..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Günlük Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar
121 
 Kýrk Katýr mý, Kýrk Satýr mý? Mutluluk, Onur ve Bölünmek  (Vildan Sevil)

Dünyayý yöneten, parayý elinde tutan egemenler, petrol ve diðer zenginliklere yeniden el koymak, paylaþmak ve daha önce kendi sattýklarý silahlarý bu savaþlarda tükettirip yerine yenilerini satabilmek için, ülkeleri ve halklarý ekmek dilimler gibi bölmek üzere savaþlar baþlatýyor.
122 
 Duyarak Yaþamak  (Yûþa Irmak)

Nefes alýp vermek, hava ile dolan ciðerler, kalbin ritmi, kanýn küçük ve büyük damarlarda dolaþýmý, hücreler, vitaminler, enzimler, sinir uçlarý ve daha ötesi… Sempatik sistem, duygular, duygulanmalar, beyin fonksiyonlarý, gelecekte bir nokta, umut, umuda doðru koþmak, baþarýlar, gurur ve hüzün veya heyezan… Sayýlamayacak kadar kelime ve kavram. Peki, yaþamak kavramlar mý yani sadece? Veya hepsini yaþayabiliyor muyuz gerçekten? Yaþarken anlayabiliyor muyuz biz bunlarý? Ya ölüm? Kalbin durmasý, kanýn damarlar içinde donmasý, sönen gözler, havasýz bir ciðer, ölüm katýlýðý ve sarýlýðý, kokuþma veya daha ötesi… Yeni hayatlara yaþama hakký tanýma, topraðý doyurma, yeryüzü mutluluklarýnýn bitimi, belki bir acýnýn baþlangýcý, matem, ölmeyenler için? Ölüm, hayatýn bittiði nokta ve ayný zamanda hayatýn bir parçasý. Kimileri için hayatýn anlamý. Ölüm bir ders, zorlu bir hayat bilgisi deðil mi?
123 
 Þiddetin Her Türlüsüne Hayýr  (Þevket Baþýbüyük)

Her gün þiddetle yüzleþen bir toplum olarak; “neden yalnýz kadýna þiddete hayýr?” Bu memlekette þiddet gören yalnýz kadýnlar mý? Erkeði þiddet görmüyor mu? Çocuklar þiddet görmüyor mu? Gençler þiddet görmüyor mu? Yaþlýlar þiddet görmüyor mu? Son günlerde nerden ve ne amaçla ortaya çýkýp, þiddet gördüðü iddia edilen bazý gençler polislere þiddet uygulamýyor mu? Býrakýn polisleri, bu ülkenin baþbakaný þiddet görüyor… Tevafuk bu ya, Malatya’da ‘þiddete hayýr” sempozyumun devam ettiði gün ve saatte Ortadoðu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) de, Baþbakanýn þiddete maruz kaldýðý haberi geçiyordu tüm ajanslarda…
124 
 Beklentiler ve Sonuç (Pardon)  (Ahmet Odabaþ)

Yine þiirde, hak, hukuk adalet gibi kavramlarýn yalnýzca birer sözcük oluduðunu öðretir zaman deniliyor. Böyle olduðunu görmek zor bir durum. Bizi izlemeye devam edin.
125 
 Muhtarlarýmýzýn Ýstekleri  (Hakan Yozcu)

Bir masaya oturup sohbete baþlýyoruz. Ali Bey’in mis gibi kokan kahveleriyle sohbetin tadýna doyum olmadý doðrusu. Gerçekten Ali Bey’in kahvelerine diyecek yoktu. Her yudumda tüm yorgunluðunuzu atýyorsunuz…
126 
 Mavi Uçurtma  (Yeter Özhal)

Cumartesi günü yine sigaram bitmiþ. Ýlk önce bakkala uðradým bir paket sigara aldým. Çantama atarken, paketi ilk açacaðým ve içeceðim yeri kafamda planlamaya baþladým. Gözümün önünden film þeritleri halinde paketi açtýðým yer, içmeye baþladýðým yer imgeleri geçmeye baþlýyor.
127 
 Ýsrail Tekke ve Zaviyelere Güveniyor  (serdar adem iþler)

Kudüs'ü bahane ederek sokaða dökülenlerin ciddi olduklarýný sanmýyorum. Tekke ve zaviyelerin öðrenilmiþ çaresizlikle benliðinden uzaklaþtýrarak yetiþtirdiði bunalýmlý kiþilerin yaptýklarýný kendi kusurlarýný örtmek için kullanýlan bir çeþit günah çýkarma paranoyasý olarak görüyorum.
128 
 Rabbiþ Teyzemin Fanfinfon Macerasý  (Mudi Beya)

Güvenlik kuvvetleri, güvenlik þeritleriyle olay yerinden geçiþleri engellediler. Rabbiþ teyzemin olay yerinde kalan çantasý ayrýca, güvenlik þeridi içine alýndý. Güvenlik önlemi çanta etrafýnda özellikle yoðunlaþtýrýldý. Ve bomba uzmaný beklendi bir süre. Sonunda astronot giyim ve donanýmýný anýþtýran bir görüntü ile bomba uzmaný ortaya çýkýnca, kalabalýktan bir-iki bildik sloganla birlikte alkýþ sesi yeniden yükseldi…Güvenlik kuvvetlerinin orada bulunan yetkilisi, meraklý kalabalýðýn daðýtýlmasý için emir verdi. Ama, bu pek kolay olmadý… Bunun için kýyasýya cop kullanmak zorunda bile kaldýlar! Olay yerine ilk ulaþan bir-iki basýn mensubundan bu durumu görüntülemeye yeltenenlerin dövülmesinde ve kameralarýnýn parçalanmasýnda yurttaþlarla güvenlik güçlerinin iþbirliði ettikleri gözlendi.
129 
 Birazda Fakir Edebiyatý Yapalým  (Ahmet Zeytinci)

Ben de sobalý ev de oturdum oniki yaþýna kadar... Bir de sobalý ev de oturup da odun kömür alamayanlar vardý mutlaka.... Onlara bakýp da halimize þükretmek gerekir diye düþünüyorum... Babamýn gençlik zamanlarýnda Hacý Murat’ýmýz vardý, hani þu Tofaþ’ýn ilk arabalarýndan... Ama bir de Mersedesi olanlar vardý tabi ki... Kýskandýk mý? Yok caným, niye kýskanalým ki?
130 
  önce Saðlýk  (Hakan Yozcu)

Unutamadýðým þey ise, gecenin bir yarýsýnda bir heyula gibi ben uyurken yanýma gelip, “Arkaný dön, iðne yapacaðým ve kolundan kan alacaðým” diyen esmer, azgýn bakýþlý, hiç gülmeyen, o sert sesli hemþire idi. Onu asla unutmayacaðým.
131 
 Islanýyorum En Az Þehrimin Karnýndaki Balýklar Kadar…  (yeþim kýrlý)

Mavi soluklu þehrimin deniz kokan nefesi okþuyor ensemi, uzansam dalgalý saçlarýný öperim, öyle yakýnýz biz ikimiz…
132 
 Sabrýn Sonu Selamettir  (Hüseyin Ýbiþ)

bizler neden sabýrdan kendimizi uzak tutuyoruz?
133 
 Halkla Ýliþkiler Uzmanýna Danýþmadan Ýliþkileriniz Nasýl  (Ahmet Zeytinci)

Ýnsanlara makamýna mevkisine, statüsüne göre davranmadýðýnýz zaman, bir bekçiyi ya da bir hamalý önce insan olarak gördüðünüz zaman halkla iliþkilerinizin canlý ve dipdiri olduðunu söyleyebiliriz... Biz de bu halkýn içinden çýktýysak eðer ki tutup da Macar Halkýný ya da Rus Halkýný sevecek halimiz yok konu olan Türk Halkýný seveceðiz...
134 
 Nkl Sanat Gecesi  (Hakan Yozcu)

Deli Hasan rolünseki Özmert Kýran’ý izlerken yýllar öncesine gittim. 1980’li yýllardaNKL’de oynadýðým yýllar bir film þeridi gibi geçti gözlerimin önünden. Edebiyat Öðretmenimiz Kemal Çobanoðlu’nun büyük bir özveri ile yönettiði “Cumhuriyet Çocuklarý”, “Cimri” ve “Hastalýk Hastasý” oyunlarý geldi. Çok zevkli ve eðlenceli anlar yaþamýþtýk. Kemal Hoca sayesinde tiyatro sevdasýna yakalanmýþtýk.
135 
 Goji Berry  (Þevket Baþýbüyük)

Garipseyeceksiniz ama be bu meyvenin (meyve mi) adýný Malatya Büyükþehir Belediyesi ile Orman ve Su Ýþleri Bakanlýðý arasýnda gerçekleþtirilen ortak proje ile öðrendim. Meðer kilo vermek, zayýflamak isteyenlerin bolca konuþup dillendirdikleri son zamanlarýn en popüler meyvesi imiþ Goji Berry. Peki Goji Berry nedir? Goji Berry’nin faydalarý nelerdir? Yenilir mi, içilir mi, nasýl bir meyve Goji Berry.
136 
 O Hem Ulvi  (Þevket Baþýbüyük)

Biz Malatyalýlar olarak Vali Doç. Dr. Ulvi Saran’ý; ismi gibi biliriz… Vali Ulvi Saran; ismi gibi benzersiz özellikler taþýyan bir validir… O, hem Ulvi’dir hem yaralarýmýzý Saran’dýr….
137 
 Aydýnlanan Yollar  (Hüseyin Ýbiþ)

ayaklarýmýzýn üzerine saðlam basmamýzý engellemek için neden türlü bahaneler öne sürüyorlar?
138 
 Yoldaþ General Nereye?.. Daha Karpuz Keseceðdik Yahu...  (Vildan Sevil)

Sevgili okur, bu ülkede, bir gazete var. Ýlk çýktýðýnda hiç bitip tükenmeyen özlemimle, özgür basýn arayýþýnda olan ben “Acaba yeni bir soluk mu?” deyip hemen almýþ, okumuþ, bir süre sonra da fena halde güdülmek istendiðimi anlayýp feryat figan býrakmýþtým. Býrakmýþtým da derdimi kimseye anlatamamýþtým. Sakalým yok ya...(Þimdi de yok ve ne yazýk ki hâlâ gereksinim var)
139 
 Yozgat Sorgun Kapaklý Köyü Þiir Þöleni  (Ahmet Sargýn)

Yozgat Sorgun Kapaklý Köyü Þiir Eðlence ve Müzik Programý
140 
 Örnek Bir Olay ve Türk Toplumu  (Altuð Hocaoðlu)

Bir çocuk kaçýrýlma hadisesi ve bu olayýn çerçevesinde toplumumuzun öne çýkan davranýþ þekilleri

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Açlýk Sendromu
Tayyibe Atay
Deneme > Günlük Olaylar
Yaralý Ben Ama Kan Yok
Aysel AKSÜMER
Deneme > Günlük Olaylar
Kirpi
Alp Þahin
Deneme > Günlük Olaylar
Sýradýþý Tarzlar
Aysel AKSÜMER
Deneme > Günlük Olaylar
Nimet Ýle Þaka Olmaz
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Sizde Gidici Misiniz
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Tedavi Amaçlý
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Seyttirmek Üzerine
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Sen Hastasýn
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Baba Denildiði Zaman
Ahmet Zeytinci
Deneme > Günlük Olaylar
Peynir Gemisi
Tayyibe Atay
Deneme > Günlük Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.