..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Uzay
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Uzay
 Iþýk Hýzýný Geçmek Mümkün Mü?  (Mikail Boz)

Iþýk hýzýný geçmenin mimkin olan bir yolu olabilir. Ýþte düþünce deneyim.
 Uzay Bu Belli Olmaz  (Ahmet Zeytinci)

O zamanlarda her bir þeyi yiyorlar mýydý, orasýný bilemiyorum? Çok kafamýzý bozunca da bizimkiler, burada durulmaz, deyip, dört nala, kona göçe Anadolu'ya kadar gelmiþiz... Þehirlerin ýþýklarý görünüyor ama, parlak parlak, uzayýn belli bir yüksekliðinden.
 Uzayda Hayat Var mý?  (Levent Ölçer)

Yaz ve kýþ mevsimlerinde dünya ile güneþ arasýndaki mesafe 147-153 milyon km arasýnda oynasa da 1 AU bilimsel bir kabul olarak adlandýrýlýr. Güneþ ýþýðýnýn dünyaya ulaþmasý 8 DAKÝKA alýr.
 Zaman Yok Oluyor  (Naki Aydoðan)

Zaman geçiyor. Benim zamaným. Ýçimde boþluk var. Düþünüyorum. Ve dýþarýda, ta uzayýnýn derinliklerindeyim. Caným Sýkýlýyor. Bir þeyler yapmak istiyorum. Ýçeriye dalýyorum her þeyin dýþýndaki durumuna. Ýçim dýþým ters geliyor, bana. Ýçerdeyim, dýþarýlarda; her þeyin dýþýnda, yanýnda berisinde ve karþýsýnda.
 Uzaya Ne Zaman Çýkacaðýz?  (Oðuz Düzgün)

Aslýnda uzaya çýkma amacýna ulaþmak için, roket ya da uydu geliþtirme çalýþmalarýnýn gerekliliði, dini temellere de baðlanabilir.
 Marstaki Maðarada Buluþalým  (Oðuz Düzgün)

Bir gün farklý diðer bir gün farklý baþlýklar.Bir gün önce “Mars’ta su bulunduðu” ifâde edilirken diðer bir gün “bu bulunan maddenin su olmadýðý” ifâde ediliyor.Bu yüzden kime inanacaðýmýzý þaþýrmýþ durumdayýz.
 Fotoðraf  (Mahnaz Forouzandeh)

Karartmayý reddettiðim son fotoðraf.
 Gözlük ve Bisiklet  (Naki Aydoðan)

Kafalý olmak akýl iþidir. Ýnsan aklýný koyduðu bedenini devindirdiði her eþyasýyla bir nevi kafasýný baþýnda tutar, bedenini devindirme konforunda lüks hayatýný yaþar. Evi yanmýþ eþyasý kül olmuþ olsun aklý baþýnda sað ya, akýl sanatý eþyasýný yeniden tedarik eder.
 Kýrýk Parçalarý Birleþtirme Teknikleri  (miþan zorbiev)

"cnayet caným bu, resmen cinayet"
10 
 Zotec Gezegeni ve Cayda Cira Yildiz Sistemi  (Kenan Kuli)

Ýki kahramaný var bu yazýnýn... Eðer sen bu yazýyý okursan (..ki oku) bu iki kahramandan birini seçmelisin...
11 
 Marsta Hayat Bulundu!  (Oðuz Düzgün)

Bu yazýmýzýn 1 Nisan þakasý olduðunu düþünmeyiniz lütfen.Elbette yazýnýn baþlýðý sizin böyle bir þaka beklentinize olta atmayý amaçlýyor ama söylediklerim tamamýyla gerçek.Okuyun ve görün
12 
 Yýldýz Ýþlemeli Siyah Elbise  (Hakan Ertilav)

Yýldýz iþlemeli siyah elbisesiyle bizi çaðýrýyor annemiz.
13 
 Dünya Ýnsan Ýçin Güvenli mi?  (Levent Ölçer)

Aha da gördük.. 10 km çapýnda bir kaya topu bize tam gaz geliyor-ne yapacaz?
14 
 Hiç Düþündünüz Mü?  (Hamit Özdemir)

"Sizin anormal olup benim normal olduðumu hiç düþündünüz mü?"
15 
 Hayal Gücü  (Taner)

Bu istila olayý kesinlikle mümkün deðil. Þimdi bu yazýyý okurken içinden þunu geçiriyorsun. ‘’dünyadaki kaynaklardan yararlanma düþüncesi olabilir. Böyle düþünüyorsan YANLIÞ düþünüyorsun çünkü bunca teknik sorunu çözmüþ ve bizim kat ve kat üstümüzde bir uygarlýk düzeyine gelmiþ bir varlýk geldiði bunca yol üzerinde gereksinebileceði birçok kaynaðý elde etme yeteneðine sahiptir. Senin yaþama alanýna göz dikmez
16 
 Ýnsanoðlu Bu Dünyada Misafirdir  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Dünyadan bilmem kaç milyon ýþýk yýlý uzaktaki bu gezegende onbinlerce yýl önce bile çok çok ileri bir teknik,medeniyet varmýþ.Öyle olmasa o kadar mesafeyi katedip buraya ulaþabilirler miydi?Ne var ki böylesine ileri bir toplumda bile insandan kaynaklanan çeþitli sorunlar söz konusuymuþ.Gezegenin akil adamlarý oturup düþünmüþler ve sorunsuz bir toplum oluþturmanýn yollarýný aramýþlar.
17 
 Akrebin Gözyaþlarý  (osman demircan)

Bütün ideolojilerin dünyayý kurtarma çabasý olduðunu düþünüyorum. Bir komünist kendi düþünce yapýsýnýn en iyi olduðunu savunur ve bunun karþýsýnda olan kiþileri kötü niyetlilikle suçlar. Yeri geldiðinde karþýt görüþlü insanlarý öldürür. Aslýnda bunu iyi niyetiyle yapar, çünkü kendi davasýnda haklýdýr diðerleri ise haksýzdýr.
18 
 Kleopatra  (Nehir Ahmet)

Hiçbir parça yeniden tüm olamadý, Kleopatra'yý unutmadý, unutturmadý.
19 
 Us/ay Dersleri V  (Göktu Kara)

Uzay ve us/ay konusunun en gizemli ve derin yanýný ortaya çýkarmak evrenin/enin çok yönlülüðünü olaðandýþý ve gecemsi ortaklýðýný sayýsýz galaksi/ yýldýzlarla dost kýlmak evren/insan, bilim/betik ve etik anlayýþýnda sunmak biz us/bilinç bireylerine düþüyor.




son eklenenler
Kleopatra
Nehir Ahmet
Deneme > Uzay
Hayal Gücü
Taner
Deneme > Uzay

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.