..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Anýlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Silikon Kadýn 2
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

SÝLÝKON KADIN 2 ha bir köpeði vardý, o yalaklaþýrdý Ýsmail’i görünce ve tavuklarý vardý, ona hiçbir insan sarýlmazdý, böyle güzel bir kadýn, kýz ona sarýlsa… gerçekte. Vay…bu inanýlmaz olurdu, o narin sýrta dokunmak, usul usul okþamak sýrtý, silikon kadýnýn sýrtý yumuþacýktý, çok eski anýlarýnýn birinde annesi bahçede domates topluyordu, annesi ona sarýlmýþ, “sen þurada bekle” demiþti, annesi onu sýrtýndan indirmiþti, sepete bahçeden domates

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar
21 
 Leylim Ley  (GAYE DÝLEK GEZER)

Sen bir liderin doðduðu yersin. Sen uzaklarýn türküsü, geçmiþin sesisin. Ey Kemal þehri ey! Leylim ley!
22 
 - Gece -  (Ö.Gökhan Ergüven)

“Hayatýn gerçeði” nedir? Hani þu filozoflarýn ve toplumbilimcilerin peþinden koþtuðu þey. Dostoyevski’ye sorarsanýz “hayatýn anlamý hayatýn kendisinden daha deðerlidir” der.
23 
 Özledim  (mehmet avcý)

çocukluðumu,gençliðimi,ilkokulda giydiðim siyah önlüðümün arkasýndaki paleti özledim
24 
 Yazmak Yahut Yazmamak  (Ýbrahim Kilik)

Burasý Ankara Mamak. Duvarlar saðýr, duvarlar dilsiz. Vicdanlar hakeza. Ne pencereden ýþýk vurur, ne saçalarý rüzgâr savurur." Bahar inmiþ diyorlar Ankara'nýn sisli yamaçlarýna." peh! Burada hep zemheri, geldiðimiz günden beri. Birinin, sýcak sudan soðuk suya deðmezken elleri. Bize çok görürler yaðýz yeri. Her taraf duvar ne yâr ne yer var.
25 
 Gençlik Baþýmda Duman Ýken...  (Müge Sandýkçýoðlu)

17 yaþýndaydým, lise sondaydým. Laf olsun diye girdiðim bir sýnavý kazanmam, beni Amerika'ya götürdü; hem de hiç planlamadýðým halde. Ailemden 1 yýl uzakta kalýp, kendimi tanýma sürecime inanýlmaz katkýlarý olan, dünyanýn neresinden gelirse gelsin her tür
26 
 Koranavirüsle Nasýl Mücadele Ettik  (kemal düz)

kuru öksürük, burun akýntýsý, kýrgýnlýk, yorgunluk belirtileri. böyle baþladý rahatsýzlýðým. çok önemsemedim, geçer dedim. bir gün, iki gün, üç gün.. geçmeyen rahatsýzlýk..içimizde bir kuþku, acaba test mi yaptýrsak
27 
 Ýyi Öðretmenler Kitaptan Deðil, Yürekten Öðretenlerdir...  (Hamdiye Hatipoðlu )

Hafýzanýzda iyi anýlar býrakacak öðretmenler girsin hayatýnýza.. 💐
28 
 Sadece Ot  (eylül)

Ben, düþünmenin bir zararýný görmedim. Düþünceden korkanlarý az çok anlýyorum. Bilmediklerindendir. Göremedikleri ve hayal edemediklerinden.
29 
 Kahramanýma...  (Ebru Otuzbir)

Babasýyla anýlarý 9 yaþýnda kalmýþ bir kýz çocuðunun babalar günü hediyesi olacak bu yazý. Unutmamaya çalýþtýðý birkaç çok özel anýyla, ruhuyla babasýyla konuþup gökyüzüne, oralarda olduðunu bildiði bir yere, dilekler gönderecek. Babam olduðun için teþekkür ederim diyecek.
30 
 Caný Sýkýlmak Nasýl Birþey?  (Kâmuran Esen)

Sizin de canýnýz sýkýlýyor mu?
31 
 Sonbahar Sükütu  (ELCiN ORHAN)

Konuþmak istiyorum senle, gözlerinin içine gözbebeklerine baka baka konuþmak, Sussam bile konuþmak istiyorum
32 
 Dicle Kýyýsýnda Bir Maðara Kent  (Þevket Baþýbüyük)

Þimdi belki de anlatacaklarým sizlere bir masal gibi gelecek. Bir Doðu masalý… Bilmem anlatsam dinler misiniz? Sizin de ilginizi çeker mi? Uçsuz bucaksýz bir ovanýn ortasýnda, tam 130 yýl, civar illerine baþkentlik yapmýþ ve baþta Moðollarýn istilasý olmak üzere, birçok saldýrýlara uðramasýna raðmen hâlâ dimdik ayakta kalmýþ bir maðara kent masalýndan bahsetsem beni anlar mýsýnýz? Dillere destan, Dicle Nehri’nin kýyýsýnda kayalara tutunmuþ bir kent, nehrin iki yakasýný birbirine baðlayan kocaman bir taþ köprü (ama þimdi köhneleþmiþ, yýkýlmýþ, sadece üç ayaðý kalmýþ bir köprü) ve sýrtýný kayalara dayamýþ bu efsanevi maðara kentini yazsam okur musunuz?
33 
 Bizim Eller  (Cahit KILIÇ)

Doðup büyüdüðüm, Kars,Arpaçay,Akyaka (Aðbaba -Þöregel) Çýldýr yöresinde konuþulan ve Azeri Türkçesinin o yörelere mahsus þivesiyle; depreþen çocukluk günleri hatýralarýmdan, dilimin döndüðünce bir demet gül sunmaya çalýþtým...
34 
 Ver Elini Gidelim  (Yûþa Irmak)

Bütün ‘ilk’ler þirindir, tatlýdýr ve güzeldir! Hatta bütün ilk gözaðrýlarý da öyledir. Adýný unuttuðumuz þairlerden biri olan Celâl Sahir Erozan’ýn da dizesinde dediði gibi: “Bir genç þair ilk yazdýðý þiiri nasýl severse”… diye baþlar þiirine… Ýþte öyledir ilkler, ilk gözaðrýlarý..
35 
 Canlý Balýk  (Mehmet Sinan Gür)

Balýklarýn da caný var.
36 
 Sevgin Yüreðimde Mihenk Taþý  (Yûþa Irmak)

Sen, sevginin çiçeðini deðil, bütün haþ­metiyle dikenini göstermek istedin bana, fakat ben koþuyordum sonunu bilmedi­ðim yolda, O’na doðru var gücümle... Sen yetiþmek için arkamdan, mahmuzlamýþtýn atýný. Geliyordun dörtnala, ama neye yarardý ki, ben uçuyordum burak misali leyl-i sevdalara tülden kanatlarla... Sen, sevginin gönlümdeki mihenk taþý­ný ç-almak istedin benden, bense, kalbimi ikram etmiþtim sana bütün saflýðýyla...
37 
 Olup Bitenler  (Yûþa Irmak)

“… acaba sahi mi?” diye üzülüyordum. Önümden okunmuþ gazeteleri toplayan Niðdeli Yasin amca: – Evladým, ne darlanýp duruyorsun? dedi. Herifin biri saçlarýný kestiriyormuþ! Berbere ha bire “Usta, saçým ak mý, kara mý?” diye sorarmýþ. Berber de dayanamamýþ ensesinin köküne basmýþ silleyi!
38 
 Rüzgarlý Tepelerde Rüzgarlý Günler  (NUH KENÝÞ)

Kemalettin Tuðcu okuyor diye bir arkadaþým fena dayak yemiþti. Diðeri ise Ýnce Mehmet okudu diye. Hatýrlamaya baþladým iþte ben de o günleri. 12 Eylül öncesini.
39 
 Gidenlerden Son Kareler  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Ýki buçuk yaþýndaki yeðenim annesinin kucaðýnda,kapý önünde gülerek beni uðurluyordu.Yanacýklarý elma gibi kýrmýzý kýrmýzýydý.Bir ay sonra bu ufacýk bedeni topraðýn altýna sakladýk.
40 
 Gel - Git Zaman  (Yûþa Irmak)

Uzaklaþtýkça uzaklaþtý herþey. Aslýnda uzaklaþtýrýlmýþtý. Olmamasý gerekiyor muydu? Bundan tam olarak emin deðilim. Þimdi aracýmý Ýstanbul’un en berbat mahallesinde derme çatma bir sahil evinin en karanlýk tarafýna park ediyorum… Saati söylemeliyim. Saat: 03:15 ve günlerden 28 Aðustos 2020 sabahý… Sahile yürüyerek iyice yanaþýyorum. Cebimden bir dal sigara çýkarýyorum. Ateþliyorum. Bir gýdým ciðerlerime çekip düþünüyorum. Neden faili meçhullerin gazetelerde boy boy resimlerinin yayýnlandýðý bu kýyýdayým? Mahallenin tinercileri, evsizleri beni sorgusuz sualsiz öldürür ümidiyle geldiðimi hatýrlýyorum. Ancak en zalimi bile hal hatýr sorduktan sonra: “evin yoksa gel benim yataðýmda yat gardaþ”- diyor…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Tuncay Þanlý
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Derya
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Kum Saati 02: 00
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Bir Bölü Elli
Gökhan
Deneme > Anýlar
Gece Hayatý
Aysel AKSÜMER
Deneme > Anýlar
Pelin
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Leylim Ley
GAYE DÝLEK GEZER
Deneme > Anýlar
Fehmi Dayýma.
Servet Alkan
Deneme > Anýlar
Kahramanýma...
Ebru Otuzbir
Deneme > Anýlar
Sen Yoksun
Dilek Þengel
Deneme > Anýlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.