..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yüzleþme
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýmam Olacaðým
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum

þimdi efendim!..ben de emekli bir vatandaþým. emekli olmanýn kötü bir þey olduðunu, imam maaþýna bakýnca anladým!.ah dedim, keþke ben de imam olsaydým!.bildiðim üç beþ dua ile kýldýrýrdým namazý; amin deyip çýkardým cami kapýsýndan!.hem de en önde!.arkamdan gelirdi cemaat!..zaten kaç kiþiydi ki!.caminin dört köþesinde, dört kiþi; bir de ben!. ben, yani imam olduðum zaman ben!..günün, toplam iki saatinde kýldýrýrdým namazý üç beþ kiþiye, kývýrý

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme
641 
 Sokrat Ýle Meraklý Eþek Arýsý - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Meraklý Eþek Arýsý: Yaptýðýn tartýþmalar yüzünden seni sevmeyen insanlar varmýþ. Bunlardan biri bir defasýnda sana tekme atmýþ ve sen de bunu sineye çekip sesini çýkarmamýþsýn. Neden böyle davrandýðýn sorulduðunda "Beni bir eþek çifteleseydi, onu dava mý edecektim?" Diye cevap vermiþsin.Sokrat: Tekme atan adamýn seviyesine inemezdim. Sabrederek insanlýðýmý kanýtlamýþ oldum. Bu olay bir kere daha bize gösterdi ki iyilik ve kötülük dilde, elde ve beldedir. Güzellik ve çirkinlik ise gözde, sözde ve özdedir.
642 
 Türkülerle Yaþamak -5-  (Tayyibe Atay)

Daha bir severek uzatýrýz bebek aðýzlarýna uçlarýný...Daha bir anne oluruz yani!..
643 
 Boþ Sokaklar  (Murat Ekinak)

Çýkarsýn kentin sokaklarýna, her birini ayrý ayrý dolaþýr, ayrý ayrý insanlarýn yüzlerine gözlerine bakarsýn, göz göze gelebileceðin birini ararsýn. ‘Aslýnda bu ben deðilim, aslýnda ben sizin gibiyim’ demek için. Anlarsýn.. Kimsenin yüzünde gözü yoktur.
644 
 Aylardan Ocak, Mevsimlerden "Kara" Kýþ...  (Murat Yüksel)

Gökyüzü haykýra haykýra aðlýyordu zifiri karanlýðýn üzerine, rüzgar aklýn alabildiðince hýrçýn, soðuk mümkün olabildiðince keskindi.. Yakýcý bir don geçiyordu yüzleri yalayarak alenice.. Aylardan Ocak, mevsimlerden "kara" kýþtý; hem gecesiyle hem de gündüzüyle.. Kendi içine ufalmýþ gölgeler bile pusmuþtu karanlýðýn ardýna kaçabildiðince, kaybolabildiðince.. Þehir korkmuþ, þehir ürkmüþ, þehir þaþkýn, sus pus olmuþ, bütün ýþýklarýný söndürmüþ, bu beklenmedik öfkesinin dinmesini bekliyordu gökyüzünün..
645 
 Ýn Miyim,cin Miyim?söyleyin Bakalým Ben Neyim?  (sevilay)

uzun uzun bakakalmak gidenin ardýndan...
646 
 Tutku  (pýnar genç)

"Vazgeçilir gibi deðil bu med-cezirler..." tutku mu daha tehlikelidir acaba aþk mý?kaçmak mý daha uzun sürer kovalamak mý?Ýnsan aþýk olmaktan mý korkar bu kadar yoksa tutkuyla baðlanmaktan mý?Ýiçine bir kez aktý mý zehir kurtulamazsýn, ne ilacý vardýr
647 
 Bugünlerde Bana Aþk Anlatýlýyor  (Murat Kayali)

Yaþamlarýnýzý kolaylaþtirabilirsiniz ama ne olur insanlarý basitleþtirmeyin… Gitmek hakkýnýzdýr, ama o gidiþler, geliþleriniz kadar güzel olmalý…
648 
 Özlemek  (merve)

Giden çoktan gitmiþse, giden gittiði yerde, yanýndakiyle çok mutluysa, gidenin gelmeye niyeti yoksa, gelsede yarana çare olmayý düþünmüyorsa acý çekip, eline çayýný alýp, karýn yaðýþýný seyrederken aklýndaki tek ismin onun adý olmasýnýn anlamý ne?
649 
 Beni Esas Hayat Aldattý  (GÝZEM AYTEKÝN)

Kabul etmek ve boyun eðmek içinse, sadece sahte bir yaþam umudu, giderek karaktere dönüþen bir ikiyüzlülük ve bolca alçaklýk, yeter de artardý bile. Bunlar da bende çokça vardý zaten. Kanýmýn tadýný sevmeyi öðrenmiþtim. Gözlerim baðlýyken daha huzurluydum. Gözlerim baðlýyken kendimi saf ve ahlaklý buluyordum. Gözlerim baðlýyken, çirkeften ve kötülükten uzak sanýyordum kendimi. Ýyiliklerim, dakik ve planlýydý. Ýyi olma günlerim vardý. Ahlaklý ve örnek insan olma haftalarým vardý. Beni mutsuz edenlere ve harcanmak içinellerine geleceðimi teslim ettiðim insanlara tapma mevsimlerim vardý.
650 
 Aþk Sen Yalancýsýn (Aþk)  (fýrat)

Hatýrlýyorsun deðil mi ? Benimle üç defa oyun oynamýþtýn . Birincide; Beni birazcýk denedin? rakibin deðildim. Olmakta zaten niyetim deðildi.. Fakat bende denedim ilk defa ve seninle. Sen ilk oyununu oynarken benle. Ben daha saf ve daha temiz duygularla d
651 
 Bilinçaltýlý Ganyan  (Taylan Özkan)

Sevgilim bana düþecek ilk uçaktan yer ayýrýr mýsýn, cehenneme gitmem gerekiyor. Ekonomi sýnýfý olsun lütfen, lükse verecek cinnetim yok!
652 
 Eflatun  (M. Emre Albayrak)

Savaþlarla, cinayetler, tecavüzlerle bezenmiþ bir yolu yürüyoruz insanlýk olarak.. En mutlumuz gözlerini hiç açmayan.. Kulaklarýmýzda hep günahsýz ölenlerin çýðlýklarý.. Yoruldum her cinayete ortak olmaktan.. Siz bakmasanýz da olur.. Ben kaldýrýyorum baþýmý..
653 
 Güven Kendine  (Didem)

Tecrübelerini gözle, saðduyunu dinle, güven kendine. Doðru kiþiye doðru yerde doðru hediye vermeyi öðreneceksin, denemekten vaz geçmediðin sürece.
654 
 Yoktuk Biz...  (ertuðrul aziz (esved))

yokla varýn karmaþasýnda söylenene uyuyoruz söylendiði müddettçe
655 
 Bir "Son" Krizi  (burcu üner)

Aynaya bakarken dudaklarýmdan dökülenlerin izdüþümüdür sarý kaðýtlara...
656 
 Okurlarýma Mektup  (osman demircan)

Bugün birisinin yanýna hayýrlý olsuna gittim. Kendisi bir bakkal iþletiyordu. Dükkandan içeri girdiðimde beni soðuk bir edayla karþýladý. Zoraki konuþmalarýn ardýndan ben bir koltuða oturdum. Onun için oraya gitmiþtim ve çok yorgundum. Oturduðum yerden kalkmamý isteyip beni hýyarlarýn olduðu bir yerde oturtmak istedi. Ayakta kalakaldým. Sonra bir hýyarla ayný yerde olamayacaðýmý düþünerek oradan ayrýldým. Giderken kusura bakma burasý bakkal seninle ilgilenemedim dedi. Dedim ki senin gençliðini de bilirim canýný sýkma. Oradan uzaklaþýrken kendimi çok kötü hissettim.
657 
 Neyin Bedeli?  (laina )

Cehennem ölünce görülen, yanýlan yer deðilmiþ meðer.
658 
 Kadrajda Sen...  (Özlem Özcan)

Ýçimde sitem eden renkler, karþýmda sen, yerde arda kalanlar… Unutmak ve uyumak düþüyor bana bir acýyý yaþamaktan geriye…
659 
 Þizofreni  (SERDAR TAHTALI)

Hangisi için üzüleceðine dikkat et!!
660 
 Yeni Bir Yýl Daha Geliyormuþ!.. Ateþ Püskürüyorum!..  (Vildan Sevil)

Ýnsanlýða ve ülkemize egemen olan aptallýklardan, bencillikten, açgözlülükten, çýkarcýlýktan, acýmasýzlýktan, vicdansýzlýklardan, vahþetten, vurdumduymazlýklardan býktým.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Acý Tatlý
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ruhumun Ýçi
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Çatýlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Portakal
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ahu Gözlü
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Anneyiz Biz
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hey Kadýnlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Münazara
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hayat/zaman
eylül
Deneme > Yüzleþme
Selam Efendim
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sonra?
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Yol Bitene Kadar
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sayfa Boþ
eylül
Deneme > Yüzleþme
Bakla
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Yaz Akþamlarý
Kübra Yerlikaya
Deneme > Yüzleþme
Kendini Sev
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Bir Masal Sözüm Var
eylül
Deneme > Yüzleþme
Prologue
eylül
Deneme > Yüzleþme

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.