..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
141 
 Kadir Gecesinin Kadri  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Rahmet ve maðfiretin hayatýmýzý çepeçevre kuþattýðý mübarek bir zaman dilimizdeyiz. Dört bir yanýmýz nimetlerle ve bereketlerle çevrilmiþ… Bu günler sayýlýdýr ve kýymeti bilinmelidir. Manevi fýrsatlar týpký maddi fýrsatlar gibi belirli zamanlarda kapýmýzý çalar, bunlarý ganimet bilip deðerlendiremezsek gelecekte piþmanlýk duyarýz. Fakat bu, geçen zamaný ve fýrsatlarý geri getirmeye yetmez. Manevi fýrsatlar kaza edilmemelidir.
142 
 Adam Örümcek  (Oðuz Düzgün)

Bu yazýmda, þu popüler fantastik kahramanlardan birisinden bahsedeceðimi sanýyorsanýz, þimdiden söyleyeyim, “yanýlýyorsunuz.” Daha otantik, daha gerçekçi bir kahramana çýkacak yollarýnýz yazýyý okuduðunuzda
143 
 Alevi Babanýn Gözyaþlarý  (Oðuz Düzgün)

Beni de bir Alevi baba olarak kabul edin. Gündüzleri beli bükülene kadar çalýþan, evine ekmek götürmeye uðraþan, elleri nasýrlý Alevi bir baba….
144 
 El Bari  (osman demircan)

Bir þiþeyim sensiz. Ýçimde aþk tadýnda bir þarap seni damla damla biriktirir. Boðazýmýn en dar yerinde hýçkýrýklarým bir ip gibi olur, içmek ister misin beni böyle demek isterim sana; fakat aðzýmda bir mantar, týkar tüm sözcüklerimi. Ýçimi açamam sana, dökemem yalnýzlýðýmý dudaklarýna. Bir þiþeyim mahzenlerde. Yýllanmýþ acýlar var içimde. Kadehine alsan beni, sarhoþ ederim seni.
145 
 O'nun Bahsettiði Ýnziva, Senin Anladýðýn Þey Deðil!  (Aydýn Akdeniz)

— Peki, ne’ymiþ bakiim bahsettikleri? — O, gördüðüm kadarýyla konuyu açýklayabilmek için birbirinden farklý iki makale yazdý. Ýlki, düþüncelerini istediði þekilde anlatmaya yetmediði için ikincisini denedi. — Eee, ikisi arasýnda ne gibi bir fark oluþtu? — Bence hiç. Aslýnda ilkinde aðlýyor gibiydi diðerinde de sadece gülmeye çalýþýyor. Çok zeki, çok bilgili biri. Yazdýðý metnin her bir satýrýnda anlatmak istediði bütünden bir parça var. Okurken bunlarý yakalayamaz da ayrýntýda dolaþýrsan konunun özünü göremezsin.
146 
 Sabýr Meselesi  (mehmed arif)

Efendimiz (sav) birgün mekke'ye doðru yürüyerek yaklaþmakta olduðu bir esnada bir kadýnýn saçýný baþýný yolarak aðladýðýný gördü ve kadýna yaklaþarak halini ve hatrýný sordu.
147 
 Medyanýn Gücü  (Altuð Öztürk)

Medyanýn toplum üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olduðunu hepimiz biliyoruz. Hergün gazete, televizyon ve internet aracýlýðýyla, istenilen bilgi, haber, yorumlar insanlara ‘istenildiði’ gibi verilmekte ve beyinler çok ince ayarlarla kontrol altýna alýnmaktadýr.
148 
 Allah Kainatý Yaratmadan Önce Ne Yapýyordu?  (osman demircan)

Cevap: Allah önce lebi yarattý. Yani lezzeti, hazzý, mutluluðu yarattý. Sonra tat alýnsýn diye kainatý ve canlýlarý yarattý. Nankörlük edenler için de cehennemi, þükredenler için de cenneti yarattý. Allah lütuf sahibidir. Kainatý yaratmadan önce lebi yarattý sonra lütfetti leb-i deryayý yarattý.
149 
 Allah'ýn Muhteþem Yaratmasý  (Fuat Türker)

... yerçekimi kuvveti bugünkünden daha fazla olsaydý ne olurdu?.. Koþmak ve hatta yürümek imkânsýz hale gelirdi. Ýnsanlar ve hayvanlar tüm bu hareketleri gerçekleþtirmek için þimdikinden daha çok enerji harcarlardý. Bu durumda baþta yeryüzündeki besin kaynaklarý olmak üzere enerji kaynaklarý hýzla tükenerek yok edilirdi. Çekim kuvveti daha zayýf olsaydý?.. O zaman da hafif þeyler yeryüzünde sabit durmayacaktý...
150 
 Sünnet Olmak veya Olmamak  (Hulki Can Duru)

Almanya Köln Eyalet Mahkemesi, 25 Haziran 2012 günü aldýðý kararla, Müslüman bir ailenin çocuðunu sünnet eden kiþinin yaralama suçu iþlediðini belirleyerek sünnetin yasadýþý olduðuna karar vermiþtir. Çünkü sünnetten iki gün sonra çocukta kanama olmuþ ve ailenin þikayeti üzerine Mahkeme soruþturma baþlatmýþtýr. Müslüman ve Yahudi din adamlarý söz konusu kararý inanç özgürlüðüne saldýrý olarak yorumlayarak protesto etmiþ, sünneti savunmuþlardýr.
151 
 Kuran Ahlakýndan Uzak Yaþayan Toplumlar  (Altuð Öztürk)

Ýnsanlarýn Kuran’ý okumadýklarý ve Allah’ýn emir ve yasaklarýndan habersiz olduklarý gerçeðine her gün biraz daha þahit olmaktayýz. Kuran’da emredilen güzel ahlak ve imandan uzak yaþayan insanlarýn oluþturduðu toplumlarda hýrsýzlýk, dolandýrýcýlýk, fuhuþ, uyuþturucu, cinayet, zina ve pek çok suç ve eylemler yaygýn halde görülmektedir
152 
 Namaz Paganlýða Baþkaldýrýdýr  (Oðuz Düzgün)

Ýzedebiyat’ta yazýlarý yayýmlanan bir yazarýmýz, son yazýsýnda namaz ibadeti, Ýslam dini ve mezhepler tarihi hakkýnda bazý temelsiz iddialarda bulunmuþtu. Yazarýmýzýn, Ýslami kavramlar üzerine tek taraflý ön-yargýlamalarda bulunduðunu düþünmekteyiz.
153 
 Senden Uzaklýk,sana Yakýnlýktýr  (AFY)

beklenen gün için çekilen bir çiledir inþaallah
154 
 Korkmamaktan Korkuyorum  (Þevket Baþýbüyük)

Çok þeyden korkuyorum, ama 'korkmamaktan' daha çok korkuyorum.
155 
 Bazý Ýþler Önemlidir  (ayþe kaya)

Sevdiklerimizin doðum günleriyle aramýz nasýl? Onlarý mutlu etmek hoþumuza gidiyor mu? cevabýmýz eðer evetse, haydi o zaman "en sevdiðimizi" mutlu etmeye.
156 
 Kýyamet Saati Belirlenmiþtir  (Fuat Türker)

Evrendeki düzenin bozulmasý ve dünya üzerindeki canlýlýðýn yok olmasý için binlerce neden vardýr. Üstelik bu nedenler zaman ilerledikçe daha da artmaktadýr. Evren belirlenmiþ sona doðru hýzla hareket etmektedir ve bunun çok açýk alametleri vardýr.
157 
 Can Dostum Namaz  (ayþe kaya)

Namaz! diyor Alemlerin Efendisi: Gözümün nuru, bana dünyanýzdan sevdirilen üç þeyden biri ve mü’minin miracý. Ýnsanlarýn ahrette sorguya çekilecekleri ilk þey ve devam ediyor Sevgili: eðer ki kiþinin namazý tam çýkarsa ne alâ eðer namazý eksik çýkarsa o zaman onun hesabý zordur.
158 
 Gerçek Lakik  (erhan þahin)

REJÝM VE TOPLUM NE OLUSA OLSUN ÝNSANLARIN TEMEL ÝNANÇ TAÞI OLAN DÝNLERÝ HAYATLARININ BÝR PARÇASIDIR AYIRMAZA VE KOPARAMAZSIN O YÜZDEN ANCAK O TPLUMUN BÝREYSEL HAKLARINA REJÝMÝN VE DEVLETÝN DEVAMI ÝÇÝNN ÇOK DÝKKAT ETMELÝ VE ÝNCECEÝK ÇÝZGÝYÝ AÞMAMLISIN:)
159 
 Kimleri Sevdin?  (Mustafa Kemal Ýzgi)

Yaratýlan ve bildirilen her iyi varlýðý, her güzelliði seviyoruz ve saygý duyuyoruz. Hak din Ýslam'dýr, bunu da biliyoruz. Milletimizi, Türklüðümüzü, vatanýmýzý, Atalarýmýzý seviyoruz. Her milletten iyi niyetli ve saygýlý her insaný seviyoruz ve onlara saygý duyuyoruz. Yeter ki, hak olan hakikati görebilelim. Sabah'ýn seherinde bir yolculuk, iyi niyetli her deðere ve güzelliklere ilimle ve araþtýrmalarla yaklaþýyoruz. En hakiki ilim Kur'an'dadýr. Biz diðer iyi niyetli ve hakiki ilimleri de araþtýrarak ve anlatarak faydalý bir gelecek arýyoruz. Ýnþallah, her þey özüne dönecek, kandýrmacalar da, oyunlar da bitecek artýk... Önce biz inanalým, hakikat elbet özüne, esas Aþk'ýna kavuþacaktýr. Önce her birey hakikati aramalýdýr, her anlamda ve her kavramda, hakka inanmalýyýz. Cennet'i hayal etmeliyiz ve cennetin güzellikleri için çalýþmalýyýz. Fayda saðlamalýyýz tüm deðerlerimize, onlarý korumalýyýz ve hep yaþatmalýyýz.
160 
 Kötülüðü Örgütleyip Düzenleyenler  (Altuð Öztürk)

Yeryüzünde yaþayan genç yaþlý, kadýn erkek milyonlarca insanýn pek çok farklý özelliklerine raðmen ortak bazý yönleri vardýr. Bunlardan biri kötülük yapma hissidir. Genelde bütün insanlarda bu his vardýr. Ancak bazý insanlar, ihtiyaç duyduðunda içlerindeki bu isteði harekete geçirebilir. Genellikle çevresinden tepki almaktan çekinen bu insanlar akýllarýndaki kötülükleri ortaya koymaktan kaçýnýr ve gizli olarak yaparlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.