..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þahin bakýþlý, ahu gözlü, þirin davranýþlý ve tatlý sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Þairler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler
121 
 Yazar Olmada  (HAMZA EKÝZ)

YAKILANLARA , ÖLDÜRÜLENLERE VE DEMÝR PARMAKLIKLAR ARKASINA ATILAN AYDINLARIMIZA GELSÝN BU YAZIMIZ...
122 
 Bir Yazar Adayýnda Olmasý Gereken Özellikler  (osman tatlý)

Ey aday! Ýnanç sadece istek ve arzulardan oluþmaz; inanç eylem iþidir. Eylem yoksa inanç da yok demektir. O zaman yazarlýðýn bedelini göze almak için harekete geçmelisin. Yüreðindeki korkunun tortularýný parçala ve engelleri tek tek aþmaya baþla.
123 
 Erzurumlu Ýbrahim Hakký Hazretleri  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Çok yönlü bir âlim olan Erzurumlu Ýbrahim Hakký Hazretleri’ni tavsif ve tasvir etmek için yeterli bir kelime bulmakta zorlanýyorum.O hem bir þair,hem bir yazar,hem bir tasavvufçu,hem de pozitif bilimlerle uðraþan çaðdaþ manada bir bilim adamýydý.
124 
 Nâzým 100 Yaþýnda  (M. Asar)

Þairler vardýr kendi ülkelerinde, anadillerinde unutturulmak istenirken, ünleri ülkelerinin sýnýrlarýný aþan, þiirleri, kitaplarý baþka dillere çevrilerek, dilden dile, elden ele dolaþan; dünya insanlarýna aydýnlýk, sevgi, barýþ ve umut taþýyan. Bizim de onur duyarak, göðsümüzü gere gere bizim þairimiz diyebileceðimiz böyle büyük bir dünya þairimiz var: Nâzým Hikmet Ran.
125 
 Marguerite Duras ve Karasineðin Ölümü  (Hülya Atakan)

"Ben herkese benzerim. Þimdiye kadar, sokakta kimsenin arkasýný dönüp de bana baktýðýný sanmýyorum. Ben sýradanlýðýn ta kendisiyim. Sýradanlýðýn zaferi."
126 
 Kemal Özer  (Göktu Kara)

Hayatta bir þiirle büyülenmek kadar güzel þey yoktur doðrusu. Yine insaný þiirleriyle büyüleyen bir þairi yitirdik.,Kemal Özer'i...Zarafeti,zekasý,halkýn yanýnda oluþu ile þaþkýnlýk yaratan nadir þairlerimizden biriydi.
127 
 Mehmet Akif Irkçý Deðildir  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Milletlerin ayakta durabilmesi için birlik ve beraberlik þarttýr.Bizleri birbirimize baðlayan ortak deðerlerin deforme olmasýna müsaade etmemeliyiz.
128 
 Haydi Ordan Be!  (Þevket Baþýbüyük)

Anlaþýlan Nasreddin Hoca’yý hiç dinlememiþ bizimkisi… Nasreddin Hoca’ya sormuþlar; “kýyamet ne zaman kopar?” diye… Hoca; “Hangi kýyamet?” demiþ. “Kýyamet kaç tanedir?” demiþler. Hoca; “Aslýnda kýyamet iki tanedir. Kiþinin kendi ölümü küçük kýyamet, dünyanýn parçalanmasý ise büyük kýyamettir” demiþ ve eklemiþ; “Bizim ev için sorarsan karým ölürse küçük kýyamet. Ben ölürsem büyük kýyamet!” diye karþýlýk vermiþ… Þimdi bu zata sorsam; “senin karýn da yok ve ölmemiþ ki küçük kýyametten bahsediyorsun… Küçük kýyametten anlamayan büyük kýyametten ne haber verebilir ki… Hala “Mehdi gelecek Ýsa inecek” diyor…
129 
 Altýn Tesbih ve Fatma Çetin Kabadayý  (Ahmet Sargýn)

Altýn Tesbih ve Fatama Çetin Kabadyý
130 
 Mevlana’yý Doðru Anlamak  (YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR)

Mevlana ile ilgili yýllardýr öne sürülen iddialara cevaplar
131 
 Afyonkarahisarlý Çaðdaþ Halk Ozanlarý  (Rýza Özcan)

Sahasýnda otorite olan Türk Halk Kültürü Araþtýrmalarý Kurumu Baþkaný Prof. Dr. Ýrfan Ünver Nasrattýnoðlu bir kalýcý esere daha imza attý. Evet yazý baþlýðýndan da anlaþýlacaðý gibi Afyonkarahisar ýn yetiþtirdiði çaðdaþ halk ozanlarýný bu kitapta bir araya getirdi
132 
 Hazýrlýk Aþamasý: Ben Yazar Olabilir Miyim?  (osman tatlý)

Yazarlýk yolunda sen yazar olamasýn diye, baykuþ gibi ötenlere mesafeli dur, onlar öttükçe senin bir parçan sürekli huzursuz olacaktýr. Umudun kýrýlma durumuyla karþý karþýya gelecektir. Dediðim gibi ya kulaklarýný týka ya da onlardan uzak dur. Uzak duramýyorsan kulaklarýný týkaman en iyisidir
133 
 Garib Ozan Bir Iþýktý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

134 
 Attila József, Þizofren Bir Þair" Ýn Dizeleri  (eyyüp yýldýrmýþ)

Ýþte size böyle olur þairlerin sonu dedirtecek bir yaþam öyküsü. Macar, toplumcu gerçekçi akýmýnýn bir þairi Attila József...
135 
 Mayýs Güzellemesi ve Üstad Necip Fazýl  (Adem KALINSAZ)

Mayýs ayý bizim içimizdeki coþkuyu katmerleþtiren aylarýn en önemlilerindendir. Bizce gerekçesi þudur ki;
136 
 Hasan Abi"nin Ayna"sý…  (Þevket Baþýbüyük)

Þimdi o gitti ya… “Ayna”lar söyleyin bana, kim beni teselli edecek? Bilirsiniz, “AYNA” Hasan Abi’nin Akit Gazetesi’ndaki köþesinin ismi… Hasan Abi, tam 20 yýl bu AYNA’da, içinde bulunduðumuz ahval ve þeraiti gösterdi… Güne Hasan Abi’nin AYNA’sý ile baktýk, Hasan Abi’nin AYNA’sý ile haberdar olduk hep… Þimdi soruyorum; Hasan Abi’nin ardýndan hangi ayna bizi, biz gibi yansýtabilir? Aynalar söyleyin bana, nerede Hasan Abimiz?
137 
 "Yaþamýn Biyokimyasal Sýrlarý"  (Þevket Baþýbüyük)

Yaþamýn Biyokimyasal Sýrlarý, bugüne kadar okuduðum en zor kitaplardan biri idi ama iyi ki okudum, iyi ki okumuþum… Normalde iyi bir okuyucu önce kitapla sonra yazarý ile tanýþýr ama ben kitaptan önce yazarý ile tanýþtým… Ýyi ki “Yaþamýn Biyokimyasal Sýrlarý” kitabýn yazarý Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ile tanýþtým. Çünkü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ile tanýþmakla Malatya’mýzýn bir deðeri ile tanýþmýþ oldum. Prof. Karabulut Malatya’ya gönül vermiþ, dahasý emek vermiþ, çalýþma yapmýþ, ter dökmüþ, göz nuru ve zihin emeði ile Malatya’mýzýn ismiyle müsemma kayýsý ve kayýsý çekirdeði üzerinden yaptýðý deney ve araþtýrmalarla týp dünyasýna yeni mucitlikler kazandýrmýþ.
138 
 Alaturka Hezeyanlarda Þu "Dini Seven Bir Dinsizin Tanrý Teorisi" Ne Yaklaþýmlar!  (Aydýn Akdeniz)

“Dini seven dinsiz”, makalenin baþlýðýna konu olan bu tanýmlama, yazar tarafýndan muhtemelen okuyucu üzerinde oluþturacaðý düþünülen ilgi nedeniyle özellikle seçilmiþ olsa da gerçekte böylesi bir tanýmlama ile örtüþebilecek herhangi bir inanç ve deðerler sistemi bulunmamaktadýr tarihin akýþýnda. Bu olsa, olsa ancak her iki taraf arasýnda iyi niyetlerle uzlaþýyý amaçlayan bir temenni olabilir. Ýnsanlýðýn savaþ, tabii felaket ve salgýn hastalýklar nedeniyle dayanýlmasý güç, bunalýmlý dönemlerde bir an için aradaki görüþ ve inanç farklarýný bir tarafa býrakýp karþýlarýna çýkan sorunlara birlikte çözüm arayýþýna girdikleri bilinen bir gerçektir. Nitekim sanattan edebiyata, mimariden müziðe pek çok alanda bu arayýþýn yansýmalarý olduðunu görmekteyiz.
139 
 Franz Kafka Dan  (ELÝF ZEYBEK ÇAMKERTEN )

Kafka nýn dev eseri Þato Üzerine...
140 
 Ertan Doðan'ý Tanýr Mýsýnýz?  (Kâmuran Esen)

Bir yazar tanýdým. Belki siz de tanýmak istersiniz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Çýðlýk
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Âþýklýk Edebiyatý
Cahit KILIÇ
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Deðiþimler Iþýðýnýz Olsun
Hüseyin Ýbiþ
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Dilaver Cebeci
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
"Anlamý Yok Tüm Sözlerin"
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Ýlla da Ben… Ben!..
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Verem Edebiyatý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Sevgi - Li Edebiyat
GAYE DÝLEK GEZER
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Günde 25 Dolar Artý Masraflar
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Abdülbaki Gölpýnarlý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Tolstoy’un Karýsý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Deneme Ustasý Evliya Çelebi
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Aramýzdaki Þeyler
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Bizi Birleþtirenler
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.