..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum ve Birey
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey
441 
 Gaydýrý guppak mesele  (Demirhan Ocak)

Tabi bizim medya “def-i hacetinde boncuk bulmuþ deli ibraam gibi” konuya kör kötük bir milliyetçi anlayýþla hatta yer yer ýrkçý yaklaþtýklarý için, konun aslý astarý sizlere rahmet. Yani bu zâti muhterem Hollandalý en azýlýsýndan ýrkçý olabili
442 
 Ýzmir'den Cennet'e: 45 Ha 158  (Simten K. Ataç)

Meðer cennete giden yol Nevþehir’e yaklaþýk 200 kilometre uzaktaymýþ.
443 
 Mikrofon Diye Tutulan Fýrça  (Ahmet Zeytinci)

Vallahi pes doðrusu Emre’den de diðer Türk Futbolculardan da bendeniz fýrça olarak özür dilerim. Ben dilerim de o salak Corentin dilemez... Ýnsanlýk zaten bunlarýn yakýnlarýndan yörelerinden de geçmemiþtir. Böyle saçmalýklar ile gündemde kalacaklarýný, gündem yaratacaklarýný zanneden sefil yaratýklardan biridir bu ve bunun gibiler...
444 
 Abdullah Öcalan  (osman demircan)

Eðer ben koyun gibiysem sen nesin kurt mu? Her gün bana diþ bilersen, ben de koyun gibi seni düþman bellerim. Ve sadece senden korunmak için sürü psikolojisine girerim. Sen insan olursan ben de koyun olmaktan vazgeçerim. Ne sen daðlarda ulumak zorunda kalýrsýn ne de ben çobanýn sopasýyla ve onun itiyle dürtülürüm.
445 
 Toplum Bir Ahtapota Benzer  (osman demircan)

Hayatýmýzda doðru yolu bulmak için gayret göstermekteyiz. Oysa önümüze o kadar sokak, o kadar kavþak çýkar ki ne tarafa gideceðimizi þaþýrýrýz. Hayat yolunda karþýmýza çýkan insanlar, bizler için bir gösterge olur. Biz de manevra yaparken, hýzlanýrken veya yavaþlarken bu insanlara göre yol alýrýz.
446 
 Adalet Suçlularý, Tarih Aydýnlarý Yargýlar  (KAMÝL BAKÝ)

Ay(maz)dýn (!)
447 
 Ýki Ayaklý Hayvan  (Feyza )

Düþün ve oku, sakýn üstüne alýnma çünkü hepimiz böyleyiz.Ben bile...
448 
 Gençler Neden Boþluða Düþüyor?  (Hakan Yozcu)

Gençlerde bir boþluk, bir umursamazlýk, bir boþ vermiþlik var. Bana göre bunun tek sebebi: Maneviyat eksikliðidir... Maneviyatý zayýf olan, inancý olmayan, içinde Allah korkusu bulundurmayan gençler, maalesef bir boþluða düþüyor.
449 
 Öz Kim Üvey Kim En Öz Kim Markalar  (Ahmet Zeytinci)

Bir çok defa rastlamýþsýnýzdýr firmalarda ki bu öz üvey muhabbetine... Herhangi bir ticari kuruluþ kârlý bir vaziyette ticaret yaparken, bir de bakýyorsunuz, baþka bir firma ayný firma isminin baþýna öz ya da hakiki gibi bir isim getirerek güya firmaya rakip olmaktadýr...
450 
 Düþtü Bir Yaprak  (Aliye Ýnci Çiçekoðlu)

Mevzu bahis yalnýzca bireysel iliþkiler deðildir. Ali ile Ayþe'nin veya Ýngiltere ile Amerika'nýn dostluðu. Kirli ruhlar ve ihanet bin bir kýlýkta.. Ýliþkiler ve politikalar.. Her kýlýkta da yakar içimizi.
451 
 Vah Ýnsan Vah…  (E. Asým Öztürk)

Ýnsanlýðýn büyük evi dünyamýzýn beðenilerek, insanca yaþanýlacak bir yer olmasýný istiyorsak; sorunlarýn deðil, çözümlerin bir parçasý olmalýyýz.
452 
 Riski Göze Alamama Riski/1  (Meryem Rabia Taþbilek)

Birçok þey hepimizin gözünün önünde olup bitiyor fakat görülmesi gerekeni ancak bazýlarýmýz görüyor. Mesele birilerinin bakmasýyla görmemiz gerekene vakýf olmasý ile bitmiyor zira bundan böyle hepimiz yeri geldiðinde kullanabileceðimiz, istifade edebileceðimiz, hayatýmýzý, his ve düþünce yapýmýzý diðiþtirebileceðimiz, renk katabileceðimiz bir kaynak kazanmýþ oluyoruz.
453 
 Güneþ Tekrar Parlar mý?  (Ramazan Karalar)

Havada buðum buðum güneþ ýþýklarý ve bahar kokusu var artýk. Ilgýnlarýn savruluþunu, dað kekiklerinin sersemletici kokusunu duyar gibiyim þimdiden. Yaz mevsiminin özlemi iliklerime kadar titretiyor, göz bebeklerim toprak kokusunu doya doya teneffüs etmek isteyen beynime inat ufuktaki daðlara kayýyor.
454 
 Riski Göze Alma Riski/2  (Meryem Rabia Taþbilek)

"Bir hapishanenin dört duvarý arasýnda yýllarýný geçirmiþ olan birisi, bu duvarlarýn arasýnda görebileceði hiçbirþeyin bulunmadýðýný düþünerek yýllarýný harcayabilir. Ve günün birinde o duvarlarýn dýþýna býrakýldýðýnda, o duvarlardan tahliye edildiðinde birdenbire kendisini mahvolmuþ birisi olarak hissedebilir: o insan belki de gerçekten mahvolmuþ birisidir; sýrf kendisini öyle hissettiði için!"
455 
 Karadeniz Kitap Fuarý ve Birkaç Serzeniþ…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Kitap fuarlarý, þehirlere kan ve can pompalayan organizasyonlardýr. Oldum olasý bu fuarlarýn Trabzon’umuzda da düzenli olarak her yýl yapýlmasýný arzulamýþýmdýr. Bu konuda Ýstanbul, Ankara, Ýzmir, Bursa ve Adana gibi þehirlere gýpta etmiþimdir. Hele Ýstanbul TÜYAP Kitap Fuarý, bu organizasyonlarýn en muhteþemidir. Trabzon’da kitap fuarlarýnýn açýlmasýna yönelik isteðimi deðiþik yerlerde yineledim. Fakat uzun zamandan beri sesim akis bulamamýþtý. Çok þükür bu sene þehrimizde Karadeniz Kitap Fuarý açýldý.
456 
 Yýllar Önce Açmýþ Olduðum Ýzedebiyat Hesabýnýn  (siirvesaire@gmail.com)

insafsýz ilgisiz izedebiyat
457 
 Söylemler ve Eylemler - 3 -  (Hilâl Erboyacý)

Bugünlük de bu kadar…Eleþtirdiðim kuyuya kendim düþmeyeyim ne olur ne olmaz. Ne diyor (Oruç Baba’dan Aforizmalar-15)’te: ‘Seni birisi konuþturana kadar sus, ama seni birisi susturana kadar konuþma!’….
458 
 Yaþanýlan / Yaþatýlan Paradoks  (Osman AKTAÞ)

Bugün bir yazý okudum. Yazý bir gencin “Gençlik nereye gidiyor?” sorusuna verilen cevaplara eleþtirisi… Bu genç de biz yetiþkinleri eleþtiriyor ve bu eleþtirisinde yerden göðe kadar haklý… Özetle bu genç arkadaþýn dediði þu; siz bizi nasýl yetiþtirdiniz de, bizden ne bekliyorsunuz…
459 
 Ýyi Ýnsanlarýn Ýntikamý, Uysal Atýn Çiftesi  (Ali Berkay Bircan)

geri dur ve bana iyi deme. iyi insan kavramý, bazýlarýnýn üzerine, diðerlerinin kendilerini rahatlatmak için attýðý bir yaftadýr.
460 
 Ben veya Siz de Olabilirdiniz!  (eyyüp yýldýrmýþ)

Televizyon kanallarýna çoðu kez kýzsak bile bazen ele aldýklarý toplumsal konular ve iþleniþ þekli çok etkili olabiliyor.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Coðrafya - Aþk - Kader
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Gerçek
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ýyi ve Kötünün Savaþý
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Muasýr Medeniyete Erme
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Mutluluk ve Huzur
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölümü Unutarak Yaþamak
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Neyimizi Kaybettik
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Bu Devirde Ne Kaldý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Vargas ve Fazlasý
Alp Þahin
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Var Mýyýz Yok Muyuz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Sempati ve Antipati
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.