..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye
241 
 Ucuz Güldürü  (evren gelen)

Bir komedi dizisine baþlanacaksa Türkiye’de önce çoðunluðun sik anlayýþýna bakýlacak
242 
 Zeus'un Kýzý; Ayrýlýk Antlaþmasý  (Aysun Güven)

Bence, boþanmak, evliliklerin saðlýklý yapýlmadýðýnýn, bir kanýtý gibi. Aslýnda fotoðraf belli iken, ortam ve þartlar nedeniyle, görüntü farklý renkler içerebiliyor. Ancak National Geographýc’ in ekim sayýsýnda bir fotoðraf var ki bunun kanýtý gibi. 65-70 yaþlarýnda bir adam yanýnda 17 yaþýnda bir kýz ,damat ve gelin, kýzým bu resmi gördüðünde þöyle dedi. -Kral ve prenses.
243 
 ve Bir Uçak Düþer  (osman tatlý)

Bir devlet kendi ayaklarý üzerinde kalmayý bilmelidir. Bu kervanla yalnýz yürümekle olur. Ýran bu konuda örnek alýnabilir. Dünyaya meydan okuyan Ýran saygý ve korkuyla karýþýk bir ilgi görmektedir. Suriye, Rusya, Ýsrail, Yunanistan tutumlarýnda rahatlarsa devletin defalarca düþünmesi gerekir. Üstün ve güçlü olmak neyle olmalýdýr?
244 
 Sevgilim Mardin © - 2  (Nükhet Everi)

Sadece bozkýr gözlü deðil, kakule kokuludur da Mardin...
245 
 Ata'ma Mektup  (devrim)

Saftýk Ata’m… Yerlere göklere sýðdýramazken seni, bir baktýk cehalette taklit eder bizleri, meðer bu deðilmiþ seni anlamak, seni izlemek bu deðilmiþ !
246 
 ... Tuhaflýklar Ülkesi...  (Özgür EKREN)

Tuhaflýklar ülkesinde yaþýyoruz. Kimin eli kimin cebinde belli deðil cinsinden sömürülüyoruz baþka ellerin zamansýz anlarýyla.
247 
 2 Temmuz  (HAMZA EKÝZ)

Sivas!....
248 
 Devasýz Derdim Nerdesin!  (Ayþegül Tezcan)

Nerdesin… Yokluðunda paramparça, kuru bir kalabalýk sözlerim. Gel de bereketlensin sofrasý düþlerimin. Geliþinle dinsin döktüðü gözyaþý, þiirlerimin. Geçen zamanla birlikte savruluyoruz uzaklara. Ýki efsane yürek, nedensiz kederlerimizle istemediðimiz yollara sapýyoruz. Bir “unutuluþ” sürekli kendini hatýrlatan. Sevda ile yüz yüze kalamadan, batan güneþe döndüm yüzümü. Ýstemesen de eðdim boynumu imkansýzlýða. Acý olsa da bildim, her sevda yaþandýðý kadardý. Yaþayamadým ki…
249 
 Ýyi ki Tgb Var!..  (HAMZA EKÝZ)

DAHASI MI VAR ÝÞTE ÝYÝ KÝ TGB VAR!.....
250 
 Atatürk ile Bilinmeyenler  (tolga kayasu)

Can Dündar’ýn ‘’Mustafa’’ filmiyle baþlayan tartýþmalar hala devam ediyor. Özellikle filmde bahsedilmeyen bazý noktalar ortaya çýkýnca tartýþmalar iyicene alevlendi. Ntv Tarih Dergi’ sinin ilk sayýsýnda bu konuyla Atatürk ile bilinmeyen bir çok noktayý içeriyor.Dergide Atatürk’ ün doðum tarihinin 1881 deðil 1880 olduðu iddia ediliyor.
251 
 Kurtlar Vadisi Irak ve Hz. Muhammed Karikatürleri  (Murat Topgul)

Yapýmýz gereði verdiðimiz ani kararlar, sert çýkýþlar, onlarý güçlendiriyor. Bu bir savaþ ise ki bence öyle, stratejiyi çok iyi belirlemek lazým. Ancak þuna da eminim ki, bu savaþ, canlý bombalarla, terörist eylemlerle, yada bayrak yakmalarla bitmeyecek.
252 
 Benim Paþam.  (mahmut.ornek)

paþama intizarým var
253 
 Üreyin  (osman demircan)

Gittikçe yaþlanýyormuþuz. Türkiye'nin gençlere ihtiyacý varmýþ. Üreyene para verilecekmiþ. Üreyin. Üreme kapasitesi olanlara saygý duyun. Ortalama sýcaklýðý iyi tutun ki üremede bir sýkýntý olmasýn. Hatta sýcak bölgelere, sýcak kumsallara yollayýn. Otel parasýný verin. Tek gezene hemen bir eþ bulun, çiftleþtirin. Hatta arpa yulaf ezmesi verin. Yuvalar yavru dolsun, yavrular kuzu kuzu okula gitsin. Hatta faceden partner bulmayý kolaylaþtýrýn. Arkadaþ listelerini kabartýn.
254 
 Maalesef!  (furkan Doðançay)

Devletimizin baþýna gelen olaylar ve geleceðimizi tehtit eden bazý gerçekler karþýsýnda olaya neden sadece bir yüzünden bakýyoruz.Olayýn gerçekleþmesini saðlayan failleri bulmaya yönelik gösterdiðimiz gayreti neden bu olayýn gerçekleþtiði sorusunun cevabýný araþtýrmada gösteremiyoruz? ...
255 
 Abdülhamit" Ýn Çarþafa Bakýþý  (tolga kayasu)

Türk medyasý özelikle þu son günlerde mercek altýna alýndý. Medya ile darbe yapýlýr mý? Yok yandaþ medyaydý derken devam etti. Medyamýz gün geçtikçe didiklenmeye baþlandý tabir yerindeyse. Bu hususta dikkatimi çeken bir nokta ise medyada çoðu olay günlük malzemelerden meydana geldiði. Bu arada bu ‘’günlük’’ olayý da günlüklerle karýþtýrmayalým. Sözün kýsasý medyamýz günlük yaþýyor. Tabi bazý olaylar dýþýnda.
256 
 Avrupa Birliði mi, "Muasýr Medeniyet" mi?  (Hidayet Ersin)

Sadece sorular sormak istiyorum yorgun, bezgin ve yýlgýn zihinlerimize. Cevaplar sizden.
257 
 Özgürlük Nedir?  (osman demircan)

Özgürlük kiþinin özgür iradesiyle kendi siyasi görüþünü belirleyebilmesi ve o partiye oy verdiðini rahatlýkla söyleyebilmesidir. Gel gör ki Türkiye'de en çaðdaþ en demokrat en özgürlükçü geçinenlerin yanýnda bile hangi siyasi partiye oy verdiðinizi söyleyemezsiniz. Söylerseniz ne olur; zavallý, kör ve buna benzer ithamlarla karþýlaþýrsýnýz.
258 
 Kürt Olmak  (osman tatlý)

Ortalýðý karýþtýranlarýn, bilmesi gereken ve unutmamasý gereken kötülüðü doðuran aslý astarý olmayan faþizan düþünce ve eylemlerin sonsuza kadar baki kalmayacaðý ve bir gün bu zalimliðe ve zulme dur diyecek birilerinin varlýðýdýr.
259 
 Ekopolitik"in Malatya Ayaðý  (Þevket Baþýbüyük)

Yani anlayacaðýnýz “Türkiye’nin büyük çatýsý: Demokratikleþmeye doðru Malatya duraðý”nda Malatyalýlar yoktu Kaç yýl öncesi tam tersi olurdu. Birkaç yýl önce bu tür etkinliklerde halk vardý, devlet yoktu; þimdi devlet var, halk yok… Hangisi daha acý bilmiyorum ama ben devletle halkýn iç içe olduðu bir manzarayý özlüyorum.
260 
 Seçim Sizin  (HAMZA EKÝZ)

þeçim gerçekten sizin elinizde!....

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kanun ve Adalet
Aziz Dolu
Deneme > Türkiye
Hýyar
Tayyibe Atay
Deneme > Türkiye
Ankara’ya Övgü
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Þerefle Þanla!..
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Nerede Kalmýþtýk?
Alp Þahin
Deneme > Türkiye
Vatan Bilinci
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Bayram
Ö.Gökhan Ergüven
Deneme > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.