..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hayal gücünün tuvalinden baþka birþey deðildir. -Henri David Thoreau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
301 
 Sabah Namazý ve Seccadem  (mehmet avcý)

ilk kez kendimi ALLAH'a bu kadar yakýn hissediyordum
302 
 Korkularla Yaþamak  (Fuat Türker)

Yaþlýlýk nedeniyle meydana gelebilecek bu olasýlýklarýn bir tanesi dahi, ciddi korkulara neden oluyor. Ýyice yaþlandýðýmýzda ise, ciddi bir hastalýkta ya da bakýma muhtaç olma durumunda, çocuklarýmýzýn bizimle ilgilenmeyeceðinin endiþesini taþýyoruz. Ayrýca ölümümüzün þekli ve yeri konusunda da kaygýlanýyoruz. En ciddi korkularýmýzdan biri de eþimizi
303 
 Sevgili Peygamberimiz  (Altuð Öztürk)

Allah’ýn, Kuran’ý Kerim’i teblið etmesi için seçip beðendiði elçisi Hz. Muhammed, Kuran ahlakýna uygun yaþamý, Allah’a olan baðlýlýðý ve inancý, Kuran’ý teblið ederken gösterdiði üslupla müslümanlara örnek olan Kutlu bir insandýr.
304 
 Allah'ýn Laneti Zalimlerin Üzerine Olsun  (Fuat Türker)

O halde zulme rýza göstermek, engel olmak için çaba göstermemek de o zulme ortak olmaktýr. Kur'an ahlâkýný yaþamaya çalýþan, insanlýk onuru taþýyan her insan zulümle mücadele etmelidir.
305 
 Allah Korkusu Ne Kazandýrýr?  (Fuat Türker)

Dünyevi korkular hisseden kiþi, paniðe kapýlýr, aklýný kullanamaz, çaresiz duruma düþer. Allah korkusu ise, insanýn aklýný ve vicdanýný harekete geçirir.
306 
 Hayata Deðil Allah'a Tutunmak  (Fuat Türker)

Ölümün yakýnlýðýný hissedip Allah’a yönelmek yerine, "ben güçlüyüm", "bunu yenerim", -haþa- "bu benim kaderim olmamalý, bunu deðiþtireceðim" gibi akýl dýþý sözlerle Allah karþýsýnda ne denli acz içinde olduklarýný unutur, kendi güçleriyle bu durumu deðiþtirebileceklerini zannederler. Zor zamanlarda bu kiþilerin en çok söyledikleri söz de, "hayata tutunmaktýr."
307 
 Müminler Neden Hep Mutludur?  (Fuat Türker)

Allah’tan uzak yaþayan her insan sahte bir mutluluk portresi çizer. Çok mutlu olduðunu söylediði anda bile kalbi tatmin deðildir. Yaþaadýðý mutluluðun geçici ve sonlu olduðunun bilincindedir.
308 
 Ölüme Dek Süren Tutku  (Fuat Türker)

Samimi inanan insanlar mala farklý açýdan bakarlar; sahip olduklarýnýn Allah’tan geldiðini, yine O’nun dilemesiyle gidebileceðini bilirler. Bu bilinçteki mümin, kendisine mal verildiðinde büyüklenmez, kibir ve gurura kapýlmaz, þýmarmaz. Mallarý kaybetme korkusu da yaþamaz. Allah’ýn vermiþ olduðu tüm nimetlere þükreder ve hepsini O’nun rýzasý için O’nun yolunda kullanýr.
309 
 "Nefsime Yenildim" Sözü Ýman Zafiyetidir  (Fuat Türker)

Gayrimeþru olan herþeyde inanan insanýn adeta ruhu kilitlenir, vücudu kasýlýr. Vicdaný çok rahatsýzlýk duyar. Zaten bile bile günah iþlediðinde insan nasýl rahat olabilir? Ýnsanýn beyni, bir konuya karþý net tavýr görürse vücudu kilitler. Ancak imaný zayýf, imaný gelip giden kiþi nefsin etkisinde kalýr. Gerçekten iman eden insanýn bu konuda yaratýlýþtan sistemi güçlüdür.
310 
 Müminler Bir Binanýn Taþlarý Gibidir  (Fuat Türker)

Mümin rüzgarda eðilen fidan gibi deðil, fýrtýnada dik duran çýnar gibidir. Müminler birlikte olduklarýnda ise ormaný oluþtururlar. Ormanlar gibi oksijeni artýrýr; ’göðsü sanki göðe yükseliyormuþ gibi dar ve sýkýntýlý kýlýnan’ kiþilere þifa olurlar. Ormanlar gibi yaðýþ getirir; kupkuru çorak kalpleri -Allah’ýn izniyle- bereketlendirirler.
311 
 Lord Of The Rings' E Tasavvufî Bakýþ.  (Sarper SAÐLAM)

Aslýnda hepimiz birer Frodoyuz. Mordorun kýzgýn alevli yanardaðýna ulaþabilmek ve elimizdeki kýymetli emaneti o ateþte eritebilmek, görevimiz.
312 
 Ey Nefsim; Fena Et, Feda Et!  (Fuat Türker)

Allah’tan baðýmsýz bir gücü olduðunu düþünmek ve nimetlerin kendine ait olduðunu zannetmek büyük yanýlgýdýr. Ýnsan hem aczinin farkýnda olup hem de enaniyet yapamaz. Farkýnda deðilse, "malým mülküm, katým, yatým" der, ancak günü gelir, Allah onun ayaklarýný yere bastýrýr, küçük düþürür.
313 
 Aldanma Günü  (Fuat Türker)

Tüm kainatýn, içindeki canlýlarla birlikte yok olacaðý gün; o gün Kýyamet Günü. Kur’an’ýn kimi ayetlerinde kavuþma, kiminde mü’mini kafirden, haklýyý haksýzdan ayýrma günü, kimi ayetlerde de hasret günü olarak geçen o büyük gün. Tegabun Suresi o günün kimileri için ise bir aldanma günü olduðunu þöyle haber veriyor:
314 
 Allah'ýn Ýyi Kullarý  (Fuat Türker)

Dünyadaki tüm kötülüklerin kökeninde, Allah’a olan baþkaldýrý ve dünyevi çýkarlar elde etme tutkusu vardýr. Ýyilik ise ancak Allah’a derin sevgi ve saygýyla, Allah korkusuyla, ahirete imanla ve Allah’ýn hoþnutluðu amaçlandýðýnda gerçek anlamda yaþanabilir.
315 
 Þeytanî Mantýk  (Fuat Türker)

“Doðru söyleyen dokuz köyden kovulur” sözünü çevremizden sýkça duyarýz. Toplumda, dürüstlüðün insaný kayba uðratacaðý gibi gerçek dýþý bir inanýþ vardýr. Birçok anne baba çocuklarýna vicdanlý, dürüst ve samimi davranmayý deðil, yalnýzca kendi çýkarlarýný korumayý öðüt verir.
316 
 Anne ve Çocuk Arasýndaki Yaþam Köprüsü  (Fuat Türker)

Anne ve çocuðu arasýndaki ilk yaþam köprüsü plesentadýr; anne bebeðini bu yolla besler. Doðduktan sonra da sütüyle onu doyurur. Anne, çocuðunu bedensel yönden beslediði gibi, ruhsal açýdan eðitmekle de yükümlüdür. Eðitimde ilk aþama ailedir ancak bu süreçte çocuk babadan çok annesiyle bir aradadýr. Bu nedenle çocuðun ilk öðretmeni annesidir.
317 
 Din Ya da Ýnanç Kültürü  (Mehmet Akif Uçar)

Ýnsanýn fýtratýnda, kendinden daha üstün bir güce ya da daha üstün olduðunu sandýðý bir varlýða tapýnma eðilimi vardýr. Bu eðilim elbette ki tüm varlýklarý, Allah’a meyletmek için var edilmiþtir.
318 
 Þeytanýn Hedefi Dejenere Toplum  (Altuð Öztürk)

Günümüzde tüm dünyada genel anlamda büyük bir ahlak çöküntüsü ve dejenerasyon yaþanmaktadýr. Özellikle gençler arasýnda görülen bu yozlaþma toplumlarýn geleceði açýsýndan son derece büyük tehlikeler doðurmaktadýr
319 
 Ben Bir Münzeviyi Anlatmak Ýçin Yaktým Zihnimi...  (Fazýl Akçil)

O güzel atlar Münzevi için vardýr....
320 
 Dini Aay Alan Fýkralara Gülmek  (Altuð Öztürk)

Allah’ý yeterince sevmeyen ve O’ndan gereði gibi korkmayan bir toplumda yaygýn olarak görülen bazý davranýþlar vardýr. Zina, hýrsýzlýk, dedikodu, yalan, riya, yolsuzluk… gibi. Bu davranýþlarýn Allah tarafýndan kesin olarak yasaklandýðý bilindiði halde, insanlarýn çoðu gereken titizliði göstermezler. Bu durum kiþilerin inancýnýn gerçekliði ve gücü ile alakalýdýr. Gerçek anlamda inançlý bir insan için Allah’ýn tüm emir ve yasaklarý önemlidir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.