle yemek yemiyor musun? Öyleyse sende iþlerin bir ucundan tutacaksýn. Ýyi ama ben de pazara gittim. Burada genelde erkekler deðil bu iþi kadýnlar yapar. Bir daha dünyaya gelirsem Amazonlardan evlenmeyeceðim. Hepsi de kýlçýklý iþte. Bi çuval para verdik üstelik. Taneleri de kapkara, zenci gibi…
314 
 Sivri Sinek Konçertosu 2  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Cennetten kaçmak ister mi insan? Cennet yurdum, yedi iklimim, dört kýtam üzerinde biz biraz çýkýntý mýyýz? Biz depremlerde, çürük binalarýn altýnda karýncalar gibi ölürüz. Sel olur bizim sokaklarýmýz göl olur. Askere gidip biz ölürüz. Kar bizim çatýlarýmýza yaðar, öfkeli rüzgârlar bizim çatýlarýmýzý söküp atar. Biz ölürken birileri zengin olur. Neden böyle oluyor diye soramayýz. Biz hep yayayýz, hep aylýk faturalarý ödemenin derdinde. Hep iþsiziz, hep yoksul, hep hastane koridorlarýnda kuru kalabalýk… Biz hep kuyruklarýyýz. Hep otobüslerde ya da yaðmurdan korunaksýz duraklarýn önünde… Hep bekliyoruz. Biz bu cennette karýncalar kadar çok ama hep kuru kalabalýðýz.
315 
 Yaþlý Olmak Gençliðe Ýnattan Belki.  (H.Deniz Hatipoðlu)

Karýþarak onlarda ebeveyn olmuþlar.. Söz dinlerken onlar söz atmaya baþlamýþlar bu sefer.. Yaþlandýðýný insan o zaman mý anlar
316 
 Öylesine Bir Gündü...  (Müþerref özdaþ)

Öylesine bir gündü. Öylesine yürüdüm sokaklarda. Gülen yüzler de gördüm, caný sýkýlanlar da. Yaþamýn aðýr yükü altýnda eðilmiþ olanlarý da, lüks aracýnda caka satanlarý da.
317 
 Kývýlcým  (Mustafa Mert)

Tekel Ýþçilerinin direniþi gerçekten de tüm toplumu ilgilendiriyor. Çünkü ülkemiz elden gidiyor. Emperyalist devletlerin yeni sömürü stratejilerinin kurbanlarýndan biri oluyor.
318 
 Bir Tebessümle Baþlar Her Þey!..  (Mehmet SALÝH)

Yetmedi mi, neden bir de mezarlýkta ki yakýnlarýnýzý ziyaret etmiyorsunuz. Hayatýn ne kadar kýsa ve sorunlarý büyütmenin anlamsýzlýðýný anlayacaksýnýz.
319 
 Çýrpýnmak  (Mehmet Aluç)

Hayatýn yokuþunu týrmanýrken veya çýkmak için çýrpýnýrken, aslýnda düz olan yolu yokuþ yapan bizleriz kendi elimizle desem hadi oradan diyen çok çýkacak, ”çýrpýnmak” derken, son nefesi verirken çýrpýnmaktan söz etmiyorum, yüzmek içinde söylemiyorum,”çýrpýnmak “ derken acý içinde yuvarlanarak çýkýlan yokuþ yolunda, aþaðýya doðru düþmek çýkamamak, ne yapacaðýný þaþýrmak anlamýnda söylüyorum.
320 
 Þehit Acýsý/bayraktepe Destaný  (Ayþe Zeynep Baykal)

Acý neydi? Ya duyan var mýydý? Ben saðýr oldum. Ýnsan kendi sesinin çýðlýðýndan saðýr olurmuþ. Ben deli oldum. Neydi televizyonlarda gördüðüm.. Üzülürdüm.. Ben talan oldum.. Sen Þehit oldun..

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.