..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzel birþeyin fazlasý harika olabilir -Mae West
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye
201 
 Eðitim Sistemi  (tolga kayasu)

Cahil insanlarýmýz o kadar da çoðaldý ki. Özellikle þu yüz senedir. Osmanlý’nýn son zamanlarýndan baþlayan kötü eðitim sistemi günümüzde de etkilerini gösteriyor. Osmanlý’nýn son zamanlarýndan baþlýyor dememin sebebi þudur: 1890 yýlýnda henüz on yaþýnda olan bir çocuðu anlatacaðým.
202 
 Taþýn Altýna Elini Koyabilmek Ya da Et Derdindeki Kasaplar  (Levent)

Yasa ortada, suç iþlendiyse cezasý verilir. Suçluyu deðil de kanunu kýnamak nasýl bir korkaklýktýr, nasýl bir pýsýrýklýktýr.
203 
 Manidar Sözcüðü Üzerine Sayýklamalar  (Kâmuran Esen)

Son zamanlarda siyasilerin sýk sýk kullandýðý bir sözcük var: Manidar…..Özellikle iktidar çevreleri, iþlerine gelmeyen bir durumla karþýlaþtýklarýnda veya kendilerine sorulmasýný istemedikleri bir soru sorulduðunda, “zamanlama manidar,” diyerek, iþin içinden sýyrýlmaya çalýþýyorlar. Gün geçmiyor ki bir siyasi; yolsuzluklarýn araþtýrýlmasýný ve ortaya çýkarýlmasýný, birilerinin davranýþýný, konuþmasýný, eleþtirisini manidar bulmasýn.
204 
 Zeus'un Kýzý; S. O. S  (Aysun Güven)

Her insan adil ve insanca yönetimi hak ediyor. Bu doðuþtan gelen bir haktýr. Sistemler, ister otokratik ister teokratik ister de demokratik olsun hepsi insan üzerine kurulmuþtur. Bu demek oluyor ki þayet insan olmaz ise bu yönetimler içi boþ balonlara dönüþeceklerdir. Oysa ki, dünyada ve Türkiye’de ki uygulamalar esas olanýn yani “insanýn” göz ardý edildiðini gösteriyor.
205 
 Sosyal Yaþam Çekirdeði  (Murat M. UÐURLU)

Toplumsal dönüþümde köylülüðün ve köylülerin geçmiþten gelen önemi ve yeri.
206 
 Bye Bye Türkçe  (tolga kayasu)

Ýnsanlar istedikleri dili öðrensinler, ama eðitim bir ülkenin kendi diliyle yapýlýr. Az bilenlerin hiç bilmeyenlere öðrettiði bilim, bilim deðildir. Bu sözlerin sahibi Türkiye deki ilk ve tek Türkiye Cumhuriyeti Profesörü olan Oktay Sinanoðlu na ait. 26 yaþýnda profesör olan Sinanoðlu Batý’ nýn 300 yýl içindeki en genç profesörü oldu. Sinanoðlu’ nun bir çok baþarýya imza atarken tek bir amacý vardý. Türkçe’ yi dünyaya öðretmek. Ýngilizce’ nin egemen olduðu dünyaya bir de Türkçe’ yi öðretmek.
207 
 Kapatýn Kapýlarý  (murat temüroglu)

BU ÜLKE YILLARDIR HÇ KÝMSEYE VEDE HÝÇ BÝRÞEYE MUHTAÇ OLMAMIÞ VEDE BOYUN EÐMEMÝÞTÝR.EÐMEYECEKTÝRDE.
208 
 Sizin Ampul Kaç Mumluk?  (Ramazan Karalar)

Son günlerde pek çok kiþinin, kendisine sorup, bir türlü cevabýný bulamadýðý sorular zihinleri meþgul ediyor. Çünkü, son yýllarda yaþananlar aklý baþýnda her Türk vatandaþýný kaygýya sürükleyecek cinsten problemlerle dolu.
209 
 Ýfade Özgürlüðünde Sýnýrlar Üzerine Bir Deneme  (ELÝF ZEYBEK ÇAMKERTEN )

Özgürlüðe omuz verelim
210 
 Yaklaþma, Kötü Oluyorum  (Tayyibe Atay)

Arap'ýn yüzü güngüneþ olmuþ meðer Ankara'nýn yüzü þamþeker!
211 
 Süpürge  (HAMZA EKÝZ)

BÝR SÜPÜRGE KADAR OLAMADIK......
212 
 Müslümanlýðý Kabul Edip Türklüðü Reddedenlere!  (Ali Yetgin)

Bu güruhtakiler "Küfür tek millettir" ayet-i celilesinden yola çýkarak, Kur'an-ý Kerim'de ki "millet" kelimesinin din manasýnda kullanýldýðýný ileri sürerek, MÝLLÝYETÇÝLÝK ideolojisinin ÝSLAM' a aykýrý olduðu propagandasýný yaparak prim kazanmaya çalýþmaktadýrlar. Ve hatta daha da ileri giderek mensubiyet þuuru içinde Türk'üm demenin günah olduðu yalanýný süslü laflarla insanlarýn beynine kazýma gayretine girmekten çekinmemektedirler.
213 
 201 Erkek'e Ýthafen  (G. Efsun Aðaoðlu)

Bazýlarýmýz ''dünya'evinde'' insani yoksunuz, yoksulluk ile kuþatýlan yokluðumuza ''merhaba!''
214 
 Geri Kalmýþlýk ve Din  (Muhammed Avcý)

Böylesine aðýr ve uzun konuyu, bir köþe yazýsýnýn muhtevasý yapmak baþlý baþýna bir hata olsa da birkaç kliþeleþmiþ bilgiye farklý bir bakýþ açýsý getirebilmek için bu hatayý iþlemenin faydalý olacaðý kanaatine vardým!
215 
 Özgürlüklerin Arkasýna Saklanmak  (Aydýn Coþkun)

Herkes, ben özgürüm ve savunurum diyor ama kendi kabul ettiði kadar
216 
 Aç Kalýrým Terlik Yerim  (osman demircan)

Onurumu ayaklar altýna aldýrmam, aç kalýrým terlik yerim. Nedir bu iðrenç eli cebinde hareketler? Kadýnlarýnýz ve çocuklarýnýz sizlerin cebinden düþmüþ üç kuruþluk þahsiyetler olabilir. Sizler bu tavýrlarýnýzla medeniyete yükseleceðinizi mi sanýrsýnýz?
217 
 Ey Susadýkça Tuz Yalayanlar!  (Ali Yetgin)

Ey cebi dolular, yüreði boþlar, Ey servet delisi, köhne nahoþlar, Ey gayret damarý kesik alçaklar, Kendisini beðenen iddialýlar, Gören olacak mý sömürdüðünüz, Bu millet kanýndan doyan gününüz? Ýniþli-çýkýþlý davranýþlarýn, tenakuzlarýn sebebi davasýna inanmamaktýr. Bocalamalar inançsýzlýktan doðar. Felsefelerini “dün baþka, bugün baþka” sözcüðünde temellendiren eyyamcýlarýn elleriyle hazin bir çizgiye getirildiðimizi nasýl unutabiliriz?
218 
 Hakan Kocayýnca...  (Þahingöz)

Þahingöz bazen kimsenin aklýna gelmeyen farklý þeyler söyler!Ama lütfen onu mazur görün. Maksat zeki okuyucuyu biraz gülümsetmek!.
219 
 Kimlik Bunalýmý ve Türkiye...  (Mehmet SALÝH)

Neden bu kadar devletini en çok seven bir halk olarak en az devletine güveniyoruz? Neden, her türlü bir konjuktürde bölünme, þeriata dönme, dinden çýkma gibi kaygýlarý bu kadar yoðun yaþýyoruz?Neden özgüvenimiz bu kadar düþük?
220 
 Türkiye'de Sanat Anlayýþý  (osman demircan)

Artýk insanlar iyice saygýsýz olmaya baþladý. Konser, tiyatro ve sinema gibi mekanlar eskiden saygýlý insanlarýn olduðu mekanlardý. Þimdi ise cep telefonu sesi, patlamýþ mýsýr sesi ve çekirdek sesinden hiçbir þey izlenilip dinlenemiyor bu mekanlarda.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kanun ve Adalet
Aziz Dolu
Deneme > Türkiye
Hýyar
Tayyibe Atay
Deneme > Türkiye
Ankara’ya Övgü
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Þerefle Þanla!..
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Nerede Kalmýþtýk?
Alp Þahin
Deneme > Türkiye
Vatan Bilinci
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Bayram
Ö.Gökhan Ergüven
Deneme > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.