..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
421 
 Osmanlý Ýnsaný  (Gül )

Tarihî araþtýrmalarýna dayandýrarak bir devletin ancak “dört kuþak” yaþayabildiði sonucuna varan Ýbni Haldun, bu sürenin ötelerini geçmenin mümkün, ancak þartlara baðlý olduðunu belirtiyor.Osmanlýlar; o þartlarý yerine getirdikleri için, altýyüz sene yaþayabilmiþ nadir örneklerden biridir.
422 
 Dünya Dönüyor  (Özcan Nevres)

Dünya dönüyor. Yaþam iniþiyle yokuþuyla sürüp gidiyor. Küçükler yaþlanmanýn ne olduðunu aklýna bile getirmeden büyüyor.Küçükler için her geçen gün kazanç sayýlýrken yaþlýlar için her geçen gün kayýp
423 
 Yüreðiyle Bakar Kadýn  (Tâlân Ayþe Kanca)

Var olmak istiyor. Var olmak; gökteki yýldýzlar kadar... Ýçinde saklý hazinelerinden, yüreðindeki þefkatten, bitmeyin enerjisinden yararlansýn istiyor dünya. Kýymetli olduðunu hissetmek, bu duyguyla daha çok çalýþmak, üretmek, ürettikçe çoðalmak, çoðaltmak istiyor.
424 
 Ýddia Ediyorum! Teyzelik Katsayýsý Poponun Yarý Çapý ile Doðru Orantýlýdýr.  (ilke Cengiz)

Teyzelik kurumu iþte böyle korkutucu, karýþýcý kendi içinde kendi hiyerarþisini barýndýran bir nevi militarist bir kurum...
425 
 Kaderini Kendin Çiz!  (BELGÝN ERYAVUZ)

...Þu anda yepyeni bir yol ayýrýmýnda olabilirsiniz. Ýçiniz kýpýr kýpýr, hafif bir endiþe zaman zaman içinizi doldursa da, heyecanla ve cesaretle karar vermeyi bekliyorsunuz. Terazinizin bir kefesine kaybedeceklerinizi koydunuz, diðer kefesine ise sadece
426 
 Sevgi Üstüne Düþünceler...  (Mehmet SALÝH)

Çünkü hiçbir kelime aþkýn insana verdiðini anlatmaya yetmez ve hiçbir kelime ki kullanan kim olursa olsun; aþký, bir kýzýn masmavi gözlerine dalýp gidildi­ðinde duyulan sonsuzluða ait olmanýn tarifsiz huzuru kadar iyi anlatamaz!!! ‘’
427 
 Kiþi Baþýna Düþen Adam Gibi Adam Sayýsýný Arttýrmamýz Lazým  (Ahmet Zeytinci)

Kimdir adam gibi adam, önce buna bir açýklýk getirelim. Benim en büyük adam gibi adamlýkta kriterim, insanýn yüreðinde önce vatanýna, sonra da insanlara ve canlýlara sevgi var mý, yok mu; ben buna bakarým... Tabi ataerkil bir toplum olduðumuz için adam gibi adam cümlesi daha sýk kullanýlýyor, yoksa kadýnlar içinde de vatan sevgisi, insan sevgisi doruklarda olan çok insan var...
428 
 Sosyalleþme Sürüleþmedir  (ömer yavuzcan)

daðýtýlan kaðýtlarla kazanma ihtimali yoktur.ne zaman ki kendi yaptýðýmýz kaðýtlarla oynamaya baþlarsak kazanmayý düþükte olsa ihtimal dahiline eklemiþ oluruz.Toplumsal yaþam sürecini durdurmayý amaçlayan bir yazý ya da bu endiþeyi kaþýndýran bir yazý ya da hiç bir þey ki kanaatimce en önemlisi de bu.
429 
 Âlim Olup Anlayana…...  (HAMZA EKÝZ)

Dedikya ÂLÝM OLUP ANLAYANA…..
430 
 Karanlýðýn Gözleri  (Tayyibe Atay)

derken,Rita ve Damyeli'nin beþ yýl sonraki halleri gelip oturuyor hayalime;
431 
 Sýradanlaþma  (gözlem yýlmazkaya)

sýradan bir yazý
432 
 Kusur Aramak  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Toplum olarak, insanlarýn kötü yönlerini ve açýklarýný aramaya meyilliyiz.Þüphe,zan ve tahminlerle hareket ederiz.En ufak bir lâf duyduðumuzda bunu süsleyip abartarak gördüðümüze yayarýz.Söze hep zanla baþlarýz.
433 
 Kampus Kent Keles  (Yunus Emre Coþan)

Daðses Gazetesi Yazýlarý
434 
 Deðer  (suat engin yýlmz)

insanýn deðerleri hakkýnda bir söz söyledim.
435 
 Özgür Yaþamak... Ama Nereye Kadar?  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ýnsanlar belli gayeler için dünyaya gönderilmiþlerdir. Dünyaya geliþimizi ve var oluþumuzu asla tesadüf olarak göremeyiz. Zaten kâinatta tesadüfe tesadüf etmek mümkün deðildir.Her þey belli planlar ve amaçlar çerçevesinde cereyan etmektedir.
436 
 Ýdeoloji  (erdal divriklioðlu)

Zamanýn ruhunu iyi okuyanlar hemen hemen artýk hiç bir ideolojinin yerinde kalmadýðýný bilirler.Çünkü Zamanýn kendisi bir ideoloji olmuþtur.Bu baþ döndürücü insan manzarasýnda hangi insaný Moda,sanat,trend,takip ettiði konular hakkýnda bir ideoloji hapsetmek artýk mümkün deðildir.
437 
 Fark Yaratmak  (Erol Güngör)

. “Mârîfetler iltifata ve taktire tâbi olmasaydý, insanlar deðerlerinin karþýlýðýný görmeseydi, kimse fark yaratmaya uðraþmaz, kabiliyetlerini dondururdu.”
438 
 Allah Rizasi Icin  (Alp Þahin)

Her zamanki gibi bir gunun sonuydu. Yoldan gecenlere dilendigim, onlara dualar okumak zorunda kaldigim ve karsiliginda sadece uc - bes kurus aldigim bir gundu.
439 
 Doðru Yaptýðýný Zannederken Ya Yanlýþýn Ýçindeysen...  (Aynur Özer)

Ýyi bir þey yapayým derken onarýlmaz bir acý açarýz,Sevdiðimiz insanýn kalbine,Sonra da kendi yaptý kendi buldu deriz... Allah aþkýna nereye gidiyor bu insanlýk ,nereye gidiyor iyilik amaçlarýmýz.Ýnsanlar artýk kötü olmak için mi yarýþýyor. Amacýmýzý mý þaþýrdýk,gideceðimiz yolu mu unutuverdik.Ne oldu ? Gidiþ nereye ?
440 
 Degisen Dunya  (sirin aydin)

Degisen ya da devamedegelen duzen uzerine

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.