..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paul'un Peter hakkýnda söyledikleri, Peter'den çok Paul'u tanýmamýzý saðlar -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Yapýtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Onunla Çok Güzel Günlerimiz Geçti
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)

Seneler önce askerde bir daktilomuz vardý. Bendeniz bölük yazýcýsý ve daktilom güzel bir ikiliydik. Beni bölük karargahýna seçerken yüzbaþým ’’Nerede öðrendiðimi sorunca lise de seçmeli ders olarak okuduðumuzu söyledim.’’ tereddüt etmeden beni karargaha aldýlar. Bir masa, bir daktilo ve ben. Tak tak da tak tak tak tak da tak tak... O zamanýn hantal daktilolarýndan. Þimdilerde öðrendiðime göre Hindistan’da ki en son daktilo fabrikasý da kapanmýþ

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
141 
 Bir Irkçýnýn Ýhaneti  (Can Macit)

“Doðan Kitap” tarafýndan yayýnlanan bu kitabýn yazarý, 1961 Zara doðumlu Rýdvan Akar.Yazarý “Varlýk Vergisi” , “Ýstanbul’un Son Sürgünleri” ve “Aþkale Yolcularý” isimli eserlerinden tanýyoruz. Bu k
142 
 "Bir Ömrü Yazdým" ve Gazeteci Aydýn Akdeniz  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Gazetelerde yazýlan yazýlarýn bir günlük gibi kýsa bir ömrü vardýr. Gazete okunduktan sonra, doðal olarak o yazýnýn hükmü de biter; ya bir þeyin sarýlmasýnda kullanýlýr, ya da çöpü boylar. Onun içindir ki yazarlar, gazetelerde yayýmladýklarý yazýlarýný daha sonra iki kapak arasýna alarak kitaplaþtýrýrlar. Böylelikle yazýlarýnýn zaman karþýsýnda yok olmasýna engel olurlar. Trabzon'da ülkenin ve þehrin gündemini yorumlayan Aydýn Akdeniz de bizim gibi düþünüyor olacak ki gazete yazýlarýný kitap haline getirerek okurlarýn ilgisine sunmuþtur.
143 
 "Aldatmak" ve Ahmet Altan  (A.Latif ÝRVEN)

söz konusu kitap, tamamen seks üzerine iþlendiðinden, öteki sahnelerde de okuyucuya verilen hayvansý dürtülerin þahlanmasýdýr.. 'tat ve doku' eksiktir.. tenin keþfi insana ait bir özelliktir..
144 
 Her Ýkisi de Bir Þairin Asil Yüreðine Sahiptiler - 2 -  (Emine Piþiren)

“Ey Dicle’nin, Sakarya’nýn ve Fýrat’ýn çocuklarý! Vatanýmýz talihini bugün bize terk ediyor. Doðduðumuz bu yerlerin kara yaslý ufuklarý Kadýn, erkek, her bir asil evladýndan iþ istiyor.-M.E.Y-"
145 
 Edebiyat  (Þenol Durmuþ)

Yazarlar kendi özel kamuoylarýný yaþatmakta baþarýlý olabilirler, gerçekte Coleridge-nin belirttiði gibi her yeni yazar kendi hoþuna gidecek zevki yaratmak zorundadýr.Yazar, sadece toplumun etkisinde kalmaz o da toplumu etkiler.Sanat, hayatý sadece yansýtmaz ona þekil de verir.Ýnsanlar kendi hayatlarýný roman kahramanlarýnýn hayatlarýna benzetmek ister.
146 
 Ýmparatorluðun Kýzý Eleþtirisi  (Levent Ölçer)

Aslýnda diþi kahramanlý bir kitabý nasýl sevdiðime de þaþýrdým, üstelik kýlýç ve büyü minimum seviyede. Yok artýk, bana bir þeyler oluyor. Zevklerim mi deðiþiyor?
147 
 Edebiyat Parçalanmaz  (Ahmet Zeytinci)

Görmüyor muyuz sitelerde edebiyat parçalayanlarý, edebiyat yapýyoruz ya da þiir yazýyoruz diye her þeyi birbirine karýþtýranlarý... Adý saný çok büyük gibi görünen, gösterilmeye çalýþýlan bir sürü sanatçý müsveddesi diyebileceðimiz bayan ya da erkek yýllardýr televizyonlarda, sosyal medya da edebiyatýn içine etmeye çalýþarak edebiyat parçalamýyor mu?
148 
 Ölümünün 7. Yýlýnda Abdurrahim Karakoç ve Þairliði  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ölümle birlikte hayatýn kepenklerini kapatýrýz farklý bir boyuta geçene kadar... Fakat insana verilen sonsuz yaþama arzusunun elbette bir karþýlýðý vardýr ötelerde. Lezzetleri acýlaþtýran ölüm, en büyük adalettir aslýnda... Zira hiç kimseyi ýskalamaz. Makamýmýz, mevkimiz, þöhretimiz, zenginliðimiz her ne ne olursa olsun o, vakti gelince mutlaka uðrar kapýmýza. Efendi-köle ayrýmý yapmaz. Ölen kiþi bir yanýmýzý da alýr götürür beraberinde, ortak hatýralar topraða taþýnýr bir anlamda. Dünyadaki kiþi, ölen dostuyla birlikte ortak paylaþýmlarýný da topraða gömmenin derin acýsýný ve sýzýsýný yüreðinin derinliklerinde hisseder. Bu durum, geride kalanlarýn acýsýnýn katmerleþmesi neticesini de beraberinde getirir.
149 
 Efendi  (Can Macit)

Doðan Kitapçýlýk tarafýndan bastýrýlan Soner Yalçýnýn, “Efendi” isimli kitabýný bir solukta okudum. Korsan kitapçýlarda 8 milyon liraya satýlan bu deðerli eseri hepinize tavsiye ederim. Tabii siz gidip de benim gibi korsanýný almayýn! Adam gi
150 
 Þebeke ve Sabetayizm  (Hulki Can)

“Hiçbir iþgalcinin yaþamý sevdiði veya yaþatmaya özlem duyduðu görülmüþ müdür ? Þimdiki hegemon yazarlar iþte tam böyledirler. Kýsýrdýrlar ve kurutmaya mahkumdurlar. Güvensizdirler, dolayýsýyla bütün yeteneklerin zindancýsý olmak zorundalar. Haksýzlýkla geldiler, hakký yazamýyorlar, dünyalarý insansýz ve haksýzdýr ve bir tek kendilerini bu topluma kakanlarý biliyorlar. Baðlýlýklarý yalnýzca kakanlarýna, kendi hegemonlarýna, oligarþiye ve emperyalizmedir, bildikleri ve dünyalarý bunlardýr. Bunlar koparýldýðý zaman kuklalar misali yere düþecekleri kesindir..”
151 
 Köþe Sultanlarý  (osman tatlý)

Köþe yazarlarýn görünen amacý gündeme dair düþüncelerin sade, anlaþýlýr, bazen yüzeysel, bazen nükteli ve bazen de somut verilerle okuyucusuyla paylaþmaktýr.
152 
 "Ganita… Akþama Doðruyum Ben…"  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Heyamola Yayýnlarý “Trabzon’dur Yolumuz” adý altýnda Trabzon’la ilgili bir þehir kitaplýðý oluþturma gayreti içerisine girdi. Ýyi de yaptýlar. Aslýnda bu geç kalmýþ bir çalýþmaydý. Bu yayýnevinin sahibi olan Ömer Asan, Trabzonludur. Bu þehrin havasýný teneffüs etmiþtir, suyunu içmiþtir. O, doðduðu þehre böylece vefa borcunu ödemektedir. Baþta Ömer Asan olmak üzere, bu çalýþmayý akýllarýna getirenlere, uygulamaya koyanlara þükranlarýmýzý sunuyoruz. Bu çalýþma sayesinde Trabzon’umuz birbirinden güzel ve özgün eserler kazandý.
153 
 Çok Edebi Bir Yazý  (ÇAÐIL KARDEÞEN)

Millet nasýl isterse öyle yazsýn.
154 
 Osmanlý Müziði Ne Zaman Çöker ve Yerini Türk Çaðdaþ Müziði Nasýl Alýr?  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Osmanlý Müziði mi Çðdaþ Müzik mi konusunda yazýlmýþ bir makaleye cevap...
155 
   (Hilâl Erboyacý)

Doðrularý oturmuþ, hedefleri, idealleri olan bir insana hiçbir olumsuzluk ters tepki yapmaz. Tam tersine onu güçlendirir. Sabýrla , inatla doðrunun üzerine gidilirse en azýndan kendi adýmýza
156 
 Tanýklarýn Gözüyle Ümmet Coðrafyasý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ýslâm ülkelerinin ve Ýslâm topluluklarýnýn çektiði sýkýntýlar her dönemin meselesi olmuþtur. Bu coðrafyaya güneþ bir türlü doðmamýþtýr. Fakat son yýllarda bu sýkýntýlarýn derecesi daha da artmýþtýr. Artan sýkýntýlar Müslümanlarýn hareket alanýný iyice daraltmýþtýr.
157 
 Aþka Allah'a ve Akla - Tarihi Simalardan Mevlevi  (Hulki Can Duru)

Mevleviliðin morfolojik yönü, biçimsel yapýsý, özü, ortaya çýkýþ nedenleri, Mevlevihanelerin özellikleri, yönetimleri, örgütsel yapýlarý, ayinleri, törenleri, Mevlevilerin giyimleri, gelenek ve göreneklerini hakkýnda bilimsel ve nesnel bilgi edinmek istiyorsanýz bu kitabý okumanýzý öneriyorum.
158 
 Ýzedebiyat Yazarlarý Facebook Grubu  (Müþerref ÖZDAÞ)

Ýzedebiyat sitemizin, yazarlarý ve okuyucularý hiç bir þekilde yüzyüze gelemiyor tartýþamýyor hep bir sýnýr, bir engel var arada, þimdi bu eksikliði facebook grubumuzu kurarak gidermeye çalýþtýk. Eleþtiri, beklentiler ve sitemizde görmek isteyip de editörlerine ulaþtýramadýðýmýz sorunlarý tartýþacaðýz. Ýzedebiyat editörlerinin de katýlmasýný istiyoruz. Biz bu siteye sahip çýkmaya kararlýyýz.
159 
 Cenap Þahabettin'e Dâir...  (Yaþar ÇETÝNKAYA)

Cenap Þahabettin üzerine küçük birkaç söz...
160 
 Zor Zanaat Kadýn Yazar Olmak  (Hilâl Erboyacý)

Siyah Süt / Elif Þafak Üzerine

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kitap Tanýtým
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Ýz Edebiyatta Yazanlarýn Dikkatine
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yarýn Bekleyebilir Þiir Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Genç Werther’in Acýlarý
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kalemde Yorulur Yürekte Bazen
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yazan Okuyandan Çok
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Bilgeler ve Balýklar Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"" - Miþ…"li Gelmiþ Zaman
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Göçer Bir Þehir"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Ahmet Sargýn
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.