..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yüzleþme
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bayrammý Deðiþti
Orhan Bani
Þiir > Garip

Bayrammý deðiþti, benmi bilmedim, Bayram gelmiþ duydum, bana gelmedi Belki o da sordu, nerdedir diye, demek bulamadý, soran olmadý Hani oruç tutan Bayram ederdi, dost dostunu arar, halin ne derdi Hani kardeþ idik, mümin sorardý, demek eskidenmiþ, soran olmadý Ne þeker isterim, þerbet istemem, hiç sýlam olmadý, gurbettir demem Eðri söyleyene, doðru söylemem, arife aramaz, Bayram sormadý Oruç Hakkýn emri, Hakka uyarým, orucun sonrasý Bay

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme
761 
 Sus, Yoksa...  (eylül)

Buradasýn ya, aklýný kaçýrmýþ olmalýsýn. Hayat böyle bir þey, seçenekler sunar, bedeli karþýlýðýnda. Oysa hepimiz masum geliriz dünyaya. Deli olmalýsýn veya karanlýk tarafa geçmiþ.
762 
 Sokrat Ýle Meraklý Eþek Arýsý - 13  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sokrat: Tilki kümese girdiðinde seçme lüksüne sahip deðildir. Ne bulursa onunla karnýný doyuracaktýr. Herhalde aslana da bu telkini vermiþ deðildir!Meraklý Eþek Arýsý: Tilkide o cesaret ne gezer? Tilki bakmýþ ki kral her gün yiyecek konusunda farklý þeyler istiyor. O nedenle “yakýnda sýra bana da gelebilir” düþüncesiyle bu ihtimali ortadan kaldýracak bir plân yapýp kralýn huzuruna çýkmýþ. Ve demiþ ki “Efendim, geçenlerde insanlarýn bir toplantýsýný gizlice izledim ve oradaki konuþmalarý dinledim. Bir büyücü, maymun etinin yararlarýný anlattý. Maymun eti yemek genç kalmada, hastalýklara karþý dayanýklý olmada ve daha birçok konuda çok yaralýymýþ.
763 
 Saçmalamýþ mýyým Acaba?  (Serpil Baþol)

Neden bir anda kendine bakarsýn bir yabancýya bakar gibi? Nasýl dýþýnda kalabilirsin ki yaþamýn, ansýzýn ayazda kalmýþ gibi? Nefret duygusu sevgiden üstün bir duygu mudur? Daha mý kuvvetlidir aþkýn gücü baðlýlýktan?
764 
 Bir Ýnsanýn Son Kez Çay Getiriþidir Belki de Ruhumun Ölümcül Soðukluðuna  (osman demircan)

Ah bin kere ah... Son kez denize bakýþýmdýr belki de yýldýzlarýn denizle oynayýþýný seyrediþim. Bir boðulma anýdýr denizle mehtap arasýnda kalýþým. Bir insanýn son kez çay getiriþidir belki de ruhumun ölümcül soðukluðuna. Bir insan gözünün son bakýþýdýr bana gülüþlerimin son çabasýnda. Bu dünya sizin olsun, her gün eþeleðiniz çöplükleriyle. Artýk yeter dediðimin, yetersizliðindeyim.
765 
 Olmuyor Baba!..  (müge eralp kaya)

6 ay oldu ama özlemin hep içimde...
766 
 Sokrat ile Meraklý Eþek Arýsý - 14  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kahramanýz bu iþte baþarýlý olmak için öncelikle sabýr gerektiðini çok iyi biliyormuþ. O nedenle aslanýn hizmetinde birkaç ay canýný diþine takmýþ ve her zorluða sabrederek katlanmýþ. Nihayet beklediði günler gelmiþ. Uygun bir zamanda maymunlarý ziyarete giderek tilkiyi mahvetmek için hazýrladýðý planý onlara anlatmýþ. Kendisine yardýmcý olup olmayacaklarýný sormuþ. Maymunlar baþlarýna bu felaketleri açan tilkiden intikam almak için çok istekli olduklarýndan eþeðin planýný hemen kabul etmiþler. Üç gün sonra eþek kralý gezdirirken tam tepeye geldiklerinde maymunlar öncü tilkiye saldýracaklar, tabii can korkusuyla tilki kaçacak ve kralý sýrtýndan indiren eþek maymun ordusunun içine dalarak hepsini periþan edecek. Tepedeki kral da olan biteni çok iyi bir þekilde görebilecekti. Plan genel hatlarýyla böyleymiþ.
767 
 Yüzleþme  (Ece Yerdeniz)

Tanrý, gözlerimize bakabildiði için TANRI... Ve biz ona, "bizi neden böyle yaptýn" diye soramadýðýmýz için insanýz...
768 
 Hiç'in Traji Komik Öyküsü  (Y. Kemal Erener)

Biz bilebildiðimiz, asýrlarca izlediðimiz boþ hayallerin kahramanlarýný inceleyelim; gerisi yorum, insaf, izan! Dünya sanal bir alem; ama çok gerçek...
769 
 Avuçlarýnda Akdeniz Sýcaklýðý  (maçakýzý)

bir sahil kasabasýndaydý evimiz. duvarlaýnda türkülerin yankýlandýðý, benim karakalemlerimin, senin teoremlerinin barýndýðý küçük köhne evimiz.. içinde kitaplarýmýz vardý. çok kitap... çok sevgi... çok sen.. çok ben... ve en çok biz vardýk.
770 
 Nesli Tükenen Uyumsuzlar  (Esin)

Çok yakýnda etrafta hiç 'disconnectus erectus' türünün örneklerini göremeyeceðiz. Yabancýlaþma maðduru insan sayýsý azalýyor. Sanki herkes er ya da geç pes edip sisteme giriyor istese de, istemese de. Sanki uyumsuzlarýn hepsi intiharý seçiyor veya deliklerinden çýkmýyor, çýkamýyorlar. Nesilleri mi tükeniyor acaba? Fakat her þeye raðmen etrafýmýzda görebildiðimiz bazý 'uyumsuz' türleri var. Örneðin; Arýzalý uyumsuz
771 
 Umudumu Ektim Yarýnlara, Biçmeye Yürek Ýster  (S. Tuna)

"Umudunu yitirenin baþka yitirecek bir þeyi kalmamýþtýr."
772 
 Günah Keçisi  (Yaðmuradam)

Bir günah keçisi düþünün. Hayata kýzgýn. Bocalýyor, batýyor, sýzýlanýyor...
773 
 Ýzbeden Fýsýltýlar  (Ayþegül Metin)

Ýzbeye ýþýk giriyor bu gece. Bak nasýl da keyifle sýralanýyor kelimeler. Dalga geçesim var hayatla. Oysa hiç beceremem bir þeyleri ciddiye almamayý. Artýk normal daðýlýyor acýlar. Pek hissetmemem baþka nasýl açýklanabilir ki? Kanýksamak ciddiyetsizliði de yanýnda getiriyor sessizce. Belki bir umut boy veriyor karanlýðýn olduðu yerde? Kim bilebilir ki... Sanýrým ben deðil....
774 
 ve Ne Zaman Eliyle Kalbinden Sýzan Iþýðý Öper  (Ý. Ekrem Keleþoðlu)

Ve neden ve ne zaman, kendi içindeki en uzak yerlere yolculuklara baþlar. Neden kilidi pas tutmuþ sandukalarýn kapaðýný aralar, içine kendini hapsettiði kapýlarý açar.
775 
 Döngü  (ömer faruk aydýn)

"Yaþamakta olduðun ve yaþamýþ olduðun bu yaþamý bir kez daha ve sayýsýz kez yaþamak zorundasýn.Yeni bir þeyle karþýlaþmayacaksýn , tersine herþey ayný olacak"
776 
 Dalganýn Ucunda Yuvarlanmak  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Hiç beklemediðim anda diðerlerinden daha sert, daha köpüklü bir dalga küçük çam dalýný kumsalýn su izlerinin ötesine yuvarladý. Onlarca dalga býkmadan, usanmadan gelip onu yeniden yakalayýp suya geri götürmek için kumlarýn üzerinde çýrpýndý. Hiç biri ona ulaþamadý.
777 
 Bayramlar, Bayramlar  (eylül)

Bayram günleri gerginliðimi çözemedim ya, her günümü bayram eden yüreðimi buldum. Gerginlik hayata kaldý, çocukluðum ise Yüreðime.
778 
 Acý  (semrina)

Hayatýn bize sunduðu acý karþýsýnda yokoluþumuz.
779 
 Susmanýn Türü Mü Olur?  (Emine Piþiren)

Veya; Aþk yürek kapýmýza dayanmýþtýr, ayaðýmýzý yerden kesip, karlý daðlarýn zirvesine ulaþtýrma heyecan kýrpýntýlarýnýn tomurcuklandýðý süreçtir. Belki de yüreklerin ifade edemediklerini gözler ile konuþtuðu andýr.
780 
 Yanýlsama: Tanrý ve Günah  (osman tatlý)

Bir zamanlar baþkalarýn var ettiði bir tanrýyý tanýdým. Ýnsanlarýn akýllarýna, duygularýna göre þekillendirdikleri ve kendi çarklarýný döndürten bir tanrý idi. Küçüklüðümden beri bana anlatýlan ama hissetmediðim, baþ baþa kalamadýðým, beni heyecanlandýrmayan

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Acý Tatlý
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ruhumun Ýçi
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Çatýlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Portakal
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ahu Gözlü
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Anneyiz Biz
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hey Kadýnlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Münazara
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hayat/zaman
eylül
Deneme > Yüzleþme
Selam Efendim
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sonra?
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Yol Bitene Kadar
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sayfa Boþ
eylül
Deneme > Yüzleþme
Bakla
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Yaz Akþamlarý
Kübra Yerlikaya
Deneme > Yüzleþme
Kendini Sev
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Bir Masal Sözüm Var
eylül
Deneme > Yüzleþme
Prologue
eylül
Deneme > Yüzleþme

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.