..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýçine koyabileceðin bir karanlýðýn olmadan, bir ýþýðýn olamaz. -Arlo Guthrie
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yapýtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yapýtlar
41 
 Tutunamayanlar Üzerine  (Mustafa Mert)

Roman kahramanlarýnýn ‘’þarký’’ adýný verdikleri dörtlükler, tiyatro sahneleri, zaman zaman içeriðe uygun olarak karþýmýza çýkan farklý anlatým üsluplarý kullanýlmasýna raðmen yapýtýn bütünlüðü bozulmadýðý gibi pekiþiyor da.
42 
 Benim kelimelerim  (Ahmet Savaþ)

Benim kelimelerim suya yazýlmýþtýr..Nuh tufaný yeniden kapladýðýnda yeryüzünü, hiç bir þey kalmayacak geriye..Hiç kalmayan aþklarýmýz, dostluklarýmýz, anýlarýmýz ve merhametimiz gibi..
43 
 Kör Baykuþ  (didem köse)

"Yaralar vardýr hayatta,ruhu cüzam gibi yavaþ yavaþ ve yalnýzlýkten yiyen,kemiren yaralar.Kimseye anlatýlamaz bu dertler,çünkü herkes bunlara nadir ve acayip þeyler gözüyle bakarlar.Çünkü henüz çaresi de,devasý da yok bu dertlerin."
44 
 Khalled Hosseýný ve Charlotte Bronte  (Mahmut AKAR)

Bu týpký Emir karakterinin geçmiþiyle yüzleþmeden gerçek huzuru elde edemeyeceðini bilmesi gibiydi. Ýnsanlar geçmiþte onlarý üzen, hep huzursuz eden olaylarý unutmak isterler ama þu bir gerçek ki geçmiþle yüzleþmek çoðu zaman insaný huzura erdirir. Rochester’ýn Bertha Mason’u yýllarca gizlemesi, týpký Emir’in kendisi için canýný dahi feda etmekten çekinmeyecek olan Hasan’ýn birkaç serseri tarafýndan, sýrf ‘Hazara’(Çoðunlukla Afganistan’ýn Mezar-ý Þerif bölgesinde yaþayan Þii bir grup) olduðu için ve uçurtma müsabakasýndaki en iyi uçurtmayý onlara vermediði için tecavüze uðradýðýný gördüðü halde korkaklýðýndan ötürü bir þey yapmamasýna benziyor
45 
 Edebiyat Dünyasýmdan Haberler  (Ali Gündüz)

yeniçýkan kitaplar
46 
 Yalnýz Bu Sevmektir (Sabahattin Ali - Deðirmen Üzerine... )  (Coþkun Iþýkdemir)

Adaþýna seslenmiþ Sabahattin Ali, su deðirmenini anlatarak... Ve günümüz modeli aþklarý betimlemiþ devamýnda. Bir demiþ, ikinci demiþ, üçüncü, dördüncü ve devamý... Hikâyenin sonundan habersiz kafamýzda tasarlamaya çalýþýyoruz. Deðirmenleri, sevgilileri, aþký, köylüleri, köleleri...
47 
 Kumru (Dergi Tanýtýmý)  (Mehmet Nacar)

Dört edebiyat ve þiir gönüllüsü bir araya gelerek bir tarih, kültür, sanat ve edebiyat dergisi çýkarmaya baþladýk. Dergi yolculuðumuzda el ele yürüdüðümüz dostlarýmýzdan biri Avukat Abdulhadi bay. Deðerli bir þair olan dostmuz
48 
 Karakaþ Konaðý  (Þevket Baþýbüyük)

110 yýllýk tarihi konaða reva görülene bak… Yoksa Malatyalýlar Karakaþ Konaðý’nýn yýkýlýp yok olmasýný mý bekliyorlar? Oysa bu konak, istenirse yeniden ziyarete açýlabilir. Hem bir dönem “Malatya Evi” ya da “Etnoðrafya Müzesi” olarak kullanýlmasý için düþünülmüþtü… 2005 yýlýnda da Sanatçý Þükriye Tutkun’un “Uyan Sunam Uyan” adlý Malatya türküsünün klip çekimine ev sahipliði yapmýþtý bu konak… Ýþte o konak (Karakaþ Konaðý) bu konak; þimdi ortada kalakalmýþ… Konaðý bu halde görünce; “yazýk”, demiþim mýrýldanarak kendi kendime… “Yazýk, hem çok yazýk”
49 
 Ne Kadar Gerçeðiz?  (Nihan Köse)

Pinokyo belli bir zaman sonra artýk gerçek bir çocuk olmak ister ve Mavi Peri’den kendisini gerçek bir çocuða çevirmesini diler. Týpký bir robot çocuk olan David gibi...Ama David Pinokyo kadar þanslý deðildir.
50 
 Ýki Dünya Savaþý Arasýnda Ýskenderun Mekanlarý  (kemal düz)

fransýzlar, hatay’dan giderken yanlarýnda neler götürdüler, onu çok iyi bilmiyoruz, ancak arkalarýnda neler býraktýklarýna kuþbakýþý bir göz atarsak neler görürüz...
51 
 Kendime Bile Yetmeyen Zamanlardan Kalanlar...  (BuZ_LaLe)

Artýk otobüs köþelerinde veya vapurlarda yazýlýyor yazýlar...
52 
 Manifesto  (demir can)

küçük çaplý þairlerin þehir kenef kapýlarýna yazdýðý edeebi eserlerin gözden geçirilimi
53 
 Okuryazar mý, Okur ve Yazar mý?  (Hasan Ali Sarýþen)

Gerçek okur olmayý öðrenmek bir çaba istiyor. Bir yetenek gerektiriyor. Okuduðunu anlamak, anladýðýný hazmetmek gerekiyor. Yetmiyor. Gerçek yazar olmayý öðrenmek ise daha zor. Evet daha zor. Çünkü gerçek okur olmayý öðrenirken hep almayý öðrenir insan.
54 
 Niçin Yazýyoruz?  (oðuz kara)

kendi adýma cevaplayacak olursam ben kendimi tanýmak için yazýyorum, yazdýkça yeni yönlerimi keþfediyorum; çünkü yazmak insanýn kendini kendine anlatmasýdýr bir bakýma...
55 
 Yazar Esinini Nereden Alýr?  (Göktu Kara)

Uyanýþ arenasýna tepeden kuþbakýþý baktýðýnýzda önce kendinizi görürsünüz. Gerçek sanýrsýnýz ilkin, ama birkaç saniye sonra görüntünün deðiþtiðini hissedip korkarsýnýz. Geri çekilirsiniz bir an. Bir derin nefes alýp tekrar bakarsýnýz. Gerçekte gördüðünüz þeyi yazar eserinin sonunda söyleyecektir.
56 
 Bir Hikayeye Baþlamak  (Taner)

Gerçi ben uzaydan tepe taklak düþtüm ama bakýn ne güzel uyum gösterdim ama, aynen insanlar gibi konuþuyorum. Ne diyorduk, hikaye yazýyorduk, daha doðrusu yazacaðýmýz hikayenin nasýl olmasý gerektiðini tasarlamaya çalýþýyorduk. Siz de fena deðilsiniz ama çok yardýmcý oluyorsunuz.
57 
 Sürgün Çiçekleri  (Ali Ekber COÞKUN)

topluluklar tarih boyunca sürekli bir yer deðiþtirme sirkülasyonuna girmiþtir.iklim koþullarýndan kaynaklanan , çaðýn sorunlarýndan kaynaklanan bu yerdeðiþtirmeler kabul edilebilir. ama zor eliyle yerdeðiþtirme sancýlý , acý veren , unutulmayan bir eylemdir. buna da sürgün denir.
58 
 Sindirema Emi  (kemal)

sinemaya dair anekdotlar
59 
 Þiir Hýrsýzlarýný Enseleme Enstitüsü  (Salim Öz)

Çalabilmek en büyük erdemdir Bir piyanoyu mesela Ellerin iki küçük kýz çocuðu Parmaklarýn beyaz tebeþir tozu Çocuklar sek sek oynar gibidir Çalabilmek en büyük erdemdir Mesela bir davulu Kollarýn iki tüy sýklet boksör Býraksalar sabaha kadar Davul zurna eþliðinde dövüþecektir Çalabilmek en büyük erdemdir Bir saksafonu mesela Alt ve üst dudaklarýn iki Afrikalý çocuk Hazýr bulmuþlar süt dolu beyaz memeyi Ölesiye emeceklerdir Bu þiir uzar gider Öyle uzar ki, öyle abartýlýr ki Namýk Kemal fýkralarý yanýnda halt eder Devam etsem ey hýrsýz Nasreddin Hoca'nýn eþeðinden düþmüþe dönersin Þairliðin asýlsýz Erdemi anlatabilmek için Erdemli olmak gerekmez Ancak anlayabilmek için erdemi Bir erdemin olmasý gerekir Piyano çaldýysan kana kana Davul tokmakladýysan, -Ramazan davulu bile olur bak- Ya saksafon, saksafon üfledin mi -Üflemiþsindir de, bilirsin sen hangisini- Yok üstadým yok, bunlarýn hiçbiri Bir þiirden önce küçük bir kaç sözcük Olmadý güzel mi güzel bir mýsra Olmadý kocaman bir imge aþýrdýn Aþýrdýklarýnýn "hepsi de iç kýmýldamayan bir duman gibi asýlý" Lakin þair olmana yetmez
60 
 Bizde Eksik Olan Ne?  (Duman)

Cumhuriyet’in emanet edildiði gençlikten ne haber! Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiði gençlik bu top star , pop star gençliðimiydi acaba?




son eklenenler
Jon Snow
Alp Þahin
Deneme > Yapýtlar
Körleþme
Yûþa Irmak
Deneme > Yapýtlar
Þiirdeki Roman…
Yûþa Irmak
Deneme > Yapýtlar
Eskimek
Yûþa Irmak
Deneme > Yapýtlar
Mihr ile Mâh
Yûþa Irmak
Deneme > Yapýtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.