..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsan - iþte tüm sýr burada. Bu sýr üzerinde çalýþýyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sanat
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Yanýlýþ
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bence sensin bam teli titreyip cevap veren yetmiycek telaþlýsýn hep çaktýrma inkâr edip durdun da göreceksin ölüm de yetmiycek seni kendinden kurtarmaya...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Sanat
101 
 Herþey Hayatý Sevmek Adýna Baþladý!  (bade)

Yazmak demek;unutmak demek,daðýnýklýk edip kendi düþüncelerin arasýnda yoðrulup konuþtuklarýn olduðu kadar susacaklarýnýn da olduðunu bilmek demek.
102 
 Vefatýnýn Ýkinci Yýlýnda Özgün Bir Ses ve Üslûp  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Türk Musýkisinin önemli icracýlarýndan biri olan Perihan Altýndað Sözeri' yi tanýtan bir yazý....
103 
 Bir Trompet Dolusu Maffycik…  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Ýþte Muffy, böyle tonton bir edayla kalbimize giriverdi. Sanki kendi evinin oturma odasýndaymýþçasýna gayet rahat, öylesine sallanan koltuðuna kurulmuþ ve ayaklarýný da yumuþacýk pufa uzatmýþ vaziyetlerde, yüreciðimizin odacýklarýndan birine, bir daha hi
104 
 Kalbimin Kraliçesi'ne  (Belina Özbek)

"Anneme Mektup"
105 
 Þiiri Örseleyen Ýmgeler  (Orhan Tiryakioðlu)

Bazý þiirler vardýr ki; dizelerinde barýndýrdýðý tasvir gereçlerinin altýnda ezilir, okuruna vermek istediði masum duygular.
106 
 Adý Konmuþ Biçimin Okuyucuya Etkisi  (Aynur Uluç)

Nasýl demiþti hem; Martý Jonathan zirveyi zorlarken: “Özgürlüðü kýsýtlayan ne varsa kaldýrýp atmak gerek”
107 
 Þairin Ömrü Þiirlerinin Ömrü Kadardýr  (Özcan Ýþler)

Þairin ömrü þiirlerinin ömrü kadardýr.
108 
 Yazýnsal Yaratý Üstüne Fikir Uçuþmalarý (I)  (Vildan Sevil)

Yazýlý basýnda, medyada süregiden özgürlük daralmasý, ona baðlý olarak geliþen yazýnsal kabýzlýk ve tekelleþme, güdümlenme, içe kapanma, internet sitelerinde acemice bir arayýþa itti beni. Genelleme yapmama bakmayýn. Sözlerim, yazýlý basýnda, vaktiyle bir biçimde yer edinmiþ, sayýlarý iyice azalmýþ gerçek sanatçýlarý kapsamýyor.
109 
 Þiiri Tanýmlamak...  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Arapça bir kelimedir þiir… “Bilme, tanýma, anlama” olarak açabiliriz bu kelimenin anlam bohçasýný… TDK Sözlüðünde “Zengin sembollerle, ritimli sözlerle, seslerin uyumlu kullanýmýyla ortaya çýkan, hece ve durak bakýmýndan denk ve kendi baþýna bir bütün olan edebî anlatým biçimi, manzume, nazým, koþuk…” ifadeleri kullanýlýyor þiir için…
110 
 Ýnci Taneleri  (Taner)

Bir sanat eseri baþkalarý deðer verdiði için deðil, o deðeri hak ettiði için deðerlidir. Bu eser belki olumsuzluklar içinde vücut bulmuþtur. Önemli olan sanatçýnýn emeðinin eser üzerinde kristalize olmasýdýr.
111 
 Usta Oyuncu Oktay Gürsoy"la "Öyle Sevdim ki Seni" Filmi Üzerine…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

“Oyunculuk magazinlerde, ya da gece kulüplerinde boy göstermek deðildir…”
112 
 Türkçe'den Sonsuzluða  (Oðuz Düzgün)

Ýþte dil varlýðýmýzda âdeta raks ededuran bütün bu sesler müzikal bir zenginlik kaynaðý olarak, en güzel edebi eserlerin verilebileceði yegâne dili; yâni Türkçemizi iþâret ediyorlar.
113 
 Yýldýz Kenter, Oscar ve Pembeli Meleði  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Mektup arkadaþý ‘Sevgili Allah’ ile samimiyeti ilerletince Oscar’ýn hastanede geçen bir gününü anlattýðý o çok özel mektuplara tanýk oluyoruz. Büyümüþte küçülmüþ Ocar, ‘seni öpüyorum’ diye bitirdiði mektuplarda öpücüðü tam
114 
 Hayatýn þiirdeki anlamý  (Birkan ASKAN)

Derin bir iç çekiyorsun. Ve kestirmeden gülüp geçiyorsun hayata. Ve hayat içinde varolmaya çalýþan insan tanýmlamalarýna....
115 
 Ruhumuza Bakan Atatürk ve Korkut Uluð  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Ýnsanýn ruhuna dokunan bir þeyler var bu gözlerde. Binlerce kelime sadece duygu olup insaný ele geçiriyor. Bunu yüreðinde hisseden bir Fransýz soylusu geçtiðimiz yýllarda Mustafa Kemal Paþa’nýn tablosunu satýn almak ister. Bundan bir kaç yýl önce, Paris Louvre Müzesi Carousell Salon Sergisinde yer alan Atatürk portresi Fransýz soylusunu yüreðinden vurur. Fakat ressam Korkut Uluð Çanakkale Þehitleri Sergisinde sergileyeceði için tabloyu satmaz. Çünkü bunlar, insanýn ruhuna bakan duygu yüklü tablolar.
116 
 Þiir Nasýl Yazýlýr  (KAMÝL BAKÝ)

Yol ile giden yorulmaz.
117 
 Þiirimizin Sorunlarý I  (Osman Volkan Þahin)

Evrende basit bir kural vardýr: Hiçbir þey birilerinin tekelinde olamaz.
118 
 Tijen Hasçilingir"den Ters Köþeye Yatýran Resimler  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Küçük yaramaz bir kadýnýn renkli gölgesi tuvallerin üzerinde yürüyor. Sek sek oynayan soket çoraplý bir kýzýn adýmlarýyla eteklerinde maviden fýstýk yeþillerine, mordan pembelere kadar rengarenk bir dünyanýn izlerini býrakarak yürüyor. Arada bir kadýnýn sureti vuruyor tuvale, kim olduðunu çýkaramýyoruz. Sahi, bu kim? Hatýrasý giderek uzaklaþmýþ, silinmeye yüz tutmuþ anýlardan biriymiþ gibi duruyor. Yaþanmýþ küçük an parçalarý belleðimizde þimþek gibi çakarken kadýnýn kimliði de belirsizlik içinde kayboluyor.
119 
 Þiire Dair  (Ýbrahim Kilik)

Sanki, kadim devirlerden günümüze bir esinti þiir. Bir güvercin kanadýnda, Bir turna katarýnda bereketlenen yakýcý nefes. Bulutlardan þairlerin ruhuna ýtýrý süzülen bal özü. Her katresinde gül damlasý güzelliði gizli billûr mayi. Gökkuþaðýnýn çözüldüðü anlarda yýldýzlarýn telaþý þiir.
120 
 Efesli Olmanýn Binlerce Yýllýk Keyfi  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Haziran ayýyla birlikte yüreklerimiz pýr pýr etmeye baþlar. Biz, “Efes Yolcularýnýn” kentlerini tavaf etme vakti gelmiþtir. Bir otobüse doluþur, takýmýn tamam olup olmadýðýna bakar, yüzlerce yýl önce yaþadýðýmýz kente hasret gidermeye gideriz. Bir zamanlar, bundan yüzlerce yýl önce yaþadýðýmýz Efes Antik Kenti’nin mermer döþeli sokaklarýnda eski yaþamlarýmýzýn izlerini arar, bir ses, bir koku, soluklaþmýþ ama bugün bile içimizi titreten canlýlýkta bir anýnýn peþine düþeriz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yazmak
Habil Yaþar
Deneme > Sanat
Mektup
Yûþa Irmak
Deneme > Sanat
Tutku
Gökhan
Deneme > Sanat
Vakt-i Þiir
Yûþa Irmak
Deneme > Sanat
Sanat - 2 -
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat
Sanat
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.