..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlarýn arasýnda yaþadýðýmýz sürece, onlarý sevelim. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Yapýtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
161 
 Bir Tarýk Buðra Geldi Geçti Bu Ülke’ Den...  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Yazar Tarýk Buðra hakkýnda bir deðerlendirme denemesi..
162 
 Avcýnýn Kýlýçlarý Serisi Eleþtirisi  (Levent Ölçer)

Bu kitaplar toplamda kabaca 1100 sayfa filan ediyor. Laika yayýncýlýktan çýkmýþ elimdeki nüshalar. Kapaklarý çok hoþ. Benim gibi fantastikçiler sýrf kapak görseline bakýp bile büyülenip alabilir bu kitaplarý. Öyle yani..
163 
 Kaval  (Bay Nida)

sentetik yazýlar
164 
 Saatlerin Gördüðü Rüyalar... E - Kitap>>hulki Can Duru - 15 Öykü  (Vildan Sevil)

Öykülerde olayý zor seçersiniz. Bazen seçemezsiniz. Duygu, gerçeküstü öðelerle bezenip, gizeme sýðýnarak koþturur. Kâh içinize akar, kâh içinizden fýrlar, kâh peþinden koþturur. Bir oyundur sürer gider... Öykülerde duygunun her halini izleriz. Duygu, duygu olmaktan çýkar, artýk o, düþgücünüzün elverdiði ölçüde yedirip içireceðiniz, giydireceðiniz, istediðinizde fotoðrafýný çekebileceðiniz bir kiþiliktir. Bu anlamda yazar, sizi de sýnýrlarý aþmaya zorlar.
165 
 Pascal Mercier - Lizbon’a Gece Treni Üzerine  (Mustafa Mert)

Sýkýcý bir roman izlenimi vererek baþlayan yapýt, hareketli bir felsefi roman olarak yoluna devam eder. Bazý romanlar vardýr, olaylarýn içine girmek zaman alýr, olayýn örgüsünün alt yapýsýnýn kurulmasý aþamasý uzun sürer. Bu süreç okuyucuyu sýkar, yorar, hatta piþmanlýða sevk eder. Birçok okuyucu maalesef bu tür yapýtlarýn devamýný okumaz, býrakýr.
166 
 Allah"tan Tanrý"ya, Tanrý"dan Rabbe!  (hasan tülüceoðlu)

Rab, Tanrý‘dan farklý olarak Kuran-ý Kerim ve Hadislerde kullanýlýr. Ancak, Allah ismi yerine tekil olarak kesinlikle kullanýlmaz. Kiþiselleþtirilerek kullanýlýr. Yani, Rabbim, Rabbin, Rabbimiz, Rabbiniz, Ey Rabbim, Ey Rabbimiz gibi. Ne Kuran‘da ne Hadislerde salt Rab ifadesini göremezsiniz. Bu Ýncil‘e has bir ifadedir. Ýncilin Türkçe çevirilerinde Tanrý yerine Rab ifadesi kullanýlmýþtýr. Hatta Ýncil çevirilerinin en karakteristik özelliðidir Rab ifadesi.
167 
 Varolmak Yaþamaksa Ölmek Ölmek mi  (AYSUN)

Kitap, insanýn insana edeceði zulmün en acýmasýzlarýndan biri olan ruh bombardýmanýný iþliyor.
168 
 Türk Atletizminin Mühim Kaybý: Cüneyt Koryürek  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Trafik kazalarý dur durak bilmiyor. Her gün birileri trafik canavarýnýn pençeleri arasýnda can veriyor. Trafik kazalarý ölüm oranlarýnýn önemli bir kýsmýnýn sebebi olma özelliðini koruyor. Türkiye bu sorunun üstesinden gelemedi bir türlü. Sanki millet olarak araba kullanmayý bilmiyoruz. Direksiyon baþýna geçince üzerimize canavar gömleði giyiyoruz. Ne þoförler dikkatli davranýyor, ne de yayalar. Günümüzde yayalar arabadan hiç sakýnmýyor. Karþýdan karþýya geçiþlerde kimsenin trafik lambalarýna uyduðu yok. Ýþi þansa býrakýyoruz. Göz göre göre kendimizi tehlikeye atýyoruz. Þoförlerimiz bazý durumlarda yayalarýn geçiþ hakkýný tanýmýyor. Bunu bilmediklerinden deðil, kural tanýmazlýklarýndan yapýyorlar. Yoksa herkes yaptýðý hatanýn farkýnda. Millet olarak sorumsuz bir yapýmýz var.
169 
 Ýki Darbe Arasýnda Ýskender Pala  (Oðuz Düzgün)

Ýskender Pala’nýn “Ýki Darbe Arasýnda” adlý kitabý yakýn tarihimize ýþýk tutan önemli bir belge niteliðinde.
170 
 Edebiyat mý Ebedi - Yat mý Anlayamadým?  (Fatih Onaydýn)

Türkiye de yazarlýk "kendin çal kendin oyna" makamýndan bir parçadýr. Kendinden baþka kimseyi duymayanlarýn diyarýnda tabiatýn en güzel naðmelerini dillendirsen ne fayda! Bu sebeple biz gariban genç yazarlar için edebiyat, zaman aralýklý ruhsal orgazmdan baþka bir þey deðildir
171 
 Kuþku Bilinci ve Özgür Eleþtiri : E - Kitap /// Hulki Can Duru  (Vildan Sevil)

Günümüzde, dünyada ve ülkemizde, insanlarýn duygu ve düþüncelerini yönlendirme, güdümleme, iðdiþ etme, tek tipleþtirme çabalarý, artýk bilimsel yöntemlerle sürdürülmektedir. Medya, basýn-yayýn, tümü tekelleþmiþtir ve ne yazýk ki, dünyaya dayatýlan bu postmodern çarpýk kültüre hizmet etmektedir. Ayný yaklaþým, devletler için de geçerli olduðundan bu gidiþe “dur” diyecek bir güç, henüz yoktur.
172 
 Tahtalý Köye Rammi 2  (Hakan Yozcu)

Yaþam, kaybedildiði zaman bir daha elde edilemiyor. Yani yaþamý kaybetmenin telafisi yok. Bu nedenle insan, yaþamýný kendine zehir etmemeli. Huzurlu, rahat ve mutlu bir yaþam için mücadelesini sürdürmeli… Oyunda ölüm ve ölümden sonraki hayat ele alýnýyor.
173 
 Düzen Dýþý Bir Þair  (OSMAN AYTEKÝN)

Abdurrahim Karakoç, günümüz þairlerinin en tanýnmýþý ve en güçlü olanýdýr. Yediden yetmiþe birçok insan, onun þiirlerini biliyor ve söyleyebiliyor.
174 
 Yitik Anýlar Þehrinde Bütün Bir Adam  (Sadýk Kartal)

Yaþadýklarýmý, yaþayamadýklarýmý, özlemlerimi, öteki olmam veya berikine sýðýnmamý, özlemlerimi, sýkýntýlarýmý, iç çekiþmelerimi, umutlarýmý bulduðum bir kitap. Faik Öcal’ýn Yitik Anýlar Þehri kitabý.
175 
 Avucumda Sevda Var  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Þiirler olmasaydý nasýl ifade ederdik yürek yakan gizli aþklarýmýzý?...Nasýl temizlerdik ruhumuzda biriken tortularý?...Tek taraflý sevmelerin resmidir þiir…Sözün öze ulaþmasýna vesiledir çoðu zaman….
176 
 Asým’ýn Nesli Akif’i Býraktý mý?  (hasan tülüceoðlu)

Kurtuluþ mücadelesinde Anadolu’da cami cami gezerek vaazlarýyla kurtuluþ mücadelesini canlandýrýp destekleyen Akif’in Batýya bakýþý, yeni kurulan devlet ideolojisiyle pekte uyuþmuyordu. Bu farklýlýk ömrünün sonuna doðru onu çok sevdiði Anadolu dýþýna zorunlu yöneltmiþ ve vatan topraklarýndan uzakta hayata veda etmiþti.
177 
 Maðaranýn Kamburu Eleþtirisi  (Levent Ölçer)

Benim gibi aksiyon-macera, kýlýç ve büyü okuru bir vatandaþ için ilk otuz sayfa bir mücadeleydi.
178 
 Kristalin Hizmetkarý Eleþtirisi  (Levent Ölçer)

Jarlaxle ile birlikte Artemis Entreri de Kristal parçasýnýn merkezinde bulunduðu bu yalan, dolan ve entrika, ihanet, cinayet fýrtýnasýnýn içinde kendi yolunu açmak için mücadele ediyor.
179 
 "Empati" Romaný Üzerine  (Hakan Yozcu)

“Empati “ 2008 yýlýnda basýlmýþ, egnosizm, empati, sinestesi gibi konularý içine serpiþtirmiþ bir romandýr. Ýyi bir kurguya sahip ve çok akýcý bir dili vardýr. Roman yazarý, adeta, insanýn bildiði ne kadar konu varsa, neredeyse hepsine deðinmiþtir. Felsefe, týp, edebiyat, siyaset, ilim, fen, müzik, din, bilgisayar dünyasý, sinema dünyasý, TV dünyasý, ünlü yýldýzlar, cinsellik, seks… Aklýnýza ne geliyorsa onlardan bilgiler sunmuþtur. Yazar, gerçekten geniþ bir araþtýrma yaptýktan sonra yazmýþ bu eseri.
180 
 Þüphe  (Aysun Güven)

Ýþine hayatýyla baðlý emekliliðin ucunda bir komiser hasta yataðýnda tesadüfen gördüðü bir dergi kapaðý ile tekrar iþine dönmek ister .Küçücük bir þüphenin büyük itiraflarla gerçeðe dönüþünün hikayesi.Kitap Komiserin Ýkinci dünya savaþý sýrasýnda bir toplama kampýnda kiþiliðinin öldürmeye hakký olduðuna inanan piskopat bir doktorun peþinde ölüme önce cesurca sonra korkarak gidiþini anlatýyor.Yazarýn bir kez daha hayatýn anlamýný gerçekten yaþanamadýðý için yok sayýlmasý gerektiði düþüncesini yoðun olarak hissettiren bir kitap..Okunmaya deðer.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kitap Tanýtým
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Ýz Edebiyatta Yazanlarýn Dikkatine
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yarýn Bekleyebilir Þiir Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Genç Werther’in Acýlarý
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kalemde Yorulur Yürekte Bazen
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yazan Okuyandan Çok
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Bilgeler ve Balýklar Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"" - Miþ…"li Gelmiþ Zaman
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Göçer Bir Þehir"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Ahmet Sargýn
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.