..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her gün yeniden doðmalý. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
161 
 Dini Alaya Alan Fýkralara Gülmek  (Altuð Öztürk)

Allah’ý yeterince sevmeyen ve O’ndan gereði gibi korkmayan bir toplumda yaygýn olarak görülen bazý davranýþlar vardýr. Zina, hýrsýzlýk, dedikodu, yalan, riya, yolsuzluk… gibi.
162 
 Güzel Ahlakta Kararlý Olmak  (Altuð Öztürk)

Kuran’ý Kerim, insanlar için bir yaþam rehberidir. Yüce Rabbimizin en güzel ahlaký bildirdiði Kuran’ý okumak ve emir ve yasaklarýný titizlikle uygulamak her Müslüman’ýn görevidir. ‘Bu, kendisinde þüphe olmayan, muttakiler için yol gösterici olan bir Kitap'týr.’ (Bakara Suresi, 2)
163 
 Boþanmalarda Kadýnlar Maðdur Edilmemeli  (Altuð Öztürk)

Siz bu satýrlarý okurken dünyanýn dört bir yanýnda milyonlarca insan evleniyor, ayný anda ayrýlýk kararlarý alýnýyor ve evlilikler tek bir imzayla sonlandýrýlýyor. Büyük emeklerle ve sevgiyle kurulan yuvalar anlamsýz tartýþmalarla, kýskançlýklarla, ihanetlerle ya da karþý taraf ile olan tüm çýkar iliþkilerinin sona ermesiyle yýkýlýyor…
164 
 Kadir Gecesi'nden Süzülen Nurlar  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bin aydan daha hayýrlý bir gecenin içinde bulunduðu bir aydayýz. Bu ay, idrak etmekte olduðumuz Ramazan ayýdýr. Bu gece Ramazan ayýnýn içinde gizlenen Kadir Gecesidir. Bu gece müminlerin manevî fýrsat gecesidir. Akýllý müminler yýlda bir kez ele geçen bu fýrsatý asla kaza etmezler. Bu gecede gül kokulu dualar Rabbin katýndan yanký bulur. Sezai Karakoç’un deyimiyle gecelerin de imamý vardýr.
165 
 A L L A H (C C)  (Mehmet Akif Uçar)

Ýlahi mesajlardan anladýðým kadarýyla, ebedi mutluluða eriþebilmenin 5 yolu vardýr. Bunlar; 1. Hem çok severek ve hem de çok sakýnarak Allah’a inanmak. (Ýman) 2. Tabulaþtýrmamak þartýyla; sadece birine deðil tüm peygamberlere sempati beslemek. (denge) 3. Her ortamda olabildiðince en güzel ve en doðru davranýþlarý sergilemeye çalýþmak. (ibadet) 4. Tüm kötülüklerden mümkün olduðunca uzak durmak. (oruç) 5. Kendimizde bulunan her pozitif özelliði, baþkalarýnýn da istifadesine sunmak. (infak)
166 
 "Ol" Buyruðuyla Baþlayan Ýtaat  (Fuat Türker)

Yüce Allah, kavrama sýnýrlarýmýzý aþan muhteþem büyüklükteki kainatý tek bir anda var etmiþ, tüm galaksileri, içindeki gezegen ve yýldýzlarý muazzam ihtiþamýyla yerlerine yerleþtirmiþtir ve hepsini sürekli dengede tutmaktadýr. Benzersiz güç sahibi Allah’ýn “Ol” emriyle ‘olan’ saydýðýmýz her þey Allah’a teslim olmuþ, itaat etmiþtir. Kýsacasý, yaratýlýþ ‘itaat’le baþlamýþtýr
167 
 Kabil - Habil ve Þeytan Meselesine Dair  (mehmed arif)

Ýnsanlýðýn en eski meselesi
168 
 Mor Menekþe  (osman demircan)

Yüreðim bir yamaç mor menekþelerle dolup taþan. Bir neyzenin sesi kulaklarýmda yankýlanmakta. Hafiften bir deniz kokusu yüzümü okþamakta. Bir an ölüm gelmekte aklýma beyaz kefenlerde bedenim. Hiç kusur yok dudaklarýmda. Sonsuz bir uykuya kapanmýþçasýna. Ne dost peþindeyim artýk ne de sevgili arayýþýnda.
169 
 Gerçek Hayal  (Rasim KOCABAÞ)

Hayat doluyken, vadiler dolusu altýnýn, malýn mülkün, hýrs ve emelin dolduramadýðý o eli, nasýl da dolduruvermiþti toprak... Ve kýskývrak sarýnca etrafýný, karný patlarcasýna doymuþtu da “tamam, yeter” bile diyememiþti. Ýþ bu kertede bitseydi, mesud sayacaktý kendini el sahibi. Sonra, aynen aðaç kurdunun tahtayý kemirmesi gibi toprak da etini kemirmeye, derisini yüzmeðe baþlamýþtý. Ardýndan yavaþ yavaþ vücudunun þeklini de kaybetmeye baþladý. Sonra mý? Atýlmýþ kemikler halinde kalakaldý. Geride býraktýðý hayýr ve hasenat varsa, dost bulacaktý bir nebze, nefes alacaktý, Yoksa eðer, çok sessiz, karanlýk ve dipsizdi bu çukur.
170 
 Þöhret  (mehmet avcý)

mezarlýklar,kendilerini bulunmaz sanan insanlarla doludur
171 
 Kuran'ý Resul Deðil, Allah Açýklamýþtýr!  (Mehtap Gözükan)

"Yeni bir akým çýktý. Kuran müslümanlýðý, meal sapýklýðý (haþa). Peygamberin sünnetini yok etmek bunlarýn gayesi" ! "Ýslam'ý doðru yaþamak için Kuran yeterlidir" diyen insanlarýn maruz kaldýðý sözlerdir bunlar.
172 
 Iþid'e Bakarak 'Ýþte Müslümanlar Böyle... '' Diyenlere Cevap  (Mehtap Gözükan)

Ýslam sevgiyle, ilimle, fikirle, örnek olarak yayýlýr. Dileyen dilediðine inanmakta özgürdür. Kimse, inancýndan ötürü zulüm görmez. Bu Ýslam'da yasaklanmýþtýr. ''Allah, sizinle din konusunda savaþmayan, sizi yurtlarýnýzdan sürüp-çýkarmayanlara iyilik yapmanýzdan ve onlara adaletli davranmanýzdan sizi sakýndýrmaz.'' (Mümtehine Suresi, 8) buyurur.
173 
 Hz. Muhammet Kimdir  (osman demircan)

Hz. Muhammet en büyük devrimcidir.Kabileler halinde yaþayan bir topluluðu önce toplum haline getirmiþ sonra millet haline dönüþtürmüþtür.Sonrasýnda hayat verdiði o millet kurduðu devlet aracýlýðýyla dünyaya siyasi ve iktisadi düþüncelerini yaymýþtýr. Siyasi bir amacý olmayan bir ordu þüphesiz sadece kan döker oysa Ýslam ordusu kan dökmek için deðil dünyaya saðlýklý bir yaþam kazandýrmak amacýyla savaþmýþ ve bunu baþararak eþine az rastlanýr bir medeniyet kurmuþtur.Dünyanýn en büyük medeniyeti Roma ya da Ýngiliz imparatorluðu olduðu görünse de aslýnda dünyada gelmiþ geçmiþ en büyük medeniyeti Hz. Muhammet kurmuþtur.
174 
 Irkým En Üstündür Benim  (Oðuz Düzgün)

Çok þükür ki, böyle Üstün bir Irkýn mensuplarýyýz..
175 
 Kendi Varlýðýnýn Sebebini Anlamak Ýstemeyenler  (Erhan Þahin)

Bu sadece günlük zevklerin peþine düþüp ahirette piþman olmuþ olanlarýn yaptýðý büyük hatalardýr
176 
 Yaðmurun Dersi  (ayþe kaya)

Ben de yaðmuru izleyip, baharý gördükten sonra yaðmurdan alýyorum dersimi. Yazýk bana yaðmur kadar olamadým, akýtýp ta gözyaþlarýmý içime, kalbimdeki günah kirlerini yýkayamadým. Nasýl ki her bir yaðmur damlasýný melekler indiriyorsa yeryüzüne, her bir tövbe gözyaþýna da meleklerin dualarýnýn da katýldýðýný hesabedip; temizleyemedim kalbimdeki lekeleri.
177 
 Olur Mu Dersin Ahmet?.. Dua ve Ben…  (lütfi akarçay)

duanýn metafizik yansýmasýnýn fizik alemde iþaretleri ve biz...
178 
 Bir Mr Hikayesi... Rüveym ve Ben...  (lütfi akarçay)

asýl yalnýzlýða ne kadar hazýrýz?..
179 
 Ýnandým  (Mustafa Kemal Ýzgi)

Hakikaten, samimi olarak, gönülden ve içten bir inanç ile inandým. Tabi ki eksiklerim olduðunu, düzeltemem gereken (çok þükür çok büyük olmayan) hatalarýmýn olduðunu kabul ediyorum. Ve onlarý da düzeltmeye, daha iyiye yolculuklara hazýrlanmaya çalýþýyorum. Ýlmin, irfanýn ve hakikatin deðerli olduðunu düþünüyorum. Ýyi niyetli ve hakikate dair olan herkesi ve her þeyi seviyorum ve saygý duyuyorum. Ýslam'ýn hak ve hakikat olduðuna inanýyorum.
180 
 Sevgi Ayý Ramazan  (Oðuz Düzgün)

Ýnsanlarý insan olmanýn da ötesinde daha bir anlamlý kýlan en yüce deðer sevgidir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.